Yoksa Windows 7 Sorunlu mu?

Akhun Aktosun

Profesör
Reaksiyon puanı
40
Piyasaya çıktığından beri büyük ses getiren işletim sistemi Windows 7, 64-bit sürümlerinde ciddi hatalar barındırıyor olabilir.

Windows 7 birkaç haftadır piyasada. Şimdiden, Microsoft'un bir önceki işletim sistemi Windows Vista'ya ve diğer rakiplerine (her ne kadar aynı kulvarlarda koşulmadığının altı çiziliyor olsa da) fark atmış durumda. Microsoft için her şey mükemmel gidiyor. Satışlar iyi, sitelerin ve dergilerin inceleme puanları iyi. Fakat sistem biraz çatırdamaya başladı gibi gözüküyor.
Win7_Ult2_web1257757916.jpg
İşletim sisteminin 64-bit versiyonunda birtakım sorunların olduğu konuşuluyor. Microsoft tarafından henüz resmi olarak onaylanmayan sorun, 64-bit sürümün, bazı aygıtları tanımaması. İnternette, bir yazılım editörünün, Sony DCR-TRV140 camcorder'ını 64-bit Windows 7'nin tanımamasıyla ilgili geniş şikayetler mevcut. Bunun üzerine Windows 7'nin 64-bit versiyonunda benzer sorunlar ile ilgili şikayetler de geldi.
Eğer dünya çapında ses getiren bir sorun ise, bu Microsoft'un kulağına gidecektir ve sorunu onaylayacaktır. Eğer siz de 64-bit Windows 7 kullanıyorsanız ve aygıtların tanınmamasıyla ilgili sorunlar yaşıyorsanız, bize bildirin.
:: 64-bit Windows 7'nizde aygıt tanıma sorunu var mı?
Yazan: Akhun Aktosun
SDN - http://shiftdelete.net

hknisl

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Çoğu aygıtı tanıyor ama dizüstülerin üreticiye has bazı sürücülerinde (acpi vs. ile ilgili) sorun çıkabiliyor.Uygun sürücüleri yayınlamakta geç kalan üreticiler mevcut çünkü.

wizart

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
win7 64 bit home kullanıyorum hiç bi sorun yaşamadım yani herşey kaymak gibi..

N3CAT1

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
144
şu an için bir sorun yok bende. ultimate N kullanıyorum.

iskence

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
x64 win 7 kullanıyorum

- kablosuz ağ bağdaştırıcımı (pci) görüyor fakat hiç bir kablosuz (hemen yanındaki) ağı bulamıyor

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
:: 64-bit Windows 7'nizde aygıt tanıma sorunu var mı?

Hayır hiç yaşamadım.

ultrAslan91

Doçent
Reaksiyon puanı
5
Windows 7 Ultimate x64 kullanıyorum ve hiç sorun yaşamadım...

ilkercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Bende bazı sorunlar yaşadım.
Bazı hatalar 32 bit betada olan sorunların devamı bazıları 64 bitde karşıma çıkan sorunlar.
Mesela windows live messenger hata verip donuyor. veya kendi kapanıyor. Bu 32 bitde de başıma geldi.

Diğer yandan OCZ diesel 8gb usb bellek ile readyboost bazen saçmalıyor.
Bazen mavi ekran hatası veriyor.
Donanımları bir şekilde tanıttık. Bazıları kendi tanıdı. Bazılarını update sitesinden bulup kurdu.
Bazılarını xp sp3 uyumlu olarak kurdum.
Genel olarak donanımları tanıdı.
Mesela m audi fastrack pro usb ses kartım kendi tanındı. Ama üretici firma bir win7 driveri yayınlamaktan aciz. Bu yüzden üst seviye ayarlar çıkmadı.

alpkop

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
toshiba L300 20F kullanıyorum, bluetooth'u tanımadı.

nikoteen

Doçent
Reaksiyon puanı
8
64 bit ultimate kullanıyorum..
bi ara çöktü sistem..
ne yaptıysam kurtaramadım..
formatt..

lavi

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Lisanslı olarak windows 7 nin türkçe ve ingilizce Pro ve Enterprise sürümlerini kullanmaktayım. Su ana kadar sadece Sky Star 2 tv kartı sürücüsünü tanıtırken mavi ekran hatası almaktayım. Oysaki aynı donanımda pro en versiyonunda daha önce bu kart aynı sürücülerle sorunsuz olarak calışmakta idi. Vista 2008 server 32 ve 64 bit sürümlerinde herhangibir sorun olmadan çalişmaktadır. Win 7 32 ve 64 de ise yaptığım araştırmalar sonucunda kafasına göre denk gelirse çalişiyor sonucuna ulaştım. Microsoft ün bilgisine...

