Vikings
Dekan
- Reaksiyon puanı
- 91
Snapdragon yapmadan Sony nereye koyacak hocam.
Yanlıs anladın

Snapdragon yapmadan Sony nereye koyacak hocam.
Snapdragon 810 diyorlar ama bakalım.Yanlıs anladınSnapdragon yapıcak, ilk alıp koyan sony olucak o zaman iyi olur demek istedim anlayın işte ya
![]()
Snapdragon 810 diyorlar ama bakalım.
Çok hantal ve ağır bir cihaz. Masada düzgün duramıyor, pili de sıkıntı. Benden söylemesi. Ben size Lumia 930 u bekleyin diyorum. Ya da 925 veya 1520 ye yönelin.
Ben mi yanlış anladım? OLED ekranlar daha fazla güç tasarrufu yapmazlar mı? Siyahlarda pikseller tamamen kapandığı ve arkadan ekran aydınlatması olmadığı için güç tasarrufu sağlar diye bilkiyorum.930 1020 den daha ağır bir cihaz evet tasarımı güzel fakat daha ağır. Üstelik oled kullanıyor bulundurduğu 2400 Mah oledden dolayı yetmeyecek ve 1020 ye göre daha fazla yakacaktır. 1020 nin tasarımını seviyorum zaten telefonu yüz üstü koymayı severim ben kamera üstüne koymak rahatsız ediyor ki nokia nın 1020 için dediği şey şu:"biz telefonu Gorilla glass 3 koyduk ki telefonu yüz üstü koyun düz dursun diye" çünkü bu cam anca elle müdehale ile çizilir. Büyük ihtimal 1020 düşünüyorum dediğim gibi tasarımı güzel olmasına rağmen 930 167 gr yani kısacası yuh. 925 en hafif cihazı fakat 1020 varken onu tercih etmem. 1520 ise çok büyük 6" nedir abi 5 olsa kapış kapış giderdi o cihaz.
Snapdragon 810'u ilk kullanan androidler Google'ın projesindeki ve 2015 başında gelecek android silver'lar olacak.
- - - Mesaj Güncellendi - - -
Ben mi yanlış anladım? OLED ekranlar daha fazla güç tasarrufu yapmazlar mı? Siyahlarda pikseller tamamen kapandığı ve arkadan ekran aydınlatması olmadığı için güç tasarrufu sağlar diye bilkiyorum.
Snapdragon 810'u ilk kullanan androidler Google'ın projesindeki ve 2015 başında gelecek android silver'lar olacak.
Ben mi yanlış anladım? OLED ekranlar daha fazla güç tasarrufu yapmazlar mı? Siyahlarda pikseller tamamen kapandığı ve arkadan ekran aydınlatması olmadığı için güç tasarrufu sağlar diye bilkiyorum.
O dediğin amoled, oled daha güçlü bir kaynak yine aynı olay var fakat daha güçlü daha renkli olduğundan daha fazla tüketir. Ki zaten 5" ekran olduğundan da daha fazla yiyecek 930 tüm koşullara göre düşündüm de öyle yazdım![]()
Güzel açıklama. OLED ve AMOLED'in bir farkı da oled daha esnek. (Şimdi aklıma geldi) Ama renklerin canlı olmasıyla enerji harcamanın bir alakası yok. Ona bakarsan IPS panellerde sürekli arkadan bir ışık var. Siyah ekranda bile enerji yiyor. Halbuki (s4 kullanıyorum) siyah bir ekran ya da foto çekip galeriden açıyorum. Daha sonra ekranı kitliyorum fark olmuyor. Yani cidden fark olmuyor yanlış anlaşılmasın. Az bir fark değil. Siyah fotoğrafı açınca ekran kapanmış oluyor. SAdece dokunmatik çalışıyor. Ve bir artı daha IPS panellerde hep arkadan aydınlatma olduğu için siyahlarda amoled ve oled daha iyi sonuç verir. Beyazlarda ise IPSLed daha iyi görüntü verir. Lcd daha soluktur bunu herhangi bir tv karşılaştırması yaparak görebilirsiniz. Ki lg nin son çıkardığı oled televizyon bildiğin eşek harika bir şey. Oled ve amoled evet daha az yakar fakat oled daha canlı renklere sahip olduğundan daha çok tüketeceğini düşünüyorum ben
Bence 925 düşün. 1020 eski ve çerçeveleri falan (bana göre) rahatsız edici. 925 daha zarif.Açıkçası hala 1020 yi ciddi ciddi düşünüyorum o kadar fazla para verip de sorunlarla uğraşmak da istemiyorum şanssızımdır ben başıma hepsi gelir.. Sağolun arkadaşlar..
