Z2'yi inceledim ama bir şeyi anlamadım gitti

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Merhaba arkadaşlar. Bugün bimekste öyle telefonlara bakarken z2'ye rastladım. Ben de mrak ettim geçtim bazşına 5 10 dakika inceledim. Bence ilk görüşlerime göre z12'den z2'ye geçmek aşırı mantıksız bir hareket olur. Çünkü çerçeveler hala kalın ve bazılarının kumanda eleştirisine mazruz kalıyor. Her ne kadar incelsteler de g3 s5'in yanında hala pimapen gibi. 2.si alt hoperölr bölümü z1'de hoşuma gitmemişti z2'de 3 kutucuk yapmışlar. 3. dikkatimi çeken de z1'de bana itici gelen uygulama menüsünde ekranda oluşan dikdörtgen çerçeveydi. Onu da kaldırmışlar. En çok dikkat çeken yönleri ise telefon aşırı ısınıyor. El değmeyecek noktaya yaklaşıyor. Tıpkı S4'ümü ilk aldığımdaki gibi. 2.si ise arayüzde buglar var. Bu buglar eski touchwiz kadar değil tabi çok çabuk kısa süreli oluyor ama z1'le yan yana getirince arayüz yavaş demek hiç de mantıksız değil. ÖZellikle samsung bile s5'te arayüzde ciddi geliştirme yapmasına karşın sony'nin bu hamlesini anlamadım. İlk önce dedim bunda demo falan vardır o yüzdendir ama demo falan yoktu. (LG ve Samsunglarda genelde çok demo olduğu için bunu sordum). Ordaki görevli de tester cihazı olmadığını söyledi. Ne diyeyim şaştım kaldım ben de. Alacak olsam açıkçası G3'ü Z2'ye tercih ederim. S5'i de tercih ederim ama şimdi s5 z2 meselesi açarsam bazı şahıslar gelip avukat kesilir. Umarım yazım yararlı olmuştur.
Saygılarımla...

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
hoparlör onlar bahsettiğiniz 3 kutucuk şeklinde olan yer değil
Hoparlör orda olsa zaten bir süre sonra çatlar
Orada 3 mikrofon var
Hoparlörler cam panel ile alüminyum çerçeve arasında üst ve altta 2 tane bulunuyor

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
hoparlör onlar bahsettiğiniz 3 kutucuk şeklinde olan yer değil
Hoparlör orda olsa zaten bir süre sonra çatlar
Orada 3 mikrofon var
Hoparlörler cam panel ile alüminyum çerçeve arasında üst ve altta 2 tane bulunuyor
düzeltmen iyi oldu sağol. Ben direk hoperlör diye düşündüm. :)

NSIndestructibL

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Boşver kardeş herkese göre yorum yapılmaz zaten her kafadan insan var malum.Ben açık konuşayım z2yi görmedim ama z1i gördüm aşırı büyük ve geniş geldi s5i vatanbilgisayarda elime alıp bizzat inceledim ve beğendim kim ne derse desin o an hoşuma gitti.Sonradan kasarmı bilemem tabi ama iyiydi bana göre.Bence note 4 harika olacak :)

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Boşver kardeş herkese göre yorum yapılmaz zaten her kafadan insan var malum.Ben açık konuşayım z2yi görmedim ama z1i gördüm aşırı büyük ve geniş geldi s5i vatanbilgisayarda elime alıp bizzat inceledim ve beğendim kim ne derse desin o an hoşuma gitti.Sonradan kasarmı bilemem tabi ama iyiydi bana göre.Bence note 4 harika olacak :)
aynı düşüncedeyiz. Sadece S4 sahibi olarak S5'in çerçeveleri beni rahatsız ediyor. Ama diğer telefonlara kıyasla pek de sorun yok. Özellikle z1 z2 ve bazı lumialar.

