Z2 hakkında tarafsız konuşacak kullanıcılar bakabilir mi?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Snapdragon 810 diyorlar ama bakalım.

Bakalım :) bi çıkartsında androidde nasıl çalışıcak cok merak ediyorum :D. Fark ettiysen apple, iphonelere az ram koyup işlemci ve işletim sistemine odaklanıyor haliyle güçlü işlemci olduğu için şarjıda androidtekilere göre daha az gidebiliyor. 64bit geldikten sonra 4000mAh koyarlar galiba android cihazlara :P

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Çok hantal ve ağır bir cihaz. Masada düzgün duramıyor, pili de sıkıntı. Benden söylemesi. Ben size Lumia 930 u bekleyin diyorum. Ya da 925 veya 1520 ye yönelin.

930 1020 den daha ağır bir cihaz evet tasarımı güzel fakat daha ağır. Üstelik oled kullanıyor bulundurduğu 2400 Mah oledden dolayı yetmeyecek ve 1020 ye göre daha fazla yakacaktır. 1020 nin tasarımını seviyorum zaten telefonu yüz üstü koymayı severim ben kamera üstüne koymak rahatsız ediyor ki nokia nın 1020 için dediği şey şu:"biz telefonu Gorilla glass 3 koyduk ki telefonu yüz üstü koyun düz dursun diye" çünkü bu cam anca elle müdehale ile çizilir. Büyük ihtimal 1020 düşünüyorum dediğim gibi tasarımı güzel olmasına rağmen 930 167 gr yani kısacası yuh. 925 en hafif cihazı fakat 1020 varken onu tercih etmem. 1520 ise çok büyük 6" nedir abi 5 olsa kapış kapış giderdi o cihaz.

Frekiller

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim görüşüm yeni ve son cıkan cihazlarda bilerek hatalar yapılıypr ve güncelleme verilerek düzeltiliyor bkz.iphone5'lerde ki 1.üretimdeki orta tusların bozuk olması biraz beklemeni öneririm telefon biraz otursun alırsın

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Snapdragon 810'u ilk kullanan androidler Google'ın projesindeki ve 2015 başında gelecek android silver'lar olacak.

- - - Mesaj Güncellendi - - -

930 1020 den daha ağır bir cihaz evet tasarımı güzel fakat daha ağır. Üstelik oled kullanıyor bulundurduğu 2400 Mah oledden dolayı yetmeyecek ve 1020 ye göre daha fazla yakacaktır. 1020 nin tasarımını seviyorum zaten telefonu yüz üstü koymayı severim ben kamera üstüne koymak rahatsız ediyor ki nokia nın 1020 için dediği şey şu:"biz telefonu Gorilla glass 3 koyduk ki telefonu yüz üstü koyun düz dursun diye" çünkü bu cam anca elle müdehale ile çizilir. Büyük ihtimal 1020 düşünüyorum dediğim gibi tasarımı güzel olmasına rağmen 930 167 gr yani kısacası yuh. 925 en hafif cihazı fakat 1020 varken onu tercih etmem. 1520 ise çok büyük 6" nedir abi 5 olsa kapış kapış giderdi o cihaz.
Ben mi yanlış anladım? OLED ekranlar daha fazla güç tasarrufu yapmazlar mı? Siyahlarda pikseller tamamen kapandığı ve arkadan ekran aydınlatması olmadığı için güç tasarrufu sağlar diye bilkiyorum.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Snapdragon 810'u ilk kullanan androidler Google'ın projesindeki ve 2015 başında gelecek android silver'lar olacak.

Ben mi yanlış anladım? OLED ekranlar daha fazla güç tasarrufu yapmazlar mı? Siyahlarda pikseller tamamen kapandığı ve arkadan ekran aydınlatması olmadığı için güç tasarrufu sağlar diye bilkiyorum.

Aynen öyle led paneller her türlü lcd'lerden daha az enerji harcar

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0

O dediğin amoled, oled daha güçlü bir kaynak yine aynı olay var fakat daha güçlü daha renkli olduğundan daha fazla tüketir. Ki zaten 5" ekran olduğundan da daha fazla yiyecek 930 tüm koşullara göre düşündüm de öyle yazdım :-)

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
O dediğin amoled, oled daha güçlü bir kaynak yine aynı olay var fakat daha güçlü daha renkli olduğundan daha fazla tüketir. Ki zaten 5" ekran olduğundan da daha fazla yiyecek 930 tüm koşullara göre düşündüm de öyle yazdım :-)

