Zenfone 5 mi Casper via v8 mi

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
arkadaşlar telefonların ikiside güzel beğendiğim telefonlar ikiside orta segment sayılabilecek telefonlar casper biraz öndede olsa aradada 500 tl gibi bir rakam oynuyor kullanan arkadaşlardan seçim noktasında yardım ve yorumlarını bekliyorum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arada uçurum var :) öncelikle bütçeni belirle daha sonra seçim yap. Uygun fiyatlı istersen zenfone 5'i tercih etmelisin.
1.000-1.500 Gibi bir bütçen varsa daha uygun telefonlar var.

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Arada uçurum var :) öncelikle bütçeni belirle daha sonra seçim yap. Uygun fiyatlı istersen zenfone 5'i tercih etmelisin.
1.000-1.500 Gibi bir bütçen varsa daha uygun telefonlar var.

hafıza farkı var arada çözünürlük farkı var işlemcileri bilmiyorum farklı kullanıyorlar ama ikiside aynı büyüklükte aynı ram var yakın bataryalar var bütce en fazla 1000 lira aslında casper için 1200 zorlanır mı tabi bi fiyata g2 nin paralel ithalat bulunur ama paralel ithalat istemiyorum.

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
Zenfone 5 alman tavsiyemdir g2 m olmasa 1200 lira param olsa gene zenfone 5 alirdim

ErwinSmith

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
344
neden zenfone 5 peki senin faktörün neler
Benim en önemli faktörüm fiyat ve ürünün kalitesi casper Çin'den alip satiyor üstüne bayagi bir kar koyuyor.
Asus ise direk ureten guvenilid bir firma ayrica aradaki fiyat farkiyla neredeyse üste bir zenfone daha alinir.
Güncelleme desteginde ise asus iyi bir firma

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim en önemli faktörüm fiyat ve ürünün kalitesi casper Çin'den alip satiyor üstüne bayagi bir kar koyuyor.
Asus ise direk ureten guvenilid bir firma ayrica aradaki fiyat farkiyla neredeyse üste bir zenfone daha alinir.
Güncelleme desteginde ise asus iyi bir firma
bir bakıma haklısın bu noktada aradaki fark var fiyata göre iyi ondan dolayı konuy actım birbirine yakınlığı kadar farkıda var kullananlardan yorum bekliyorum varsa eğer özellikler casper kullanıcılarından

htc2014

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
casper mı aman sakın bulasma ben aldım ocakta a3216 suan cop oldu 700 tl cope gıttı. deneyımsız fırmalardan almayın pısman olusunuz

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
casper mı aman sakın bulasma ben aldım ocakta a3216 suan cop oldu 700 tl cope gıttı. deneyımsız fırmalardan almayın pısman olusunuz
ama bu telefon özellikleri bakımından da iyi hemde aynı donanımı başka firmalarda kullandı öyle olsa bircoğu sorun yasar diye düşünüyorum görüntüsü falan hos duruyor tabi ama kullanıcı deneyimide önemli bu telefonları

falcon291

Profesör
Reaksiyon puanı
45
Casper bu forumları okuyor mu bilmiyorum ama okumalı. Dava açmak için değil, stratejisini değiştirmek için...

Casper ile iyi tecrübesi olan var mı? Soru bu, cevap?

D

Deleted member 216045

SDN Okuru
casperın bu telefonu 100 tl olsada almam, caspera para kaptırmak mı? çöpe atarım daha iyi :sneaky2:

Kurt Cobain

Profesör
Reaksiyon puanı
90
Fiyat/Performans baz alınarak Zenfone 5 çok çok daha iyi olacaktır.

