Yedi Yaşıma Basınca...

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
YAŞIM YEDİ OLUNCA

Yedi yaşına basınca babam, bana namaz kılmamı söyledi. Zaten namaz dualarından çoğunu öğrenmiştim ve Kur'an-ı Kerim surelerinden bazılarını ezberlemiştim. Bunları bana annem öğretmişti. Annem benimle her gece konuşurdu. Beni uyuturken bana her gece Peygamberlerin hayatından kıssalar anlatırdı. Ben de o kıssaları severek dinlerdim.

Babamla beraber camiye gitmeye başlamıştım. Namaz kılarken erkeklerin arkasındaki safta, çocukların saffında, dururdum.

Ne zaman ki on yaşıma bastım babam bana:
- Artık sen dokuzuncu yaşını doldurdun. Sen şimdi benim on yaşındaki oğlumsun. Eğer sen bugünden sonra namazını terkedersen seni dövmek zorunda kalacağım. Çünkü Peygamberimiz (SAV) diyor ki: “Çocuğunuz yedi yaşına gelince ona namaz kılmasını söyleyin. On yaşına geldiklerinde kılmazlarsa onları dövün.”

Babam bana çocukluklarında namazlarına devam edip büyüdüklerinde şanları büyük olan insanların hikayelerini anlatıyordu.

Dedim ki: “Babacığım beni dövmene hiç gerek yok! Ben namazımı koruyacağım.” Böyle de yaptım. Nerede olursam olayım çarşıya gittiğimde de, bir işle meşgul olduğumda da namazımı aksatmıyordum. Görüyordum ki insanlar, acıktıklarında yemek yemekten sıkılmıyorlardı. Oynamak istediklerinde oyun oynamaktan sıkılmıyorlardı. Ben neden namazdan sıkılayım? Muhakkak ki namaz farzlardandır ve müslümanlar için şereftir.

Bir keresinde bir oyun alanına gitmiştim. Çok kalabalıktı. İkindi namazı vakti geldi. Ben abdestliydim. Hemen oracıkta namazımı kılmaya başladım. İnsanlar bana bakıyordu. Şaşırmışlardı. Namazımı sükunetle ve kurallarına uyarak tamamladım. Namaz bitince bir adam yanıma geldi. Adımı, babamın adını ve yaşımı sordu. Cevapladım. Babamı övücü güzel şeyler söyledim. Benim için dua etti ve dedi ki: “Oyun sahasında namaz kılan bir çocuk görmedim hiç. Bir çok insan bu vakitlerde namaz kılmıyor.” Çok sevindim. Allah'a hamdettim; babama teşekkür ettim.

Yolculuklarda hiç namazımı terketmedim. Görüyorum ki birçok insan evindeyken namaz kılıyor ama yolculuğa çıktıklarında kılmıyorlar; sağlıklıyken kılıyorlar, hastalandıklarında kılmıyorlar. Halbuki namaz böyle durumlarda terk edilmez.

Görüyorum ki birçok insan namazlarını kurallarına uyarak ve düzgün kılmıyor ve acele ediyor. Bu kırk sene zarfında namazımı kaçırdığımı hiç hatırlamıyorum. Uyukaldığımda ya da unuttuğumda hatırladığım an kıldım hemen.

Allahtan ibadetlerimde başarı ve sabır diliyorum.

El Kiraat-ur Raşide - Ebul Hasan Ali En Nedvi

tuvana

Doçent
Reaksiyon puanı
1
paylaşım için teşekkürler çok güzel bir yazı inşallah bizde namazımıza bu küçük kardeşimiz kadar değer veririz.

özel.üye

Asistan
Reaksiyon puanı
4
Owf owf bu ne güzel anlatım şekli böyle. Yemek yemek, oyun oynamak, gezmeye gitme bile nasıl zamanında yapılınca lezzet veriyorsa namaz da aynen böyle bir tat verir. Ertelemeye gelmez. Ya sen namazını kılmadan onlar senin namazını kılarlarsa ! sözü, benim en çok sevdiğim sözlerdendir. Namaz da aceleye gerek yok, düşünüyorum bazen neden acele edeyimki? Zaten şunun şurası en fazla 10-15dakika... Hayatımdan on veya onbeş dakika gitmiş çok mu... Madem bir vakit namaz sadece bir kere kılınabiliyor ve ben bunun hesabını vereceğim niye acele edeyim. Kabul olması için elimden geleni titizliği yapmalıyım. Namazda aklıma dünyavi bir şey geldiğimde "Namazda gönlünü koru!" deyip, kendime geliyorum. Hayatımdaki bir çok mesele için bir çok olay için 10-15 dakikadan fazla vakit ayırıyorum zaten. Allah için de vakit ayıramayacak kadar meşgulsem tembelsem yazıklar olsun bana.

Ben beni bıraktığımda sen beni bırakma Ya Rabb!

yusufsan21

Dekan
Reaksiyon puanı
35
Owf owf bu ne güzel anlatım şekli böyle. Yemek yemek, oyun oynamak, gezmeye gitme bile nasıl zamanında yapılınca lezzet veriyorsa namaz da aynen böyle bir tat verir. Ertelemeye gelmez. Ya sen namazını kılmadan onlar senin namazını kılarlarsa ! sözü, benim en çok sevdiğim sözlerdendir. Namaz da aceleye gerek yok, düşünüyorum bazen neden acele edeyimki? Zaten şunun şurası en fazla 10-15dakika... Hayatımdan on veya onbeş dakika gitmiş çok mu... Madem bir vakit namaz sadece bir kere kılınabiliyor ve ben bunun hesabını vereceğim niye acele edeyim. Kabul olması için elimden geleni titizliği yapmalıyım. Namazda aklıma dünyavi bir şey geldiğimde "Namazda gönlünü koru!" deyip, kendime geliyorum. Hayatımdaki bir çok mesele için bir çok olay için 10-15 dakikadan fazla vakit ayırıyorum zaten. Allah için de vakit ayıramayacak kadar meşgulsem tembelsem yazıklar olsun bana.

Ben beni bıraktığımda sen beni bırakma Ya Rabb!

Amin.
Ne kadar güzel yazmışsın Maşallah!...

yavuz_4106

Dekan
Reaksiyon puanı
51
ben 2 yaşında iken süpaneke okudum kaset kaydım var :Deksiksiz:D

redyellow

Doçent
Reaksiyon puanı
17
Cenabı Hak, namazı hakkıyla kılan, eda edenlerden eylesin.

Bu güzel paylaşım için teşekkür ederim.

Allah razı olsun.

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Allah'ım başımızı secdeden,dilimizi şükürden ayırma...