Yukarıdaki bağıra bağıra ders anlatıyor

ThorJ

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,802
Konuyla alakasız fakat Hasancan Doguscu diye birisini tanıyor musun?

Şaşırtıcıdırki annem Uludağ üniversitesi mezunu ve oda aynısını söylüyor.
Tanımıyorum, neden ki?
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ağzını hayra aç derim, eğer bina düzgün malzeme ile inşa edilmişse ve iyi korunmuşsa restorasyon yeterli olur.
İki deprem geçirdi ama şu anlık bir problemi yok.

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,871
Ağzını hayra aç derim, eğer bina düzgün malzeme ile inşa edilmişse ve iyi korunmuşsa restorasyon yeterli olur.
İmkansız gibi birşey 53 yıllık diyoruz. :d

Bu arada öğretmen konusunda çık yukarı adama" sesinizden rahatsız oluyoruz yalvarırırz biraz daha sessiz nolurr" vb gibi sözler söyleyin mecburi susar. :d

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Tanımıyorum, neden ki?
Keçiören’de yaşıyor uzun zamandır, bir arkadaşım.

İmkansız gibi birşey 53 yıllık diyoruz. :d

Bu arada öğretmen konusunda çık yukarı adama" sesinizden rahatsız oluyoruz yalvarırırz biraz daha sessiz nolurr" vb gibi sözler söyleyin mecburi susar. :d
Olmasın hiç geregi yok zaten, zamana meydan okusun.

O safalari çoktan geçtik, yerini küfre bıraktı.

PropHeTe

Profesör
Reaksiyon puanı
2,397
Milli eğitim müdürlüğü, Belediye, valilik ve polise 1 er gün ara ile şikayet edin mutlaka birinden korona kapacaklardır,Allah tan ümid kesilmez. ((=

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
@okurbaba Bizim hiç öyle derdimiz olmadı. Kendimi bildim bileli 2 katlı kendi evimizdeyiz. O yüzden apartmanlar bana hiç yaşanacak yerler gibi gelmiyor. ?
Tepenizdeki adam kime anlatıyor ki dersi?
Matematikçi, biz Silivri’deyken müstakildeydik (karşımda kalkınca Marmara vardı, sahile inenler vardı simdi lahana tarlası) ve buraya taşınınca mala bağladık.

patates2006

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
39
Vallaha öğretmen diyorsunuz. Mantıken düşününce öğretmen olan birinin laftan anlaması gerekiyor. İnsanlık yoksa ne yazık. Hem size hem o mesleğine ayıp ediyor.
Aman hocam zamanında öğretmen olmak istiyorum diyen herkesi öğretmen yaptılar. O yüzden böyle tipler türedi. Tüm öğretmenlere demiyorum ama bu tipler insanı hayattan soğutuyor.

Toprak Kokusu

Profesör
Reaksiyon puanı
6,139
Matematikçi, biz Silivri’deyken müstakildeydik (karşımda kalkınca Marmara vardı, sahile inenler vardı simdi lahana tarlası) ve buraya taşınınca mala bağladık.
Yanlış bir tabir olmayacaksa Attan inip eşeğe binmek gibi birsey olmuş ? geçmiş olsun mu desem bilemedim ki bende?

patates2006

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
39
Yukarıda yaşayan kişi matematik öğretmeni ve internete ders videosu atıyor bu kısma kadar herşey mantıklı fakat bunu bu saatte avazı çıktığı kadar bağırarak yapıyor, biz şimdilik çözümü çok yüksek sesle müzik açarak bulduk (zaten dengesiz bir çift, her gün parke kırar gibi süpürge yapıyorlar, çatı uçuran ayazı duymayacak kadar ses yalıtımı olan evde bunların sesi duyuluyor öyle hayal edin), kalıcı çözüm olarak ne yapabiliriz (zaten yazın tasinacagiz ona göre bir tavsiye verirseniz)?
Apartmandaki yetkili kişiye bunu belirtmeniz lazım. Büyük ihtimalle haberi vardır, eğer ciddiye almazsa mahkemeye verin yüz yüze konuşarak muhattabınız bile olmasınlar.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
Yanlış bir tabir olmayacaksa Attan inip eşeğe binmek gibi birsey olmuş ? geçmiş olsun mu desem bilemedim ki bende?
Bunu bana degil babama demelisinde kendisi de duvarlara vuruyor kafasını, simdi bu stresten (daha dogrusu annemin kufurlerinden) kurtulmak icin babam evlilik yıldönümü ayagina gidip ev aldı, o kadar bıktırdılar ve bunu yapan adam elinden geldikçe en az masrafı yapan birisi.
Apartmandaki yetkili kişiye bunu belirtmeniz lazım. Büyük ihtimalle haberi vardır, eğer ciddiye almazsa mahkemeye verin yüz yüze konuşarak muhattabınız bile olmasınlar.
Bir ara onların üstü verdi mahkemeye ve sonuç yine aynı, adamlar cekti gitti.