İyide bu yüzden tv'lerde led panele geçilmedi mi lcd çok daha iyi ve gerçekçi renk vermesine rağmen ledlerin daha az enerji harcamasından dolayı genel anlamda led panele geçildi

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Led daha iyi görüntü verir. Lcd daha soluktur bunu herhangi bir tv karşılaştırması yaparak görebilirsiniz. Ki lg nin son çıkardığı oled televizyon bildiğin eşek harika bir şey. Oled ve amoled evet daha az yakar fakat oled daha canlı renklere sahip olduğundan daha çok tüketeceğini düşünüyorum ben

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Parlak renk vermek ile canlı renk vermek apayrı bir şey

Led ekranlar renk cümbüşü yaparlar çok canlıdır lakin üst düzey bir lcd kadar(piyasada şuan için bildiğim bir üst düzey lcd yok) panelleri parlak değildir buraya dikkat lcd'ler siyah ve siyaha çok yakın renkler hariç ledler'den çok daha gerçekçi renk verirler ve bu ispatlanmıştır ancak ledler renkleri daha canlı verir led ekran daha iyi midir daha kötü müdür bilemem kişilik zevkine göre değişir

darknessfire

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Oled ekranlar arka aydınlatma kullanmaz.Her pikselin kendi ışığı vardır.Bunun sayesinde siyah kontransı en iyi ekranlar oled ekranlardır.Oledin dezavantajları ise panelin bazı renklerinin ömürleri kısadır ve beyaz rengi tam olarak veremezler.Beyaz renkli bölgelerde ise çok fazla enerji tüketirler.Örneğin internet tarayıcısı gibi.Bu durumda en az enerji harcıyan ekranlar oled ekranlar diyemeyiz.lcd Ve oled in enerji tüketimi kullanıma göre değişir.örneğin beyaz ağırlıklı bir arka plan kullanırsanız oled lcd ye göre daha fazla enerji harcar.Ağırlıklı olarak siyah kullanırsanız oled lcd ye göre daha az enerji harcar.Lcd ekranlarda siyah renkte çok fazla enerji tasarrufu olmaz çünkü arka aydınlatması vardır ve siyah yerlerde her ne kadar ışığı azaltsada genede ışık sızmaları görülür.Parlaklık ile canlılıkta tamamen farklı şeylerdir.Mesala oled ekranlar renkleri daha canlı gösterir.Parlaklık ise LCD ekranlarda genel anlamda daha yüksektir.Birde led ile oled aynı şeyler değildir.Oled daha pahalı bir teknolojidir.Led teknolojisini bazı lcd ekranlar bile taşır.Led aydınlantmalı LCD Ekranlar adı altında.Bir örnek daha pahalı televizyonlarda kullanılan Slim led Bu ekranların maliyeti oledlere göre daha azdır.LCD ile Oled arasında biri birinden iyi diyemeyiz sebebide ikisininde kendilerine göre avantajları ve dezavantajları vardır.Kullanıcısına görede değişir bu durum canlı renkleri sevenlere göre oled daha iyidir güneş altında daha iyi gözüken daha parlak ve renkleri daha gerçek veren bir ekranı sevenlere görede LCD daha iyidir.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Günümüze en uygun ve kullanışlısı led paneller o halde.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Z2'nin bir sürü kronik sorunu var ilk parti cihaz kesinlikle almam,sorunlarını çözene kadar z3'te netlik kazanır zaten.

Isınma sorunu,lens kayması,zoom sorunu,kasa açıklığı,ses sorunu,ölü pixel ne ararsan var. :lol:

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Xperia Z2 ile ilgili söylenebilecek her şeye değineyim kendi çapımda. Kendi incelemelerim ve testlerde gördüklerim ve hatta internetteki kullanıcı yorumlarına değineyim:

Xperia Z2, Sony adına şunun göstergesi: Sony kullanıcılarının isteklerine cevap vermeye çalışıyor.

Bu zamana kadar Sony iyi ekrana ve kaliteli sese sahip cihaz yapamamasını hiç anlayamamıştım. Televizyonda, ses sisteminde Sony dedin mi herkes bir duraksıyor, Sony bu sonuçta.

Z2 ile Z1'e ne geldi?

Öncelikle TFT olmasına rağmen Z1'in ekranı gayet başarılıydı ama IPS görmek istiyoruz telefonlarda. Sony de Z1 Compact'la IPS'i denedi Z2'de de oturttu. Ekran ortalama bi IPS kalitesinde, X-Reality keskinliğe baya etki ediyor ama kontrast oranları, maksimum parlaklılığı piyasanın uzun zamandır iyi ekran üreten üreticilerinin (Örneğin HTC) son amiral gemilerinin (Örneğin M8) biraz altında. Çok yoğun ışıklı bir ortamda kullandım cihazı, ekran sönük gelmedi pek. Dolayısıyla kullanıma çok etki eder mi? Zannetmiyorum. Kısacası ekran başarılı.

