yeni işlemci aldım problem onda mı

tolga805

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşlar bugün yeni işlemci aldım ve taktım açıldı sıkıntısız. Hatta biraz test ettim sıkıntı yoktu. CS:GO girdim sıkıntısız +200FPS ile oynadım sonra çıktım asetto Corsa'yı açtım açarken dondu çıktım ve bilgisayar orada öyle kaldı dondu. Ben de Power tuşundan kapattım bilgisayar disk onarımı fslan yaptı ardından yarım saat sonra açıldı. Windows hoş geldiniz yazısında yarım saat bekledim ardından bilgisayar açıldı fakat sürekli donuyordu. Anlamsız biçimde hatta görev yöneticisi bile donuyordu. Açılmıyordu.
Dayanamadım Power düğmesinden kapattım ve şimdi disk hataları onarılıyor diyor.
Bilgisayar açılınca aşşşırı yavaş çalışıyor yani donup kalıyor
Sorun işlemcide mi harddiskde mi?

Logithx

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,104
İşlemcide sorun olabilir öncelikle temiz kurulum yaptınızmı..

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
HD tune programıyla Error Scan yapınız. Harddiskte Bad sector varmı bir bak.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
hayır direkt taktım
Mesaj otomatik birleştirildi:

maalesef bilgisayar açılmıyor o testleri yapamam
HDD yi başka kasaya bağlayıp test yapabilirsin. Eğer sende başka pc yada arkadaşında PC varsa

tolga805

Asistan
Reaksiyon puanı
23
HDD yi başka kasaya bağlayıp test yapabilirsin. Eğer sende başka pc yada arkadaşında PC varsa
maalesef öyle imkanlarım yok gerçekten çıkmazdayım eğer işlemcide sorun varsa iade edeceğim montajı çok dikkat şekilde yaptım işlemcinin pinlerin arasına toz vrya yamulması gini durum olamaz

maalesef öyle imkanlarım yok gerçekten çıkmazdayım eğer işlemcide sorun varsa iade edeceğim montajı çok dikkat şekilde yaptım işlemcinin pinlerin arasına toz vrya yamulması gini durum olamaz
işlemciyi taktıktan sonra dediğim gibi açtım oyun bile oynadım çok rahat şekilde ama yaklaşık yarım saat sonra başka bir program açarken dondu bilgisayar

hayır direkt taktım

maalesef bilgisayar açılmıyor o testleri yapamam
chkdsk yaptım böyle sonuç çıktı

Son düzenleme:

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
İşlemci çokta kolayca Bozulan bir donanım değil. Bozuksa bile hiç çalışmamalıydı. İşlemci taraftan rahat ol.

tolga805

Asistan
Reaksiyon puanı
23
İşlemci çokta kolayca Bozulan bir donanım değil. Bozuksa bile hiç çalışmamalıydı. İşlemci taraftan rahat ol.
ya tek korkum işlemcide bir problem çıkması çünkü daha bugün aldım alalı belki 12 saat olmadı (2.el) eğer problem ondaysa geri iade edeceğim

gelişmiş seçeneklerden bilgisayarı sıfırla yapıyorum onu bile yapmıyor bilgisayar başarısız diyor

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
Arkadaşım sistem çalışıyorsa ve bazı işlemlerde hata veriyorsa HDD sorunludur.

Demin Yeni sıfır HDD aldım 500 GB WD blue. 2 Gün sonra Bad sectörler oluştu Bilgisayar anlamsız dondu Antivirus işlemini durdurdu filan böyle böyle gidiyordu.
Gittim HDD yi geri verdim yenisini götürdüm.

tolga805

Asistan
Reaksiyon puanı
23
Arkadaşım sistem çalışıyorsa ve bazı işlemlerde hata veriyorsa HDD sorunludur.

Demin Yeni sıfır HDD aldım 500 GB WD blue. 2 Gün sonra Bad sectörler oluştu Bilgisayar anlamsız dondu Antivirus işlemini durdurdu filan böyle böyle gidiyordu.
Gittim HDD yi geri verdim yenisini götürdüm.
dediğim gibi işlemciyi taktım açıldıktan sonra oyun bile oynadım kasma donma olmadan çıktım bir program açarksn bilgisayar dondu ardından power tuşuyla kapattım arada sırada açılıyordu win10 hoşgeldiniz yazısı yarım saat sürüyordu sonra açılıyordu ve donuyordu hiçbir programı açamıyordum.
Disk hataları onarılıyor diyip duruyor resetliyor tekrar açıyor umarım sorun hdd dir. Ha bu arada söylemeyi unuttum eski işlemciyle bile arada sırada takılmalar oluyor disk kurtarmaları yapıyordu ama açılıyordu tabii yine biraz geç açılıyordu hatta bir keresinde bilgisayarı kapatma tusuna bastım ama kapanmamıstı bile. Umarım hata hdd dir işlemci değildir.

_Zaur_

Müdavim
Müdavim
Cezalı
Reaksiyon puanı
23,600
HDD de önemli dosyalarınız varsa açılınca Sistem kastıra kastıra olsa bile kurtarın derim.

tolga805

Asistan
Reaksiyon puanı
23
dediğim gibi işlemciyi taktım açıldıktan sonra oyun bile oynadım kasma donma olmadan çıktım bir program açarksn bilgisayar dondu ardından power tuşuyla kapattım arada sırada açılıyordu win10 hoşgeldiniz yazısı yarım saat sürüyordu sonra açılıyordu ve donuyordu hiçbir programı açamıyordum.
Disk hataları onarılıyor diyip duruyor resetliyor tekrar açıyor umarım sorun hdd dir. Ha bu arada söylemeyi unuttum eski işlemciyle bile arada sırada takılmalar oluyor disk kurtarmaları yapıyordu ama açılıyordu tabii yine biraz geç açılıyordu hatta bir keresinde bilgisayarı kapatma tusuna bastım ama kapanmamıstı bile. Umarım hata hdd dir işlemci değildir.
söylemeyi unutmuşum eski işlemciyi takıp denedim yine olmadı

HDD de önemli dosyalarınız varsa açılınca Sistem kastıra kastıra olsa bile kurtarın derim.
hdd de önemli dosyalarım yok sadece oyun var