Ygs ve Lys ye hazırlanan arkadaşlar

ygs-lys konusunda rolünüz nedir?

• Kullanılan toplam oy
    30
  • Anket kapatılmış .

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
saol ama açık değil.

bana açacak birisi var mı çözümü?

Açarız nolucak :D x'e doğru sayısı diyorum senin gibi. Şimdi ben doğru bilirsem 5 tane şeker verecek her soru için, bu durumda doğru bildiklerimin 5 katı şekerim olucak(5x)
Yanlış bildiklerim bütün sorulardan doğru bildiklerim çıkınca kalandır değil mi? (36-x) Bu kadar da babasına veriyor. Bunlar da birbirine eşit. Aslında soru yanlış canını sıkma ;) çünkü senin verdiğin cevaba göre çözdüm, bu durumda dünyaya ekstra şeker ışınlanıyor :D Çözdüğün kitabı değiştir bence...
Doğrusu şu olmalı soruya göre:
5x-(36-x)=36-x
7x=72
10,28 soruya doğru cevap vermiş. :D Hele ki yaklaştıkça ygs ye nolur çıkmış sorular çöz en doğruları onlar ve o zaman anladım yapabiliyorum diceksin

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Basta 180 seker oldugunu belirten hic bir ifade yok bu soruda. Sekerlerin tam 36 soruya yetecek kadar oldugunu da bilemeyiz.
Hangi kitaptan bu?

breakdancewar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Açarız nolucak :D x'e doğru sayısı diyorum senin gibi. Şimdi ben doğru bilirsem 5 tane şeker verecek her soru için, bu durumda doğru bildiklerimin 5 katı şekerim olucak(5x)
Yanlış bildiklerim bütün sorulardan doğru bildiklerim çıkınca kalandır değil mi? (36-x) Bu kadar da babasına veriyor. Bunlar da birbirine eşit. Aslında soru yanlış canını sıkma ;) çünkü senin verdiğin cevaba göre çözdüm, bu durumda dünyaya ekstra şeker ışınlanıyor :D Çözdüğün kitabı değiştir bence...
Doğrusu şu olmalı soruya göre:
5x-(36-x)=36-x
7x=72
10,28 soruya doğru cevap vermiş. :D Hele ki yaklaştıkça ygs ye nolur çıkmış sorular çöz en doğruları onlar ve o zaman anladım yapabiliyorum diceksin
saol zor oldu ama anladım :D

Basta 180 seker oldugunu belirten hic bir ifade yok bu soruda. Sekerlerin tam 36 soruya yetecek kadar oldugunu da bilemeyiz.
Hangi kitaptan bu?
sınav mat1 dershanenin kendi sorusu.

seckyn

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Adam malını biliyormuş demek ki fazladan şekere ihtiyaç duymamış :mrgreen:

YEMEKTEYİZHASAN

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Sistem çok yanlış. Felsefe TM'den alıyor böyle bi saçmalık görmedim.

breakdancewar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
[MENTION=284136]FiReSHiNe[/MENTION], [MENTION=314300]meryem11[/MENTION] ve diğer arkadaşlar

dünya ekvator etrafında mı yoksa ekliptik düzlem etrafında mı dönüyor?

eksen eğikli ile ilgili

l6iIh.jpg

@FiReSHiNe, @meryem11 ve diğer arkadaşlar

burada gördüğünüz gibi kapalı çukurun içinden grafik çıkarmada yukarı giden yer doğru mu?

CmaqE.jpg

3D-Clan

Profesör
Reaksiyon puanı
1
Fizikte kötü olan arkadaşlarıma önerim Fdd yayınının fizik sıfır konu anlatımlı soru bankasını öneririm

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Beni taglemiyorsun ama yapayım hadi :D dünya eliptik ekseni etrafında döner yani hep yatık şekildedir.
image0021.gif

Ayrıca izohips çıkarman da hiç doğru olmamış tahmini
izohips.jpg

Bu değil tabi ama bunun gibi iki dağ arasında da kapalı çukur olmalı, bu attığım görselde krater var bir dağın tepesinde onu mesela al tam ortaya iki dağın arasına koy , çukurun içini çizemezsin çukur diye yazar ya da içeri doğru oklar ile gösterirsin o kadardır

breakdancewar

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Beni taglemiyorsun ama yapayım hadi :D dünya eliptik ekseni etrafında döner yani hep yatık şekildedir.

Bu değil tabi ama bunun gibi iki dağ arasında da kapalı çukur olmalı, bu attığım görselde krater var bir dağın tepesinde onu mesela al tam ortaya iki dağın arasına koy , çukurun içini çizemezsin çukur diye yazar ya da içeri doğru oklar ile gösterirsin o kadardır

o zaman hazır ol her sorumda seni taglıyorum artık :lol:

izohips.jpg

ben orada yandan görüntüsünü çizmişim gibi duruyor ama aslında fotoğrafın (görünmeyen) sağında metre aralıkları var.
yani bu bir grafik tablosu. çizgiler çıkararak haritayı grafiğe aktarmaya çalıştım ama ortadaki yukarı uzanan yerde kafam karıştı.
çukurdan çıkınca yükseklik artar ama yine de sorayım demiştim.

D73Ts.jpg

karacaerc

Profesör
Reaksiyon puanı
18
Burası doğru mu dediğin yerin yükseltisi 400m olacak sadece yani şekil doğru ;)