patates2006

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
39
Bunu bana degil babama demelisinde kendisi de duvarlara vuruyor kafasını, simdi bu stresten (daha dogrusu annemin kufurlerinden) kurtulmak icin babam evlilik yıldönümü ayagina gidip ev aldı, o kadar bıktırdılar ve bunu yapan adam elinden geldikçe en az masrafı yapan birisi.

Bir ara onların üstü verdi mahkemeye ve sonuç yine aynı, adamlar cekti gitti.
İlginç, ne desem boş. Bence yapacak en iyi şey taşınıp Allah'a havale etmeniz onları.

İlginç, ne desem boş. Bence yapacak en iyi şey taşınıp Allah'a havale etmeniz onları.
Ayrıca unutmayın çirkefle çirkef olunmaz.

patates2006

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
39
Acaba bunu babam mi yazıyor? ?

Bana kalsa zaten şimdiye kesilmişti fakat babam boşver diyip duruyor, şimdiye o duvarları kafalarına devirmediysem sebebi babama saygımdır o kadar.
Size tavsiye vermek haddim değil lakin öfkeyle kalkan zararla oturur. Ayrıca babanızla karşılıklı bir sevgi saygınız varsa sözüne kulak asın derim.

Smoke On the Water

Profesör
Reaksiyon puanı
3,909
@okurbaba Şuan oturduğunuz ev kendinizin mi?
Hayir kira, İstanbul’dakilerden birinden gelen ile burada yasasigimizin kirasını ödüyoruz (burada kiracı olmak demek damızlık koyun olmak demek, toplantılarda adam yerine konma oranı 0)
Size tavsiye vermek haddim değil lakin öfkeyle kalkan zararla oturur. Ayrıca babanızla karşılıklı bir sevgi saygınız varsa sözüne kulak asın derim.
zaten şimdiye kadar arada bağırmak dışında kapısına dadanmadım, umarım yapmam fakat evde en sakinimiz olan babam bile çıldıriyor artık (mesela ses yapıyor babam oha diye bağırıyor vs, evde kalınca hiç çekilmez oldu birde).

lotusadana

Doçent
Reaksiyon puanı
220
Bizde de tam tersi. Sözde müstakil evde oturuloruz ama komşular tüm gün sokakta bağır çağır yaşıyor.
Şu anda gece yarısı sesten durulmuyor. Kapı pencere açamaz olduk.
Ders videolarını çekmek icin 2'den sonrasını bekliyoruz.
Geçen hafta canlı yayın vardı. Mecbur 19-20 arası. Birçok ses kirliliği oldu haliyle.

bilexsamet

Profesör
Reaksiyon puanı
2,415
Bir ara benim üst katından eğitim videosu gibi sesler geliyordu sabah sabah. Uyuyamıyordum.

En sonunda üst kata çıktım. Dinledim sesi. Hakikaten benim üst kattan geliyor. Kapıyı çaldım. Ses kesildi. Sonra kapı açıldı. Bir bayan ama psikopat gibi duruyor. Hemşireymiş. Ben görmedim ama dövmeli falanmış.

İnsan gibi dedim ki: sesi kısabilir misiniz, ses yalıtımı iyi değil galiba, ses çok geliyor, uyuyamıyorum?
Ne dese beğenirsiniz? Hani, ben ses duyamıyorum, dedi. Dalga geçiyor resmen.

Tepem bir anda attı. Bir daha o sesi duymayacağım, ben gelince kapattınız, bir daha duyarsam şikayet ederim, dedim. Ondan sonra duymadım.