Güzel açıklama. OLED ve AMOLED'in bir farkı da oled daha esnek. (Şimdi aklıma geldi) Ama renklerin canlı olmasıyla enerji harcamanın bir alakası yok. Ona bakarsan IPS panellerde sürekli arkadan bir ışık var. Siyah ekranda bile enerji yiyor. Halbuki (s4 kullanıyorum) siyah bir ekran ya da foto çekip galeriden açıyorum. Daha sonra ekranı kitliyorum fark olmuyor. Yani cidden fark olmuyor yanlış anlaşılmasın. Az bir fark değil. Siyah fotoğrafı açınca ekran kapanmış oluyor. SAdece dokunmatik çalışıyor. Ve bir artı daha IPS panellerde hep arkadan aydınlatma olduğu için siyahlarda amoled ve oled daha iyi sonuç verir. Beyazlarda ise IPS
Bence 925 düşün. 1020 eski ve çerçeveleri falan (bana göre) rahatsız edici. 925 daha zarif.
Yine de tarafsız yorumlarınızı bekliyoruz. Forumda "14w21 serisinde sorun yok " diyorlardı. Isınma var mı?Dün akşam aldım 2150 tl'ye . telefoncu arkadaşımdı, Turkcell merkezi. 14W21 benimki . İnşallah sorunsuz dur.
Ben Sony'ci olduğum için yorumlarım taraflı olur![]()
Yine de tarafsız yorumlarınızı bekliyoruz. Forumda "14w21 serisinde sorun yok " diyorlardı. Isınma var mı?
Telefonu çok kurcalayamadım, kısa bir 4K video çektim, ses görüntü şahaneydi.
Isınma var tabiki ama çok rahatsız edici değil.
Telefonu çok kurcalayamadım, kısa bir 4K video çektim, ses görüntü şahaneydi.
Isınma var tabiki ama çok rahatsız edici değil. Sonuçta şu anki teknolojiyle ısınma kaçınılmaz. Mecburen olacak, kapalı kutu su toz almayacak şekilde tasarlanmış ve içinde en son cpu ve gpu 'lardan bulunan bir aletin ısınmaması mümkün değil, şuan için ,ama rahatsız edici değil şimdilik.
Bunun dışında telefon çok şık ve elit bir his veriyor.
Şunu farkettim; telefonun mağazalarda inceleme halindeki ve satın aldıktan sonraki verdiği his arasında çok fark var.
Diğer muadillerinin yanında daha ciddi, daha şık ve daha elit bir havası var, hemen farkettiriyor kendini.
Teknik özellikleri malum, üst segment.
Yazılımı ve donanımı en uyumlu çalıştıran firmaların başında Sony gelir.Bugüne kadar aldığım Sony ürünlerinden hep memnun kaldım.
İkilemde kaldığım tek şey Z3 hakkında ki sızıntılar. Biraz daha beklesemiydim diye düşündüm, ama sonu yok. Z3'ü 6ay beklesem ve alsam Z4 sızıntısı olur. Al kurtul , boşver.
Yeterince tarafsız oldu mu?![]()
4K video çekerken telefon yanmıyor mu? Birde en fazla kaç dakika 4K video çektiniz? 4K videoyu kapanana kadar açık tutar mısınız? Kaç dakika dayanıyor?
