Bilgisayar Kasma Sorunu

Kejan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Selamlar bilgisayarım kasıyor 3 gündür çözemedim termal macun sipariş ettim yenileyeceğim o zamana kadar farklı fikirleriniz varsa dinliyorum.Hızlıca bilgileri vereyim.Okumadan yorum yapmazsanız sevinirim.

-Bilgisayar 3 yıllık Casper Excalibur Laptop
-Isınma problemi yok
-Arkada çalışan uygulama, hizmet vs. değil format attım sıfır ama kasıyor.
-Kasma problemi 6 gün önce başladı.
-USB olarak yalnızca mouse bağlı o da sıkıntılı değil.
-Virüs yok, kaspersky malwarebytes vs. ile çok kez tarattım.
-Windows orjinal Windows 10.
-Tozlanma yok her hafta açıp temizlerim fanını vs.
-Çok program vardır, disk yetersizdir vs. gerek yok 2 TB hdd var sağlam.
-Sistemde sıkıntı yok yine de merak eden olursa yazarım.
-RAM filan yeterli onlarla alakalı değil.
-Termal Macun yenilenmedi aldığımdan beri onu yenileyeceğim.
-Ekran kartı GTX 1060 güzel sağlamdır.
-CCleaner dır Advanced System Care vs. temizledim temp temizledim onlarla alakalı değil.
-Aygıt yöneticisinde güncsl olmayan driver yok eski sürümlerinide denedim.
-Isınma problemi yok ama soğutucu, termal macun sipariş ettim.
-Disk birleştirme, healthscan win 10 taraması filan yaptım dün onlarda fayda etmedi.

Kejan

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İşlemcinin tüm çekirdekleri kullanılıyor mu? Bir de en son ne zaman disk birleştirme yaptınız?
Onları eklemeyi unutmuşum konuya ekledim disk birleştirme yaptım ve tüm çekirdekler konusunda fikrim yok boştayken sistem belleği vs. %15 geçmiyor performansta aynı şekilde.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Sıfırlamayı deneyin.
Formatı kastettiyseniz formatlandı, CMOS reset veya bios reset kastettiyseniz termal macun gelsin yapacağım.

Hypnamed

Öğrenci
Reaksiyon puanı
16
Windows + R tuşlarına aynı anda basıp Çalıştır penceresini açın ardından oraya "temp" "%temp%" ve "prefetch" yazıp açılan klasörlerin içlerini tamamen silin. Bu klasörlerde uygulamaların logları, cacheleri birikiyor ve silmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Eğer silme işlemi sırasında "Bu dosya kullanıldığından dolayı silinemiyor." tarzında hatalar alırsanız hata aldığınız dosyaları atlayabilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilmişimdir, iyi günler dilerim :).

iyi biri

Öğrenci
Reaksiyon puanı
20
Windows + R tuşlarına aynı anda basıp Çalıştır penceresini açın ardından oraya "temp" "%temp%" ve "prefetch" yazıp açılan klasörlerin içlerini tamamen silin. Bu klasörlerde uygulamaların logları, cacheleri birikiyor ve silmenizde herhangi bir sakınca yoktur. Eğer silme işlemi sırasında "Bu dosya kullanıldığından dolayı silinemiyor." tarzında hatalar alırsanız hata aldığınız dosyaları atlayabilirsiniz. Umarım sorununuzu çözebilmişimdir, iyi günler dilerim :).
Mesaj otomatik birleştirildi:

Selamlar bilgisayarım kasıyor 3 gündür çözemedim termal macun sipariş ettim yenileyeceğim o zamana kadar farklı fikirleriniz varsa dinliyorum.Hızlıca bilgileri vereyim.Okumadan yorum yapmazsanız sevinirim.

-Bilgisayar 3 yıllık Casper Excalibur Laptop
-Isınma problemi yok
-Arkada çalışan uygulama, hizmet vs. değil format attım sıfır ama kasıyor.
-Kasma problemi 6 gün önce başladı.
-USB olarak yalnızca mouse bağlı o da sıkıntılı değil.
-Virüs yok, kaspersky malwarebytes vs. ile çok kez tarattım.
-Windows orjinal Windows 10.
-Tozlanma yok her hafta açıp temizlerim fanını vs.
-Çok program vardır, disk yetersizdir vs. gerek yok 2 TB hdd var sağlam.
-Sistemde sıkıntı yok yine de merak eden olursa yazarım.
-RAM filan yeterli onlarla alakalı değil.
-Termal Macun yenilenmedi aldığımdan beri onu yenileyeceğim.
-Ekran kartı GTX 1060 güzel sağlamdır.
-CCleaner dır Advanced System Care vs. temizledim temp temizledim onlarla alakalı değil.
-Aygıt yöneticisinde güncsl olmayan driver yok eski sürümlerinide denedim.
-Isınma problemi yok ama soğutucu, termal macun sipariş ettim.
-Disk birleştirme, healthscan win 10 taraması filan yaptım dün onlarda fayda etmedi.
Format atma işlemi bilgi ve tecrübe gerektirse de bunu bilenler yapsa bile (flaş bellek ile yapılsa bile) okuma yazma hataları olmaktadır bu durumda tekrar format atılmalı hatta önceden yeniden windows kurulum flaşı oluşturulmalıdır bununla format atılmalı ve sorun çıkarsa yine format atılarak çözüm yoluna gidilmelidir.

Son düzenleme: