Yazma koruması (?)

quadrack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elimde 4gb lık bir kingston flash bellek var. Belleği biçimlendirme ya da belleğe birşey kopyalamaya çalıştığımda "disk yamaya karşı korumalı" diye bir uyarı veriyor ve işlem gerçekleşmiyor.

Öncelikle belirtmek isterim ki bellek'de yazma koruması için herhangi bir anahtar yok yani eğer flash farklı sebeplerden donanımsal olarak bozulmadı ise sorunum yazılımsal.

Bir kaç antivirüs le taradım sonuç alamadım.

Tavsiyeleriniz için şimdiden teşekkürler...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Kart okuyucuda daha önce böyle durumlarla karşılaşmıştım fakat flash bellekte ilk defa duydum. Donanımsal olabilir diyorum. Kart okuyucudaki donanımsal sorundan dolayı oluyordu.

Reaksiyon puanı
6
Aygıt yöneticisinden flash diskin takılıyken driver'ını kaldırıp tekrar otomatik güncelle bi ihtimal çözülebilir sorun.

chimera

Dekan
Emektar
Administrator
Reaksiyon puanı
577
Forum kurallarına göre başlığın ilk harfi büyük olmalıdır. Başlık düzeltilmiştir.

Flash diskinizin üzerinde herhangi bir kilit düğmesi var mı? Belki de ondan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Eğer yine sorununuz çözülmezse içindeki bütün bilgileri yedeklersiniz. Nasıl olsa sadece yazmaya karşı korumalı. O haldeyken biçimlendirmeye çalıştığınızda belki izin verir ve bu sayede yazma korumasını da ortadan kaldırmış olursunuz.

Bu arada konuyu donanım sorunları ve çözümleri bölümüne taşıyorum.

megatron

Doçent
Reaksiyon puanı
7
bu sorunu sadece senin bilgisayarındamı yaşadın yoksa başka bilgisayarlarda da aynı sorunu yaşıyormusun. Çünki biosdan ps veri paylaşımını engelliyebilmek için bi seçenek var. O bilmeden aktif olmuş olabilir. CD / Disket / Flash gibi ortamlara veri yazmanı engelliyor bu yöntem. Eğerki bundan değilse, Diğer bir ihtimal virüs olabilir. Diye düşünüyorum. Bu dosyayı bi indir ve tarat bakalım bişey çıkacak mı? İNDİR
Dosya şifresi :2009

new_order

Asistan
Reaksiyon puanı
5
flash bellkler üzerinde yazmaya karşı koruma için bi tuşta konuluo acaba onu kapatmış olabilrmisn?

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Arkadaş herhangi bir yazma kilidi anatharı bulunmadığını söylemiş. Kingston flash belleklerde zaten yazma kilidi bulunmaz.

ByKaMiKaZe

Profesör
Reaksiyon puanı
20
acaba netcafe ortamındamı dosya atmaya çalışıyorsun evindemi ?
netcafe ise usb kopya koruması kullanılıyor olabilir (cafeplus da ben kullanıyorum) veya başka bir yazılım...

quadrack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Flash diskinizin üzerinde herhangi bir kilit düğmesi var mı? Belki de ondan kaynaklanan bir sorun olabilir.

Eğer yine sorununuz çözülmezse içindeki bütün bilgileri yedeklersiniz. Nasıl olsa sadece yazmaya karşı korumalı. O haldeyken biçimlendirmeye çalıştığınızda belki izin verir ve bu sayede yazma korumasını da ortadan kaldırmış olursunuz.
.

İlginize teşekkürler sayın mod;
Hayır herhangi bir yazma koruması anahtarı yok. Belleğin içinde bilgi de yok zaten. Sadece bellleğe veri kopyalanmyor ve bellek biçimlendirilemiyor. Bellekte sadece bir dosya var adı da "," bu onu da unlocker la silmeye çalıştım ama gene "yazma koruması" uyarısı verdi. Sorun virüs gibi geliyor ama emin olamıyorum.

quadrack

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
acaba netcafe ortamındamı dosya atmaya çalışıyorsun evindemi ?
netcafe ise usb kopya koruması kullanılıyor olabilir (cafeplus da ben kullanıyorum) veya başka bir yazılım...

Hayır evimde kullanmaya çalışıyorum belleği. Ayrıca sadece bu bilgisayarda değil bir kaç farklı bilgisayarda da aynı hatayı veriyor.

Şimdilik bir çözüm bulamadım ama bulur bulmaz sizlerle paylaşacağım...

nsgnc

Profesör
Reaksiyon puanı
10
Linux'ta silmeyi, kopyalamayı, işlem yapmayı dener misin?