the_patriot
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 0
Öncelikle herkese merhabalar.
Kısa bir süre önce düzdüğüm PC sistemimde çözüm yolu bulamadığım bi sorunuım var. Bilgisayarım aniden, herhangi bir zamanda donuyor. Donma dediğim şey mause, klavye, ses, ekran herşey kilitleniyor; ama bilgisayar açık, kapanmıyor yani. On-Off butonuna basılı tutarak komple kapatıp geri açıyorum, normal açılıyor. Zamanı belli olmayan daha sonraki bi anda yine aynı donma problemi oluyor. Bir gün içinde 4-5 defa oluyor bu sorun.Vede bu donma problemi herhangi, sıradan bişeyler yaparkende oluyor, yani bilgisayar kasılmadığı, ağır uygulamalar, oyunlar oynanmadığı zamanlardada oluyor. Mesela facebook ta video izlerken, winamp ta müzik dinlerken, yada media player da film izlerken v.s.
Sistem özelliklerim şöyle :
Asus M5A88-V Evo Anakart
AMD Phenom II - X4 965 Black Edition İşlemci
Zalman CNPS 5 - İşlemci Fanı
8 GB (4 X 2) Kingston 1600 MHz DDR3 Ram
Ati Radeon HD 5830 1 GB - 256 Bit Ekran Kartı
120 GB - OCZ - Solid State Disk (64 bit windows 7 ultimate sistem kurulu)
1 TB Seagate Sata HDD (Yedek depo olarak kullanılıyor)
Cooler Master HAF 912 Kasa - 750 Watt GX Bronze Power Supply
AOC 2343fs - 23'' LED Monitör
Microsoft Kablosuz Mause-Klavye set
Bilgisayar donanım konusunda azda olsa tecrübem var. Bu donma sorunuyla karşılaştığımda power supply 550 W. sıradan marka bişeydi. Power'dan kaynaklanıyor diyerek üstte belirttiğim Cooler Master GX 750 W. Power aldım. Sorun yine devam ediyor. Power dan kaynaklandığını zannetmiyorum.
İşlemci sıcaklığını ve diğer donanım birimleri sıcaklığını Asus PC Probe ile herzaman takip ediyorum. En ağır oyunlarda bile işlemci sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor. Isı problemi olduğunuda zannetmiyorum.
Ayrıca anakartın Ram Frekans desteği max. 1333. Overclock ile 1600'e çıkabiliyor.Ram'larim 1600 Mhz olduğundan, anakartta overclock ile 1600 Mhz'de çalıştırıyorum. Bununla alakalı bi sorun olabilirmi acaba.
Performans olarak büyük beklentilerle düzdüğüm bu sistem maddi olarak epeyde pahalıya mal oldu bana.Ama sonuçta bu sorunu halledemediğim için büyük bi hayal kırıklığı yaşıyorum ve çok moralim bozuluyor.![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
Daha tecrübeli arkadaşlardan, yada daha önce buna benzer sorunlarla karşılaşmış arkadaşlardan yardım ve öneri bekliyorum. . . Şimdiden teşekkürler
Kısa bir süre önce düzdüğüm PC sistemimde çözüm yolu bulamadığım bi sorunuım var. Bilgisayarım aniden, herhangi bir zamanda donuyor. Donma dediğim şey mause, klavye, ses, ekran herşey kilitleniyor; ama bilgisayar açık, kapanmıyor yani. On-Off butonuna basılı tutarak komple kapatıp geri açıyorum, normal açılıyor. Zamanı belli olmayan daha sonraki bi anda yine aynı donma problemi oluyor. Bir gün içinde 4-5 defa oluyor bu sorun.Vede bu donma problemi herhangi, sıradan bişeyler yaparkende oluyor, yani bilgisayar kasılmadığı, ağır uygulamalar, oyunlar oynanmadığı zamanlardada oluyor. Mesela facebook ta video izlerken, winamp ta müzik dinlerken, yada media player da film izlerken v.s.
Sistem özelliklerim şöyle :
Asus M5A88-V Evo Anakart
AMD Phenom II - X4 965 Black Edition İşlemci
Zalman CNPS 5 - İşlemci Fanı
8 GB (4 X 2) Kingston 1600 MHz DDR3 Ram
Ati Radeon HD 5830 1 GB - 256 Bit Ekran Kartı
120 GB - OCZ - Solid State Disk (64 bit windows 7 ultimate sistem kurulu)
1 TB Seagate Sata HDD (Yedek depo olarak kullanılıyor)
Cooler Master HAF 912 Kasa - 750 Watt GX Bronze Power Supply
AOC 2343fs - 23'' LED Monitör
Microsoft Kablosuz Mause-Klavye set
Bilgisayar donanım konusunda azda olsa tecrübem var. Bu donma sorunuyla karşılaştığımda power supply 550 W. sıradan marka bişeydi. Power'dan kaynaklanıyor diyerek üstte belirttiğim Cooler Master GX 750 W. Power aldım. Sorun yine devam ediyor. Power dan kaynaklandığını zannetmiyorum.
İşlemci sıcaklığını ve diğer donanım birimleri sıcaklığını Asus PC Probe ile herzaman takip ediyorum. En ağır oyunlarda bile işlemci sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor. Isı problemi olduğunuda zannetmiyorum.
Ayrıca anakartın Ram Frekans desteği max. 1333. Overclock ile 1600'e çıkabiliyor.Ram'larim 1600 Mhz olduğundan, anakartta overclock ile 1600 Mhz'de çalıştırıyorum. Bununla alakalı bi sorun olabilirmi acaba.
Performans olarak büyük beklentilerle düzdüğüm bu sistem maddi olarak epeyde pahalıya mal oldu bana.Ama sonuçta bu sorunu halledemediğim için büyük bi hayal kırıklığı yaşıyorum ve çok moralim bozuluyor.
![Frown :( :(](https://cdn.jsdelivr.net/joypixels/assets/8.0/png/unicode/64/1f641.png)
Daha tecrübeli arkadaşlardan, yada daha önce buna benzer sorunlarla karşılaşmış arkadaşlardan yardım ve öneri bekliyorum. . . Şimdiden teşekkürler