Yeni Laptop da Kasma Sorunu

OMERHUSO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Arkadaşlar öncelikle yardımlarınız ve tavsiyeleriniz için teşekkürler.Bilgisayarı alalı 2 sene oldu gereksiz donma kasmalara maruz kalıyor bilgisayarım neyden kaynaklanıyor bilmiyorum virüs taraması yaptım birşey bulmadı sistem özellikleri burada.Böyle bir sistemde kasma olması normal mi sizce ??

0.png hosted at imgbb.com
RES M 1
2

Astrea Virgo

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
15,463
Siz yinede laptobu formatlayın ve sistem geçmişini
Windows çalıştıra girin %temp ve sadece temp yazın oraya çıkan bütün dosyaları silin birkaç silinmeyen dosya olucaktır dert etmeyin bu yöntemde bilgisayarın yavaşlamasına engel olur

OMERHUSO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Yeni bilgisayarın kasması donması sinir edici ve moral bozucu doğrusu çokta para gitti bilgisayara :(

The Judge

Profesör
Reaksiyon puanı
5,180
2 yıl boyunca bilgisayarına bakım yapmadıysan yavaşlaması gayet normal.
En basitinden dosyalarını yedekleyip format at ya da attır.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
1.
enpedi-16-19-58.png

Buradan başlangıç ayarlarınızda gereksiz uygulamaları kaldırın.
2.CCleaner - The world's most popular PC cleaner & optimization tool - Piriform
uygulamasını indirip bakım yapın.
Alternatif olarak iobit system care uygulamasınıda önerebilirim.
3. Son olarak aşağıdaki adımları izleyin.

Gelişmiş sistem ayarları / Gelişmiş sekmesi altındaki performans bölümün bulunan Ayarlar tusu / Görsel Efektler

PO8b3d.png

erkanaydgdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynı sorun bende de var
Yeni aldığım bilgisayarım özellikleri iyi olmasına rağmen bu özellikten düşük bilgisayarlara göre çok yavaş.Bazen masaüstünde, bazen internet tarayıcısında, bazen office programlarında kasıyor,takılıyor ve oyun bilgisayarı olmasına rağmen oyunlarda bile takılıyor.
Özellikleri: Monster Abra A5 V12.1.2
İ5 7300HQ İşlemci- 4 GB Nvidia GTX 1050 Ekran Kartı - 8 GB Ram - Turbo fan soğutma da olmasına rağmen şuan bunları yazarken bile bazen yazılarda takılma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir bu özellikteki bi bilgisayarın windows 10 da ve oyunlarda kasması normal mi ?

OMERHUSO

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
aynı sorun bende de var
Yeni aldığım bilgisayarım özellikleri iyi olmasına rağmen bu özellikten düşük bilgisayarlara göre çok yavaş.Bazen masaüstünde, bazen internet tarayıcısında, bazen office programlarında kasıyor,takılıyor ve oyun bilgisayarı olmasına rağmen oyunlarda bile takılıyor.
İ5 7300HQ İşlemci- 4 GB Nvidia GTX 1050 Ekran Kartı - 8 GB Ram - Turbo fan soğutma da olmasına rağmen şuan bunları yazarken bile bazen yazılarda takılma oluyor. Bunun sebebi ne olabilir bu özellikteki bi bilgisayarın windows 10 da ve oyunlarda kasması normal mi ?
senin sıkıntın işletim sistemiyle alakalı 32 bit işletim sistemini kur

erkanaydgdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
bana 64 bit kurulması lazım dediler hatta monster servisi bile 64 bit kurmuş neden 32 bit kurulmalı yani

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
aynı sorun bende de var

lbo0Ql.png

Bu bilgisayarı sağ tıkla özellikler bölümüne geldikten sonra sistemin ile ilgili ayrıntıların yazıldığı bölümde şu bilgilere dikkat et.

nJv5yg.png

Virgülden sonra gelen kısım senin işlemcinin mimari destek birimini belirtir. Eğer x86 tabanlı işlemci yazıyorsa senin 32bitlik işletim sistemi kurman gerekiyor. Ama eğer x64 yazıyorsa, 64bitlik işletim sistemi kurman senin için en iyisidir. İşletim sistemini buna göre ayarladıktan sonra yukarıda yazdığım tavsiyeleride uygularsan bir problemin kalmaz. Kolay gelsin.

erkanaydgdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Virgülden sonrada yine x64 tabanlı işlemci yazıyor bende. Ayrıca yukarıda dediğiniz kalite düşürücü performans yükseltici ayarları böyle özellikli bi bilgisayarda sadece masaüstünde kasmaması için yapmam normalmi yani şuan kasması normalmi ? teşekkür ederim cevabınız için

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
bana 64 bit kurulması lazım dediler hatta monster servisi bile 64 bit kurmuş neden 32 bit kurulmalı yani
Oyunların kasması ayrı bir mevzu ama masaüstünde basit işlemler yaparken örnek veriyorum, tarayıcı başlatıyorsun beklede bekle insanın canını sıkabiliyor. Dolayısıyla bu ayarlar biraz olsun rahatlatır. En azından benim için iyi oluyor diyebilirim.
İşlemcinizi araştırdım 7.nesil sağlam bir işlemci 64bitide destekliyor.

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Windows 10 kuracaksanız eğer Performance Edition x64 sürümünü öneririm.

erkanaydgdu

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Windows 10 Pro sürümünü kurmuş servis, birde oyunlarda kasması normalmi GTX 1050 ekran kartıyla ? Ram de düşük değil anlayamadım

Samet UCA

Profesör
Reaksiyon puanı
2,926
Windows 10 Pro sürümünü kurmuş servis, birde oyunlarda kasması normalmi GTX 1050 ekran kartıyla ? Ram de düşük değil anlayamadım
Hocam ekran kartları ile ilgili bi yorum yapamıyorum ben malesef :) Onu bir ismiyle aratıp yorumlara bakmak lazım. Windows 10 a gelince siz servisin kurduğuna devam edin.

thx1907

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Beyler marhaba bilgisayarım kasıyor
1. Laptop ekranını değiştirdim
2. Alalı 2 yıl oldu hiç içina açtırıp termal macun değişimi ya da temizlik yaomadım ondan mıdır yoksa ekran değişiminden mi ?

554950

Dekan
Reaksiyon puanı
5,867
2. Alalı 2 yıl oldu hiç içina açtırıp termal macun değişimi ya da temizlik yaomadım ondan mıdır yoksa ekran değişiminden mi ?
1 yıllık konuyu hort etmeye ne gerek var yeni konu açın

aktel

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
pis oldu
pis olduğu içindir