Youtube'a Muhtaç Mıyız?

soldier01

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Adamlar türkiyeyi hiç takmıyor 3-5 videoyu kaç yıldır kaldırmadılar başkaları kaldırmasa gene durcaktı o videolar youtubenun umrunda değil siteyi tekrar kapatsınlar ya varsın kapalı dursun tekrar para yabancılar gitmez en azından yerli siteler kazansın

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
bencede ama en bilindik siteler video 75 veya izlesene ama youtube kadar olamıyolar buda bizim sansızlığımız ne yazik ki türkiye bu pc dünyasında baya geride :(

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
sadece youtube değil google, facebook, yahoo gibi diğer birçok büyük site de türkiyeyi takmıyor. yakınmak yerine harekete geçip büyümeliyiz.

nevuser

Profesör
Reaksiyon puanı
2
sadece youtube değil google, facebook, yahoo gibi diğer birçok büyük site de türkiyeyi takmıyor. yakınmak yerine harekete geçip büyümeliyiz.

bencede ama türkiyenin başındakler bu işi takmıyo sermayeyi birazda buralara harcasalar biz ztn elbet gireriz türk sitelerine

Ozgurky

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Muhtaç diyip kendimizi aciz konumuna düşürmeye gerek yok. Elbette alanında en iyi olan siteler tercih ediliyor. Biraz da yasağın çekiciliği olsa gerek. Site kapatmak çağdaş bir çözüm değil, sözümüzü geçirmek gerekir aslında ama kolaya kaçıyoruz.

rozabay

Dekan
Reaksiyon puanı
34
İlkler her zaman özel ve güzeldir. Ayrıca youtube minimum reklam yayınladığı için kullanıcıların ilgisini çekiyor. Bizim türk siteleri Maşallah videoyu izlemek için 10 takla atıyorsun. Örneğin izlesene.com. Bir site bu kadar mı rezil edilir. Video sitesi mi reklam sitesi mi belli değil. Bunu bir kenara bırakırsak diğer yabancı video siteleri arasında en beğendiğim dailymotion. Hızlı ve az reklam içeriyor. Aslında youtube yi internet explorer e benzetiyorum. İnsanlar başla video sitesi bilmediklerinden yada kullanmadıklarından bir türlü vazgeçemiyorlar. Youtube isterse türkiyeye hakaret etsin, isterse türk milletine hakaret etsin. Kimsenin şeyinde değil.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tabi ki muhtac degiliz girsek nolur girmsek nolur.. ama asıl önemli olan onlar bize hic muhtac degiller o yüzden bizi karsilarina almaktan cekinmiyolar..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Youtube yokkende Yaşıyoduk :) Pekde Kullanmıyorum Zaten ben Metacafe ciyim

Müadili Onlarca Site Var

Paramore

Dekan
Reaksiyon puanı
27
Çok garip bir müzik zevkim var bazı şarkıları Youtube'da bile bulamıyorken diğer video sitelerinde bulmak gibi şansım yok. Youtube sade reklamsız çok geniş bir dünyası olan site. Muhtaç değiliz ama kullanmakta bir zarar görmüyorum.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
bicok site var benzeri ama rakip olabilecek icerikte bi site yok ne yazııkki....

Uso!

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Şu yoruma gerçekten güldüm! :D
tekrar para yabancılar gitmez en azından yerli siteler kazansın

http://www.ntvmsnbc.com/id/25143390/
http://tr.wikipedia.org/wiki/Facebook#.C4.B0statistikler

Asıl bunlara muhtaç mıyız acaba? :D YouTube'un yararı bana çok! VB öğrenirken olsun, PHP öğrenirken olsun, YouTube'daki anlatımlarla öğrendim deneye deneye.İşin eğlence kısmında oyunların, filmlerin komik yanları ile dalga geçme olsun, arayıp bulamadığım müzikleri YouTube'da önerilerde rastladığımdaki mutluluk olsun, her yönden "tam" bir video sitesi.Zaten YouTube kadar güncellenip geliştirilen hangi video sitesini gördünüz?

Birisi bana desin ki şu video sitesi YouTube'u geçer her yönüyle! :D

rapley

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Youtube olsaydım ben de takmazdım Türkiye' yi.

Serbest video paylaşım sitesine yüklenen videodan siteyi sorumlu tutan bir ülkeyiz.

muratflash

Rektör
Reaksiyon puanı
510
Youtube'a Muhtaç Mıyız?...

Evet muhtacız çünkü youtube ayarında ve düzeyinde başka bi video paylaşım sitesi yok.... Olsada youtube bi ekol...

byndr

Asistan
Reaksiyon puanı
6
Youtube olsa olur olmasada. Mesele youtube değil. Mesele yasakcı zihniyet.
Birzamanlar Kenan Evren cumhurbaşkanıyken dediki (Türkiyede kominist partisi kurulmalı) tabiki çok tepki aldı. Sonra Kenan bey dediki ben bakalım Türkiyede kaç kominist var, oy oranları ne ve bunlar kim bilelim diye açıklama yaptı.

O gün Kenan Evrene destek veren zihniyet bugün Atatürke hakaret var diye site kapatıyor. Bırakın arkadaş yasaklamayın kimler bunlar bilelim. Hem neden korkuyorsunuz Atatürke hakaret varsa yanlış bilinenleri bu sayede gerekli açıklamaları yaparak düzeltin.
Yabancı biri olsam böyle bir durumda düşüncem Bu Atatürk iyi biri değilde bunun kötülüğünü gizlemek için devlet önlem alıyor diye düşünürüm.
Kenan Paşaya o gün bende çok kızmıştım ama bügün gerçekten hak veriyorum.
BIRAKIN KİMLER NE DİYOR, KİM NEDİR, BİLELİM. Yasaklarla hiçbir çözüme ulaşamazsınız.

lazerboy

Profesör
Reaksiyon puanı
7
Youtube kadar içinde her türlü videonun olduğu hızlı,reklamsız ve kullanışlı başka video sitesi göremedim şu ana kadar.

