Yeni düzdüğüm PC sistemimde donma sorunu

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle herkese merhabalar.
Kısa bir süre önce düzdüğüm PC sistemimde çözüm yolu bulamadığım bi sorunuım var. Bilgisayarım aniden, herhangi bir zamanda donuyor. Donma dediğim şey mause, klavye, ses, ekran herşey kilitleniyor; ama bilgisayar açık, kapanmıyor yani. On-Off butonuna basılı tutarak komple kapatıp geri açıyorum, normal açılıyor. Zamanı belli olmayan daha sonraki bi anda yine aynı donma problemi oluyor. Bir gün içinde 4-5 defa oluyor bu sorun.Vede bu donma problemi herhangi, sıradan bişeyler yaparkende oluyor, yani bilgisayar kasılmadığı, ağır uygulamalar, oyunlar oynanmadığı zamanlardada oluyor. Mesela facebook ta video izlerken, winamp ta müzik dinlerken, yada media player da film izlerken v.s.

Sistem özelliklerim şöyle :
Asus M5A88-V Evo Anakart
AMD Phenom II - X4 965 Black Edition İşlemci
Zalman CNPS 5 - İşlemci Fanı
8 GB (4 X 2) Kingston 1600 MHz DDR3 Ram
Ati Radeon HD 5830 1 GB - 256 Bit Ekran Kartı
120 GB - OCZ - Solid State Disk (64 bit windows 7 ultimate sistem kurulu)
1 TB Seagate Sata HDD (Yedek depo olarak kullanılıyor)
Cooler Master HAF 912 Kasa - 750 Watt GX Bronze Power Supply
AOC 2343fs - 23'' LED Monitör
Microsoft Kablosuz Mause-Klavye set

Bilgisayar donanım konusunda azda olsa tecrübem var. Bu donma sorunuyla karşılaştığımda power supply 550 W. sıradan marka bişeydi. Power'dan kaynaklanıyor diyerek üstte belirttiğim Cooler Master GX 750 W. Power aldım. Sorun yine devam ediyor. Power dan kaynaklandığını zannetmiyorum.

İşlemci sıcaklığını ve diğer donanım birimleri sıcaklığını Asus PC Probe ile herzaman takip ediyorum. En ağır oyunlarda bile işlemci sıcaklığı 55 dereceyi geçmiyor. Isı problemi olduğunuda zannetmiyorum.

Ayrıca anakartın Ram Frekans desteği max. 1333. Overclock ile 1600'e çıkabiliyor.Ram'larim 1600 Mhz olduğundan, anakartta overclock ile 1600 Mhz'de çalıştırıyorum. Bununla alakalı bi sorun olabilirmi acaba.

Performans olarak büyük beklentilerle düzdüğüm bu sistem maddi olarak epeyde pahalıya mal oldu bana.Ama sonuçta bu sorunu halledemediğim için büyük bi hayal kırıklığı yaşıyorum ve çok moralim bozuluyor. :(

Daha tecrübeli arkadaşlardan, yada daha önce buna benzer sorunlarla karşılaşmış arkadaşlardan yardım ve öneri bekliyorum. . . Şimdiden teşekkürler

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Peki başka bir işletim sistemi kurmayı denedin mi? Artı olarak ComboxFix programı ile de taratabilir misin sistemini?

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Windows 7 - 32 bit kurdum. Yine aynı sorunu yaşadım. XP kurmayı denemedim hiç. Ayrıca ram 8 GB olduğundan 64 kurmam gerek.. Elimde 64 bir XP yok :) .. Combofix zannedersem virüs ve zararlı dosya temizleyici...Bi taratıp deneyeyim..İlgin için tşk.

IuTKuI

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Rica ederim. Yani işletim sistemi farklılığı mesela yine Windows 7 32 bit olsun fakat farklı bir kurulum cd/dvd si olsun.

Başka yerden indir, yada orjinal var ise orjinal kullan. Denemek maksatlı. Başka seçenek olarak, sürücülerinin güncellemelerini kontrol et.

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Anladım kardeş. Olabilir çünkü işletim sistemini yaklaşık 1 sene önce bi siteden indirmiştim. Her seferinde aynı DVD den, aynı sistemi kuruyorum format attığımda. Sistem şu : tr_windows_7_ultimate_with_sp1_x64_dvd_618269 . Bildiğin farklı bi siteden, daha yeni daha güncel bi sistem varsa linkini verebilirmisin ? Sadece bu var elimde.

californ1a

Asistan
Reaksiyon puanı
11
Güzel kardeşim sorun anakartında olabilir bide onun sıcaklığını kontrol edermisin. ve şansın var ise başka anakarta takıp dene bilgisayarını.

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kardeş ilgin için tşk. Farklı bi anakartta deneme şansım yok şu an için. Ayrıca anakart sıcaklığını nasıl deneyeceğim. Biraz bilgi verebilirmisin. Yani hangi programı kullanmalıyım acaba ??
[MENTION=272576]kanalistanbul[/MENTION]
yok birader oruçta bi sıkıntı yok şükür :) iftarı açtıktan sonra düzdüm :P

nwalka

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Öncelikle Merhaba ;
Bilgisayarım aniden ve her hangi bir zamanda donuyor demişsin . Buna göre bilgisayarının sorunu ya virüs yada ısınmadır..
Çözüm olarak bilgisayar fanlarının düzgün çalışıp çalışmadıgını kontrol etmelisin ve bilgisayarını iyi bir antivir ile taratmalısın yada kesin çözüm olarak pek etik değil fakat format atmalısın..
Saygılar

californ1a kardeşim sorun anakartta da olabilir fakat çok kesin konuşmak pek doğru değil sorun birçok yerde olabilir.En iyi aldıgın yere bir götür bilgisayarı bir baksınlar donanımda olabilir sorun

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
nwalka kardeş ilgin için tşk. virüs sorunu olduğunu zannetmiyorum. Çünkü bu sorunla karşılaştığım andan beri en az 10 defa format attım bilgisayara :) Ayrıca her seferinde farklı antivirüs programları ile taratıyorum ve sürekli kullandığım program bence piyasadaki en iyi programlardan olan kaspersky. Ve combofix ilede tarattım.bişey bulamadı.