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
zenfone 5 kalite olarak çok iyi. teknoloji olarak asus bariz şekilde üstün.
güncelleme konunudada asus gereğini yapıyor zaten.
ayrıca pencereli kılıf desteği de var. g3 gibi oluyor yani

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
acaba diyorum bende asusun çift çekirdek olması işlemlerimde oyundur videodur internetti kasma yavasşlama olur mu caspera göre birde asusda programları sd karta atabiliyormuyuz

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Casper sana ne performans veriyorsa ZenFone serisi aynı performansı verir. Kameralar yanıltmasın seni kamera kalitesi MP'ye bakmaz. Bütçeni biraz daha arttırıp casper yerine G2 almak oldukça mantıklı. Eğer bütçeyi fazla zorlamak istemiyorsanız ZenFone 6'yıda önerebilirim.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

acaba diyorum bende asusun çift çekirdek olması işlemlerimde oyundur videodur internetti kasma yavasşlama olur mu caspera göre birde asusda programları sd karta atabiliyormuyuz

Çift çekirdek sorun yaratmaz zaten işlemci gerek duyulduğunda sanal 4 çekirdek yapıyor. Oyun incelemelerine bakmanızı tavsiye ederim asphalt 8 yağ gibi akıyor. Modern Combat 5 ide bir arkadaş yüklemişti onuda oynatıyor.

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Casper sana ne performans veriyorsa ZenFone serisi aynı performansı verir. Kameralar yanıltmasın seni kamera kalitesi MP'ye bakmaz. Bütçeni biraz daha arttırıp casper yerine G2 almak oldukça mantıklı. Eğer bütçeyi fazla zorlamak istemiyorsanız ZenFone 6'yıda önerebilirim.

bütçem aslında kendimce max 1000 tl ye kadar belirledim ama 1200 li,ra değermi diye casper düşündüm ondan yazdım lg ye hiç çıkamam paralel ithalat da istemiyorum
gmd 2 de düşünmüyorum çakma telefon gibi duruyor onun için bize yol zenfone görünüyor

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
bütçem aslında kendimce max 1000 tl ye kadar belirledim ama 1200 li,ra değermi diye casper düşündüm ondan yazdım lg ye hiç çıkamam paralel ithalat da istemiyorum
gmd 2 de düşünmüyorum çakma telefon gibi duruyor onun için bize yol zenfone görünüyor

Ozaman en iyisi ZenFone 6 al ekran büyük pil büyük kamerası düşük ışıkta aynı zenfone 5 gibi gayet başarlı.
ZenFone 6 alın kısaca. 4.4 güncellemesei Asus tarafından geleceği duyuruldu. Ayrıca gelen güncellemeler ile de OTG desteğide gelmiş bulunmakta.

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ozaman en iyisi ZenFone 6 al ekran büyük pil büyük kamerası düşük ışıkta aynı zenfone 5 gibi gayet başarlı.
ZenFone 6 alın kısaca. 4.4 güncellemesei Asus tarafından geleceği duyuruldu. Ayrıca gelen güncellemeler ile de OTG desteğide gelmiş bulunmakta.

otg desteğini denediniz mi peki önemli bir konu otg benim açımdan zenfone 5 yada 6 arasında karar vericem artık

birde zenfonelarda özellikle 5 de hafıza küçük olmasından oldayı sd karta her uygulamayı atabiliyormuyuz

metas53

Doçent
Reaksiyon puanı
1
otg desteğini denediniz mi peki önemli bir konu otg benim açımdan zenfone 5 yada 6 arasında karar vericem artık

birde zenfonelarda özellikle 5 de hafıza küçük olmasından oldayı sd karta her uygulamayı atabiliyormuyuz

http://www.youtube.com/watch?v=HUB2_fRPROE şu videosu son gelen güncelleme ile gelmiş DH'de zenfone 6 grubundada geldiği söylendi.

Zenfone 5'te destek veren uygulamalar hafıza kartına yüklenebilir. Destek vermeyener ise telefon hafızasına yüklenir.

Reaksiyon puanı
16,128
http://www.turkcell.com.tr/cihazlar/akilli-telefonlar/turkcell-t50?place=device_category
1-v2_600x450.png
Small-58.jpg

t50 bak.

htc2014

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ama bu telefon özellikleri bakımından da iyi hemde aynı donanımı başka firmalarda kullandı öyle olsa bircoğu sorun yasar diye düşünüyorum görüntüsü falan hos duruyor tabi ama kullanıcı deneyimide önemli bu telefonları
ozellıklere bakıpta ooo bu telefon ıyı dıye kanarsanız benım gıbı 700 lıra cope atarsınız... ben pısman oldum sızın paranıza yazık olmasın.. gıdın bılındık markalardan alın lg sony htc gıbı

Halkulvad

Profesör
Reaksiyon puanı
53
ozellıklere bakıpta ooo bu telefon ıyı dıye kanarsanız benım gıbı 700 lıra cope atarsınız... ben pısman oldum sızın paranıza yazık olmasın.. gıdın bılındık markalatrdan alın lg sony htc gıbı

Niye Asus bilindik marka değil mi?

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
ozellıklere bakıpta ooo bu telefon ıyı dıye kanarsanız benım gıbı 700 lıra cope atarsınız... ben pısman oldum sızın paranıza yazık olmasın.. gıdın bılındık markalardan alın lg sony htc gıbı

dosru diyorsun belki bi yerde ama o markadaşarında 1000 liranın altında bu özelliklere sahip telefonu yok hem inş hem ram işlemci başarılı buluyorum ben bu konuda piyasayı kırıyorlar

htc2014

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
dosru diyorsun belki bi yerde ama o markadaşarında 1000 liranın altında bu özelliklere sahip telefonu yok hem inş hem ram işlemci başarılı buluyorum ben bu konuda piyasayı kırıyorlar

bak bı dunya ozellık koyuyolar ama ekran ve kasa kalıtesı sıfır zamanla ekran ıcıne cokuyor ve kasa boylarını atıyor.. ben zengınım paramı cope atarım dıyosan casper al. benım 700 tl m gıttı sımdı babamı ıkna edıpte bıdaha tel nasıl alırım dıye dusunuyorum..

ReasTa

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Birçok arkadaş, fiyat ve dahil marka ismine takılıp, görülmesi gerçeği görememiş sanırım. Casper via v8'deki işlemci bilindiği üzere Mediatek'e ait. Bu da şöyle bir gerçeği göz önüne getiriyor; kapalı kaynak kodu..

Kısacası, Mediatek işlemcilerinin kapalı kaynak kodu politikasıyla sahip olacağınız custom rom sayısı fazlasıyla düşüyor ve dahil major android güncellemeleri (üretici hariç, custom olarak) neredeyse imkansız oluyor..

Android cihaz satın alırken bu konuya dikkat etmek her daim önemlidir, çünkü; android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasıyla nam saldı, böylesine bir ekosisteme kapalı kaynak koduyla erişmek ve üreticiye güncelleme konusunda mahkum kalmak, kesinlikle doğru olmaz..

Bu benim şahsi fikrimdir, elbette fikir ve bütçe sizin..

edit : imla

gencfener

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Birçok arkadaş, fiyat ve dahil marka ismine takılıp, görülmesi gerçeği görememiş sanırım. Casper via v8'deki işlemci bilindiği üzere Mediatek'e ait. Bu da şöyle bir gerçeği göz önüne getiriyor; kapalı kaynak kodu..

Kısacası, Mediatek işlemcilerinin kapalı kaynak kodu politikasıyla sahip olacağınız custom rom sayısı fazlasıyla düşüyor ve dahil major android güncellemeleri (üretici hariç, custom olarak) neredeyse imkansız oluyor..

Android cihaz satın alırken bu konuya dikkat etmek her daim önemlidir, çünkü; android açık kaynak kodlu bir işletim sistemi olmasıyla nam saldı, böylesine bir ekosisteme kapalı kaynak koduyla erişmek ve üreticiye güncelleme konusunda mahkum kalmak, kesinlikle doğru olmaz..

Bu benim şahsi fikrimdir, elbette fikir ve bütçe sizin..

edit : imla

benim için root cok önemli değil ya telefonun kullanılabilirliği ömrü kalitesi özellikleridir.