- Konuyu başlatan
yazılım_yazar
Öğrenci
- Reaksiyon puanı
- 9
şirket açmak kolay mı öyle dur ben bir şirket açayım deniliyor muEğer kendin şirket açarsan ve uzmansan bu konularda hiç gitme.
şirket açmak kolay mı öyle dur ben bir şirket açayım deniliyor muEğer kendin şirket açarsan ve uzmansan bu konularda hiç gitme.
Açmadan oyun tasarlar bir iş yap, piyasaya sür. Para kazanmaya bak.şirket açmak kolay mı öyle dur ben bir şirket açayım deniliyor mu
ben böyle shiftdelete gibi siteler yapabilmek istiyorum tek başıma yani hem back end hem de front end ayrıca sadece front end yapmak çok kolay 3 yaşındaki kardeşim bile yapar(abartıyorum)Web tasarım mı yoksa web sunucuları mı? Yani görünen kısmı mı yapacaksın (front-end) görünmeyen kısmı mı (back-end)?
Hıhı çok kolay.ben böyle shiftdelete gibi siteler yapabilmek istiyorum tek başıma yani hem back end hem de front end ayrıca sadece front end yapmak çok kolay 3 yaşındaki kardeşim bile yapar(abartıyorum)
tamam teşekkür ederim tavsiyenizi değerlendirmeye çalışacağımAçmadan oyun tasarlar bir iş yap, piyasaya sür. Para kazanmaya bak.
zor mu bir front end tasarlamak?Hıhı çok kolay.
Shiftdelete.net gibi bir site mi yazacaksın Forum.Shiftdelete.net gibi mi? İkisi de zor tabii ama neyse.tamam teşekkür ederim tavsiyenizi değerlendirmeye çalışacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:
zor mu bir front end tasarlamak?
Sirketler bos yere profesyonel tasarimcilarla calisip dunyanin parasini akitiyor, herkes 3 yasindaki kardesine arayuz cizdirsin :dHıhı çok kolay.
Olayi sadece iki kutu cizmeye indirgiyorsaniz, programlama da size gore stackoverflow'dan iki satir kodu yapistirmaktir sanirim. Arayuzun guzel gorunmesi, markayi yansitmasi, hitap ettigi kitle tarafindan rahatlikla kullanilabilmesi gerekiyor.tamam teşekkür ederim tavsiyenizi değerlendirmeye çalışacağım
zor mu bir front end tasarlamak?
o tasarımcılar siteyi kodlamıyor o tasarımcılar sitenin nasıl görünmesi gerektiğini yazılımcılara söylüyor sonra da yazılımcılar o siteyi kodluyor yani nasıl görünmesi gerektiğini biliyorsan kodlaması kolaySirketler bos yere profesyonel tasarimcilarla calisip dunyanin parasini akitiyor, herkes 3 yasindaki kardesine arayuz cizdirsin :d
yani sadece ekmeğimizi kazanma derdindeysek diplomaya gerek yok ama eğer zengin olmak istiyorsak üni bir zorunluluk öyle mi anlamalıyımKOBİ ölçeğinde bir yazılım firmasında programcıyım. Üni diplomam var fakat daha önce C ile sistem programları geliştirmiştim, o deneyimim sayesinde işe alındım. 3 yıl sonra diplomamın fotokopisini istediler o da bir projeye başvururken devletten destek almak içindi, projede yer alan üni mezunu sayısına göre destek onaylanıyordu. Orta ölçek firmalarda üni diploması gereksiz bir ayrıntı. Büyük firmaları hedefliyorsanız, durum farklı.
Tamam şimdi XenForo'yu otur baştan yaz.o tasarımcılar siteyi kodlamıyor o tasarımcılar sitenin nasıl görünmesi gerektiğini yazılımcılara söylüyor sonra da yazılımcılar o siteyi kodluyor yani nasıl görünmesi gerektiğini biliyorsan kodlaması kolay
Nasil gorunmesi gerektigini soylemiyorlar, arayuzunu genelde PS ya da XD ile cizip dosyasini yazilimciya iletiyorlar ya da satisini yapiyorlar, bazen HTML CSS kismini da hallediyorlar. Bulundugun bir projede tasarimciniz sadece sitenin nasil gorunecegini mi soylemisti, nereden edindin bu bilgiyi?o tasarımcılar siteyi kodlamıyor o tasarımcılar sitenin nasıl görünmesi gerektiğini yazılımcılara söylüyor sonra da yazılımcılar o siteyi kodluyor yani nasıl görünmesi gerektiğini biliyorsan kodlaması kolay
yani sadece ekmeğimizi kazanma derdindeysek diplomaya gerek yok ama eğer zengin olmak istiyorsak üni bir zorunluluk öyle mi anlamalıyım
Sana bu elemanin analizini yapayim mi? Youtube'da yazilim tutorial serilerinde ilk videonun 300.000 izlenmesi olur, ikinci videonun 50.000'i gecmez ya; bu arkadas o 250.000 kisiden birisi.Tamam şimdi XenForo'yu otur baştan yaz.
O yüzden tandıklarım ve yakın çevredekiler üniversite mezunu olduğu halde iş bulamıyor ya da gidip kasiyer, güvenlik oluyor. Üniversite boş diplomadan başka bir şey değil. Herkes bir yerlere torpille geliyor.Bu tip insanlar, 10 basarili kisiden uni okumayip aklini kullanarak basarili olan 2 kisiyi goruyorlar, ama uni okuyup ustune bir de aklini kullanarak basarili olan 8 kisiyi gormuyorlar.