Fanlar normal çalışıyor ısı problemide değil bence çünkü bilgisayar kasası fan dolu.toplamda CPU fanı hariç 5 adet fan var kasada. yani soğutma sistemi iyi bence.

Bu arada bilgisayarı ben düzdüm donanım olarak.Parçaları tek tek alıp donanım montajını ben kendim yaptım. Biraz anlarım bu işlerden. Bi ara bilgisayarcılıkta yaptım.Bİrçok arızalı veya sorunlu bilgisayar tamir ettim.Fakat şimdi kendi bilgisayarımın sorununu çözemiyorum :( kafayı yemek üzereyim :( :(

administrator

Asistan
Reaksiyon puanı
47
kardeşim aynı şey benimde başıma geldi yapmadığım şey kalmadı en sonunda götürdüm teknik servise ve sorun ekran kartındanmış. evet sen ekran kartını yeni almışsın ama gene de bir baktır ekran kartına denemekte fayda var:thumbup:

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
enkrc kardeş ilgin için tşk. ama bence ekran kartındanda değil, çünkü onuda denedim.Yani denedim derken ekran kartını söküp bi müddet anakartın onboard VGA'sından kullandım PC'yi. Ama sorun aynen devam etti. :(

ByBerk

Profesör
Reaksiyon puanı
3
kardeş bendede laptopda yapıyodu hdd değiştirdim şuanlık sorun yok

bi format dene belki düzler

ewrecca

Doçent
Reaksiyon puanı
0
donma olduğu esnada disk voltaj alıyormu kulağınızı diske dayayıp fan sesi benzeri (diskin dönme sesi) duyabiliyormusunuz.

the_patriot

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
donma esnasında hdd voltaj alıyor. disk dönme seside duyabiliyorum..arkadaşlar işin enteresan yönü bütün donanım elamanları yeni, vede elimden geldiği kadar iyi ve kaliteli seçtim hepsini :(

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Bu sorun bendede mevcut suan...

intel core : i 5 2400 3.10 ghz
asus p8b75-v b75 anakart
corsair 8 gb ddr3 2x4 gb
seagate 1tb sata 3 64 Mb
1 GB HIS HD 6750 128 b DDR5
coler master elite Rc- 430 500 w

YUKSEK MALIYET HARCADIGIM BU PC ... Aynı sorunu yasıyorum. yetkılı bayının soyledıgı sey, sıkıntının elektrık aksamlı oldugu..

yanı kasan tam enerjı alamıyordur denıyor kacak var dedı. sımdı oo sorunu halledecem en yakın zamanda sıkıntı devam ederse kasayı onune atarım :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
senin bilgisayarinda donanim uyuşmazliği var..çakişiyor...ondan donuyor....demekki özelliklerine bakerken acap uyumlu çalişirmi diye araştirma yapmamişssin...veya işletim sistemi çakma oldğundan donma yapiyor ...orjinal al diye sana göz daği veriyor.....180 euro gözden çikar.....faturali mal sonuçta....

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Kardeş öncelikle merhaba,bende bu sorunla karşılaştım ve pc çalışırken anakartın alt tarafına biraz bastırdım pc kapandı ilk başta korktum ama pcyi açtığımda bios ayarına bi baktım ısısı 65 derece yazıyodu sanırsam 65 dereceye geldiğinde pc kendini korumaya alıyordu bunu kaldırdım şuanda bi sorun yok onboardda çalışıyor ekran kartı taktığım anda pc donup kalıyodu ama şuan memnunum

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Said kardes pc nin isi ayarlariyla oynamamani tercih ederim pcn yanabilir ve jack kablonu bir kontrol edermisin sorun orda olabilir kopuk felen ekran karti ile alakasi yok pc bi fanlarini da kontrol et derim tozlanmis olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ben Sana Sorununu Söyleyim Aynı sorun bendede zamanında başıma gelmişti. sorun tamamen işlemciden kaynaklanıyor. işlemci ekran kartı uyuşmazlığı olabiliyor bazen anakart üzerinde. işlemcide problem olabiliyor aldığın işlemci dişlerinin düzgün olmasına dikkat et %85 işlemciyle alakalı. Ekran Kartı ram fan ısı vs değil aniden kitlenip kalıyorsa işlemcidendir o. ve mavi ekrana kapalı makinan yani normalde o kitlenme anında mavi ekran vermesi gerekir ancak vermiyorsa buda bilg. zararlı sen farklı bi işlemci ile dene anlıcaksın demek istedgimi hadi eyw.

S

SDN Okuru5544

SDN Okuru
kardeşim hala okuyosan ve sorunu bulamadıysan sana tavsiyem ssd ni değiştir muhtemelen hata onda kolay gelsin. Sacma gelebilir ama ssd yazılımları ve ayarları bazen sacma olabiliyor yani bilgisayar ssd yi uyutup tekrar calıştırmıyor o windows okuması gereken bir dosyayı da okuyamayıp kitlenitor ve bu olay bilgisayar normal seyrindeyken oluyor