- Reaksiyon puanı
- 53
Boğaziçi Üniversitesi - İngiliz Dili ve Edebiyatı.
20 yıl önce ben de İ.Ü.İstanbul Tıp kazanmıştım (çapa). İnşaallah yerleşir ve mutlu olursun. Gaziantep Tıp Gastroenteroloji ve Onkolojide doçent arkadaşlarım var. Yerleşirsen ÖM gönderirim.Bu arada tüm arkadaşlara yerleştiği bölümler hayırlı olsun inşaallah.
Giresun üniversitesi - İstatistik
Bilgisi olan varmı sizce nasıl bölüm okumaya değermi ?
NEVŞEHİR ÜNİVERSİTESİ
İKTİSADİ VE İDARİ BİLİMLER FAKÜLTESİ
TURİZM İŞLETMECİLİĞİ VE OTELCİLİK (İÖ)
Istemedigim bir sehirdiki hic istemedigim geldi![]()
Giresun üniversitesi - İstatistik
Bilgisi olan varmı sizce nasıl bölüm okumaya değermi ?
Zor bir bölüm. İş olanakları yok değil ama maalesef yeteri kadar tanınan bir bölüm olmadığı için özellikle Türkiye'de işin biraz şansa kalıyor. İyi bir matematik zekası ve sözel yorum yeteneği isteyen bir bölüm. Bilgisayarcı tabiriyle fiyat/performans oranı düşük. İstatistikçi alması gereken şirketler genellikle ortak derslerin fazlalığından endüstri mühendisi alır. Bunda istatistikçi nedir? Ne iş yapar? sorusuna cevap verememeleri de rol oynuyor tabii ki. Bölüm derslerinden bazılarını sayayım. Betimsel istatistik, uygulamalı istatistik, stokastik süreçler, yöneylem araştırması, benzetim (Simülasyon), bilgisayar programlama (C programlama), matematiksel istatistik, lineer cebir, muhasebe, analiz (türev, integ, diferansiyel denklemler vs.), zaman serileri analizi, anket düzenleme, demografi teknikleri... diye devam ediyor. Matematiği ve araştırmayı seviyorsan bu bölümü çok seveceksin.
Polislik mesleğini yapabileceğini düşünüyorsan, polis okulunu tercih etmen bence daha iyi olur. Mezun olduktan sonra ki iş garantisini ve iyi seviyede ki maaşlarını düşünürsek. İstatistiği ise eğer bilim adamı olabileceğine inanıyorsan ve gerçekten idealist biriysen tercih etmelisin. Sırf okumuş olmak için okunacak bir bölüm değil çünkü. İyice düşün, yakınlarına da danış.Öncelikle dikkate alıp cevap verdiğin için Teşekkür ederim,
Polislik sınavını kazanmamış olsaydım hiç düşünmeden gidecektim ama izmir polis okulunu kazandım, Siz olsanız ne yapardınız kafam çok karışık.. Ne yapacagımı bilemiyorum tam 'Pesimist' okumalık moda girdim :helpsmilie:
Gidelim de sonra bakariz artik napalimöyle deme yahu. nevşehir emrkez değil de ilçeleri süperdir her giden pek beğenir oraları. zaten yakın da ilçeleri
Polislik mesleğini yapabileceğini düşünüyorsan, polis okulunu tercih etmen bence daha iyi olur. Mezun olduktan sonra ki iş garantisini ve iyi seviyede ki maaşlarını düşünürsek. İstatistiği ise eğer bilim adamı olabileceğine inanıyorsan ve gerçekten idealist biriysen tercih etmelisin. Sırf okumuş olmak için okunacak bir bölüm değil çünkü. İyice düşün, yakınlarına da danış.
Aslında Giresun'da güzel bir yerdir. İyi bir şehirde kazanmışsın. Kirazın ve fındığın başkenti.Aslında ideallerim var ama hayat şartları beni polisliğe yönlendiriyor. 4 sene boyunca epeyce bi masrafım olacak ve babam bunları karşılamak için ekstradan çalışmaya devam edecek. ama polislik okursam herhangi bir masrafım yok ve 2 sene sonra aileme bakabilecegim bir maaşım olacak.
nobrain üniversitesi - dedeler fakültesi
Aslında Giresun'da güzel bir yerdir. İyi bir şehirde kazanmışsın. Kirazın ve fındığın başkenti.![]()
Hacettepe ingilizce tıp
Erciyes üniversitesi (kayseri) mühendislik fakültesi
elektrik-elektronik mühendisliği (iö)