Yurtdışında bilgisayar ayarlarını değiştirme hakkında?

the duke

Doçent
Reaksiyon puanı
24
Öncelikle herkese Londara'dan selamlar, saygılar...

İstanbul'dan Londra'ya geldim şuan burada bilgisayarım kendini hala İstanbul'da sanıyor. Windows 10 için saat, saat dilimi, bölge vs. ayarları nasıl yapacağımı anlatabilir mi daha önce böyle bir tecrübe yaşayan arkadaş ya da arkadaşlar?

Burada internet nasıl diye sorarsanız inanın bana Türkiye'de daha hızlı. Mesela şuan 3Mbps bir bağlantım var o bile kopuyor ancak ping çok düşük(yurtdışı kaynaklı siteler çok hızlı yanıt veriyor yavaş bağlantıya rağmen) Çünkü, çoğu sunucu Avrupa'da yer aldığı için çok bir gecikme yok ancak forum çok geç açıldı. Ayrıca mobil interneti de test ettim baz istasyonları heryerde olmadığından mıdır yoksa ben İngiltere'nin Avea'sını kullandığımdan mıdır bilemem ama henüz hiç full çektiğini görmedim, havaalanı gibi yerlerde LTE çektiği için +30Mbps Download +10Mbps Upload hızı gördüm ki bu Three(3) adlı bir operatör Vodafone UK'e nispeten daha ucuz(20£ per 1 month) üstelik 25GB'a kadar sınırsız sonra anladığım kadarıyla hız düşüyor. Vodafone'da ise 6 GB paket 35£ civarı kısacası burası çok pahalı bir ülke ya da bizim paramız çöp. Herneyse soruma dönecek olursak yardımlarınızı bekliyorum arkadaşlar, teşekkürler.

Bepob

Profesör
Reaksiyon puanı
302
Otomatik olarak yer bildirmesi lazım sistemin yani tarih saat otomatik ise bölge ayarını aktifleştir konumu belirlesin ardından otomatik olarak göstermesi lazım onun haricinde bilmiyorum olmazsa manuel yaparsın

taxim2

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
New York'tan selamlar! Ben de Windows 10'a bir kac gun once gectim. Saat ve zaman ayarlari otomatik oldu ve acikcasi onceki Windows versiyonuma gore daha iyi ve tutarli calisiyor. Onceden nedense hep 3 saat geri gidiyordu her bir kac gunde bir. Bulundugun yerin saat dilimini Google'den ogrenip, sonra Windows'ta sag alt kosede saate sag tiklayip data & time settings'te Time Zone'u ayarlayabilirsen olmasi lazim sanirim.