Yerli Gandiden buraya kadar

Ottomanzo

Doçent
Reaksiyon puanı
7
Baykal’ın “CHP linç ediliyor” uyarısının ardından Öymen’i istifaya çağıran Kılıçdaroğlu yan çizdi: AKP-DTP ittifakının haksız saldırısı

Dersim tartışmasında Onur Öymen’e ‘istifa’ çağrısı yapan CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu dün suskunluğunu bozdu.

CHP’lileri, ‘tahriklere’ kapılmamaya çağıran Kılıçdaroğlu, yaptığı yazılı açıklamada, CHP’nin, ‘yandaş medya ve AKP-DTP ittifakının haksız saldırısı altında’ olduğunu savundu. “AKP-DTP işbirliği ve yandaş medya tetikçiliğine karşı tüm CHP’lilerin uyanık olması’’ gerektiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, “CHP’nin tüzel kişiliğine yönelik bu sistemli saldırının amacının, AKP’nin yarattığı korku ve sindirme operasyonu gizleme çabası’’ olduğunu savundu. CHP geleneğinde biat kültürü olmadığını söyleyen Kılıçdaroğlu, “Biat kültürünü içselleştirmiş olanlar bunu anlayamazlar. CHP’liler ve yurtseverler düşüncelerini özgürce açıklarken, AKP-DTP ve yandaş medyanın bu çirkin tuzağına düşmeyecektir’’ dedi.

Dersim’de analar ağlamadı mı
CHP Genel Başkan Yardımcısı Onur Öymen 10 kasımda yapılan Kürt açılımı görüşmelerinde partisi adına yaptığı konuşmada söylediği “Kurtuluş Savaşı’nda, Şeyh Sait isyanında, Dersim isyanında, Kıbrıs’ta analar ağlamadı mı? Kimse ‘analar ağlamasın, mücadeleyi durduralım’ dedi mi?” sözleri büyük tepki çekti. Bu konuşmanın ardından hafta sonu annesinin cenaze törenine katılmak için Tunceli’ye giden CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu, Öymen’i ‘gereğini yapmaya’ yani istifa etmeye çağırdı.

Geri adım atmadı
Konuşmasının ardından Baykal’dan bir tepki görmediğini ve istifa etmeyi düşünmediğini belirten Öymen, “Konuşmam bittiğinde hararetli alkışlardan biri Kılıçdaroğlu’ndan geliyordu. Önce alkışlıyor, sonradan istifaya çağıran bir konuşma yapıyor, anlayamadım” dedi. İstifa çağrılarının artmasına rağmen Öymen geri adım atmadı ve “Ben faşistsem Atatürk ne oluyor” dedi.

Geçtiğimiz Salı günü Baykal’ın, Grup toplantısına Öymen’le katılması ‘Öymen’e destek’ olarak yorumlandı. Bunun ardından televizyonlara konuşan Onur Öymen Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. İstifa etmeyeceğini tekrarlayan Öymen, “Gereğini yapıyorum. CHP’nin temel görevi, Cumhuriyet’e, Atatürk’e sahip çıkmaktır” dedi.

Yorgundum katılamadım
Bütün bu gelişmelerin ardından grup toplantısına katılmaması ‘protesto’ olarak değerlendirilen ve istifa edeceği konuşulan Kemal Kılıçdaroğlu yorgun olduğu için toplantıya katılmadığını belirterek “Bir sessiz protestom ya da istifam söz konusu değil” dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu’nun bu gelişmelerin adından son olarak dün yaptığı açıklama da ‘Baykal’ın ve CHP yönetiminin Öymen’e verdiği desteğin ardından geri adım attı’ şeklinde yorumlandı. TARAF

Tarihe geçecek bir trajedi
DTP Grup Başkanvekili Selahattin Demirtaş, CHP Grup Başkanvekili Kemal Kılıçdaroğlu’nun DTP’yi AKP’yle işbirliği yapmakla suçlamasına tepki gösterdi. Demirtaş yaptığı yazılı açıklama ile Kılıçdaroğlu’na yanıt verdi. Dersim katliamı konusunda bugüne kadar tek kelime etmeyen Kılıçdaroğlu’nun DTP’yi suçlayarak bir kez daha sessiz kalmayı tercih ettiğini belirten Demirtaş şunları söyledi: “CHP, suçüstü yakalanmanın yarattığı telaşla DTP’yi suçlayıp katliam savunuculuğundan sıyrılma taktiğini devreye koymuştur. Sayın Kılıçdaroğlu’na düşen, partimizi değil, katliamcı zihniyeti mahkum etmektir.”

