Youtube Virüsü

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar olay şu, youtube.com a girdiğim zaman Eset Nod32 Antivirüs programım aşağıdaki resimde sağ altta görülen uyarıyı veriyor. Internet Explorer, Firefox ve Chrome, üç tarayıcıda da denedim ama hepsine aynı uyarıyı verdi. Benim anladığım kadarıyla youtube.com a girdiğim ve herhangi bir videoya tıkladığım zaman zararlı bir yazılım tarayıcıyı zararlı bir linke yönlendirmeye çalışıyor. Her yeni video tıklayışımda bu devam ediyor. Tarama yaptım ama nafile, sizce sorun nerdedir ve bu sorunu nasıl çözebilirim?

İkinci sorum ise bilgisayarımda bir zararlı yazılım varsa yukarıdaki örnekteki gibi, Güvenli Mod'da o zararlı yazılım çalışır mı? Daha açık sorayım, internet bankacılığı kullanmam gerkiyor ama kişisel bilgilerimin ve parolalarımın çalınmasından çekiniyorum. Ağ desteği ile Güvenli Mod'da açsam zararlı yazılım yine de çalışabilir mi?

Not: Resme sağ tıklayıp resme bak derseniz resim tam boyutunda görülebiliyor.

h470k.png

godofnight

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Pc,de sorun vardır. PCnize virûs bulaşmiş belkide antivirus ayarlarini bozmuştur. Youtubede virus nasil olacakki hemde actığıniz tûm videolarda.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Arkadaşım bence norton veya kaspersky'ın internet güvenliğini kullanmalısın. Eset ota b_ka bunu yapıyor sende bişey var sanıyorsun.. Bu ikisininde virüs tanımlamaları için altyapıları yeterince zengin..

ikinci sorun için virtualbox 'ın sanal pc uygulamasında ne yaparsan yap gerçek işletim sistemi ile sanal pc arasında hiçbir geçiş yaptırmıyor ultra güvenlik için bence bunu kullanabilirsin..

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
nod32'nin olağan sahte uyarılarından biri. Youtube'un reklam bannerlarını trojan gibi algılayıp uyarı veriyor.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Pc,de sorun vardır. PCnize virûs bulaşmiş belkide antivirus ayarlarini bozmuştur. Youtubede virus nasil olacakki hemde actığıniz tûm videolarda.
Ben de ondan korkuyorum, format atmaya üşeniyorum, işin yoksa uğraş dur şimdi, off.
nod32'nin olağan sahte uyarılarından biri. Youtube'un reklam bannerlarını trojan gibi algılayıp uyarı veriyor.
Başka hiçbir sitede uyarı vermedi, sadece youtube'da. İnşallah dediğiniz gibidir hocam. Yalnız ben de AdBlock Plus var aktif, reklam görmüyorum, yine de uyarı verir mi?

Hafiye

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Ben de ondan korkuyorum, format atmaya üşeniyorum, işin yoksa uğraş dur şimdi, off.

Başka hiçbir sitede uyarı vermedi, sadece youtube'da. İnşallah dediğiniz gibidir hocam. Yalnız ben de AdBlock Plus var aktif, reklam görmüyorum, yine de uyarı verir mi?

Script sayfa kaynağından yüklendiği için adblock gösterimini engellesede nod32 denetleyip uyarı verebilir.

Max27

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bencede pc sorunudur. Youtube ile alakalı olacağını sanmıyorum.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Arkadaşlar tam olarak verdiği uyarı aşağıda, acaba bu sorunu yaşayan başka arkadaşlar var mı?

h4bq2.png

Bir de ikinci sorum vardı Güvenli mod sorusu?

osC++CoDeR

Asistan
Reaksiyon puanı
0
video izlerken 20-30sn sonra flash player güncellenmesi gerekiyor diye bir uyarı veriyor mu?

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
aynı uyarı bendede çıkıyor ama pc de sorun yok yani öyle biliyorum 1-2 gün önce tarattım esed den kaynaklanıyordur tahminimce

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
aynı uyarı bendede çıkıyor ama pc de sorun yok yani öyle biliyorum 1-2 gün önce tarattım esed den kaynaklanıyordur tahminimce

Hocam bir nebze olsun içimi rahatlattınız, google da arattım kimse bu tarz bir sorundan bahsetmemiş, tam kesin virüstür derken siz yazdınız, inşallah eset 'tendir.

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
youtube yeni formatına geçtikden sonra böyle olmaya başladı bende bi kaç gün daha bekleyip geçmesse esedle bağlantı kuralım bence böyle zırt pıt olmaz

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
youtube yeni formatına geçtikden sonra böyle olmaya başladı bende bi kaç gün daha bekleyip geçmesse esedle bağlantı kuralım bence böyle zırt pıt olmaz

Belki başka kullanıcılar Eset 'e geri bildirim yapmış ve bir güncelleme ile sorun düzeltilmiş olabilir. Eset bende güncel değil, 8 aydır falan güncelleyemiyorum, o nedenle emin değilim.

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
kesinlikle kullandığın virüs programından kaynaklanıyordur bence de.

güvenli modda virüs çalışmaz diye biliyorum ben ama yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Belki başka kullanıcılar Eset 'e geri bildirim yapmış ve bir güncelleme ile sorun düzeltilmiş olabilir. Eset bende güncel değil, 8 aydır falan güncelleyemiyorum, o nedenle emin değilim.
:D üşengeçlikte sınır tanımıyan bi tek ben yokmuşum

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
kesinlikle kullandığın virüs programından kaynaklanıyordur bence de.

güvenli modda virüs çalışmaz diye biliyorum ben ama yanlışım varsa düzeltsin arkadaşlar.

