Ygs(Öss)'i kazanmak ?

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Üniversite sınavını kazanmak çok mu zor? Dersaneye gitmeden üniversite kazanılmaz mı ? Sınavı kazanmak için ne yapılır ? Bu işte en önemli nokta nedir? Kazanmak mı yoksa okumak mı daha zordur?
İşin teori kısmı nedir?
Ve en son olarak istediğim bölüm; "Uluslararası İlişkiler" acaba çok zor bi bölüm müdür hangi dersler var ve bunun için nasıl çalışmalıyım ne yapmalıyım ? İşin tekniği, teorisi, temeli nedir? :)

Şimdiden teşekkürlerr :)

Not; Lütfen bu konuda ciddi ve faydalı yorumlar yaparsanız sevinirim.

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Senin nefsine bakar. Ne kadar istek o kadar üniversiteye adım. Dersaneye boşa para yatırma, al test kitapları bol bol çöz. Bölümün hakkında birşey diyemem. :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Kazanmak için dersaneye gidilmeli diye bir şart yok. Dersaneye gitmeden de üniversite kazanılabilir tabi bu kişinin çalışmasına bağlı tamamen. Bir üniversiteli olarak söyleyebilirim ki okumak kazanmaktan çok daha zor :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Peki okumak neden daha zor ve sizler üniversiteyi nasıl kazandınız ? Çok kasılıp çalışarak mı yatarak mı yoksa sadece verimli çalışarak mı yoksa sadece ezberle mi ? Çok soru sordum ama ... :)

VincentVega

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Şunu söyleyeyim yatarak üniversite kazanmak diye birşey sadece ailesi üniversite parasını karşılayabilecek olanlar için geçerli olabilir :) Ben nasıl kazandım diye sorarsan 10.sınıftan beri dersaneye gittim. Son sene eksiğim olan derslerde özel ders aldım. E tabi biraz sıkı çalışmak gerekiyor. Düzenli çalışmak çok önemli. Ezberi asla tavsiye etmem. İlk soruya gelecek olursak, okumak daha zor çünkü üniversite dersleri daha ağır oluyor.( Bilgisayar Mühendisliği okuyorum senin bölümü bilemem) Bir de vizeler finaller zor oluyor her sınava lys havasında hazırlanman gerekiyor.

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Peki okumak neden daha zor ve sizler üniversiteyi nasıl kazandınız ? Çok kasılıp çalışarak mı yatarak mı yoksa sadece verimli çalışarak mı yoksa sadece ezberle mi ? Çok soru sordum ama ... :)
Aslına bakarsak olay dersanede falan değil sende bitiyor.
Ben son sene dersaneye gittim ama dersaneden öğrendiklerimle 1-2 soru ancak çözmüşümdür. :D Demek ki çok fazla istememişim. Aynı şekilde son sene sadece ilk dönem matematik dersi görmüştük okulda. :D Dersanede gördüğüm matematik dersini hatırlamıyorum bile. Haftada en fazla 50 soru çözüyordum.
Ne oldu sonucunda 4 yıllık üniversite kazandım kazanmasına ama hiç istemediğim bir yer çıktı. :D Geçiş yapmayı düşünüyordum zorunlu ders olan Tarih'ten kalınca o da olmadı. :D Mecbur çekecez artık :D

Nasıl kazanılır dersen çok kasmaya gerek yok. :D Düzenli çalışman ve çalıştığını gerçekten anlaman yetiyor.

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
Şöyle söyleyeyim dersaneye gittim danışman neden çalışmak istemiyorsun dediğinde canım istemiyor deyip hocayı da mosmor ettim. :D Gitmiş velime şikayet etmiş sizin oğlunuz benim yüzüme böyle söyledi diye en azından yorgunum falan deseymişim öyle demiş velime. :D Çalışmak için isteğin yoksa dersane falan fasa fiso boşuna para ödemiş olursun.Ama yok sen çalışacağına kendine güvenirsen ortalarda aylak aylak dolanmazsan dersane çok yararlı olur.Mesela evde gürültüden ders çalışamıyorsan gider orada rahat rahat çalışırsın.Öyle düzenli çalıştım kazandım ayaklarınıda yeme milleti kekliyorlar.Bizim sınıfta bir kız vardı günde 16 saat ders çalıştığını duymuştum o da fazla uçmuş sakın böyle birşey yapma hayattan zevk almaya bak yarın öleceğimiz belli değilken bu kadar abartmaya gerek yok. :D Ama kız şu an istanbul teknik matematik mühendisliğinde okuyor. :D Daha çok kafanı karıştırdığımı düşünüyorum. :D