Reaksiyon puanı
1
Bende dun teknosa ya gittim once z1 le z2 yi karsilastirsim sonra 5.2 inc ekran boyutlu g2 imle ayni ekran boyutuna sahip z2 yi yan yana koydum z2 6 inc gibi duruyo ama ekran boyu ayni bi halledemediler su cerceve olayini

lxperial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim kafanıza göre karalama yapmayın z2 nin çerçevesinin büyük olma sebebi daha büyük bataryanın ve çift hoparlörün olması.Hemde ekran ne kadar büyük olursa işlemcininde daha güçlü bir işlemci olması lazım.Kimse düşünmeden yorum yapmasın.Dayanıklılık hız ve daha daha fazla batarya kullanım süresi istiyorsan z2 biçilmiş kaftan.Denemeden test etmeden burda esip kükremeyin.Youtube da diğer telefonlarla karşılaştırmalar var çerçevenin neden büyük olduğuda orada yazıyor.Ama yinede zevk senin.Kimsenin kafasını karıştırmak istemem ama profesyonellerin değerlendirmelerini dinleyin ve ona göre hareket edin.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
Nedense iphone, htc hatta nexus çerçevesinden kımse bahsetmez

furkangunes04

Doçent
Reaksiyon puanı
3
Pahalı telefonu bırakıp pahalı başka bir telefona geçerseniz tabii bir şey anlamazsınız. Telefonun en pahalısını alan adam mutlu değilse, artık onu mutlu edecek hiçbir telefon yoktur, varsın ağlasın :D

kehfest

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Katıldığım bir durum. Ama garip biraz. Belki yüzey alanı olarak nexus 5 ten küçük bile olabilir ama dikdörtgen tasarımı çerçeveleri gözde büyütüyor. Dikdörtgen tasarımı küçük telefonlar için

ata1996

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Htc çerçevesi 10 kat beter Z2'den,Z2 nin cercevesi normal bence cogu telefonda boyle zaten sadece G2'nin çercevesine alıştığımız için böyle geliyor.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Nedense iphone, htc hatta nexus çerçevesinden kımse bahsetmez
iPhone'da düğme koymuşlar. ÜStelik touch ıd özellikli. HTC oraya hoperlör döşemiş sırıtmıyor, nexus'ta haklısın.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Pahalı telefonu bırakıp pahalı başka bir telefona geçerseniz tabii bir şey anlamazsınız. Telefonun en pahalısını alan adam mutlu değilse, artık onu mutlu edecek hiçbir telefon yoktur, varsın ağlasın :D
Ben S4'ten mutsuz değilim ki. Mutsuz olsam s5'i çoktan alırdım. :D

Htc çerçevesi 10 kat beter Z2'den,Z2 nin cercevesi normal bence cogu telefonda boyle zaten sadece G2'nin çercevesine alıştığımız için böyle geliyor.
Ya doğru htc'ninki de beter. Hatta s4 alırken kıyaslamalarımda etkili bir faktördü. Ama adamlar üslemişler orayı yine. Xperiada hiçbir şey yok. Hiç değilse oraya dokunmatik tuşlardan koyup doldurabilirlerdi.

Kardeşim kafanıza göre karalama yapmayın z2 nin çerçevesinin büyük olma sebebi daha büyük bataryanın ve çift hoparlörün olması.Hemde ekran ne kadar büyük olursa işlemcininde daha güçlü bir işlemci olması lazım.Kimse düşünmeden yorum yapmasın.Dayanıklılık hız ve daha daha fazla batarya kullanım süresi istiyorsan z2 biçilmiş kaftan.Denemeden test etmeden burda esip kükremeyin.Youtube da diğer telefonlarla karşılaştırmalar var çerçevenin neden büyük olduğuda orada yazıyor.Ama yinede zevk senin.Kimsenin kafasını karıştırmak istemem ama profesyonellerin değerlendirmelerini dinleyin ve ona göre hareket edin.
dayanıklılıkta haklsın fakat hız pilde z2'den iyi rakipler var. ÖRneğin s5 2gb ram falan diyoruz ama yeterli bence. O da çok hızlı pili zaten 13 saat video saati var ve çıkarılabiliyor. G3'ü söylemeyeyim bile.

Anlamadığım pil ekran falan diyoruz da lg 2k ekran yaptı! Pil sadece 200mAh eksik. O yapıyor da sony niçin yapamıyor?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Anlamadığım pil ekran falan diyoruz da lg 2k ekran yaptı! Pil sadece 200mAh eksik. O yapıyor da sony niçin yapamıyor?

Yanlış mantık yürütüyorsun. Senin mantğınla sadece sony yapamıyor gözüküyor ki sony götüntüleme teknolojilerinde dünya devlerinden biri. Peki Apple, htc, lg, samsung neden yapıyor diye düşünmek de gerekmez mi? Yorumlarında sony düşmanlığı seziliyor.

lxperial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş sana diğer telefonlar kötü demiyorum bak mesela 64 bit e geçiş olacak sony işlemcilerinde asenkron çalışma farkı var bunu göz önünde bulundur.Bu 1. aşama sana göre 2. gb lık ram yeterli gelebilir.Fakat telefon kullandıkça şişer arkaplanda çalışan uygulama sayısı gittikçe artar.Senin kullanabileceğin ram miktarın azalır.Android gelişen bir platform güncellenen sürümler ve uygulamalar beraberinde daha fazla sistem gereksinimi isteyecek.Göreceksin 3 gb ram in ne olduğunu bu konuda s5in z2 ye rakip olacağını düşünmüyorum.G3 gerçekten güzel bir telefon aralarında çok benzerlik var.Eğer yeni telefon almak isteyenler varsa dayanıklılık ve pil kullanımı bakımından z2 ekran ve çözünürlük, pixel bakımından g3 ü önerebilirim.Performans bakımından aralarında pek bi fark yok.Hiç bir takılma yaşamayacaklarına garanti verebilirim.

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
LG G3 te çıkarılabilir batarya olacağı için bataryada da LG G3 Avantajlı olacak bence

lxperial

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeşim bataryanın çıkması hiçbir + sağlamaz ki.Bataryayı gömülü yapan şirket zaten düşünüştür onları bataryanın mAh değeri yüksek olduğu için çıkartmana gerek kalmaz zaten.Zaten sende ileride batarya problemi yaşarsan değiştirme imkanında olacak.Ama karar yinede sizin.

Bu konuda katılıyorum kardeşim sana sony nin kendi ekranlarını üretmemesinin sebebi çıkış yakalayamamalarıdır.Adamlar zaten japon devi lcdlerde kullandıkları ekranları bile sharp tan alıyorlar bence gerekte yok kalite her zaman ön planda.O 200 mAh dediğiniz değerde stamina modda neredeyse 1 güne tekabül ediyor.Altını çizeyim istedim.

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Kardeşim bataryanın çıkması hiçbir + sağlamaz ki.Bataryayı gömülü yapan şirket zaten düşünüştür onları bataryanın mAh değeri yüksek olduğu için çıkartmana gerek kalmaz zaten.

ben takıntılıyım galiba okulda ders aralarında öğle arasında yoğun telefon kullanırım bana yeter mi yetmez mi emin olamıyorum sırf bu yüzden Z2 den vazgeçtim G3 düşünüyorum, yoksa Z2 çok kaliteli bir telefon

El Padrino

Dekan
Reaksiyon puanı
70
2014 senesi akıllı telefon açısından en ölü yıl olarak tarihe geçti.Bütün markaların tasarımlar aynı, donanımlar aynı ve hepsininde mutlaka 1 den fazla çok ciddi kronik sorunları var.G3 ten çok ümitliydim.Tanıtım lansmanında Hakkıyla Berkinin ön inceleme yaptığı videoyu seyrederken orada menüde geçişler yaparken bile atlamalar ve kasılmalar olduğunu gördüm.Oyun açtıklarında da kasmalar olduğunu gördüm.Bunu Hakkı ve Berkinde gördü ama acaba bize mi öyle geliyor diye şaşırdı onlarda.Tam birşey söylemediler.Ama benim kanaatimce zaten 801 işlemci QHD ekranı kaldırmaz.En baştan hata yaptı LG.G3 e Full HD koyacaktı.Hem performans hemde tasarım olarak birinci olacaktı bu sene.Ama kendine kıydı.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O çerçeveler rahatsız edici bir unsur değil bence ki bana göre çok da hoş duruyor samsung yuvarlak tasarımından sıkıldığımız yetmezmiş gibi lg'de yuvarlak tasarım yaptığı için g2 ve g3 bana çakmadan farksız geliyor buna kişisel zevk denir

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Çıkarılabilir bataryanın ben daha yararını görmedim, kimsenin yanında 1 tane daha batarya taşıyıp taktığına şahit olmadım. Onun dışında G3 ölü doğdu 2k ekran ile, alınacak gözümde tek cihaz Z2 ama HTC One M8 de tercih edilebilir.

