YouTube.Com Yeniden Açık!

Sh!Ft+DeLeTe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Merhaba Arkadaşlar Uzun Zamandır Eişemediğimiz YouTube.Com Yeniden Açılmış

Www.YouTube.Com

Not: Sizde Açılır Mı Bilemem Ama Bende Açıldı

EDİTÖRÜN NOTU

Neredeyse aylardır erişimi engellenen YouTube için perdelerden biri kalktı. Kullanıcılar, nasıl olsa bir gün yine kapanacak gözüyle bakıyorlar. İşte detaylar.
Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a erişim, kötü niyetli kullanıcılarının sağladığı bazı içeriklerden sorumlu tutularak mahkeme kararıyla uzun zamandır kapalıydı. Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısı olan ve tüm istatistiğinin yaklaşık %2,5'ini ülkemizden alan paylaşım sitesi, cezasını çekmeye devam ediyor. Ancak siteye erişim konusunda önemli bir engel kaldırılmış durumda. Şu anda DNS değiştirerek siteye erişim serbest.

Yasak Halen Devam Ediyor

Alan adının yasağı ise halen devam ediyor. Daha önceden, DNS değiştirseniz de siteye girmek mümkün değildi. Kullanılması son derece tehlikeli olan Proxy geçitlerini kullanmadan birkaç adımda, DNS değiştirerek güvenli bir şekilde YouTube'a girmeniz mümkün.

DNS Değiştirerek YouTube'a Giriş

DNS ayarlarınızı değiştirerek siteye sorunsuzca ulaşabilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor;

:: Masaüstünde bulunan Ağ Bağlantılarım'a sağ tuş tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki Yerel Ağ Bağlantısı'na (Kablosuz ise Kablosuz Ağ Bağlantısı'na) sağ tuş tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçeneğine çift tıklayın.
:: Son pencerede ise aşağıdaki değişikliği yapın. DNS ayarlarına Yeğlenen DNS sunucusu: 208.67.222.222 ve Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 208.67.220.220 olarak girin.
:: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

start_win6.gif

DNS ayarlarınızı resimdeki gibi yapın.

:: Teknik destek almak için bu başlığı tıklayın.

SDN - http://shiftdelete.net

aLTuu

Asistan
Reaksiyon puanı
5
evet açılmış şimdi bende denedim...

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
anaaaaaammmm bende de açıldı vallahi :)

heyoooooooooooo heyooooooo :D :D :D

erdemgazetesi

Profesör
Reaksiyon puanı
1
bende de açık değil farklı yollarla giriyorum. Şuan firefox var ama yok hala devlet tarafından engelli

Sh!Ft+DeLeTe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0

Buyur Arkadaşım Tarihe Bakabılırsın
Bu Kullandıgım Da Firefox 3 Yanı daha Bugun Yüklendi...

Mvtlnts

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
şua an da firefox un son sürümünü yükledim bendede açılıyo

cagdasnas

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 17/06/2008 tarih ve 2008/414 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.

kracker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
az önce firefox 3 ü kurunca yeni google toolbardan youtube butonuna tıkladım girince bende epey afalladım dogrusu :D

muratcanberber

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Firefox ile alakalı olabilir mi ? 3. sürüm olmayanlarda kapalı sanırım hala. Bende proxy kullanmıyordum açılınca afalladım. İyi oldu .

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
cagdasnas dedi ki:
Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi, 17/06/2008 tarih ve 2008/414 nolu kararı gereği bu siteye erişim TELEKOMÜNİKASYON İLETİŞİM BAŞKANLIĞI'nca engellenmiştir.
Bende 1. sulh ceza yazıyor :)

Sh!Ft+DeLeTe

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
beyler ama bakın sitenin anasayfasında da haber çıkmış açıldı diye

ilginç :D

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
open dns , youtube açılıyor(şimdilik).

