YGS'ye 1 Yıl Geç Girmeli Miyim ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Öncelikle merhabalar . Konuya girmeden önce söylemeliyim ki konu size saçma gelebilir ancak gerçekten kararsız kaldığım için açmak istedim.

Lise 3. sınıfa gitmekteyim ve haliyle seneye sınava gireceğim.Ancak maddi durumlar nedeniyle 2 yıl üst üste dershaneye gitme durumum yok malesef.Seneye de 3 gün staj 2 gün okul olacak.Okul günde 12 saat olacak yani 8.30-18.30 arası olacak.Staj ise 9.00-17.30 arası olacak ve eve gelmem 7 yi bulacak.Hafta sonu tamamen boşum ve rahatım.Ancak hafta içi başımı kaldıracak vaktim olmayacak .

- Sizce dershane hakkımı bir sonraki seneye yani 2013-2014 sezonuna saklayıp öyle sınava girmeli miyim (seneye de elimden geleni yapar çalışır girerim sınava) ?

- Böyle bir şey yapıp başarılı yada başarısız olan oldu mu ?

- Ayrıca böyle bir şey yapmam mümkün mü ? Eğer mümkünse 2. kez sınava girdiğimde ilk sınavın herhangi bir etkisi oluyor mu , yoksa 2. sınavda her şey sıfırdan mı başlıyor ?

- Öğrenciye yani bana herhangi bir olumsuz derecede psikolojik etki yapar mı ?

- O kadar zamanla istediğin kadar çalış pek bir şey başaramazsın diyen var mı ?

Gerçekten kararsız kaldığım için yazıyorum buraya , lütfen aşağılayıcı saçma cevap verecekler hiç yazmasın bile :) Cevaplarınızı bekliyorum , iyi forumlar :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
ben de anadolu meslek lisesi mezunuyum. gerçi ben emzun olalı 10 yıl oldu. :P

önünde iki seçenek var:

birincisi, senin de yazdığın gibi, mezun olduktsan sona dersaneye gidip sınava hazırlanmak.

ikincisi, seneye naylon staj yapıp dersaneye de giderek sınava hazırlanmak.

aksi durumda, hem okul hem staj, hem de dersane bir arada yürümez.

stajı haftada 3 gün diye düşünme. staj yaptığın yer seni haftanın diğer günleri de işe çağırabilir. adam lazım, sen gel diyebilirler. gelmiyorum diyemezsin. :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bencede bahsettiğin gibi yapman daha iyi olucak çünkü meslek liselerinde bu sene sınavsız geçiş kalkıyor. Seneyede hem okul hem staj hem dersane kaldırman zor olur. Gene seneye girersin ama dersaneye gitme öyle kendi başına çalısırsın netten/kaynaklardan kendini denemiş olursun.
@rtsbora'nın dediği gibi naylon stajda yapabilirsin. Staj yapıyomuş gibi gösterip o günlerde dersaneye gidersin ama okulla dersaneyi kaldırman kendi açından zor olucaksa dediğini yapman daha iyi olur

Bu arada bölümün ney? [MENTION=258856]buroodriver[/MENTION]

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler .naylon staj nedir acaba ? yanılmıyorsam işe gitmiş gibi görünüp aslında gitmemek oluyor . ancak bizde böyle bir durum söz konusu değil.biz kimya ilaç prosesiz . yani ilaç fabrikalarında çalışacağız ve fabrikalar okul ile anlaşmalı . o yüzden böyle bir şey yapmam mümkün değil . Bölümüm kimya [ aslında sözde kimya , kimya dersinden başka her şeyi görüyoruz bölüm derslerinde ( vantilatör , borular , vanalar vs.]

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Boşa bir seneni harcamamalısın.

