Yoga Nedir ve Faydaları

Bu konuyu okuyanlar

busekement

Asistan
Katılım
2 Şubat 2015
Mesajlar
160
Reaksiyon puanı
66
Puanları
28
Yoga---Homepage-02.jpg


• Yoga'nın en önemli amacı, zihni sadelik ve huzura ulaştırmak için yenilemektir. Bu huzur hissi Asana (duruşlar) ve Pranayama (nefes) uygulamalarından gelir.
• Kaslara ve kemiklere baskı yapan diğer egzersiz türlerinin tersine, Yoga vücudu yavaşça canlandırır.

Yoga’da başarılan en öncelikli şey, ayağınızı başınızın arkasına götürebilmeniz veya başınızın üzerinde durabilmeniz değil, belki de ilk defa kendinizle baş başa kalabiliyor olmanızdır. Yoga zamanları kendinize verdiğiniz en güzel ve en etkili hediyedir. Yoga bizi bize öğretir, çok uzun zamandır unuttuğumuz kendimizi tekrar hatırlamaya başlarız. Hem fiziksel hem zihinsel sınırlarımızı keşfederiz. Yoga'nın saymakla bitmeyecek faydalarından yararlanmak için Yoga'yı deneyimlemenizi öneriyoruz. Doğru eğitmeni bulmalısınız. Unutmayın, Yoga bir eğitmen rehberliğinde yapılmalıdır. Yoga’nın bedeninize, ruhunuza ve zihninize nasıl iyi geldiğini göreceksiniz. Ne başarmak istediğinizi keşfedip, o yolda ilerlemenize fayda sağlayacaktır.

yoga-gif-6.gif


Yoga direkt olarak zayıflatır diyemeyiz ancak Yoga öğretisi ile doğru beslenme de hayatımızın bir parçası olur. Yogik beslenme; saf, doğal ve kolayca sindirilebilen gıdalardan oluşur, sağlığı korur. Bedenimizle daha bilinçli bir ilişki içinde olduğumuzdan metabolizma daha düzenli çalışır ve kilo verilmesine yardımcı olur.

Yoga'nın, kas oluşumunda etkisi vardır ancak spordaki gibi kasları şişirmez, uzatır. Böylece bedenin ince ve zarif görünmesini sağlar.

Yoga vücudumuzun her bölgesine eşit derecede etkili olur. En güzel yanlarından biri de budur, vücudu eşit derecede çalıştırır ve dengeler.

3055510-poster-p-1-these-vibrating-yoga-pants-will-correct-your-downward-dog.jpg


Yoga uygulamalarının bedensel farkındalığı ve sağlığı artırdığı bilinmektedir. Asanaların tamamı zihinsel, duygusal ve bedensel sağlımızı artırmak için yapılmaktadır. Hiç kuşkusuz bütün bedenimize, sağlığımıza bilinen çok fazla faydası olduğu yapılan araştırmalarda söylenmektedir.

Asanaların faydalarını kısaca şöyle açıklayabiliriz:


1. Enerjinin, gücün, dayanma sınırının ve tahammülün artması.
2. Vücuttaki kıvraklığın ve esnekliğin artması.
3. Hafızayı, zihinsel güçleri, kendine güveni, kararlılığı yükselten esneklik, uyanıklık ve uyum sağlama yeteneğinin artması.
4. Nefes almanın, metabolizmanın, dolaşımın, sindirimin ve iç salgı bezlerinin faaliyetlerinin artması.
5. Ağrıları, sızıları ve çeşitli hastalıkları da içeren fiziksel bazı engelleri kaldırmaya yardımcı olacak kasların, iç organların, bağların ve tendonların uyarılması.

tumblr_mebtmsaipz1r41glqo1_500.gif


Daha fazla bilgi almak isterseniz Yoganın Faydaları Nelerdir? | KlasikYoga.com buraya bakabilir veya bana sorabilirsiniz.
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
Benim cüsse ile biraz zor olur.. :D
 

Creative

Kör Cerrah
Emektar
Katılım
12 Eylül 2009
Mesajlar
13,836
Çözümler
2
Reaksiyon puanı
17,258
Puanları
113
Yaş
39
@busekement Eğer ben o hareketi yaparsam, 112 kesinlikle aranması gerekir. Hatta 110 bile aranabilir vinç getirirler hemen.
Kilitlenmiş bir halde tornacıya götürürler herhalde.. :D
 

Son mesajlar

Üst