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Win 7 64bit Ultimate kullanıyorum. zaman zaman reset atıyor. ve Card readerdaki sürücü olarak algılamıyor(atamıyor, F,G.H.I J.. gibi) ancak Card readerdaki USB portu üzerinden telefon şarj edip Flash Disk kullanabiliyorum. Bilmiyorum W'in7 ile mi alakalı ama..

captaingreen

Profesör
Reaksiyon puanı
20
Windows 7 Ultimate X64 kullanıyorum,herhangi bi falsosu olmadı şimdilik,ama sonra neler olur kimse bilemez.

afidanci66

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Win7 64 bit kullanıyorum.
Umax Astraslim scanner tanımadı, Webcam'i tanımadı, Usr5422 wireless adaptörüde tanımadı. Bluetoth adaptörüde tanımadı. Şimdilik işim düştüğünde diğer bilgisayarda kullanıyorum. Belki bir yama yada driver çıkar diye beklemedeyim. Ama haber ve içeriği çok doğru. Nvidia9500Gt ekran kartım var. Sanki mx400 gibi çalışıyor. Kendi sitesinden driver indirip kurdum düzeldi. Ama win7 sürekli Nvidia güncellemesi yapmamda ısrarcı davranarak sürekli güncelleme uyarısı veriyor.

Miroğlu

Dekan
Reaksiyon puanı
31
Bendeki sorunlar 32 bit windows 7 yükledim ramı 4 gb görmesi lazım 3.25 gb kullanılabilir yazıyordu ekran kartını 1920 görüyordu 64 bit yükledim 2303 olarak gördü sorun kalmadı ramleri ve ekran kartını win 7 64 bit tam görüyor şu anda tek sorun var biri card reader bi görünüyor bi kayboluyor bi çalışmıyor kart okuyucu sorunu var windows 7 kart okuyucusunu tanımıyor...

SaykoArt

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Windows 7 ultimate 64bit benim işletim sistemide..şu ana kadar bir sorunla karşılaşmadım şükürki..Samsung scx-4521F yazıcım vardı acaba tanır mı tanımaz mı diye stres yaşıyodum ama win7 direk onayladı onuda..Bir problem yok kısacası..

sdelta

Profesör
Reaksiyon puanı
145
Bende çok önemli birşey sandım :D Varsın tanımasın update vs. halledilir onlar, çekirdekte vs.. sorun olmadıkça problem değil o kadar.

kavrak

Profesör
Reaksiyon puanı
12
x64 kullanıyorum. açılışta bayağı geç açılıyor. rc bu konuda daha iyiydi. sizde de böyle bir problem varmı bilmiyorum.

YeniBir Osmanlı

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ne yapmak gerekir acaba arkadaşlar?
Service Pack gibi bir paket yayınlandıktan sonra mı geçmek gerekir W7'ye?

1ruby1

Profesör
Reaksiyon puanı
38
Bende hiç sorun yok.. Çok memnunum.

grotesque

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
skystar2 tv kartımı tanımadı.Orijinal sürücüsüyle de hata veriyor.Sırf bu yüzden 4gb ram olmasına rağmen 32bitlik win7 kullanıyorum.

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Ne yani bu kadar övüldü diye mükemmel mi olacaktı. Bu tür şeyler normal bence.

penguin

Profesör
Reaksiyon puanı
202
Win1'den yola çıksak Win7'ye gelinceye kadar sorunsuz bir tane Win bulamayız ki zaten... :D

tercal

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
windows 7 64bit kullanıyorum
A4 tech pk-635 web kameramı tanımıyor

aricananil

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Slm..
Win 7 Home 64 kullanmaya başladım. Cihazım Acer Ferrari 1005. Kamera ve Sd kart yuvasını tanıtamıyorum. Üreticiden driver istedim link gönderdiler ama malesef işe yaramadı ...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
@aricananil, forumda ara bulamazsan donanım bölümünde yeni konu aç, İnşallah sana yardımcı olabilecek arkadaşlar olacaktır.

skys

Profesör
Emektar
Reaksiyon puanı
11
Win7 Home Premium 64-bit kullanıyorum bende dün yükledim daha card readerlarımı tanımadı sandım bende.. Daha sonra klasör seçeneklerinden gizli dosyaları göster yapınca gördüğünü anladım..

Aynı sorunu yaşayan arkadaşlara bir yardımı olur belki

ilkercom

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bende de card reader ı görmemişti. sonra nasıl olduysa düzeldi :D

hakran

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Windows 7 64 bit İntel DP35DP anakartın ses ve Hp 1010 laser yazıcının sürücülerini tanımıyor.