acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24

Filmin Özeti : Gerçek oyuncularla sanal kahramanları kusursuz bir şekilde buluşturmayı amaçlayan film, dünyalılar ile başka bir gezegende kendi kurallarına göre yaşayan Na'vi uygarlığı arasındaki ilişkileri anlatacak.

Gösterim Tarihi: 18 Aralık 2009 (Türkiye)

Süre : 2 saat 46 dk

Tür : 3 Boyutlu , Aksiyon , Animasyon , Bilim Kurgu , Fantastik , Gizem , Macera

Yapım : 2009 - ABD

Seanslar

fragman 1

fragman 2

fragman 3

fragman 4

fragman 5

fragman 6

Darknes$

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
351
Herkes beğeniyor ama ben pek beğenmedim

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Fragmanlarından (bilim kurgu filmlerini sevmeme rağmen) çokda iyi bir film omadığı havasına kapıldığım film. Ama Allah izin verirse filme gitmeyi planlıyorum. Cinebonus tamı yoksa afm de mi izlesem karar veremedim. Aralarında 3d de fark var sanırım. Cinebonus dahamı iyi acaba.

Cinebonus: AVATAR / REAL D 3D (Orijinal) Cinebonus
Afm :Avatar: Digital 3 Boyutlu - Avatar: Digital 3D Afm

Diye geçiyor.

Sizce hangisini seçmeliyim...

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Cinebonus u seçmelisin derim.

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Cinebonus u seçmelisin derim.

Teşekkürler cevabın için ama neden cinebonus. Hep cinebonusu tercih ettiğin için mi öyle dedin. Yoksa evinemi daha yakın. Biraz daha aydınlatırsan sevinirim... Biliyosunuz böyle filmlerle çok sık karşılaşmıyoruz. İlk 3d filmim olacak. Bu filmde kaçırılmayacak fırsat..

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Teşekkürler cevabın için ama neden cinebonus. Hep cinebonusu tercih ettiğin için mi öyle dedin. Yoksa evinemi daha yakın. Biraz daha aydınlatırsan sevinirim... Biliyosunuz böyle filmlerle çok sık karşılaşmıyoruz. İlk 3d filmim olacak. Bu filmde kaçırılmayacak fırsat..
Dostum aslında bende çok fikir sahibi değilim ama capacity cinebonus olduğu için ve capacity nin kalitesini beğendiğim için cinebonus dedim sadece :) Bende sadece internetten baktığım yorumlarla bi göz dolgunluğu edindim o yüzden cinebonus dedim ama ist avrupa yakasındaysan capacityde izle pişman olmazsın . Benimde ilk 3d filmim olucak :)

ufukcoskun

Dekan
Reaksiyon puanı
104
Cevahir AVM de Megaplex i de deneyebilirsiniz arkadaşlar :) Son Durak 4 ü izlemiştim orada.O da 3D idi gayet güzel :)

chemical

Asistan
Reaksiyon puanı
5
Dostum aslında bende çok fikir sahibi değilim ama capacity cinebonus olduğu için ve capacity nin kalitesini beğendiğim için cinebonus dedim sadece :) Bende sadece internetten baktığım yorumlarla bi göz dolgunluğu edindim o yüzden cinebonus dedim ama ist avrupa yakasındaysan capacityde izle pişman olmazsın . Benimde ilk 3d filmim olucak :)

:D Yok dostum Ankaradayım ben. Bakalım bende rastgele tercih ediyim..

erdcan

Doçent
Reaksiyon puanı
14
sanırım filmi izledikten sonra 3d olmasından dolayı 1gündür sinema seyretmiş kadar olacam da 3 d sinema bulmak mesele. ankarada eki migros yeni ankamall da vardı odeoncineplex trex i izlemiştim ..harbiden film üç boyutlu başka ..bakalım avatar neler vercek

UgurABA

Dekan
Reaksiyon puanı
15

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
Bu filmin tüm artistliği IMX 3D'de. Eğer imkanınız varsa orada izleyin. Normal 3D izlerseniz, sadece VCD izlemiş gibi olacaksınız.

