YGS'ye 1 Yıl Geç Girmeli Miyim ?

buroodriver

Asistan
Reaksiyon puanı
12
Dgs : Dikey Geçiş Sınavı hocam 2 yıllık bölümü son senende sınava girerek kazanırsan 4 yıllık olur 2 yıl daha gidersin yani .
kazandıktan sonraki 2 yılı yine aynı üniversite ve bölümde okuyoruz değil mi ? Sanki biraz saçma gibi geldi bana

YellowRed

Rektör
Reaksiyon puanı
27
Bugünkü ygs gördükten sonra zaten hocam moral kalmadı . Bu dgs zor mudur hocam duyduğuma göre kontenjan az oluyormuş bunun yüzünden başarılı olmak şart .

Bu DGS tam olarak nedir ? şimdi ben 2 yıllığa geçtim diyelim ne zaman gideceğim ? istediğim zaman girebilir miyim ?
DGS, YGS den daha kolay bir sınav bildiğim kadarıyla. ancak üniversitelerin DGS kontenjanı az. her bölümde ortalama 1-2 kişi. ve sınavda 2 yıllıktaki diploma puanından gelen başarı puanı da önemli. DGS de başarılı olmak istiyorsanız 2 yıllıktaki notlarınız yüksek tutun. sınava en erken 2 yıllığın 2. senesinin sonunda girebilirsiniz. kazanmanız durumunda en geç yazın mezun olmanız lazım. alltan dersiniz kalırsa DGS yi kazansanız da kayıt yaptıramazsınız.

Nick.Rey

Profesör
Reaksiyon puanı
1
DGS, YGS den daha kolay bir sınav bildiğim kadarıyla. ancak üniversitelerin DGS kontenjanı az. her bölümde ortalama 1-2 kişi. ve sınavda 2 yıllıktaki diploma puanından gelen başarı puanı da önemli. DGS de başarılı olmak istiyorsanız 2 yıllıktaki notlarınız yüksek tutun. sınava en erken 2 yıllığın 2. senesinin sonunda girebilirsiniz. kazanmanız durumunda en geç yazın mezun olmanız lazım. alltan dersiniz kalırsa DGS yi kazansanız da kayıt yaptıramazsınız.

Anladım hocam teşekkürler :)

K

Kayıtsız Üye

SDN Okuru
Şimdi 2 yıllık okuldan mezun olduktan sonra. 4 yıllık yükseltmek için DGS'ye giriyorsun ve DGS'yi kazanıyorsun diyelim.
Mezun olduğun MYO diploman sende ayrıca oluyor mu? Yoksa 2 yıllık diplomanı DGS'de kazandığın okulmu alıyor onu anlamadım :/

S

SDN Okuru

SDN Okuru
gerçekten çok mu zor bende bu sene okul+ staj dershaneye gitsem mi hiç bilmiyorum seneye ertelesen seneye de dershaneler kalkacakmış inşallah kalkmaz.