Yerel Disk D Görünmüyorr !!

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar yaklaşık yarım saat önce pcye format attım cd rom boot seklinde diskleri bizimlendirdim iki ayrı disk vardı 236 gb ve 230 gb format attıktan sonra yerel disk d yi göremedim. Bilgisayara sağ tıkayıp yönet dedim sonra depolama disk yonetiminden isimsiz yerel diski biçimlendirmeyi denedim fakat Windows bu diskteki sistem bölümünü biçimlendiremez dedi isimsiz olduğu için isim yazarsam gözükür dedim oda olmadı yardımlarınızı bekliyorum acill !!

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Disk Management'ın resmini gönderebilir misin

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Adsız.png
jug.png

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Eğer sistemi C'ye kurduysanız formatı yanlış atmışsınız.
Çünkü diskin ilk clusterlarında D son clusterlarında C görünüyor.
İlk clusterlar son clusterlara göre daha hızlıdır.(Diskin yuvarlak yapısındaki açısal hızdan ötürü)
Yani bu durumda Windows'u kurduğunuz yerin hızı daha yavaş, halbuki tam tersi olmalı.
802MB Unallocated alan var ki bu da işlemi yanlış yaptığınızın kanıtı.
Gerçi bu alan son disk bölümüne(sizinki C) extend edilebilir yani eklenebilir.
Boot flag'i ve kurtarma bölümleri de D'de gözüküyor. Bunlar da C'de olmalıydı.
Dolayısıyla bu durumda D'deki Volume silip tekrar allocate etmek veya D'ye format atmak mümkün değil. Halbuki ikinci kısımda olsaydı mümkündü.

Sadece şunu deneyin. D'ye sağ tıklayıp Change Drive Letter and Paths seçeneğine tıklayın.
Sorununuz çözülecektir ama yine de disk yönetiminiz verimli değil.

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
format yeniden atarsam hangi diskekurmalıyım ?

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Eğer sistemi C'ye kurduysanız formatı yanlış atmışsınız.
Çünkü diskin ilk clusterlarında D son clusterlarında C görünüyor.
İlk clusterlar son clusterlara göre daha hızlıdır.(Diskin yuvarlak yapısındaki açısal hızdan ötürü)
Yani bu durumda Windows'u kurduğunuz yerin hızı daha yavaş, halbuki tam tersi olmalı.
802MB Unallocated alan var ki bu da işlemi yanlış yaptığınızın kanıtı.
Gerçi bu alan son disk bölümüne(sizinki C) extend edilebilir yani eklenebilir.
Boot flag'i ve kurtarma bölümleri de D'de gözüküyor. Bunlar da C'de olmalıydı.
Dolayısıyla bu durumda D'deki Volume silip tekrar allocate etmek veya D'ye format atmak mümkün değil. Halbuki ikinci kısımda olsaydı mümkündü.

Sadece şunu deneyin. D'ye sağ tıklayıp Change Drive Letter and Paths seçeneğine tıklayın.
Sorununuz çözülecektir ama yine de disk yönetiminiz verimli değil.
format yeniden atarsam hangi diskekurmalıyım ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
reinstallwin7-5.jpg

Eğer kaybedecek veriniz yoksa format atarken tüm disklere tek tek tıklayıp Delete seçeneğine basın.
Böylelikle tüm diskler tek bir alanda birleşecek.
Sonra bu tek bölüme tıklayıp New diyin, C için disk boyutu belirleyip enter'a basın(MB cinsinden)
Sonra alttaki kalan kısma(Unallocated Space) new diyip bu sefer ne kadar MB varsa tamamını ayarlayıp D'yi oluşturun.
İsterseniz ikincisinde tamamını seçmeyip kalan kısımlara E, F gibi diskler de oluşturabilirsiniz.
Sonra oluşturduğunuz tüm diskleri tek tek formatlayın.
Sonra en üstteki diski seçip Next diyin.

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
reinstallwin7-5.jpg

Eğer kaybedecek veriniz yoksa format atarken tüm disklere tek tek tıklayıp Delete seçeneğine basın.
Böylelikle tüm diskler tek bir alanda birleşecek.
Sonra bu tek bölüme tıklayıp New diyin, C için disk boyutu belirleyip enter'a basın(MB cinsinden)
Sonra alttaki kalan kısma(Unallocated Space) new diyip bu sefer ne kadar MB varsa tamamını ayarlayıp D'yi oluşturun.
İsterseniz ikincisinde tamamını seçmeyip kalan kısımlara E, F gibi diskler de oluşturabilirsiniz.
Sonra oluşturduğunuz tüm diskleri tek tek formatlayın.
Sonra en üstteki diski seçip Next diyin.
simdi c ye mi kurmusoluyorum d yemi tavsiye ettiğiniz disk boyutlarını yazarmısınız d ve c için toplam alan 500 gb ?

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Boyut tavsiye edemem çünkü D'ye neler koyacaksınız sizin bileceğiniz iş.
Bu şekilde yaparsanız tüm partition table temizlenecek ve temiz bir şekilde C'ye kurulum yapmış olacaksınız ve C diskin ilk clusterlarında yer almış olacak, dolayısıyla C'nin hızı D'den daha yüksek olacak yani daha verimli.

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
c sisteme ayrılmış olacak dolayısıyla ozaman c ye 200 gb d icinde geri kalanını yapsam

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Bu şekilde yaparsanız tüm partition table temizlenecek ve temiz bir şekilde C'ye kurulum yapmış olacaksınız ve C diskin ilk clusterlarında yer almış olacak, dolayısıyla C'nin hızı D'den daha yüksek olacak yani daha verimli.
c sisteme ayrılmış olacak dolayısıyla ozaman c ye 200 gb d icinde geri kalanını yapsam

mehmet090909

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
???

Ben Kenobi

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,156
Boyut tavsiye edemem.
Harflere takılmayın, harfler değişebilir, isterseniz C'yi D, D'yi C yaparsınız isterseniz Z G gibi harfler atayabilirsiniz.
Diskin bölümleri donanımda sda ile isimlendirilir, sda1, sda2 gibi.
Siz işletim sistemini sda2'ye kurmuşsunuz, sda1'e yani diskin ilk partition'ına kurarsanız açısal hızdan dolayı daha verimli olur hepsi bu.
Bunun için format atarken bütün işlemler bittikten sonra en üstteki partition'ı seçip yani sda1 öyle Next diyin. Yukarıda anlattım hepsini zaten.