YGS'de skandallar bitmiyor.

0ReiS0

Dekan
Emektar
Katılım
8 Temmuz 2008
Mesajlar
5,666
Reaksiyon puanı
91
Puanları
48
İzmir'de YGS'ye giren Mehmet Mamu adlı öğrenci hiç cevaplamadığı 6 sorunun yanlış yanıt olarak gösterilmesi üzerine suç duyurusunda bulundu

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na şikayet dilekçesi veren Mehmet Mamu, YGS sınavında iki gün içinde bütün cevap anahtarlarının değiştiğini, hiç işaretlemediği halde Fen bölümünden 6 yanlış cevap göründüğünü belirtip oluşan şaibe tutarsızlıktan sorumlu olanların cezalandırılmasını istedi.

Mehmet Mamu, İzmir Adalet Sarayı'na gelip, İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'na başvurarak, YGS sınav kağıtlarına itiraz ettiğini, itirazı sonucu her bölümdeki sorularla ilgili doğru ve yanlış sayısının değiştirildiğini, yanlış ve doğru cevap sayısındaki değişiklikle kalınmayıp, bir de hiçbir sayfasına bakmadığı Fen Bilimleri bölümünden, 6 yanlış cevap verdiğine dair kendisine sonuç bildirisi gönderildiğini söyledi.
Mamu, kendisi gibi bir çok gencin geleceğini ilgilendiren son derece önemli bir sınavda böylesine lakayt hareket edilmesi, cevapların iki gün içinde değişebilmesi, cevap verilmeyen yerlerde cevap verilmiş gibi sonuçların çıkartılmasının, affedilecek bir durum olmadığını, sınavı düzenleyen ve sorumluluğu bulunan kişiler hakkında ceza davası açılmasını istedi.

KİM BİLİR KAÇ KİŞİ VAR?


Şikayet dilekçesini verdikten sonra açıklama yapan Mehmet Mamu, "Benim gibi kimbilir kaç kişiye böyle sonuçlar gitmiştir. Bizim ciddi olarak hazırlandığımız, geleceğimizi üzerine kurduğumuz bir sınavda böylesine kötü durumların ortaya çıkması bütün hayallerimi yıktı. Şimdi benim gibi bir çok insan bu sınavlardan ister başarılı olsun ister başarısız, sınav sonuçlarına nasıl güvenebilir. Kazanamadığım sınavı kazanmış, kazandığımız sınavı da aslında kazanmamış gibi hissetmez miyim? Bir ülkenin gençliğiyle böylesi şekilde oynamaya kimsenin hakkı yok. Bu ülkenin bütün gençlerinin üniversite de okumaya hakkı varken, böylesine kötü bir psikoloji de yaşatmaya kimsenin hakkı olamaz. Sorumsuzluk içinde olan sorumluların bulunmasını ve gençliğin hayatıyla oynadıkları için cezalandırılmasını istiyorum" dedi.


http://www.internethaber.com/ygs-adayi-oyle-bir-hata-yakaladi-ki...-345811h.htm?interstitial=true
 

mehmet_497

Asistan
Katılım
4 Aralık 2010
Mesajlar
170
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
adamlar cevap kağıdın bir örneğini ösym'ye yüklemişler yanlış varsa düzeltilir
 

Erdem-FB

Dekan
Katılım
25 Ağustos 2009
Mesajlar
5,746
Reaksiyon puanı
28
Puanları
38
Bütün hepsi yanlış ya bu kadar da olmaz yani.
 

nicktenban

Doçent
Katılım
17 Ağustos 2009
Mesajlar
708
Reaksiyon puanı
4
Puanları
18
Arkadaşlar, o kadar pis o kadar rezalet bir durum oldu ki biz durup izliyoruz ve elimizden zerre bir şey gelmiyor. Öyle bir an olacak ki bunları, bu rezillikleri bir anda kapatacaklar biz uyuyacağız. Biz bu şekilde yönetilmeyi gerçkten hak ediyoruz. HERŞEY AMA HERŞEY ALENEN YAPILIYOR: kopya çekiliyor veya açık açık şifre olduğunu söylüyorlar ( bu konuda sorulan soruların hiç birine cevap gelmemiştir, şifre olduğunu kabullenmelerine rağmen) ve taaa baştan beri binlerce soru soruluyor ama hiç bir şekilde mantıklı bir cevap alınamıyor TEK cevap ; HER ADAYA farkli KİTAPÇIK VERDİK KOPYA ÇEKMEK İMKANSIZDIR cevabı veriliyor. Geçen sene ki duruma bakarsak bu sınavın binde biri rezillik oldu hemen iptal oldu ve yönetim değişti. Ancak ne kadar idrak ederseniz bilemem sadece düşünün içinde bulunduğumuz durumu, orda duran başkan yani Ali Demir şahisiyetli kişi çıkıp hiç bir açıklama yapamıyor sadece bir kaç kişiyi orda burda tatmin edip bırakıyor ve sonuç olalarak başka yaptığı bir şey olmadı ve olmayacak.
Açık açık uyutuluyoruz. KOPYA YOK ÖYLEMİ KOPYA BU ADAMLARIN TA KENDİLERİDİR.
Millet sınava itiraz eder puanları yükselir bir başka şey olur pislikleri ortaya çıkar... Aradan şu kadar zaman geçti YGS hakkında rezillik duymadığım bir gün yok sizn var mı ?
Neye dayanarak hala orda başta durursun be adam ? Utanmaz mısın ? Hç mi onurun asaletin yok ?
Kasedin çıksa hala orda mı duracaksın neyi bekliyorsun ?
Ağaç gibi kök saldın oraya... Utanç ağacı...
 
Katılım
11 Ağustos 2010
Mesajlar
5,807
Reaksiyon puanı
66
Puanları
48
adana danda birinin yanlış hesaplanmış ve ösym evi aramış yanlış hesaplanmış diye. şaka gibi ya.
 
Üst