Özellikle 3D filmleri kaçırmıyorum, ancak şimdiye kadar izlediğim en gerçekçi üç boyut teknolojisi bu filmdeydi. Filmin konusunun çok orjinal olduğunu söylemiyeceğim, biraz Pocahontas biraz da Dune karışımı. Ancak filmin görselliği şimdiye kadar görülmemiş bir derinliğe sahip.

Her bitki örtüsünün ve yaratığın modelleri bir kara kalem çalışması kadar detaylı olmuş. Günümüze yönelik eleştiriler, sakat bir insanın özgürlüğe olan arayışı. Bir savaşçının barış aşkıyla yanıp tutuşması, ihanet, insan oğlunun aç gözlülüğü, toplumsal iki yüzlülük, şirketlerin gerçek niyetleri bunların hepsi filmde çok iyi anlatılmış. İlk yarım saat bu üç boyutlu teknolojinin ne kadar gerçekçi olduğunu görüp şaşırıyorsunuz. Daha sonra ise, filmin içine o kadar kapılıyorsunuz ki Pandora gezegenine yolculuğa çıkmış gibisiniz.

Bir de bu kadar kaliteli efektlerle ve üç boyutlu olarak savaş sahnelerini izlemek var ki, böyle bir tecrübe hayatta az yaşanır. Mermileri tek tek görüyorsunuz. Avatar üç boyutlu olmadan, belki çok eleştirilecek yanı olan bir film. Ancak 3d teknolojisiyle birlikte, eşsiz bir görsel şölenle karşı karşıya geleceksiniz. Üstelik dijital efektlerin yanında gerçek oyunculukta göz dolduruyor.

blondal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
bu sitede oyunculara, fragmanlara ve filmden karelere yer verilmiş. özellikle adamlar coca-cola ile ilgili bir fragman koymuşlar kesinlikle izlemenizi tavsiye ederim. isteyenler için site adresi http://www.avatarfilmi.com

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
Bu filmin tüm artistliği IMX 3D'de. Eğer imkanınız varsa orada izleyin. Normal 3D izlerseniz, sadece VCD izlemiş gibi olacaksınız.

Özellikle 3D filmleri kaçırmıyorum, ancak şimdiye kadar izlediğim en gerçekçi üç boyut teknolojisi bu filmdeydi. Filmin konusunun çok orjinal olduğunu söylemiyeceğim, biraz Pocahontas biraz da Dune karışımı. Ancak filmin görselliği şimdiye kadar görülmemiş bir derinliğe sahip.

Her bitki örtüsünün ve yaratığın modelleri bir kara kalem çalışması kadar detaylı olmuş. Günümüze yönelik eleştiriler, sakat bir insanın özgürlüğe olan arayışı. Bir savaşçının barış aşkıyla yanıp tutuşması, ihanet, insan oğlunun aç gözlülüğü, toplumsal iki yüzlülük, şirketlerin gerçek niyetleri bunların hepsi filmde çok iyi anlatılmış. İlk yarım saat bu üç boyutlu teknolojinin ne kadar gerçekçi olduğunu görüp şaşırıyorsunuz. Daha sonra ise, filmin içine o kadar kapılıyorsunuz ki Pandora gezegenine yolculuğa çıkmış gibisiniz.

Bir de bu kadar kaliteli efektlerle ve üç boyutlu olarak savaş sahnelerini izlemek var ki, böyle bir tecrübe hayatta az yaşanır. Mermileri tek tek görüyorsunuz. Avatar üç boyutlu olmadan, belki çok eleştirilecek yanı olan bir film. Ancak 3d teknolojisiyle birlikte, eşsiz bir görsel şölenle karşı karşıya geleceksiniz. Üstelik dijital efektlerin yanında gerçek oyunculukta göz dolduruyor.

Normal 3d ne oluyor, öteki 3d hangisi ?

Kafam karıştı kac tane farklı 3D var hangısıne gıdelım sayın editor hocam?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24

capacityde imax 3d mi kullanılıyor acaba ?

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Hayır orada Real 3D var.
bahçelievlerde oturuyordumda bana en yakın imax 3d nerde acaba ? bi bilginiz var mı ? ona göre gidicez arkadaşlarlada şimdiden cevap için sağol.

