Yeni Topladığım Sistemde Problem Var?

İbrahimBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar yeni topladığım sisteme 4 gb ram taktığım zaman görüntü gelmiyor ve anakart üzerindeki uyarı ışığı yanıp sönüyor. Ama 2 gb aynı marka aynı model ramı taktığım zaman sistem çalışıyor. Vede oyuna girdiğim zaman pc restart atıyor bazen windows bir sorunla karşılaştı diyor bazen demiyor donup kalıyor ve ardından restart atıyor. Arkadaşlar kafayı yiyeceğim, yardımlarınızı bekliyorum. Sistem:
Amd fx 8350 İşlemci
Msi rx 480 8 gb Ekran kartı
Asus 970 pro Anakart
500 gb hdd
2x4Gb Ram
750 W Aercool PSU

İbrahimBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Arkadaşlar konu son derece güncel. Fikri olan ?

TamerKaya

Öğrenci
Reaksiyon puanı
6
Anakartınla ramin uyuşmuyor olabilir. AYnı makra model 4gb bir ram denemenizi tavsiye ederim. Sonuca ulaşamazsanız bios güncellemek de bir çözüm olabilir.

İbrahimBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
Hocam aynı marka aynı model 2 gb ramda çalışıyor sistem 4 gb taktıgım zaman görüntü yok bende güncellemeden şüpheleniyorum ama internetimde sıkıntı olduğu için bir türlü güncelleme yapamadım peki oyunu açınca restart atması neden olabilir? Bu arada ramlar saglam denendi ve kingston 4 gbde denedim yine açılmadı.

fenomend

Öğrenci
Reaksiyon puanı
12
anakart+ram+işlemci frekans değerleri uyuşmalı ... ram lerin ikiside aynı mhz değerinindemi anakartın kaç mhz kabul ediyor işlemcin kaç a kadar kabul ediyor ....
Anakartın DDR 3 ise DDR 3 bellek alırsın. Kaç MHZ frekansları destekliyor ise o frekansları tercih edersin.
1'den çok bellek alıyorsan kit bellek yani aynı kutu içerisinde gelen aynı tür belleklerden olmasına dikkat et.

Bu bağlamda BIOS'umuzu da güncellemeyi aksatmamalıyız. BIOS, sistemim kararlılığını arttırır ve uyumsuzlukları ortadan kaldırır.
Hatta bazı anakartlar bazı işlemciler ile tam uyumlu çalışmayabiliyor, firma anakart veya işlemciyi değiştirmek ile uğraşmak yerine 3-5 kod ile BIOS güncellemesini hizmetinize sunuyor ve bu dertten kurtuluyor.

Bunun dışında anakartın kitapçığından bakarak RAM belleklerin hangi yuvalara takılması gerektiğini de kontrol et.

Sadece anakartın değil, işlemcinin de desteklediği RAM bellek frekans hız sınırı vardır. Mesela AMD FX serisi işlemcilerde 1866 MHZ.
İntel Core serisi işlemcilerde 1600 gibi örnek verilebilir.

İbrahimBey

Öğrenci
Reaksiyon puanı
3
anakart+ram+işlemci frekans değerleri uyuşmalı ... ram lerin ikiside aynı mhz değerinindemi anakartın kaç mhz kabul ediyor işlemcin kaç a kadar kabul ediyor ....
Anakartın DDR 3 ise DDR 3 bellek alırsın. Kaç MHZ frekansları destekliyor ise o frekansları tercih edersin.
1'den çok bellek alıyorsan kit bellek yani aynı kutu içerisinde gelen aynı tür belleklerden olmasına dikkat et.

Bu bağlamda BIOS'umuzu da güncellemeyi aksatmamalıyız. BIOS, sistemim kararlılığını arttırır ve uyumsuzlukları ortadan kaldırır.
Hatta bazı anakartlar bazı işlemciler ile tam uyumlu çalışmayabiliyor, firma anakart veya işlemciyi değiştirmek ile uğraşmak yerine 3-5 kod ile BIOS güncellemesini hizmetinize sunuyor ve bu dertten kurtuluyor.

Bunun dışında anakartın kitapçığından bakarak RAM belleklerin hangi yuvalara takılması gerektiğini de kontrol et.

Sadece anakartın değil, işlemcinin de desteklediği RAM bellek frekans hız sınırı vardır. Mesela AMD FX serisi işlemcilerde 1866 MHZ.
İntel Core serisi işlemcilerde 1600 gibi örnek verilebilir.
Hocam öncelikle degerli vaktini ayırıp yardımcı oldugun için teşekkürler.
Ram 1333 mhz 2gb olandan aynı, mhz'den olsa iki ramdada çalışmazdı diye düşünüyorum. Güncelleme atmadım bende güncellemeden dolayı olacagını düşünüyorum. Oyuna girince restart atması neden olabilir ?

fuattoraman

Asistan
Reaksiyon puanı
87
Hocam öncelikle degerli vaktini ayırıp yardımcı oldugun için teşekkürler.
Ram 1333 mhz 2gb olandan aynı, mhz'den olsa iki ramdada çalışmazdı diye düşünüyorum. Güncelleme atmadım bende güncellemeden dolayı olacagını düşünüyorum. Oyuna girince restart atması neden olabilir ?

kardeşim öncelikle ilk bakman gerekenlerden birisi ramlarin ayni mhz olması. 2.si anakartının kaç V kaldırdığı 2gb olan çalışıyordur tabiki fakat güzel kardeşim Aynı zamanda şunu unutma Bazı ramlar belli bir süre çalışır uyumlu değildir ama Sonralarda hatalar meydana getirir şuanda yaşadığın sorunlar gibi.
Everest indirip bize bi fotosunu atarmısın sisteminin ?