Birde üniversite okumayın demiyorum okumak isteyen okusun ama iyi bir iş bulmayı unutsun.O yüzden tandıklarım ve yakın çevredekiler üniversite mezunu olduğu halde iş bulamıyor ya da gidip kasiyer, güvenlik oluyor. Üniversite boş diplomadan başka bir şey değil. Herkes bir yerlere torpille geliyor.
Ben öyle bir şey mi dedim sanki üniversiteyi gidip iyi bir iş bulmayı beklemeyin diyorum sen gelmiş konuyu saptırıyorsun. Yaşın küçük herhalde zamanı geldi mi ne demek isteğimi gayette iyi anlayacaksın.Okuyanlar akilli olarak girip mal olarak mi cikiyor nasil bir zihniyete sahipsin haci sen? TYT'den 240 puan aldim kendimi avutmaliyim diye bu hallere dusmene gercekten gerek yok. Daha cevap yazmayacagim sana liseli.
Yasimiz muhtemelen aynidir, ya da benden buyuksundur bilmiyorum ama sonuc olarak uniye gidiyorum. Uza liseli.O yüzden tandıklarım ve yakın çevredekiler üniversite mezunu olduğu halde iş bulamıyor ya da gidip kasiyer, güvenlik oluyor. Üniversite boş diplomadan başka bir şey değil. Herkes bir yerlere torpille geliyor.
Birde üniversite okumayın demiyorum okumak isteyen okusun ama iyi bir iş bulmayı unutsun.
Ben öyle bir şey mi dedim sanki üniversiteyi gidip iyi bir iş bulmayı beklemeyin diyorum sen gelmiş konuyu saptırıyorsun. Yaşın küçük herhalde zamanı geldi mi ne demek isteğimi gayette iyi anlayacaksın.
Diplomalı kasiyer geliyor. Sen 2 üniversite oku daha iyi olur.Yasimiz muhtemelen aynidir, ya da benden buyuksundur bilmiyorum ama sonuc olarak uniye gidiyorum. Uza liseli.
Bu ezber yapmadan hukuk bitirebilirmiyim?merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok sanmıyorum ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. ek olarak benim bildiğim programlama dillerini öğrendiğim kişiler(yazılım öğreten yayıncılar)in özgeçmişini okuyorum çoğu üniversite okumamış 20 30 tane programlama dili bilen insanlar. nasıl oluyor da bu kişiler üniversite okumadan bu kadar dil bilebiliyor?
Seni bebekken 3 atip 2 mi tuttular? PC muhendisligi hazirligi okuyorum sen de bilgisayar ve yazilimla ugrasiyorsun degil mi? Bu sartlar altinda kim kendini gelistirirse o daha iyi yere gelecekken benim kasiyer olup senin is bulman nasil daha mumkun oluyor aslfhalslaisghlasgas. Benim hocalardan ders alabilme, yurt disina cikabilme, etkinliklere katilabilme gibi avantajlarimin da oldugunu unutmayalim.Diplomalı kasiyer geliyor. Sen 2 üniversite oku kesin iyi bir iş bulursun.
Bilgisayar yazlımı değil donanımı ile uğraşıyorum. Yaşadığın ülkeyi unuttun herhalde herkes bir yerlere torpille geliyor. Sen merak sen kapı kapı iş ararken ben dükkanımı açıp işimi kurmuş olacağım veya avukat akrabam sayesinde herhangi bir devlet kurumunda olacağım.Seni bebekken 3 atip 2 mi tuttular? PC muhendisligi hazirligi okuyorum sen de bilgisayar ve yazilimla ugrasiyorsun degil mi? Bu sartlar altinda kim kendini gelistirirse o daha iyi yere gelecekken benim kasiyer olup senin is bulman nasil daha mumkun oluyor aslfhalslaisghlasgas. Benim hocalardan ders alabilme, yurt disina cikabilme, etkinliklere katilabilme gibi avantajlarimin da oldugunu unutmayalim.
Tamam kur 20 metrekare dukkanini bilgisayar tamir et 20 liraya format falan at. Uniden sonra yurt disina yerlesecegim ben.Bilgisayar yazlımı değil donanımı ile uğraşıyorum. Yaşadığın ülkeyi unuttun herhalde herkes bir yerlere torpille geliyor. Sen merak sen kapı kapı iş ararken ben dükkanımı açıp işimi kurmuş olacağım veya avukat akrabam sayesinde herhangi bir devlet kurumunda olacağım.
Bilgisayarcı dükkanı açacağım diye bir şey demedim. Yurt dışına çıkıp vatandaşlık alırsan hayatını kurtarırsın onu diyim.Tamam kur 20 metrekare dukkanini bilgisayar tamir et 20 liraya format falan at. Uniden sonra yurt disina yerlesecegim ben.
Kesinlikle.türkiyede okusan bile zor. iyi bir lise; çok iyi bir üniversite(sana yurt dışında iş imkanı verecek türden) lazım. üniversite zorunlu değil ama yurt dışında. türkiyede bu işsizlik oranıyla hiçbirşey yapamazsın
merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok
İstediğin kadar kendini geliştir yada kursu al ama akademik gibi olmuyor çünkü sana “öğrenmeyi öğretiyorlar “. Diplomasız iş bulur çalışırsın yazılımcıda olursun ama inan akademik çok başka bir seviye yani yaklaşımın, bakış açın, çözüm yolların herşey dahada farklı oluyor iyi anlamda.merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok sanmıyorum ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. ek olarak benim bildiğim programlama dillerini öğrendiğim kişiler(yazılım öğreten yayıncılar)in özgeçmişini okuyorum çoğu üniversite okumamış 20 30 tane programlama dili bilen insanlar. nasıl oluyor da bu kişiler üniversite okumadan bu kadar dil bilebiliyor?