@FiReSHiNe 'ın mesajından sonra ben de öyle düşünmeye başladım.8 aydır falan günceleyemiyorum, güncellemem için ulusal eğitim ağından bağlanmam gerek. Belki de bir güncelleme ile hata düzeltilmiştir. Ama virüs ise format atacağım ama şu tembellik yok mu. :D

Güvenli mod konusunda ise inşallah dediğiniz gibidir, çünkü mecbur kaldığım için Ağ desteği ile güvenli modda başlatıp internet bankacılığı kullandım.

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Bende sevinmiştim tek üşengeç ben değilim diye neyse artık başkasını buluruz bizde :D

Üşengeçlikte size fark atacağıma eminim ama kişisel veri güvenliği konusundaki aşırı hassasiyetimden (paranoya denilebilir) olsa gerek güvenlikle ilgili hiçbir şeyden üşenmiyorum. :)

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
@FiReSHiNe 'ın mesajından sonra ben de öyle düşünmeye başladım.8 aydır falan günceleyemiyorum, güncellemem için ulusal eğitim ağından bağlanmam gerek. Belki de bir güncelleme ile hata düzeltilmiştir. Ama virüs ise format atacağım ama şu tembellik yok mu. :D

Güvenli mod konusunda ise inşallah dediğiniz gibidir, çünkü mecbur kaldığım için Ağ desteği ile güvenli modda başlatıp internet bankacılığı kullandım.
hangi işletim sistemini kullanıyorsun bilmiyorum ama şahsen ben windows7 kullanıyorum ve son 1.5 yıldır virüs programı kullanmıyorum kimseyede tavsiye etmiyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım arada uyarı verirse yeniden başlatıp en son iyi yapılandırmada başlatıyorum gayet güzel çalışıyor bilgisayarım :)

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Üşengeçlikte size fark atacağıma eminim ama kişisel veri güvenliği konusundaki aşırı hassasiyetimden (paranoya denilebilir) olsa gerek güvenlikle ilgili hiçbir şeyden üşenmiyorum. :)
sizi geçerdim de üşengeçlik den şimdilik 2. olmayı düşünüyorum :D Güvenlikte ilk başlarda bende öyle sıkıyım dır ama sonradan gevşiyorum :D

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
hangi işletim sistemini kullanıyorsun bilmiyorum ama şahsen ben windows7 kullanıyorum ve son 1.5 yıldır virüs programı kullanmıyorum kimseyede tavsiye etmiyorum hiç bir sıkıntı yaşamadım arada uyarı verirse yeniden başlatıp en son iyi yapılandırmada başlatıyorum gayet güzel çalışıyor bilgisayarım :)

İşletim sistemim Windows 7, Linux'a geçeyim diye çok uğraştım ama alışamadım. Virtualbox ile kurmadığım Linux sürümü kalmadı ama yapamadım. Antivirüs ben de kullanmıyordum ama ücretsiz olunca kullanmaya başladım, bedava sirke baldan tatlıdır hesabı. :D Ama onun da güncelleme sorunu var. :)

Sistem geri yüklemeyi ben de kullanırım ama bu her zaman çözüm olmuyor maalesef. Firefox'u sürekli gizli tarama modunda kullanırım. WOT eklentisi kullanıyorum. Benim gibi birinin bilgisayarına virüs bulaşma ihtimali 21 Aralıkta kıyametin kopması ihtimalinden daha düşük ama olmaz olmaz dememek de lazım, çünkü olmaz olmaz. :)

GassipGirl

Doçent
Reaksiyon puanı
5
İşletim sistemim Windows 7, Linux'a geçeyim diye çok uğraştım ama alışamadım. Virtualbox ile kurmadığım Linux sürümü kalmadı ama yapamadım. Antivirüs ben de kullanmıyordum ama ücretsiz olunca kullanmaya başladım, bedava sirke baldan tatlıdır hesabı. :D Ama onun da güncelleme sorunu var. :)

Sistem geri yüklemeyi ben de kullanırım ama bu her zaman çözüm olmuyor maalesef. Firefox'u sürekli gizli tarama modunda kullanırım. WOT eklentisi kullanıyorum. Benim gibi birinin bilgisayarına virüs bulaşma ihtimali 21 Aralıkta kıyametin kopması ihtimalinden daha düşük ama olmaz olmaz dememek de lazım, çünkü olmaz olmaz. :)
bahsettiğim şey sistem geri yükleme değil yeniden başlatırken güvenli modu seçmek gibi birşey neyse sen doğru bildiğinden şaşma o zaman :)

FiReSHiNe

Asistan
Reaksiyon puanı
0
gossipgirl bunu görünce aklıma taylor momsen geliyor nedense :D

Benimki de lisanlı sürüm, lisans konusunda sıkıntım yok ama güncelleyebilmem için ulusal eğitim ağından bağlanmam lazım internete, nasıl diye sormayın anlatması çok uzun, üşenirim. :D
o değilde bayağı üşeniyoruz bide bunları anlatan ve yapanlar var :D düşünmesi bile yorucu

Quickly

Doçent
Reaksiyon puanı
2
bahsettiğim şey sistem geri yükleme değil yeniden başlatırken güvenli modu seçmek gibi birşey neyse sen doğru bildiğinden şaşma o zaman :)

Packard Bell 'den bir masaüstü bilgisayarım vardı uzun yıllar önce, en güzel tarafı sistem geri yüklemeye benzer bir programı vardı. Çalıştırınca bilgisayarı ilk aldığım günkü gibi sıfırlıyordu. İlk gün nasıl açtıysam tekrar öyle açıyordum. Yani kendi kendini formatlayıp Windows kuruyordu diyebiliriz. Bu bilgisayar da öyle olsa ne olurdu sanki. :D