keyloger
Rektör
- Reaksiyon puanı
- 237
Konu kişisel atışmaya dönmesin lütfen...
Sıfırdan çekirdek yazacak olan arkadaşlar programlama dili olarak sakın C, C++, C# gibi dilleri kullanmasın, o zaman o çekirdek de milli olmaktan çıkarkendi dilinizi derleyicinizi sonra üzerine çekirdeği ve işletim sistemini ayrıca teknik desteğini oturtmak da çoook uzun sürer...
Anket:
Benim yazılarımı okuyup da Pardus'tan soğuyor musunuz?
a) Evet, mümkünse yazı yazma bu konuda.
b) Hayır, ben kendi irademe güveniyorum, onun bunun lafıyla hareket etmem.
---------- saat 14:42 eklendi ---------- önceki mesaj saat 14:41 eklenmişti ----------
Benim hayallerimi biliyor olman lazım. Sana anlatmış olmam lazım. Bunun içinde kendi programlama dilimi oluşturmak da vardı, bunu da biliyor olman lazım.![]()
Türkiyede Neye Değer Veriliyorki Bunu Milli İşletim Sistemi Saysınlar![]()
arkadaşlar verdiğim linkte Türkiye 'den 1 kişi başlangıç seviyesinde çekirdek yazmış. hatta kaynak kodlarını bile yayınlamış. daha sonra microsoft yazılan işletim sistemini satın almış ve yazan kişiyi de seatle ofisinde işe almış. kaynak kodları için verdiği linkler ölmüş tabi 2007 yılından kaldığı için.
link: http://www.ceturk.com/forum/diger-isletim-sistemleri/7894-isletim-sistemi-yaziyorum/
Başlangıç seviyesinde çekirdek yazıyor (daha işletim sistemi bile değil), sonra mikisoft daha işletim sistemi bile olmayan bu işletim sistemini satın alıyor !, almakla kalmıyor yazan kişiyi Seattle da ki ofisine alıyor. İnanması güç ama eğer doğruysa bende yazdığım çekirdeği yollayım kendilerine de Win8'i eli yüzü düzgün birşeye benzetsinler.
Hayallerinin peşinden koş
Pes etme
Ben de şu an kendi hayallerim için büyük riskler aldım
Valla aslında ben bile kendim gibi düşünüp düşünmediğimden emin değilim
Eğer başarısız olursam beni biryerlerde garson olarak görebilirsin sonra müşterilerden vakit bulduğumda yeni dağıtım haberlerini yazarım![]()
Bence mevcut ve herkesin kullanımına açık çekirdeği sıfırdan yazmak çok anlamsız zaman kaybı. Amerikayı yeniden keşfetmeye gerek yok. Kim nederse desin kavram veya tanım karmaşasına girmeden, hiç olmassa bu şekilde Türkçe altyapı oluşturup bunu milli bir işletim sistemi olarak sahiplenmek neticede güzel bişey..
Neydi adı yaa![]()