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
öncelikle cevap verdiğiniz için teşekkürler .naylon staj nedir acaba ? yanılmıyorsam işe gitmiş gibi görünüp aslında gitmemek oluyor . ancak bizde böyle bir durum söz konusu değil.biz kimya ilaç prosesiz . yani ilaç fabrikalarında çalışacağız ve fabrikalar okul ile anlaşmalı . o yüzden böyle bir şey yapmam mümkün değil . Bölümüm kimya [ aslında sözde kimya , kimya dersinden başka her şeyi görüyoruz bölüm derslerinde ( vantilatör , borular , vanalar vs.]
evet naylon staj; işe gidiyor gösterip gitmemek. madem bunu yapma lüksün yok o zaman tek seçenek kalıyor. fabrika da yorucu olur çünkü.

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Boşa bir seneni harcamamalısın.

Öyle diyorsanda sonuçta oda insan hem dersane hem staj hem okulu nasıl kaldırsın? Birde meslek liseli olduğunu düşünürsek diğer liselilere göre 1-0 geride başlıyor yarışa. Bugun daha stresten 1 kız ölmuş ygs yüzünden

@buroodriver İstediğin yerde staj yapma özgürlüğün yok mu? Yani okulun belirlediği yerde mi staj yapcaksın? Yoksa kendi istediğin ilaç fabrikasında falan staj yapabiliyomusun?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
[URL="http://forum.shiftdelete.net/member.php?u=258856" dedi ki:
@buroodriver[/URL] İstediğin yerde staj yapma özgürlüğün yok mu? Yani okulun belirlediği yerde mi staj yapcaksın? Yoksa kendi istediğin ilaç fabrikasında falan staj yapabiliyomusun?

malesef . dediğim gibi okul-fabrika imzalı anlaşmalı , yani şuan bizim okul belirli firmalara öğrenci yetiştiriyor ( tabi her sene 1-2 öğrenciyi işe alıp gerisini kapı dışarı ediyorlar )

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Aynı durumdayım yani lise 4 gidiyorum stajım var çok yorucu oluyo seneye bırakmanı tavsiye ederim .

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
Bence bu sorunun cevabını burda arama niye diceksin? Sen düşündüğün gibi yapmaya karar verirsen ailen karşı çıkabilir. Yani ailenle konuş bu durumu neden istediğini kısaca anlat daha iyi olur senin için

arsenik

Rektör
Reaksiyon puanı
242
Öyle diyorsanda sonuçta oda insan hem dersane hem staj hem okulu nasıl kaldırsın? Birde meslek liseli olduğunu düşünürsek diğer liselilere göre 1-0 geride başlıyor yarışa. Bugun daha stresten 1 kız ölmuş ygs yüzünden

@buroodriver İstediğin yerde staj yapma özgürlüğün yok mu? Yani okulun belirlediği yerde mi staj yapcaksın? Yoksa kendi istediğin ilaç fabrikasında falan staj yapabiliyomusun?

Haklısın

Eğer bu durumu kaldırabileceğine inanıyorsan boşa harcama.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bence bu sorunun cevabını burda arama niye diceksin? Sen düşündüğün gibi yapmaya karar verirsen ailen karşı çıkabilir. Yani ailenle konuş bu durumu neden istediğini kısaca anlat daha iyi olur senin için

ailem kararımı tamamen bana bıraktı :)

--- Mesaj Güncellendi ---

Haklısın

Eğer bu durumu kaldırabileceğine inanıyorsan boşa harcama.

pek sanmıyorum . şuan staj yok sadece okul ve günün 10 saati okul + 2 saat yol . Ve bu zamanlar yürüyen ölüden farksızım :(

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
geçmiş olsun hocam , sende asıl seneye hazırlanacaksın galiba ?

bu arada benim bir sorum daha var. Şimdi bizim 2 yıllık üniversitelere sınavsız geçiş hakkımız var . 2 yıllık a geçsem aynı anda 4 yıllık a hazırlansam olurmu ? Diyelim ki 4 yıllık kazandım (2 yıllık ile bölümleri farklı ve alakasız olma ihtimali var çünkü bölümde kalmak istemiyorum.2 yıllıkta sadece bölümüm olan kimyaya girebiliyorum diye biliyorum) . 4 yıllık ı kazandığımda 2 yıllığı bırakırsam ( farklı bölümler olacağı için ) 4 yıllığa herhangi bir etkisi olur mu ? [ceza vs.]