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Bir açıklama yapılmadan açılır mı ya ayrıca neden saat 11 gibi yani ne bileyim kesin bir tarih olması gerekmez miydi mahkeme kararı sonuçta.SDN açıldı demiş ama bir açıklama var mı ki?
Çünkü hala kapalı en azından bende...

Link

Profesör
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
16
Haber başlığını görünce denedim, ancak hala mahkeme kararı görünüyor.

mila12

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
255
Youtube sadece opendns ile açık. Normal yollar ile yine girilmiyo.

Kriptograf

Profesör
Reaksiyon puanı
0
Alan adı yasağı hala devam ettiği için giremiyormuşuz anasayfadaki ayarları yapınca sorunsuz giriliyor...

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
proxy sitelerinin nesi çok tehlikeli acaba?

Hakkı Alkan

Rektör
Yönetici
Reaksiyon puanı
2,168
EDİTÖRÜN NOTU

Neredeyse aylardır erişimi engellenen YouTube için perdelerden biri kalktı. Kullanıcılar, nasıl olsa bir gün yine kapanacak gözüyle bakıyorlar. İşte detaylar.
Dünyanın en popüler video paylaşım sitesi YouTube'a erişim, kötü niyetli kullanıcılarının sağladığı bazı içeriklerden sorumlu tutularak mahkeme kararıyla uzun zamandır kapalıydı. Türkiye'de de çok sayıda kullanıcısı olan ve tüm istatistiğinin yaklaşık %2,5'ini ülkemizden alan paylaşım sitesi, cezasını çekmeye devam ediyor. Ancak siteye erişim konusunda önemli bir engel kaldırılmış durumda. Şu anda DNS değiştirerek siteye erişim serbest.

Yasak Halen Devam Ediyor

Alan adının yasağı ise halen devam ediyor. Daha önceden, DNS değiştirseniz de siteye girmek mümkün değildi. Kullanılması son derece tehlikeli olan Proxy geçitlerini kullanmadan birkaç adımda, DNS değiştirerek güvenli bir şekilde YouTube'a girmeniz mümkün.

DNS Değiştirerek YouTube'a Giriş

DNS ayarlarınızı değiştirerek siteye sorunsuzca ulaşabilirsiniz. DNS ayarlarını değiştirmek için aşağıdaki adımları izlemeniz gerekiyor;

:: Masaüstünde bulunan Ağ Bağlantılarım'a sağ tuş tıklayın ve Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki Yerel Ağ Bağlantısı'na (Kablosuz ise Kablosuz Ağ Bağlantısı'na) sağ tuş tıklayıp Özellikler seçeneğine tıklayın.
:: Açılan penceredeki İnternet İletişim Kuralları (TCP/IP) seçeneğine çift tıklayın.
:: Son pencerede ise aşağıdaki değişikliği yapın. DNS ayarlarına Yeğlenen DNS sunucusu: 208.67.222.222 ve Diğer DNS Sunucusu bölümüne de 208.67.220.220 olarak girin.
:: Bilgisayarınızı yeniden başlatın.

start_win6.gif

DNS ayarlarınızı resimdeki gibi yapın.

:: Teknik destek almak için bu başlığı tıklayın.

SDN - http://shiftdelete.net

maxxdump

Dekan
Reaksiyon puanı
6
Troy abi ben girdim direkt olarak ne open dns ne proxy :S

firefox 3 ile açılıyor normal olarak....

JonMr

Asistan
Reaksiyon puanı
0
open dns'yi 404 hata ve tarayıcının adres kısmına metni yazdığımda google yerine opendns arama motoru çıkması sebebiyle kullanmıyorum.

ssh tunnelling kurdum kafam rahat.

Intpv6

Asistan
Reaksiyon puanı
0
mcgoxel dedi ki:
open dns'yi 404 hata ve tarayıcının adres kısmına metni yazdığımda google yerine opendns arama motoru çıkması sebebiyle kullanmıyorum.

ssh tunnelling kurdum kafam rahat.
ssh tunneling olayını nasıl yaptınız acaba kendi serveriniz falan mı var yoksa bir shell hesabınız mı var ?