Z'nin ve Z1'in en büyük sorunu sesti. Su geçirmezlik özelliği kazandırırken cihazların ses çıkışını katlediyordu Sony. Bu sefer çift hoparlör koydu. Üstelik gayet başarılı hoparlörler. Ses çıkış gücü M8'le hemen hemen aynı desibellerde ama kalitesi biraz daha düşük eh o da su geçirmez olmasının bir etkisi olsun diyelim. Kendi One'ımla test ettim ses kalitesini, beğendim.

Z1'de kullanılmaya başlayan 20.7 mpx'lik kamera Z2'de (Bana göre) devrim yaptı. Düşük ışıklı ortamlarda çok başarılı sonuçlar verdiğini gördüm. PhoneArena testlerinde S5'in ve G3'ün arkasına koysa da bence onlardan daha başarılı, bu şahsi görüş tabi ki. Yine de piyasanın en iyi kameralarından biri ve zirvede hepsi üç aşağı beş yukarı aynı. Kamerası pişman etmez, çünkü düşük ışıkta dahi iyi, yüksek ışık bi şekilde hallediliyor. PhoneArena HDR modunu M8'den daha başarılı bulmuş. M7 bile S5'ten iyi bence. Dolayısıyla piyasadaki en iyi HDR olabilir Z2'deki.

Performans konusunda arayüzünde lag var şu anda ama updatelerle gider bence ya da Samsung fanlarının dediği gibi "Atarsın bi custom ROM" :D

3 GB RAM şu anda kullanıcıya bir fark hissettirmiyor, ileriye dönük bir yatırım olabilir en fazla.

Bunun dışında soru varsa cevaplamaya çalışırım.

Şu anda M7 kullanıyorum bu arada kimse çıkıp Sony fanı demesin bana. :D

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Açıkçası hala 1020 yi ciddi ciddi düşünüyorum o kadar fazla para verip de sorunlarla uğraşmak da istemiyorum şanssızımdır ben başıma hepsi gelir.. Sağolun arkadaşlar..

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Led daha iyi görüntü verir. Lcd daha soluktur bunu herhangi bir tv karşılaştırması yaparak görebilirsiniz. Ki lg nin son çıkardığı oled televizyon bildiğin eşek harika bir şey. Oled ve amoled evet daha az yakar fakat oled daha canlı renklere sahip olduğundan daha çok tüketeceğini düşünüyorum ben
Güzel açıklama. OLED ve AMOLED'in bir farkı da oled daha esnek. (Şimdi aklıma geldi) Ama renklerin canlı olmasıyla enerji harcamanın bir alakası yok. Ona bakarsan IPS panellerde sürekli arkadan bir ışık var. Siyah ekranda bile enerji yiyor. Halbuki (s4 kullanıyorum) siyah bir ekran ya da foto çekip galeriden açıyorum. Daha sonra ekranı kitliyorum fark olmuyor. Yani cidden fark olmuyor yanlış anlaşılmasın. Az bir fark değil. Siyah fotoğrafı açınca ekran kapanmış oluyor. SAdece dokunmatik çalışıyor. Ve bir artı daha IPS panellerde hep arkadan aydınlatma olduğu için siyahlarda amoled ve oled daha iyi sonuç verir. Beyazlarda ise IPS

Açıkçası hala 1020 yi ciddi ciddi düşünüyorum o kadar fazla para verip de sorunlarla uğraşmak da istemiyorum şanssızımdır ben başıma hepsi gelir.. Sağolun arkadaşlar..
Bence 925 düşün. 1020 eski ve çerçeveleri falan (bana göre) rahatsız edici. 925 daha zarif.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Güzel açıklama. OLED ve AMOLED'in bir farkı da oled daha esnek. (Şimdi aklıma geldi) Ama renklerin canlı olmasıyla enerji harcamanın bir alakası yok. Ona bakarsan IPS panellerde sürekli arkadan bir ışık var. Siyah ekranda bile enerji yiyor. Halbuki (s4 kullanıyorum) siyah bir ekran ya da foto çekip galeriden açıyorum. Daha sonra ekranı kitliyorum fark olmuyor. Yani cidden fark olmuyor yanlış anlaşılmasın. Az bir fark değil. Siyah fotoğrafı açınca ekran kapanmış oluyor. SAdece dokunmatik çalışıyor. Ve bir artı daha IPS panellerde hep arkadan aydınlatma olduğu için siyahlarda amoled ve oled daha iyi sonuç verir. Beyazlarda ise IPS

Bence 925 düşün. 1020 eski ve çerçeveleri falan (bana göre) rahatsız edici. 925 daha zarif.