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Arkadaşlar gerekli tavsiyeyi yapmışlar.

Bende meslek mezunuyum.Bende staj-dershane birlikte götürürüm dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.Staj çıkışı beyin error :)
Akşam beşte stajdan çık dershaneye git.
Akşama kadar kafa kalmıyor kaldıki ders.
Yani anlayacağın eğer naylon yapamıyorsan seneye ertele.
Hem sınav tecrübeside kazanırsın. :)

Seneye gireceğim havasında girme sakın!
İllaki boş zamanların olacaktır sakın boş geçirme.
Pişmanım! :(

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Arkadaşlar gerekli tavsiyeyi yapmışlar.

Bende meslek mezunuyum.Bende staj-dershane birlikte götürürüm dedim ama evdeki hesap çarşıya uymadı.Staj çıkışı beyin error :)
Akşam beşte stajdan çık dershaneye git.
Akşama kadar kafa kalmıyor kaldıki ders.
Yani anlayacağın eğer naylon yapamıyorsan seneye ertele.
Hem sınav tecrübeside kazanırsın. :)

Seneye gireceğim havasında da boş durma sakın!
İllaki boş zamanların olacaktır sakın boş geçirme.
Pişmanım! :(
tecrübeli birisinin cevap yazması çok iyi oldu :) sana çok teşekkür ederim , sen yaptın ben yapmayacağım inşallah :)

What The Hell

Profesör
Reaksiyon puanı
9
[MENTION=258856]buroodriver[/MENTION] Bu sene sınavsız geçiş hakkı son yani seneye yok. Hevesi kırmak istemezdim

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
tecrübeli birisinin cevap yazması çok iyi oldu :) sana çok teşekkür ederim , sen yaptın ben yapmayacağım inşallah :)

İnşallah.
Meslek lisesinden biri kazanınca kendim kazanmış gibi hissediyorum.

Meslek lisesinden bir şey olmaz deme.İstersen olur ;)
Bizzat yakınımdan biri,meslek lisesinden mezun olup bu sene veteriner fakültesi kazandı.
Her şey bizde bitiyor.

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
@buroodriver Bu sene sınavsız geçiş hakkı son yani seneye yok. Hevesi kırmak istemezdim

aaa gerçekten mi . Eğer doğruysa ki doğrudur zaten , bizim hocalarımız gerçekten bıraksın bu mesleği.hepsinin ağzında 2 yıla sınavsız geçiş falan filan.bizi burada boşuna umutlandırıyorlar.:scared:

--- Mesaj Güncellendi ---

Meslek lisesinden biri kazanınca kendim kazanmış gibi hissediyorum.

O zaman inşallah bu sene bol bol sevineceksin. Çünkü katsayıda kalkınca meslek liseliler nasıl harıl harıl çalışıyorlar bir bilsen . ellerinden test kitabı düşmüyor maşallah :)

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Konu dağılmasın birşey sormak istiyorum 2 yıllık bölümler galiba sadece ygs den alıyor galiba lys den giremiyorsun galiba bilgisi olan var mı .

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
geçmiş olsun hocam , sende asıl seneye hazırlanacaksın galiba ?

bu arada benim bir sorum daha var. Şimdi bizim 2 yıllık üniversitelere sınavsız geçiş hakkımız var . 2 yıllık a geçsem aynı anda 4 yıllık a hazırlansam olurmu ? Diyelim ki 4 yıllık kazandım (2 yıllık ile bölümleri farklı ve alakasız olma ihtimali var çünkü bölümde kalmak istemiyorum.2 yıllıkta sadece bölümüm olan kimyaya girebiliyorum diye biliyorum) . 4 yıllık ı kazandığımda 2 yıllığı bırakırsam ( farklı bölümler olacağı için ) 4 yıllığa herhangi bir etkisi olur mu ? [ceza vs.]
iki yıllığa kayıt olunca sonraki sene puanın kırılacağı için 4 yıllık kazanmak zor. bir sonraki sene de iki yıllığın en yoğun senesi olur tahminen. bir yandan okul, bir yandan ygs hazırlığı zor iş. onun yerine dgs ye çalışıp dikey geçişe kasmak daha mantıklı olur.