Şimdi sinemalar.com dan baktım seans kısmına real 3d var sadece imax 3d bulamadım :S ist avrupa yakasında yok sanırım ?

LWMP

Doçent
Reaksiyon puanı
3
suan torrentımde ınıyor bıtınce ızlıcem haftayada sınemaya gıderek 3d olarak ızlerım:D

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
bahçelievlerde oturuyordumda bana en yakın imax 3d nerde acaba ? bi bilginiz var mı ? ona göre gidicez arkadaşlarlada şimdiden cevap için sağol.

Şimdi sinemalar.com dan baktım seans kısmına real 3d var sadece imax 3d bulamadım :S ist avrupa yakasında yok sanırım ?

Şimd araştırmama göre sanırım türkiyede 2 yerde imax salonu var birisi ankara ötekisi istanbul- istinye.

Ne tuaf 2 yerde var sadece :mellow:

acabuco4

Profesör
Reaksiyon puanı
24
Şimd araştırmama göre sanırım türkiyede 2 yerde imax salonu var birisi ankara ötekisi istanbul- istinye.

Ne tuaf 2 yerde var sadece :mellow:
yuh ya :S koskoca Türkiyede sadece 2 yerde olması inanılmaz :S Real 3d ye gitmek zorunda kalıcam demekki , bi sinema için istinyeye gidemem şimdi

liebe

Asistan
Reaksiyon puanı
8
yuh ya :S koskoca Türkiyede sadece 2 yerde olması inanılmaz :S Real 3d ye gitmek zorunda kalıcam demekki , bi sinema için istinyeye gidemem şimdi

Real 3D Avatar filminede gitmek imaxa göre, sessiz sinema gibi birşeymiş, afm yorumlarının çoğu onu dile getiriyor. :mellow:

İmax salonları sanırım sesi 360 derece salonda veriyormuş :D

O filmi imax izlemek var şimdi :D

drsakal

Profesör
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar dün istinye park da izledim filmi, tek kelimeyle muhteşemdi...Film biraz uzun, bide ara vermiyorlar. Ona rağmen dikkatiniz bi an bile dağılmıyor.Çok gerçekçi...
Bu haftasonu müsait olanlar mutlaka izlemeli.
Bildiğim kadarıyla Imax 3D yılda 2 veya 3 film geliyomuş. Kaçırırsanız çok pişman olursunuz.

diğerkam

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
The Dark Knight; filmi 3D olarak izledim. Ama normal izlediğim sinemadan neredeyse hiç farkı yoktu. Bu yüzden 3D'yi baya bir eleştirmiştim. Şimdi 3 farklı 3D olduğunu öğrence içim biraz rahat etti. Her halde ben en dandik olanına, yani realD'ye gitmişidir.(hiç dikkat etmemiştim hangisi diye)

Filim konusuna gelince senin getirdiğin yorumların hiç biri benim aklımın ucundan bile geçmemişti. Tamam bunları da anlatıyor olabilir. Ama ben tüm bunların dışında daha farklı bir mesaj vermeye çalıştığını düşünüyorum. O mesajda; filmin makileşmiş insanla, tabiat'la barışık bir hayat yaşan insanların farklılığını anlatmak olmalıdır.

Makineleşmiş insandan kastım ruhunu ve inancını kaybetmiş modern insan sürülerdir. Makine insanı bencildir ve çıkarcıdır. Empati dediğimiz olgundan bihaberdir. Tabiatı kendi çıkarı doğrultusunda bozar, yakar, yok eder.

Koca bir ağaçta tabiatla barışık ve modern insana göre son derece saçma gelecek bir inancı olan bir topluluk yaşamaktadır. Makine insanı ise hem bu inancı alaya alır, hem de onlar "ötekiler" olduğu için yok etmekte bir sakınca görmez.

