Soru Yurt dışından kaç tane PlayStation 5 getirebilirim

Reaksiyon puanı
3,029
Merhaba, yakında İrlanda’ya gideceğim, gitmişken alabildiğim kadar PlayStation almak istiyorum. Yanımda kaç tane getirebilirim? 1 tane kesin geliyor sanırım, fiyata göre mi düzenleme var yoksa miktarı mı sınırlı anlamadım. Yurt dışından getirtmiş olan biri net bilgi verebilir mi?

Alanur Erdemir

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
19,152
2.yi alırken hediyelik eşyaya giriyor sanırsam ve yanınıza getirdiğiniz hediyelik eşyadan vergi alabilecekler. Hediyelik eşya sınırı normal kişi için 430 Euro, 15 yaş altı yoluclar için 150 Euro. Playstation 5 de her türlü bu fiyattan daha pahalı olacaktır.

Reaksiyon puanı
3,029
2.yi alırken hediyelik eşyaya giriyor sanırsam ve yanınıza getirdiğiniz hediyelik eşyadan vergi alabilecekler. Hediyelik eşya sınırı normal kişi için 430 Euro, 15 yaş altı yoluclar için 150 Euro. Playstation 5 de her türlü bu fiyattan daha pahalı olacaktır.
Teşekkürler, peki kutusunu açıp zaten bana aitmiş gibi göstersem nasıl olur? Mesela ben kendi bilgisayarımı falan da götürüyorum, bunlar bana ait olduğu için vergi alınmıyor. PlayStation'ı da türkiyeden almışım gibi yapsam geçer mi?