Düşünüyorum fakat onun da hafızası yetersiz dostum

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Dün akşam aldım 2150 tl'ye . telefoncu arkadaşımdı, Turkcell merkezi. 14W21 benimki . İnşallah sorunsuz dur.
Ben Sony'ci olduğum için yorumlarım taraflı olur :D

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Dün akşam aldım 2150 tl'ye . telefoncu arkadaşımdı, Turkcell merkezi. 14W21 benimki . İnşallah sorunsuz dur.
Yine de tarafsız yorumlarınızı bekliyoruz. Forumda "14w21 serisinde sorun yok " diyorlardı. Isınma var mı?

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Yine de tarafsız yorumlarınızı bekliyoruz. Forumda "14w21 serisinde sorun yok " diyorlardı. Isınma var mı?

Telefonu çok kurcalayamadım, kısa bir 4K video çektim, ses görüntü şahaneydi.

Isınma var tabiki ama çok rahatsız edici değil. Sonuçta şu anki teknolojiyle ısınma kaçınılmaz. Mecburen olacak, kapalı kutu su toz almayacak şekilde tasarlanmış ve içinde en son cpu ve gpu 'lardan bulunan bir aletin ısınmaması mümkün değil, şuan için ,ama rahatsız edici değil şimdilik.

Bunun dışında telefon çok şık ve elit bir his veriyor.

Şunu farkettim; telefonun mağazalarda inceleme halindeki ve satın aldıktan sonraki verdiği his arasında çok fark var.

Diğer muadillerinin yanında daha ciddi, daha şık ve daha elit bir havası var, hemen farkettiriyor kendini.

Teknik özellikleri malum, üst segment.

Yazılımı ve donanımı en uyumlu çalıştıran firmaların başında Sony gelir.Bugüne kadar aldığım Sony ürünlerinden hep memnun kaldım.

İkilemde kaldığım tek şey Z3 hakkında ki sızıntılar. Biraz daha beklesemiydim diye düşündüm, ama sonu yok. Z3'ü 6ay beklesem ve alsam Z4 sızıntısı olur. Al kurtul , boşver.

Yeterince tarafsız oldu mu? :D

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677

Isınma var tabiki ama çok rahatsız edici değil.

4K video çekerken telefon yanmıyor mu? Birde en fazla kaç dakika 4K video çektiniz? 4K videoyu kapanana kadar açık tutar mısınız? Kaç dakika dayanıyor?

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Isınma var tabiki ama çok rahatsız edici değil. Sonuçta şu anki teknolojiyle ısınma kaçınılmaz. Mecburen olacak, kapalı kutu su toz almayacak şekilde tasarlanmış ve içinde en son cpu ve gpu 'lardan bulunan bir aletin ısınmaması mümkün değil, şuan için ,ama rahatsız edici değil şimdilik.

Bunun dışında telefon çok şık ve elit bir his veriyor.

Şunu farkettim; telefonun mağazalarda inceleme halindeki ve satın aldıktan sonraki verdiği his arasında çok fark var.

Diğer muadillerinin yanında daha ciddi, daha şık ve daha elit bir havası var, hemen farkettiriyor kendini.

Teknik özellikleri malum, üst segment.

Yazılımı ve donanımı en uyumlu çalıştıran firmaların başında Sony gelir.Bugüne kadar aldığım Sony ürünlerinden hep memnun kaldım.

İkilemde kaldığım tek şey Z3 hakkında ki sızıntılar. Biraz daha beklesemiydim diye düşündüm, ama sonu yok. Z3'ü 6ay beklesem ve alsam Z4 sızıntısı olur. Al kurtul , boşver.

Yeterince tarafsız oldu mu? :D

Sağolun hocam telefonu sevmişsiniz anlaşılan :-)

snowdrop

Asistan
Reaksiyon puanı
0
4K video çekerken telefon yanmıyor mu? Birde en fazla kaç dakika 4K video çektiniz? 4K videoyu kapanana kadar açık tutar mısınız? Kaç dakika dayanıyor?

