Kim demiş günah diye bırak kardeşim bu saçmalıkları ya başkalarının dediğine bakma istiyorsan yaptır senin hayatın istediğin gibi yaşa. Orta çağda dövme mi varmış nerede yazıyor biri uydurmuş islam dini böyle sahte fetva, hadislerle dolu zaten her şey günah neredeyse ...Şu kalıcı dövme günah olmasa bende yaptırırdım bir tane
Dövmeye gelince güzel olmuşBende şöyle gögsümde Aslan olan bir dövme yaptırmak isterdim
![]()
Dövme yaptırmak haram tamam fakat abdest bozmaz arkadaşlar.
Bu fotoğraf Facebook'a 9 Mayıs'ta eklenmiş.
https://www.facebook.com/photo.php?...17977969099.194265.42028874099&type=3&theater
Arkadaş yeni yaptırdım diyor, fotoğraf ona ait değil. Bence laf olsun diye üye olup konu açmış.
+1 katılıyorum. fakat ben dövme yapdırmam. sadece geçici dövme yapdırabilirim. aklımda dövme var.Öyle bir şey yok. caiz olmayabilir (yaratılana dışarıdan mudahale olmasından kasıt) ama yasak ve haram değil. Abdeste alınabilir,Namaz kılınabilir Kuran'da okuyabilir. Kur'an-ı kerim de dövme ile ilgili hiçbir ayet yoktur. Kur'an-i kerimde olmayanı varmış gibi göstermek asıl günahdır.
namaz kılarken kıyafetimize ne kadar dikkat ediyorsak, Allah'ın verdiği vücüda da o kadar dikkat etmeliyiz. Temiz yapılıyor ve kullanılan boyada dinimizce haram olmayan maddeler kullanılmışsa Kur'an-ı kerim'de de böyle bir ayet yoksa bize iyi kötü demek düşer.
Kişisel fikrime gelecek olursak ben büyük dövme yaptırmam küçük bir Atatürk'ün imzasını bileğime yaptırmak istiyorum
Haram olan birşeyin abdest bozmadığıını neye dayanarak söylüyorsunuz?
Kuranda öyle birşey yok efendim.Bağnaz bağnaz yorum yapmayın.Senin demenle herkese cehenneme girecek o zaman.Fetva verecek makam siz değilsiniz.Ara diyanet işlerini sor.Gerisi seni beni onu ırgalamaz.Din savunmak adına uydurmasyonlarla gelme.Her söyleneni hadis olarak algılayamayız.Hz. Muhammed (sav) zamanında döve yapan yaptıran olmuş mu ? Hadislerin bazılara zaman içinde değişmiştir.Kaynakları çok önemlidir.Madem senin açıklayabileceğin kadar basit bu olaylar rüya mı görüyorsun nasıl bu kadar kati konuşabiliyorsun anlamıyorum ama şu ana kadar geçerli ilim adamlarından hiç biri HARAM olduğunu açıklamamıştır.Atıp tutma burada azcık oku.
ilk ayet
OKU
Madem abdest kabul olmuyor namaz bozuluyor.O zaman senin demene göre benim namaz kılmama felan gerek yok.Çünkü kabul olmayacak.Bunun vebalini kaldırabilecek misin? Bende de dövme var. Bu kadar sığ düşünmeyin.
Adam gelip tek bir mesaj atıp gitmiş, bu kadar curcuna kopacağını tahmin etmemiştir herhalde![]()