Hatırlarsanız batı zamanında aynı şeyi Kızılderililere yapmıştı. Kızılderililer tabiatla barışık ve batıya göre son derece saçma inançları olan bir kavimdi. Batı onları yok etti. Köle gibi kullandı. Sonraki yıllarda ise Kızılderilileri "yamyam" olarak tanıtacaklardı şaşalı filmlerinde. Nitekim bizlerde öyle tanıdık. Bu gün “Kızılderili” dendiğinde akla “insan yiyen hayvan-insan karışımı canlılar” gelmekte. Oysa Kızılderililer son derece barışçıl ve tabiat açığı bir kavimdir.

sadocan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar istinye park daki imax salonunda filmin tadı bir başka gerçekten ilk tercih imax olmalı kesinlikle tavsiye ederim. ikinci tercih olarak xpand tercih edilmeli. teknolojisi gereği ve filmi 3 farklı sinemada seyreden biri olarak real 3d sonuncu sırada bence. fakat üçüde mükemmel bir deneyim yaşatacaktır mutaka izleyin derim ayrıca seçtiğiniz salon küçük olmasın mümkün olduğunca büyük salonu olan bi sinema tercih edin derim :)

findukfaresi_

Profesör
Reaksiyon puanı
20
ben çok beğenmedim bu filmi. bazı sahneleri çok komikti :) eywanın huzurunda ne yaptılar mesela :) ayıp eywanın huzurunda yapılcak şeymi bu

2. filmi de çıkabilr belki. insanlar intikam almaya gelirler falan

The Dark Knight

Profesör
Reaksiyon puanı
77
The Dark Knight; filmi 3D olarak izledim. Ama normal izlediğim sinemadan neredeyse hiç farkı yoktu. Bu yüzden 3D'yi baya bir eleştirmiştim. Şimdi 3 farklı 3D olduğunu öğrence içim biraz rahat etti. Her halde ben en dandik olanına, yani realD'ye gitmişidir.(hiç dikkat etmemiştim hangisi diye)

Filim konusuna gelince senin getirdiğin yorumların hiç biri benim aklımın ucundan bile geçmemişti. Tamam bunları da anlatıyor olabilir. Ama ben tüm bunların dışında daha farklı bir mesaj vermeye çalıştığını düşünüyorum. O mesajda; filmin makileşmiş insanla, tabiat'la barışık bir hayat yaşan insanların farklılığını anlatmak olmalıdır.

Makineleşmiş insandan kastım ruhunu ve inancını kaybetmiş modern insan sürülerdir. Makine insanı bencildir ve çıkarcıdır. Empati dediğimiz olgundan bihaberdir. Tabiatı kendi çıkarı doğrultusunda bozar, yakar, yok eder.

Koca bir ağaçta tabiatla barışık ve modern insana göre son derece saçma gelecek bir inancı olan bir topluluk yaşamaktadır. Makine insanı ise hem bu inancı alaya alır, hem de onlar "ötekiler" olduğu için yok etmekte bir sakınca görmez.

Hatırlarsanız batı zamanında aynı şeyi Kızılderililere yapmıştı. Kızılderililer tabiatla barışık ve batıya göre son derece saçma inançları olan bir kavimdi. Batı onları yok etti. Köle gibi kullandı. Sonraki yıllarda ise Kızılderilileri "yamyam" olarak tanıtacaklardı şaşalı filmlerinde. Nitekim bizlerde öyle tanıdık. Bu gün “Kızılderili” dendiğinde akla “insan yiyen hayvan-insan karışımı canlılar” gelmekte. Oysa Kızılderililer son derece barışçıl ve tabiat açığı bir kavimdir.

Temel olarak farklı şeyler yazmamışız :) Pocahontas zaten, gerçek bir kızılderili reisinin kızı. Gelen işgalci askerlerden birine aşık oluyor filan. Gerçek bir öyküdür. James Cameron'ın insanlığın aç gözülülüğünü ve bir birini öldürme isteğini hep vurgulaşmış bir yönetmendir. Titanic'te bile iyi çocuk fakir ama gururlu, kötü adam ise zengin iş adamı, herşeyi parasıyla elde etmeye çalışıyor.

Cameron'ın felsefesini en iyi özetleyen replik bence Terminator 2'deki şu sahne;

John Connor, önce oyun oynayan sonrada kavga etmeye başlayan iki çocuğa bakarak: Başaramayacağız değil mi?
Terminator: Öldürmek sizin doğanızda var....