4 yıllığı kazanırsan 2 yıılığı bırakabilirsin. ceza falan olmaz.

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
iki yıllığa kayıt olunca sonraki sene puanın kırılacağı için 4 yıllık kazanmak zor. bir sonraki sene de iki yıllığın en yoğun senesi olur tahminen. bir yandan okul, bir yandan ygs hazırlığı zor iş. onun yerine dgs ye çalışıp dikey geçişe kasmak daha mantıklı olur.

Hocam bu işlerden uzmansın anladığım kadarıyla birşey sormak istiyorum şimdi ben ygs girdim iyi puan alamazsan 2 yıllık ordan dgs ile 4 yıllık düşünüyorum şimdilikle 2 yıllık bölümler ygs puanıyla mı alıyor sadece .

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12

2 yıllığa gidince puanımız kırılıyor mu :ohmy: o zaman ayvayı yedik bize üniversite haram :) ayrıca 2 yıllığa gidersem sınava hazırlanırken doğal olarak 1. sınıfta olacağım .sanırsam 2. yıl için en yoğun olduğu yıl dedin ancak ben 1. sınıfta olacağım :)

ALPARS

Profesör
Reaksiyon puanı
8
Konu İki yıllıktan açılmışken.
Meslek yüksek okulların şu anki hali gerçekten içler acısı.Bunu kendi hocamın ağzından bizzat duydum.
Gerçektende öyle.
Öyle üniversite havası alıyım,geziyim,ortam yapayım havasında olan öğrenciler had safada.
Zaten bu gerçeği o kapıdan girmekle şahit oldum.

Ama eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsan sana dört yılda öğretmediklerini iki yılda tamamlayabilirsin.
Ama sen yinede dört yıllık hedefle :)

İki yıllıklarda puan düşürme olmuyor.Sırf bu yüzden bu sene çalışmayı bırakmıştım :D

24- YGS-LYS'de puan düsmesi nedir? Nasil olur?
Tercih yapmis ve herhangi bir yüksek ögretim programina yerlestirilmeye hak kazanmis ögrenciler(açik ögretim programlarinin kontenjan sinirlamasi olmayan bölümleri hariç) kayit yaptirsin ya da yaptirmasinin kazandiklari seneyi takip eden sene sinava girdiklerinde agirlikli ortaögretim basari puanlarinin çarpilacagi katsayi yari yariya düser. 0,15 olan katsayilari 0,075 'e düsecektir.
Meslek lisesi ögrencileri sinavsiz geçis ile 2 yillik bir programa yerlestirildiklerinde herhangi bir puan düsmesi olmayacaktir.
Kaynak:
http://www.final.com.tr/altsayfa.aspx?ID=43

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Konu İki yıllıktan açılmışken.
Meslek yüksek okulların şu anki hali gerçekten içler acısı.Bunu kendi hocamın ağzından bizzat duydum.
Gerçektende öyle.
Öyle üniversite havası alıyım,geziyim,ortam yapayım havasında olan öğrenciler had safada.
Zaten bu gerçeği o kapıdan girmekle şahit oldum.