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
@dgncn 16 saat çalışmak beyni sulandırmaz suya çevirir be. :D Ayrıca günde 16 saat nasıl ders çalışıyormuş yalandır o :D 16 saat ders çalışma + 8 saat uyku olsa kalkar kalkmaz ders çalışmazı gerek hatta uyurken bile ders çalışması lazım günde 16 saat için :mrgreen:

Üniversiteye gireyim de neresi olursa olsun diyorsanız; ayda 16 saat yeter de artar bile. :D

Charlie Scene

Profesör
Reaksiyon puanı
6
16 saat ders calışamazki istesende yapamazsın en az 4 5 saat calışşan yetiyor...

arsenik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
242
yalanmı atıyoruz biz kızı görseydiniz böyle demezdiniz anlamazsınız tabi :D

---------- Post added at 18:24 ---------- Previous post was at 18:17 ----------

@dgncn 16 saat çalışmak beyni sulandırmaz suya çevirir be. :D Ayrıca günde 16 saat nasıl ders çalışıyormuş yalandır o :D 16 saat ders çalışma + 8 saat uyku olsa kalkar kalkmaz ders çalışmazı gerek hatta uyurken bile ders çalışması lazım günde 16 saat için :mrgreen:

Üniversiteye gireyim de neresi olursa olsun diyorsanız; ayda 16 saat yeter de artar bile. :D
Lan kız okuldada öyle su içmiyor arkadaşları getiriyordu yemekleri yanına :D dersi dinlemez test çözerdi :D okula gelipte dersi dinlemeyenlerdende nefret ediyorum bu arada.Konuyu amacından saptırmayın. :D

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
İbretlik arkadaşın varmış ne diyelim. :D Gece de onun yerine arkadaşları mı uyuyordu diye düşünmedim değil? :D

kömür

Asistan
Reaksiyon puanı
1
Öncelikle üniversiteyi kazanmak senin bunu ne kadar istediğinle ve bunun için ne kadar emek harcayacağına bağlı... Dersane elbetteki şart değil..Tabi sen düzenli çalışabiliyorsan ve neye ne kadar zaman harcayacağını bildiğinden eminsen.. Ama yeterince konsantre olamıyorsan ve zamanını ders çalışmaktan çok başka şeylere harcıyorsan dersane senin için faydalı olacaktır.. Bir üniversite öğrencisi olarak okumanın kazanmaktan zor olduğunu söylemeliyim... Ben diş hekimliğinde okuyorum.. Biraz abartı gibi gelebilir ama Öss yi bir tek vizeyle bile ölçemem o derece.. Uluslar arası ilişkiler istediğini yazmışsın.. Benim kuzenim iki yıl önce il birincisi olarak ve Türkiye genelinde de iyi bir dereceyle Boğaziçi uluslar arası ilişkileri kazandı.. Çalışkan biriydi her zaman.. Üniversitede de çok çalıştı.. Ama birinci sınıfta kaldı..ve yalnızca o değil biçok arkadaşı da beraber..Sanırım biraz da dil (İngilizce) ile alakalı bi durum.... Ama dediğim gibi bence okumak kazanmaktan çok çok daha zor...Umarım bir gün de öss yi kazandım diye bir konu açarsın biz de seni tebrik ederiz..:) Allah yardımcın olsun.. Başarılar..

halil413

Profesör
Reaksiyon puanı
0
altyapın yeterlı ıse matematık bılıyosan gerek yok derım dersaneye ucretsız dersanelerde var,bana sorarsan ygs bahane hıc bır bok olmuyor nekadar okursan oku kazanamıyon

muratteas

Dekan
Reaksiyon puanı
96
Bir mezun olarak yine yazayım. Asıl iş okuyup uzatmadan bitirmek kısa sürede iş bulmak. :)