Katliam mağduru Dersimli
Dersim katliamı mantığının günümüzde bile sürdüğünü savunan Demirtaş, “Dersim katliamı dosyasının bir kez daha kapatılmaya çalışılmasını ve bunun bizzat bir Dersim katliamı mağduru Dersimli eliyle yapılmasını tarihe geçecek bir trajedi olarak niteliyoruz.

kaynak

TazzzY

Dekan
Emektar
Müdavim
Reaksiyon puanı
275
Boşa demiyorum bu adamdan Bi cacık olmazzz Eğer Sözünün arkasında durup baykal'a karşı çıksaydı Chpnin 1 numaralı Başkan adayı olurdu ama oda yapamadı Baykal'a karşı gelemedi...

Alemci_Dayı

Profesör
Reaksiyon puanı
18
ALLAH Deniz Baykalı ve ekibini CHP nin başından eksik etmesin ..40 sene daha yaşasınlar , AKP 40 sene daha iktidarda kalsın ...

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250
bir hatasında bukadar üstüne saldırıldığına bir takım kesim göre Kılıçdaroğlunden fazlasıyla çekiniyor

POWER

Rektör
Reaksiyon puanı
161
Taraf gazetesine TSK suç duyurusunda bulundu. Siz de boş kaynakları kullanıp haber ekliyorsunuz ya gülüyorum sadece :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Taraf bugünkü sayısında cevap vermiş Gen.Kur.Bş.lığına. Bize soruşturma açacağına darbe planlarını imzalayan korgenerallerini soruştursana diye.. Bu Taraf'ta bi komik oluyor bazen. Adamlar açık açık darbe peşinde. Islak imzanın sahipleri bile hala görevdeyken kim kimi soruşturacak? Emir verdiği askerlere mi soruşturma açacak?

Herşey bir yana Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu sona erdiğinden beri ilk defa bu kadar demokrasi ve Cumhuriyete yakın. İçimizde ki bu geri kafalı cunta zihniyetini eritebilirsek biz de muasır medeniyetler gibi halkın seçtiği bir iktidar ile özgür bir şekilde yönetilebileceğiz. İmparatorluktan sonra Demokrasi ile yolumuza devam edeceğiz..Hadi gayret, az kaldı...

hussmen

Asistan
Reaksiyon puanı
5
ALLAH Deniz Baykalı ve ekibini CHP nin başından eksik etmesin ..40 sene daha yaşasınlar , AKP 40 sene daha iktidarda kalsın ...

Doğru söylüyorsun, gerçi hepsinin zihniyeti aynı olduğu için başkası gelse de birşey farketmez :biggrin:

Taraf bugünkü sayısında cevap vermiş Gen.Kur.Bş.lığına. Bize soruşturma açacağına darbe planlarını imzalayan korgenerallerini soruştursana diye.. Bu Taraf'ta bi komik oluyor bazen. Adamlar açık açık darbe peşinde. Islak imzanın sahipleri bile hala görevdeyken kim kimi soruşturacak? Emir verdiği askerlere mi soruşturma açacak?

Herşey bir yana Türkiye, Osmanlı İmparatorluğu sona erdiğinden beri ilk defa bu kadar demokrasi ve Cumhuriyete yakın. İçimizde ki bu geri kafalı cunta zihniyetini eritebilirsek biz de muasır medeniyetler gibi halkın seçtiği bir iktidar ile özgür bir şekilde yönetilebileceğiz. İmparatorluktan sonra Demokrasi ile yolumuza devam edeceğiz..Hadi gayret, az kaldı...