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Kardeşim bataryanın çıkması hiçbir + sağlamaz ki.Bataryayı gömülü yapan şirket zaten düşünüştür onları bataryanın mAh değeri yüksek olduğu için çıkartmana gerek kalmaz zaten.Zaten sende ileride batarya problemi yaşarsan değiştirme imkanında olacak.Ama karar yinede sizin.

Bu konuda katılıyorum kardeşim sana sony nin kendi ekranlarını üretmemesinin sebebi çıkış yakalayamamalarıdır.Adamlar zaten japon devi lcdlerde kullandıkları ekranları bile sharp tan alıyorlar bence gerekte yok kalite her zaman ön planda.O 200 mAh dediğiniz değerde stamina modda neredeyse 1 güne tekabül ediyor.Altını çizeyim istedim.
Aksinr batarya çıkması bence çok işlevsel. Örneğin bir yolculukta falan telefnu tam performans kullanırsın. Pil biince bir daha şarjla uğraşmassın. Takarsın diğer pili o bitene kadar diğeri şarj olur. Hem dışarda falan da tuğla gibi taşınabilir şarjlardan almak yerine pil taşırsın.

2014 senesi akıllı telefon açısından en ölü yıl olarak tarihe geçti.Bütün markaların tasarımlar aynı, donanımlar aynı ve hepsininde mutlaka 1 den fazla çok ciddi kronik sorunları var.G3 ten çok ümitliydim.Tanıtım lansmanında Hakkıyla Berkinin ön inceleme yaptığı videoyu seyrederken orada menüde geçişler yaparken bile atlamalar ve kasılmalar olduğunu gördüm.Oyun açtıklarında da kasmalar olduğunu gördüm.Bunu Hakkı ve Berkinde gördü ama acaba bize mi öyle geliyor diye şaşırdı onlarda.Tam birşey söylemediler.Ama benim kanaatimce zaten 801 işlemci QHD ekranı kaldırmaz.En baştan hata yaptı LG.G3 e Full HD koyacaktı.Hem performans hemde tasarım olarak birinci olacaktı bu sene.Ama kendine kıydı.
Kesinlilkle. O takılmalar benim de dikkatimi çok çekti. Tester telefonu için diyeceğim ama g2'nin tester telefonları da hızlıydı. Z2 de de küçük takılmalara rastladım. Sanki 5 buçuk aylık z1 gibiydi Hatta yanındaki z1 daha hızlıydı bence. Siz de incelediyseniz yorum yaparsanız sevinirim. Belki benim inceleiği z2de bir şey vardır. (Hala bu kadar tarafsız olmaya çalışırken bana sony anticisi diyen şahıslar var(!):( )

Çıkarılabilir bataryanın ben daha yararını görmedim, kimsenin yanında 1 tane daha batarya taşıyıp taktığına şahit olmadım. Onun dışında G3 ölü doğdu 2k ekran ile, alınacak gözümde tek cihaz Z2 ama HTC One M8 de tercih edilebilir.
Ben taşıyorum mesela. Yararını görmek istiyorsan da çıkarılabilir bataryalı bir şey almalısın. Bu arada m8'i hiç düşünme bence. O en büyük hayal kırıklığı ve parasını hiç hak etmiyor. Plastiğe takıntılı değilsen S5 al m8 yerine. Takıntılıysan z2'yi al zaten düşünmeden.

Bu arada sony tamam kaliteli telefon üretiyor ama telefonu aldıktan 3 ay sonra yenisin çıkması kimseyi rahatsız etmiyor mu be ya?