Majeste

Profesör
Reaksiyon puanı
21
Youtube olsa olur olmasada. Mesele youtube değil. Mesele yasakcı zihniyet.
Birzamanlar Kenan Evren cumhurbaşkanıyken dediki (Türkiyede kominist partisi kurulmalı) tabiki çok tepki aldı. Sonra Kenan bey dediki ben bakalım Türkiyede kaç kominist var, oy oranları ne ve bunlar kim bilelim diye açıklama yaptı.

O gün Kenan Evrene destek veren zihniyet bugün Atatürke hakaret var diye site kapatıyor. Bırakın arkadaş yasaklamayın kimler bunlar bilelim. Hem neden korkuyorsunuz Atatürke hakaret varsa yanlış bilinenleri bu sayede gerekli açıklamaları yaparak düzeltin.
Yabancı biri olsam böyle bir durumda düşüncem Bu Atatürk iyi biri değilde bunun kötülüğünü gizlemek için devlet önlem alıyor diye düşünürüm.
Kenan Paşaya o gün bende çok kızmıştım ama bügün gerçekten hak veriyorum.
BIRAKIN KİMLER NE DİYOR, KİM NEDİR, BİLELİM. Yasaklarla hiçbir çözüme ulaşamazsınız.
Hocam geçmişi pek bilmiyorum ama bu yasağın ben çok da Atatürk eksenli olduğunu sanmıyorum. Mahkeme bu yüzden kapatmış olabilir, çünkü yasalar bu yönde olabilir. Ama gecede bilmem kaç tane yasa geçiren meclis bununla ilgili de geçirirdi herhalde. Konu bu değil bence. Başka şeyler var bunun arkasında. Vergi bunlardan biri olabilir ama bunun da aynı Atatürk meselesi gibi kıyıda köşede kalan bir sebep olarak görüyorum.

WaylandIZMIR

Asistan
Reaksiyon puanı
69
Youtube'un arkasında Google gibi bir dev varken, onun ayarında hiç bir site göremeyeceğiz. Ayrıca Youtube harika bir video paylaşım sitesi.
Yunan pisliğin biri bir video yükledi diye siteyi yerden yere vurmak anlamsız.
Videonun kaldırılması Youtube'un prensiplerine yakırı bir durum diye kaldırılmamış olabilir.. Bu kuralın sadece Türkiyeye özel olacağını hiç zannetmem.

REDFOKS

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
201
Muhtac değiliz ama youtube gibiside yok.

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
Evet muhtacız malesef.

Daha biraz önce bir video paylaştım. Sırf youtube 'e gıcık olduğum için videouyu dailymotion'dan verdim. Ama yavaş doluyor dailymotion. Baktım olmucak videoyu youtube linki ile değiştirdim. Şimdi gayet hızlı doluyor.

bin

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Altında bir ton siyesi neden yatar. Sonuçta bu tarz düşüncelerle beyni meşgul etmemek lazım :)

DarKeN

Profesör
Reaksiyon puanı
88
Youtube Türkiye'yi takmıyor diye bir durum yok aslında. Youtube'un kendi yayın ilkeleri var ve bu tüm dünya çapında aynı. Eğer ülkelerin isteğine göre hareket edecekse youtube o zaman bir anlamı kalmaz sonuçların nasıl olacağını tahmin edersiniz. Her ülke kafasına göre video yasaklatır ve özgür bir ortam olmaktan çıkar. Sansüre taviz verilmiş olur. Ve isteklerin sonu gelmez. Youtube da kendi ilkeleri doğrultusunda hareket etmeye çalışıyor ancak herkesi memnun etmek imkansız. Sadece youtube Amerikan ve İngiliz hükümetlerine diğer dünya ülkelerinden daha anlayışlı olacaktır ki bunun sebebi de malum youtube'un sahibi ve üst düzey çalışanları bu ülkelerin vatandaşları ve youtube'un merkezi de bu ülkelerde konumlanmış. Yani özellikle Türkiye'ye özgü bir tavır yok aslında bu sadece biz Türklerin doğduğumuzdan beri dünyanın bize karşı olduğuna ve bizim topraklarımızı ele geçirmek istediklerine ve ülkemiz üzerinde çeşitli oyunlar oynadıkları bilinçaltımıza empoze edilerek yetiştirilmiş olduğumuzdan bu tür komplo teorileri üretmeye yatkınız...

Erdem-FB

Dekan
Reaksiyon puanı
28
Muhtaç değiliz ama alışıldık olduğu için giriyorum.

isayıldız

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
salla youtubeyi onun gibi bir sürü video paylaşım sitesi var hemde türkler yapmış ne gerek var youtubeye

limerick

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Programci arkadaslar Fizzy muzik gibi kullanisli bir site yapsalar ne olurdu :) ne olurdu.

axilik

Profesör
Reaksiyon puanı
6
keşke yerel kaynaklı aynı içerik düzeninde bizim de video sitemiz olsa:(

aceylan1445

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bence de youtube' a muhtaç değiliz birçok Türk video sitesi var. mesela trtube.com ben çok severek giriyorum iyi bi site bence