Koyun gibi bir millet olduğumuz için darbeler herzaman olacaktır. Adamlar Demokratik yollarla Cumhurbaşkanı seçtirmemek için bütün şehirlerden adamlarını toplayıp yığma kitlelerle Tandoğan vb. meydanlarda darbe çağrısı yaptı, hangimiz çıkıp "darbeye hayır, demokrasiye evet" diye karşı gösteri yaptık. Çoğunluk kuzu gibi ve eziliyor. Bilinçli tüketici olmak lazım ve yeri geldiğinde birşeylere tepkimizi vermemiz gerekiyor. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir, Cuntacıların halkı yönetmesi değildir ! Yanlış mı?

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Doğru söylüyorsun, gerçi hepsinin zihniyeti aynı olduğu için başkası gelse de birşey farketmez :biggrin:

Koyun gibi bir millet olduğumuz için darbeler herzaman olacaktır. Adamlar Demokratik yollarla Cumhurbaşkanı seçtirmemek için bütün şehirlerden adamlarını toplayıp yığma kitlelerle Tandoğan vb. meydanlarda darbe çağrısı yaptı, hangimiz çıkıp "darbeye hayır, demokrasiye evet" diye karşı gösteri yaptık. Çoğunluk kuzu gibi ve eziliyor. Bilinçli tüketici olmak lazım ve yeri geldiğinde birşeylere tepkimizi vermemiz gerekiyor. Cumhuriyet halkın kendi kendini yönetmesidir, Cuntacıların halkı yönetmesi değildir ! Yanlış mı?

Haklısın. Sonuna kadar katılıyorum. Cunta'ya hayır mitingi düzenlenecekti Ankara'da. İstanbulda da düzenlensin en ön sırada olacağım...

aakgun78

Asistan
Reaksiyon puanı
2
Bu millet yan çizeni çizer, demedi demeyin.

PRoMeTuS

Profesör
Reaksiyon puanı
5
bir hatasında bukadar üstüne saldırıldığına bir takım kesim göre Kılıçdaroğlunden fazlasıyla çekiniyor

hata değil gazatenin yanlı yazısı. Adamın annesi vefat etmiş, Allah rahmet eylesin diye kaç gazate! yazdı.. Oda insan evladı evinde taziyeye gelenler olucak ve en önemlisi annenin kaybeldimesi acısı. bu 1 günde çıkar mı soruyorum buraya yorum yazan, arkadaşlara!!..

NikeSteeL

Dekan
Reaksiyon puanı
131
Adam Nasıl Döndü Ya Akıllara Zarar Ve Hiç Bir Şey Olmamış Gibi Hala Davranabiliyor !

Kemal Kılıçdaroğlı Yılın Dansözü Ödülünü Alabilir :)
ASENA da yok Ortalarda Yeri Sağlam bence :)

Elbruz46

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,338
Birileri durmadan bu adamdan bir lider çıkarmaya çalışıyor...
Kimse birini zorla lider yapamaz...
Liderlik insanın yaratılışından gelen bir karakter meselesidir...
Bu adam memurdur...
Amirinin sözünün dışına çıkamaz...

Nitekim gördük...
1. gün sustu...
2. gün gaza geldi konuştu...
3. gün tekrar U dönüşü yaptı...

Eğer bu gün Partide bu konuda ilk gösterdiği duruşu sürdürebilse...
Baykal'a rağmen Öymen'i eleştirmeye devam etse istifaya zorlasa...
Baktı olmuyor Kedisi istifa etse...
Sol kesim onu gerçekten Lider yapardı...
Ama Liderlik için risk almak gerek...
Bazen Lidere karşı isyan etmek gerek...
Bunda Baykal'a karşı çıkacak g.. yok...

fthtsdmr

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
44
Bu adam çok enterasan geliyor bana.Patlatacak bişiy arıyor.Belgem var belgem var diyor bir parlıyor sonra ortada kimse yok, belge falan zaten yok.Bir hışımla atıyor kendini ortaya bir cengaverlik yapıyor.Sonra gene ortada kimse yok.Değişik bir siyaset adamı.Anlaşılması güç biri.