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Peki arkadaşlar bilgileriniz için gerçekten teşekkür ederim ama bir sorum daha var kusura bakmayın her zaman çok soru soran biriyim :D bölümüm tm ve sizce uluslararası ilişkiler hariç başka hangi bölümler daha gözde mesleklere sahip?

seedless

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Benim de bölümüm TM'ydi :D Şuan da Turizm İşletmeciliği okuyorum. :D Bunun dışında gözde dediklerinden İktisat, İşletme, Hukuk (en gözdesi :P), Felsefe, Sosyoloji, PDR (Psikolojik danışma ve rehberlik) bazıları:...

Amanda

Profesör
Reaksiyon puanı
3
Hukuk zor biraz da :D işletme de güzel :)

pakize

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
örneğin meslek liseliler için dershane gerekli diye düşünüyorum birşeyi kendiniz çalışmanız farklı birisinin anlatması farklı ama kişinin temelide varsa kitaplar alınıp evde düzenli bir çalışma ile halledilebilir

--- Mesaj Güncellendi ---

benimde aslında bir sorunum var ben 20 yaşındayım ocak-şubat aylarında zabıt katipliği sınavına gireceğim klavye hızım iyi sayılır mülahakatıda sorun etmiyorum çünkü sorulacak soruları da hallederim diye düşünüyorum bu yıl aynı zamanda kamu yönetimine de başladım.inşallah kazanırsam sigortam maaşım hemde erken bir yaşta memur olacağım bunların hepsi çok güzel.ama ben şuanda lise mezunuyum bilgisayar.genellikle önlisans kazandım gitmedim.daha sonrasında da adliye sınavları için uğraştım üniversite hazırlığını bıraktım şuanda kafam çok karışık ygs ye lys seye karşı çok hevesliyim en sıkıldığım coğrafyadan bile üç ünite bitirdim aklımda bu yıl sınava girip türkçe öğretmenliğini kazanmak var inaşallah diğer sözel bölümleri istemiyorum olursa o.seneye kazanırsam 21 yaşında üniversiteye başlayacağım.fakat şöyle de bir durum var o türkçe öğretmenliğini kazanıp atanma yönünden pişman olmak istemiyorum çok korkuyorum.hem örgün eğitim okumak istiyorum bu benim içimde bu uhte.yorumlarınızı bekliyorum.yardım edin.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
merhaba arkadaşlar ben 10 yıldan sonra öss girmek istiyorum ama yeni sistemi bilmiyorum 2 yıllık olsa ona bile razıyım ama evde çalışa bilir miyim lütfen yrdım edin...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
bnm bölümümde sözeldi çok çalışmazdım ama günlük tekrarlarımı mutlaka yapardım yani gecelere kadar hiç çalışmadım ama 1 saat gerçekten çalıştm daha verimli oluyodu yani çok çalışıp anlamayanda var ama gerçekten anlamak istersen 1 saatde yetiyo şuan hukuk okuyorm 1. sınıftaym

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
günde 1 saat verimli çalışma olayı yalan konular yetişmez ama 16 saat de çok abartı, konu tekrarı ve test çözme ile bu ikisinin ortasını tutturmanız lazım 8 saat en az. yukarıda bahsedildiği gibi düzenli çalıştım kazandım masal, istekli olman lazım testlerde çıkardığın netlere göre zayıf olduğun konulara daha fazla ağırlık vermelisin. materyal de önemli kek soru bankalarını çözüp çantada keklik moduna girmemelisin farklı yayınların denemelerine de göz at. türkiye geneli sınavlara katılmaya çalış. tv, bilgisayardan mümkün olduğu uzak dur müzik dinleyerek (aşırıya kaçmamak kayıdyla) çalışabilirsin kafa dağıtır.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
olmaz kardeş ağaç yaş iken eğilir diye bi laf var boşuna kasma kendini hayatını yaşa...