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu arada sony tamam kaliteli telefon üretiyor ama telefonu aldıktan 3 ay sonra yenisin çıkması kimseyi rahatsız etmiyor mu be ya?

Bunu ancak teknoloji bağımlılıları kafaya takar üst model cihazların eninde sonunda yenisi, daha iyisi çıkıyor eğer yenisinin çıkması adama koyuyorsa gitsin 3310 alsın.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Bunu ancak teknoloji bağımlılıları kafaya takar üst model cihazların eninde sonunda yenisi, daha iyisi çıkıyor eğer yenisinin çıkması adama koyuyorsa gitsin 3310 alsın.

Dediğin gibi çok takıntılı olduk. Aslında hiçbir firmayı bu konuda eleştirmemek gerekir. Hiçbirimiz almak zorunda değiliz. Adamlar işini yapıyor sonuçta.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
geçen hafta arkadaşımla mediamarktta inceledik ve hâlâ anlamadığım şey renklerin tam olarak uyumlu olmadığı. bu 4k çekimlerinde de böyle otomatik modda fotoğraf çekerken de böyle. yani sony xperia z1 de kırmızı renkler bildiğin turuncu çıkıyordu belki sonradan yazılım güncellemesiyle giderilmiştir bilmiyorum. xperia z2 de hafif açık kırmızı pembeye yakın çıkıyor yani her renk bi ton açılıyor. bunun ya bi ayarı var biz bulamadık ki otomatik modda kendisi ayarlar diye düşünüyoruz. o kadar enteresan ki bizdeki samsung galaxy s4 ve galaxy note 3 ile otomatik modda çekiyoruz hatta standdaki s5 ile çekiyoruz aynı renkler. renkler birebir aynı. daha önce xperia z1 in kamerasının bu durumundan bahsettim burada birisi çıkıp "samsung galaxy s4 de sony nin kamerasını kullanıyor" dedi. iyi de galaxy s4 de onda sorun yok ki. aslında bu bir sorun değilde biz mi sorun ettik bilemiyorum. bu konuda fikri olan var mı?

Mateist

Profesör
Reaksiyon puanı
238
Aksinr batarya çıkması bence çok işlevsel. Örneğin bir yolculukta falan telefnu tam performans kullanırsın. Pil biince bir daha şarjla uğraşmassın. Takarsın diğer pili o bitene kadar diğeri şarj olur. Hem dışarda falan da tuğla gibi taşınabilir şarjlardan almak yerine pil taşırsın.

Kesinlilkle. O takılmalar benim de dikkatimi çok çekti. Tester telefonu için diyeceğim ama g2'nin tester telefonları da hızlıydı. Z2 de de küçük takılmalara rastladım. Sanki 5 buçuk aylık z1 gibiydi Hatta yanındaki z1 daha hızlıydı bence. Siz de incelediyseniz yorum yaparsanız sevinirim. Belki benim inceleiği z2de bir şey vardır. (Hala bu kadar tarafsız olmaya çalışırken bana sony anticisi diyen şahıslar var(!):( )

Ben taşıyorum mesela. Yararını görmek istiyorsan da çıkarılabilir bataryalı bir şey almalısın. Bu arada m8'i hiç düşünme bence. O en büyük hayal kırıklığı ve parasını hiç hak etmiyor. Plastiğe takıntılı değilsen S5 al m8 yerine. Takıntılıysan z2'yi al zaten düşünmeden.

ben de taşıyorum yedek batarya ve çok iyi oluyor yoğun kullanımda şarj biter mi diye korkmuyorum

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
İsim yüzünden farklı bir algılama çıkmış ortaya, aslında Sony'nin yaptığı daha doğru diğer firmalardan en azından çıkaracağını söylüyor. S5 Prime ve HTC One Prime söylentileri dolaşıyor ortalıkta 2k ekran s805 3gb ram ile gelecek diye , Sony sadece adını Z3 yapınca yeni cihaz çıkarmış algısı oluşuyor, bence en azından dürüstler.

Eğer zaten yılda bir cihaz isteniyorsa tercih edilecek tek bir firma var oda Apple.