Yüzme aslında nedir?

Bu konuyu okuyanlar

gokhanzorer

Öğrenci
Katılım
22 Haziran 2020
Mesajlar
22
Reaksiyon puanı
18
Puanları
3
Yaş
37
Yüzme, egzersiz olarak diğer spor dallarından birçok yönüyle farklıdır. Yüzme sporunun en belirgin farkı, suyun üzerinde kalmak için kolların ve bacakların aynı anda ve ayrı ayrı kullanılmasıyla yatay hareketin sağlanması için enerji harcanmasıdır. Diğer farklar, suyun içinde harekete engel olan sürtünmeyi yenmek veya en aza indirmek için gereken etkenlerdir. Ayrıca, suyun solunum üzerinde nefes alıp vermeyi zorlaştıran baskı etkisi vardır. Bu nedenle “bir mesafeyi yüzmek için gereken enerji aynı mesafeyi koşmak için gereken enerjinin 4 katıdır” denebilir.


yüzme kursu,yüzme nedir,ataşehir yüzme kursu



Yüzme yalnızca müsabaka sporu değil, boş zamanları değerlendirme, güç kazanma, rehabilitasyon ve bazı hastalıkları tedavi etmek amacı ile de kullanılmaktadır.

Yüzme diğer spor disiplinlerine göre normal olmayan bir ortamda, su içinde ve normal olmayan bir pozisyonda, horizontal pozisyonda yapılma özelliğine sahiptir. Suyun solunum üzerinde bir baskı etkisi vardır. Bu etki solunumu kolaylaştıran değil zorlaştıran bir etkidir. Diğer taraftan suyun kaldırma kuvveti yerçekimi kuvvetini karşılar. Su içindeki harekette hava içinde yapılana oranla daha fazla bir dirençle karşı karşıya kalınır ve inspirasyon (nefes alma) ve ekspirasyonun (nefes verme) kulaçlara uydurulması gerekir.
Kaynak : Yüzme Aslında Nedir? - Ataşehir Yüzme Kursu
 

BHA

Müdavim
Emektar
Katılım
16 Aralık 2015
Mesajlar
1,808
Reaksiyon puanı
2,135
Puanları
113
Yüzmeye bayılan biri olarak konu için teşekkür ederim :)
 
Üst