Adam açıksözlü beyler dağılın.Dün akşam aldım 2150 tl'ye . telefoncu arkadaşımdı, Turkcell merkezi. 14W21 benimki . İnşallah sorunsuz dur.
Ben Sony'ci olduğum için yorumlarım taraflı olur![]()
z2> m8. Boşver hiç aklın kalmasın. Ona bakarsan 4k'da ısınma sorunu yaşıyorsun ama şöyle düşün m8 4k bile çekemiyor.arkadaşım timde satış danışmanıyım s5 htc m8'e bir ay baktım kullandım teşhirdeki demo olmayan cihazları şunu söyleyebilirim s5 bana göre para etmez suya dayanıklı bir telefonun hala çıkarılabilir bir bataryası olması bnce ürkünçkapak tam kapanmayınca uyarıyor tmm ama zaten kasası dandik 2200den satışa giriyor ve aşırı derece değer kaybediyor samsung.. LG G3 yeni geldi elime inceleme fırsaatım olmadı daha açıkcası ama m8'i baya almayı düşündüm ki tam bir sony hastasıyımdır bu bnm için büyük birşey gerçekten tasarımı güzel ve kullanımı güzel bir telefon fakat fiyatı bnce biraz fazla :confused1: z2'yi direk kendime sipariş ettim netcell'den gelen ilk kutuyu açtım kasa açıklığı ve diğer problemlere rastlamadım ilk 5. dk'da leğene su koyup suya attım su altı çekim denedim falan herşey iyi ama 4K çekim tam bir fiyasko oldu bnm için kamera kalitesi cihaz performansı ve tasarımı gerçekten tatmin etti ama 4K'daki o ısınma sorunu çok can sıkıcı ki oyunlardada ısınma yaşadığım oldu.. onun dışında problemim yok sadece power tuşu bazen algılamıyor bunu şuana kadar 2 defa yaşadım 3.de garantiye yollucam ama cihaz fiyat performans açısından tatmin edici bnce hala bir yanım M8 alsamıydım diyor ama z2'ye bakınca iyi ettim diyorum.. cihazın tek sorunu ısınması batarya performans kamera kalitesi ve tasarımı gerçekten tatmin etsede aldığın her marka her model cihaz problem yaratabilir şans işi..:thumbup1:
arkadaşım timde satış danışmanıyım s5 htc m8'e bir ay baktım kullandım teşhirdeki demo olmayan cihazları şunu söyleyebilirim s5 bana göre para etmez suya dayanıklı bir telefonun hala çıkarılabilir bir bataryası olması bnce ürkünçkapak tam kapanmayınca uyarıyor tmm ama zaten kasası dandik 2200den satışa giriyor ve aşırı derece değer kaybediyor samsung.. LG G3 yeni geldi elime inceleme fırsaatım olmadı daha açıkcası ama m8'i baya almayı düşündüm ki tam bir sony hastasıyımdır bu bnm için büyük birşey gerçekten tasarımı güzel ve kullanımı güzel bir telefon fakat fiyatı bnce biraz fazla :confused1: z2'yi direk kendime sipariş ettim netcell'den gelen ilk kutuyu açtım kasa açıklığı ve diğer problemlere rastlamadım ilk 5. dk'da leğene su koyup suya attım su altı çekim denedim falan herşey iyi ama 4K çekim tam bir fiyasko oldu bnm için kamera kalitesi cihaz performansı ve tasarımı gerçekten tatmin etti ama 4K'daki o ısınma sorunu çok can sıkıcı ki oyunlardada ısınma yaşadığım oldu.. onun dışında problemim yok sadece power tuşu bazen algılamıyor bunu şuana kadar 2 defa yaşadım 3.de garantiye yollucam ama cihaz fiyat performans açısından tatmin edici bnce hala bir yanım M8 alsamıydım diyor ama z2'ye bakınca iyi ettim diyorum.. cihazın tek sorunu ısınması batarya performans kamera kalitesi ve tasarımı gerçekten tatmin etsede aldığın her marka her model cihaz problem yaratabilir şans işi..:thumbup1: