Yeni Yazıcı Aldım Nasıl Kullanacağımı Bilmiyorum

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Merhabalar.Yeni yazıcı aldık ve kullanmayı ve kurmayı bilmiyorum.Sizce nasıl kurabilirim.Bana yardımcı olabilecek birisi var mı?

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
İçinden kurulum için CD çıkmadı mı?

Ahmethz

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
398
söylediğin marka yazıcı bilmiyorum.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@isyankar42 @Ahmethz @Speedster Tamam arkadaşlar.Yardımınız için teşekkürler.Yazıcımın kurulumunun nasıl olduğunu youtube'de buldum.Bir de bitmeyen kartuşlu yazıcı ne demek?

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
İçinde mürekkep olan kutu.
Şu an yazıcının yan tarafında bir yer var.Orada mürekkep var.Bazı renkler ve siyah renkli sıvılar var.Galiba bunlar mürekkep.Bir de yazıcımda tarayıcı özelliği var.Şimdi ben bir fotoğrafı veya bir şeyi taratırsam bilgisayar ortamına aktarabilir miyim ve bilgisayara aktarabilirsem nasıl aktarabilirim?

Speedster

Profesör
Reaksiyon puanı
319
Şu an yazıcının yan tarafında bir yer var.Orada mürekkep var.Bazı renkler ve siyah renkli sıvılar var.Galiba bunlar mürekkep.Bir de yazıcımda tarayıcı özelliği var.Şimdi ben bir fotoğrafı veya bir şeyi taratırsam bilgisayar ortamına aktarabilir miyim ve bilgisayara aktarabilirsem nasıl aktarabilirim?
Evet onlar mürekkep.İkinci soruna gelirsek evet bilgisayar ortamına aktarabilirsin.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Evet onlar mürekkep.İkinci soruna gelirsek evet bilgisayar ortamına aktarabilirsin.
Peki direkt olarak yazıcıyı bilgisayara bağlasam ve sonra taratacağım şeyi taratsam bilgisayarda gözükür mü?Bir de yardımınız için teşekkürler.

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Hocam bitmeyen kartuş dediği başka bişeydir bir oyun vardır orda

isyankar42

Profesör
Reaksiyon puanı
806
Tank dediğiniz yanında duran içinde sıvı olan parça ise evet var.Bir de şu videodaki yazıcının aynısı.Video-->
O tank sizinde zamanla fark edebileceğiniz gibi bitiyor ama dolumu çok ucuz

Not:sakın renklerin yerini karıştırma ben karıştırmıştım bi keresinde allahtan cihaz içine çekmeden farkettim baya uğraştırdı

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Hocam yazıcıyı aldığınız linki atabilir misiniz?
Canon pixma e484 ün hepsinin yanında tank geliyor mu ? Hepsiburada da incelediğimde tankını göremedim eğer hepsinde tanklı geliyorsa baya indirimli bir yerden hemen siparişini verecem.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
Hocam yazıcıyı aldığınız linki atabilir misiniz?
Canon pixma e484 ün hepsinin yanında tank geliyor mu ? Hepsiburada da incelediğimde tankını göremedim eğer hepsinde tanklı geliyorsa baya indirimli bir yerden hemen siparişini verecem.
Yazıcı şu an için güzel.Tank dediğiniz şey üstteki videoda bulunan yazıcının yanındaki kutu ise bizim aldığımızda kutunun içinden çıktı.
Bu arada babam aldı.Babamın dediğine göre hepsiburada.com'dan almışız.Şimdi hepsiburada.com'dan baktım canon e484 adlı bir kaç yazıcı vardı.Yani dikkat edin belki bazılarında kartuş gelmiyordur.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Demo kartuş diyor tank göremedim o yüzden kesin bir bilgi yada link verme durumunuz olursa güzel olur.

Hic

Asistan
Reaksiyon puanı
72
Demo kartuş diyor tank göremedim o yüzden kesin bir bilgi yada link verme durumunuz olursa güzel olur.

Halktan Biri

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,165
@Hic yazıcının üzerinde biribenibitirsin.com yazan bir etiket gibi bir şey var.

kcr

Asistan
Reaksiyon puanı
14
Üzerinde bitmeyen kartuşlu yazıcı yazıyor.Bir de kartuş ne demek kısaca bahseder misiniz?

Kartuşun içindeki mürekkep azaldıkça tank kartuşa giden küçük hortum/lar/la mürekkep takviyesi yapıyor. Kartuşta mürekkep hiç bitmediği gibi, mürekkebin azaldığını tanktaki seviyeden anlıyorsun. Kartuşu çıkarma derdi olmadan mürekkep eklemeyi tanktan yapıyorsun.
Sözde böyle olmasına rağmen, iş uygulamaya gelince baş ağrıtıcı bir hal alıyor. Kartuş tanktan mürekkebi fazla çektiği zaman akıtma yapabiliyor. Dolayısıyla akan mürekkebi de dışarı atmak için bir aparata ihtiyaç oluyor. Onun da dolup dolmadığını arada bir kontrol edip boşaltmak gerekiyor.
Şahsen tavsiyem hiç bulaşma bu işe. Çok cazibeli bir çözüm gibi görünse de mürekkebin bir sebeple boşalıp etrafı kirletmesi ve lekeyi çıkaramamak gibi bir ihtimal de var. Git bir dolum seti al; mürekkep bitme noktasına yaklaştıkça doldur kartuşunu, devam et. Böylece boşa mürekkep akıtıp bir de onu atma derdinden kurtulmuş olursun. Nette nasıl doldurulacağına dair video çok; modeline göre araştırırsan bulursun. Kartuşun ağzı bozuluncaya kadar, değil 150-200 sayfa 1000-1500 sayfayı rahat yazdırırsın. Güle güle kullan...