Yardım Bilgisayar Aniden Kapanıyor, Nedenini Nerden Bulabilirim?

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
İnternette günlük işlerimi yaparken bilgisayar aniden kapanıyor. Aynı prizden 2 bilgisayar kullanıyoruz. İkisi de yük altında değil. İnternetten günlük işlerimizi yapıyoruz. 3-4 gündür hiç böyle sorun yaşamadık. Şimdi kendi kendine kapanmaya başladı arada bir. Bilgisayarlardan birisi hiç kapanmıyor. Diğeri arada bir hepten kapatıyor kendini, bazen de kendi kendine restart atıyor, bilgisayarın başına geçtiğimde kilit ekranını görüyorum. Kullandığım programların hepsi kapanmış oluyor. Ayrıca bugün farkettim 2 bilgisayarın da önünde kırmızı vec mavi led var. Kırmızı yanıp sönüyor mavi sabit yanıyor.
Sorun ne olabilir? Kapanma nedenini nasıl bulabilirim?​

Kapanan Bilgisayar: 3400G - MSI B450M-A PRO MAX - 2X8 3000mHz RAM - Aerocool 400w - Kingston Ultra M.2 480 GB
Sorunsuz Çalışan: Ryzen 5 1600 - HD 4550 - Asrock B450M Pro4 - 2X8 3000mHz - FSP 600w - Samsung Evo 980 M.2 1 TB

CraYen

Profesör
Cezalı
Reaksiyon puanı
1,003
Watt yetmiyor olabilir mi?

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Watt yetmiyor olabilir mi?
Bence sorun bu olsa önceden de çalışmazdı. Sorunun bu yüzden olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca iki sistem de düşük değerlerde çalışıyor. İkisinin toplamı 3070 ekran kartlı bir bilgisayardan azdır.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Bence sorun bu olsa önceden de çalışmazdı. Sorunun bu yüzden olduğunu düşünmüyorum. Ayrıca iki sistem de düşük değerlerde çalışıyor. İkisinin toplamı 3070 ekran kartlı bir bilgisayardan azdır.
Tek üçlüden kullanıyorsanız ayırın prize yük biniyordur

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Tek üçlüden kullanıyorsanız ayırın prize yük biniyordur
Üstte dediğim gibi bence sorun bu olsa önceden de kapanırdı. Sistem bilgilerini yazdım. 2 sistemin toplam güç tüketimi gaming pclerden az. Sadece tek bilgisayarın kapanması beni şüphelendirdi açıkçası. Elektriğin yetersiz kaldığını düşünmüyorum o yüzden.

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Üstte dediğim gibi bence sorun bu olsa önceden de kapanırdı. Sistem bilgilerini yazdım. 2 sistemin toplam güç tüketimi gaming pclerden az. Sadece tek bilgisayarın kapanması beni şüphelendirdi açıkçası. Elektriğin yetersiz kaldığını düşünmüyorum o yüzden.
Psuda sorun olabilir sonradan olabilir böyle şeylerpsu nun kalitesine bağlı

yusufege

servet sayar
Müdavim
Reaksiyon puanı
848
Önerilen markaları seçmiştim Aerocool ve FSP gibi ama onlarda da olabilir dediğiniz gibi. Nasıl kontrol edebilirim acaba?
Diğerini kapatıp kapananı açık bırakın bakalım kapanacakmı
Mesaj otomatik birleştirildi:

Kapanmazsa sorun üçlüde

met 35

Mak. Müh.
Reaksiyon puanı
9,079
İki pc nin powerlerini değiştir.
Yine yaparsa ,powerden olmadığı anlaşılır. Fakat kablolamada yapabiliyor bazen Sorunlu olan pc nin kablolarınıda bi sök tak yapın.

JawBone

Doçent
Reaksiyon puanı
612
Dün akşam test amaçlı oyun indirdim ve 2 bilgisayar da çalışırken oynadım. Yoğun yük altında olmasına rağmen ne kapandı ne de performans düşüşü oldu. Sorun prizde değilmiş.
Sorun devam ederse dediğiniz gibi PSU testi yapacağım.