Fakehero

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
5,762
Bahsettiğiniz kişi problemli bir kişiliğe mi sahip bilemem. Şimdi öğretmen olması ayrı bir durum sivil hayatı ve yaşantısı ayrı bir durum. Bu kişiyle empati kuralım ve anlamaya çalışalım. Devlet okulunda öğretmen olduğunu göz önüne alırsak saatlerce derse giriyordur ve 20 ile 30 kişi arasındaki sınıflara ders anlatıyordur. Hele ki normal bir lisede öğretmen ise öğrenciler dersi sallamadığını da varsayarsak epey bağırmak mecburiyetinde kalıyordur zamanla bu bağırma alışkanlık haline dönüşebilir. Bu kişi bu alışkanlıktan ötürü otokontrolünü sağlayamıyor olabilir. Ya da cidden problemli inadına da yapıyor olabilir. Bir öğretmen olduğum için bu varsayımlara ulaşıyorum. Sonuç olarak bu kişiyle üsluplu bir şekilde konuşun eğer öğretmenliğin gerekliliklerini öğrenebilmiş ise dediğinizi yapacaktır eğer öğrenememişse bu kişiye öğretmen demek bile iltifat olur.

crow88

Moderatör
Moderatör
Reaksiyon puanı
3,365
Yukarıda yaşayan kişi matematik öğretmeni ve internete ders videosu atıyor bu kısma kadar herşey mantıklı fakat bunu bu saatte avazı çıktığı kadar bağırarak yapıyor, biz şimdilik çözümü çok yüksek sesle müzik açarak bulduk (zaten dengesiz bir çift, her gün parke kırar gibi süpürge yapıyorlar, çatı uçuran ayazı duymayacak kadar ses yalıtımı olan evde bunların sesi duyuluyor öyle hayal edin), kalıcı çözüm olarak ne yapabiliriz (zaten yazın tasinacagiz ona göre bir tavsiye verirseniz)?
Sabırlı ol,ben 25 yıldır kiracıyım,çocukluğumda kiracılık içinde geçti,adam dövmek sorun değil,olmadı en azından boynuna,mide boşluğuna,kavalına okkalı vurur oturtursun ,ama sorun bunla bitse,babanın dediğine katılırım,çirkefse uğraşır durursunuz,onlarla değil onların yan çıkmalarıyla,ha onları da halledersin,bunu bazıları filim gibi düşünebilir ama,her birini olmadık yerde tozunu atarsın.
Ama ileride pişman olmak da var,ayrıca yukarıda öğretmenlk yapan arkadaşın dediği gibi,bu adamlar öğretmense zamanla tozutmuşlardır,size gürültülü gelen ses onlara normal geliyordur.
Şunu da ekleyim,belkide adamların vadesi geldi,ölmeye sebep arıyorlar,bak dediğime inan,eceli gelende sebep arar ölmeye.
Hababam sınıfı misali.gözlüklü sağır hoca vardı ya,hatırlarsan,kulakları duymayan.
Sabırlı olun,şurada yaza 2 ay kaldı,buradan çıktıktan sonra şunu diyebilirsin,iyi ki kavga etmemişim.

epsilon06

Profesör
Reaksiyon puanı
2,078
Konuşmayla anlamayan bir tipse geçmiş olsun yapcak bir şey yok gecenin 3 ünde saz çalıp şarkı söyleyen korkunç kahkahalar atan var bizde de sabrediyoz bazen insan ol diye bağırıyom duyuyor susuyor ? Hayır alttakilere acımasam misliyle ses yapcamda yalıtım faln düzgün olmadığından bebekli alt komşuya acıyorum o saate kadar bizde otuyozda kardeşim saz çalmıyoz yatağa giriyom sanki kulağımda tepiniyolarmış gibi sinir bir şey müstakil evin gözünü seveyim?

_X_

Profesör
Reaksiyon puanı
1,545
Tüm Mesajları Okudum, Sabretmekten Başka Çözüm Yok. Ağrımayan Başını (Kavga Gürültü Hır Gürvs ) Ağrıtma. İyi veya Kötü Komşundur Neticede. Yaşlılıkları ve Buna Bağlı Olarak Yıllarca Öğrenci lerle Uğraşması İlaveten Korona Günlerinide Düşünürsek Sabrımızı Büyütmemiz Gerektiğini Anlarız.