Ama eğer gerçekten bir şeyler öğrenmek istiyorsan sana dört yılda öğretmediklerini iki yılda tamamlayabilirsin.
Ama sen yinede dört yıllık hedefle :)

evet hedefimde kesinlikle 4 yıllık var.2 yıllığa yanımda diploma bulunsun diye almak istiyorum ancak diğerleri gibi alın üniversite kazandım demek için değil yarın bir gün iş ararken yardımcı olabilecek bir diploma için :)

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Hocam bu işlerden uzmansın anladığım kadarıyla birşey sormak istiyorum şimdi ben ygs girdim iyi puan alamazsan 2 yıllık ordan dgs ile 4 yıllık düşünüyorum şimdilikle 2 yıllık bölümler ygs puanıyla mı alıyor sadece .
est. uzman değilim. sadece ben de meslek lisesi okudum. bilgilerim de taze sayılmaz.

2 yıllık bölümler sınavsız geçiş kalmadıysa direk kayıt alıyorlar. bildiğim kadarıyla sınavssız geçiş yapmayıp ygs sınavna girersen (ikisinden birini tercih etmek gerekiyor. hem sınavsız geçiş hem ygs olmuyor.) yine ygs puanı ile 2 yıllık tercih edebiliyorsun. 4 yıllığa geçiş için dgs sınavında da 2 yıllıktaki diploma notuna ve dgs puanına bakıyorlar.

2 yıllığa gidince puanımız kırılıyor mu :ohmy: o zaman ayvayı yedik bize üniversite haram :) ayrıca 2 yıllığa gidersem sınava hazırlanırken doğal olarak 1. sınıfta olacağım .sanırsam 2. yıl için en yoğun olduğu yıl dedin ancak ben 1. sınıfta olacağım :)
benim zamanında açık öğretim hariç, hem 2 hem 4 yıllığa kayıt yaptırınca sonraki sene öss de diploma puanın kırılıyordu. hala öyle mi, bilmiyorum. öyle ise 1. sınıfta okurken tekrar sınava girsen de bir yeri kazanman zor. iki yıllıkta 2. sene de yoğun geçer zaten. orda da staj var 2. sınıfta. ödevler, projeler, vizeler, finaller... 2. sene de ygs ye hazırlanmak zor olur. en mantıklısı 2 yıllıkta ders notlarını yüksek tutup dgs ye kasmak. :)

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
est. uzman değilim. sadece ben de meslek lisesi okudum. bilgilerim de taze sayılmaz.

2 yıllık bölümler sınavsız geçiş kalmadıysa direk kayıt alıyorlar. bildiğim kadarıyla sınavssız geçiş yapmayıp ygs sınavna girersen (ikisinden birini tercih etmek gerekiyor. hem sınavsız geçiş hem ygs olmuyor.) yine ygs puanı ile 2 yıllık tercih edebiliyorsun. 4 yıllığa geçiş için dgs sınavında da 2 yıllıktaki diploma notuna ve dgs puanına bakıyorlar.

benim zamanında açık öğretim hariç, hem 2 hem 4 yıllığa kayıt yaptırınca sonraki sene öss de diploma puanın kırılıyordu. hala öyle mi, bilmiyorum. öyle ise 1. sınıfta okurken tekrar sınava girsen de bir yeri kazanman zor. iki yıllıkta 2. sene de yoğun geçer zaten. orda da staj var 2. sınıfta. ödevler, projeler, vizeler, finaller... 2. sene de ygs ye hazırlanmak zor olur. en mantıklısı 2 yıllıkta ders notlarını yüksek tutup dgs ye kasmak. :)

Bugünkü ygs gördükten sonra zaten hocam moral kalmadı . Bu dgs zor mudur hocam duyduğuma göre kontenjan az oluyormuş bunun yüzünden başarılı olmak şart .

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Bu DGS tam olarak nedir ? şimdi ben 2 yıllığa geçtim diyelim ne zaman gideceğim ? istediğim zaman girebilir miyim ?

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Bu DGS tam olarak nedir ? şimdi ben 2 yıllığa geçtim diyelim ne zaman gideceğim ? istediğim zaman girebilir miyim ?

Dgs : Dikey Geçiş Sınavı hocam 2 yıllık bölümü son senende sınava girerek kazanırsan 4 yıllık olur 2 yıl daha gidersin yani .