Monitörümdeki oynattığım filmi çektim 2 dk. civarı çekti.Bulunduğum oda sıcak sayılırdı. Yazılımla bunu düzeltemezlerse kış aylarında sışarıda 4K çekeriz artık :D

Idiox

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
arkadaşım timde satış danışmanıyım s5 htc m8'e bir ay baktım kullandım teşhirdeki demo olmayan cihazları şunu söyleyebilirim s5 bana göre para etmez suya dayanıklı bir telefonun hala çıkarılabilir bir bataryası olması bnce ürkünç :D kapak tam kapanmayınca uyarıyor tmm ama zaten kasası dandik 2200den satışa giriyor ve aşırı derece değer kaybediyor samsung.. LG G3 yeni geldi elime inceleme fırsaatım olmadı daha açıkcası ama m8'i baya almayı düşündüm ki tam bir sony hastasıyımdır bu bnm için büyük birşey gerçekten tasarımı güzel ve kullanımı güzel bir telefon fakat fiyatı bnce biraz fazla :confused1: z2'yi direk kendime sipariş ettim netcell'den gelen ilk kutuyu açtım kasa açıklığı ve diğer problemlere rastlamadım ilk 5. dk'da leğene su koyup suya attım su altı çekim denedim falan herşey iyi ama 4K çekim tam bir fiyasko oldu bnm için kamera kalitesi cihaz performansı ve tasarımı gerçekten tatmin etti ama 4K'daki o ısınma sorunu çok can sıkıcı ki oyunlardada ısınma yaşadığım oldu.. onun dışında problemim yok sadece power tuşu bazen algılamıyor bunu şuana kadar 2 defa yaşadım 3.de garantiye yollucam ama cihaz fiyat performans açısından tatmin edici bnce hala bir yanım M8 alsamıydım diyor ama z2'ye bakınca iyi ettim diyorum.. cihazın tek sorunu ısınması batarya performans kamera kalitesi ve tasarımı gerçekten tatmin etsede aldığın her marka her model cihaz problem yaratabilir şans işi..:thumbup1:

ozantabas

Doçent
Reaksiyon puanı
1
Adam açıksözlü beyler dağılın. :D

arkadaşım timde satış danışmanıyım s5 htc m8'e bir ay baktım kullandım teşhirdeki demo olmayan cihazları şunu söyleyebilirim s5 bana göre para etmez suya dayanıklı bir telefonun hala çıkarılabilir bir bataryası olması bnce ürkünç :D kapak tam kapanmayınca uyarıyor tmm ama zaten kasası dandik 2200den satışa giriyor ve aşırı derece değer kaybediyor samsung.. LG G3 yeni geldi elime inceleme fırsaatım olmadı daha açıkcası ama m8'i baya almayı düşündüm ki tam bir sony hastasıyımdır bu bnm için büyük birşey gerçekten tasarımı güzel ve kullanımı güzel bir telefon fakat fiyatı bnce biraz fazla :confused1: z2'yi direk kendime sipariş ettim netcell'den gelen ilk kutuyu açtım kasa açıklığı ve diğer problemlere rastlamadım ilk 5. dk'da leğene su koyup suya attım su altı çekim denedim falan herşey iyi ama 4K çekim tam bir fiyasko oldu bnm için kamera kalitesi cihaz performansı ve tasarımı gerçekten tatmin etti ama 4K'daki o ısınma sorunu çok can sıkıcı ki oyunlardada ısınma yaşadığım oldu.. onun dışında problemim yok sadece power tuşu bazen algılamıyor bunu şuana kadar 2 defa yaşadım 3.de garantiye yollucam ama cihaz fiyat performans açısından tatmin edici bnce hala bir yanım M8 alsamıydım diyor ama z2'ye bakınca iyi ettim diyorum.. cihazın tek sorunu ısınması batarya performans kamera kalitesi ve tasarımı gerçekten tatmin etsede aldığın her marka her model cihaz problem yaratabilir şans işi..:thumbup1:
z2> m8. Boşver hiç aklın kalmasın. Ona bakarsan 4k'da ısınma sorunu yaşıyorsun ama şöyle düşün m8 4k bile çekemiyor. :) Ben yeni sony'leri pek beğenmiyorum açıkçası ama m8'den güzeller. HTC'nin bazı saçmalıklarına gıcık oluyorum. Örneğin çerçevesi, iç karartıcı renklerle arayüzü, uygulama menüsünde telefon hızlı olsun diye arka plan koyamamak vs.

DethcoreBreak

Asistan
Reaksiyon puanı
0

Evde darphane falan varsa bana da kullandıklarınızdan birini atıverin :-D