Yazılımcı olmak için illa üniversite okumak zorunlu mu

yazılım_yazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Web tasarım mı yoksa web sunucuları mı? Yani görünen kısmı mı yapacaksın (front-end) görünmeyen kısmı mı (back-end)?
ben böyle shiftdelete gibi siteler yapabilmek istiyorum tek başıma yani hem back end hem de front end ayrıca sadece front end yapmak çok kolay 3 yaşındaki kardeşim bile yapar(abartıyorum)

• Komik
Reactions: 023

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
ben böyle shiftdelete gibi siteler yapabilmek istiyorum tek başıma yani hem back end hem de front end ayrıca sadece front end yapmak çok kolay 3 yaşındaki kardeşim bile yapar(abartıyorum)
Hıhı çok kolay.

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
tamam teşekkür ederim tavsiyenizi değerlendirmeye çalışacağım
Mesaj otomatik birleştirildi:

zor mu bir front end tasarlamak?
Shiftdelete.net gibi bir site mi yazacaksın Forum.Shiftdelete.net gibi mi? İkisi de zor tabii ama neyse.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Hıhı çok kolay.
Sirketler bos yere profesyonel tasarimcilarla calisip dunyanin parasini akitiyor, herkes 3 yasindaki kardesine arayuz cizdirsin :d

tamam teşekkür ederim tavsiyenizi değerlendirmeye çalışacağım

zor mu bir front end tasarlamak?
Olayi sadece iki kutu cizmeye indirgiyorsaniz, programlama da size gore stackoverflow'dan iki satir kodu yapistirmaktir sanirim. Arayuzun guzel gorunmesi, markayi yansitmasi, hitap ettigi kitle tarafindan rahatlikla kullanilabilmesi gerekiyor.

Son düzenleme:
  • Beğen

ProgramBoy

Asistan
Reaksiyon puanı
119
KOBİ ölçeğinde bir yazılım firmasında programcıyım. Üni diplomam var fakat daha önce C ile sistem programları geliştirmiştim, o deneyimim sayesinde işe alındım. 3 yıl sonra diplomamın fotokopisini istediler o da bir projeye başvururken devletten destek almak içindi, projede yer alan üni mezunu sayısına göre destek onaylanıyordu. Orta ölçek firmalarda üni diploması gereksiz bir ayrıntı. Büyük firmaları hedefliyorsanız, durum farklı.

yazılım_yazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
Sirketler bos yere profesyonel tasarimcilarla calisip dunyanin parasini akitiyor, herkes 3 yasindaki kardesine arayuz cizdirsin :d
o tasarımcılar siteyi kodlamıyor o tasarımcılar sitenin nasıl görünmesi gerektiğini yazılımcılara söylüyor sonra da yazılımcılar o siteyi kodluyor yani nasıl görünmesi gerektiğini biliyorsan kodlaması kolay

KOBİ ölçeğinde bir yazılım firmasında programcıyım. Üni diplomam var fakat daha önce C ile sistem programları geliştirmiştim, o deneyimim sayesinde işe alındım. 3 yıl sonra diplomamın fotokopisini istediler o da bir projeye başvururken devletten destek almak içindi, projede yer alan üni mezunu sayısına göre destek onaylanıyordu. Orta ölçek firmalarda üni diploması gereksiz bir ayrıntı. Büyük firmaları hedefliyorsanız, durum farklı.
yani sadece ekmeğimizi kazanma derdindeysek diplomaya gerek yok ama eğer zengin olmak istiyorsak üni bir zorunluluk öyle mi anlamalıyım

023

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
4,609
o tasarımcılar siteyi kodlamıyor o tasarımcılar sitenin nasıl görünmesi gerektiğini yazılımcılara söylüyor sonra da yazılımcılar o siteyi kodluyor yani nasıl görünmesi gerektiğini biliyorsan kodlaması kolay
Tamam şimdi XenForo'yu otur baştan yaz.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910

yani sadece ekmeğimizi kazanma derdindeysek diplomaya gerek yok ama eğer zengin olmak istiyorsak üni bir zorunluluk öyle mi anlamalıyım
Nasil gorunmesi gerektigini soylemiyorlar, arayuzunu genelde PS ya da XD ile cizip dosyasini yazilimciya iletiyorlar ya da satisini yapiyorlar, bazen HTML CSS kismini da hallediyorlar. Bulundugun bir projede tasarimciniz sadece sitenin nasil gorunecegini mi soylemisti, nereden edindin bu bilgiyi?

Tamam şimdi XenForo'yu otur baştan yaz.
Sana bu elemanin analizini yapayim mi? Youtube'da yazilim tutorial serilerinde ilk videonun 300.000 izlenmesi olur, ikinci videonun 50.000'i gecmez ya; bu arkadas o 250.000 kisiden birisi.

• Beğen

Tekashi Walsh

Cezalı
Cezalı
Reaksiyon puanı
24
Dilleri bilmeniz için gerekli değil fakat bir çok şirket bünyesine yazılımcı alırken diploma istiyor.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Bu tip insanlar, 10 basarili kisiden uni okumayip aklini kullanarak basarili olan 2 kisiyi goruyorlar, ama uni okuyup ustune bir de aklini kullanarak basarili olan 8 kisiyi gormuyorlar.
O yüzden tandıklarım ve yakın çevredekiler üniversite mezunu olduğu halde iş bulamıyor ya da gidip kasiyer, güvenlik oluyor. Üniversite boş diplomadan başka bir şey değil. Herkes bir yerlere torpille geliyor.

O yüzden tandıklarım ve yakın çevredekiler üniversite mezunu olduğu halde iş bulamıyor ya da gidip kasiyer, güvenlik oluyor. Üniversite boş diplomadan başka bir şey değil. Herkes bir yerlere torpille geliyor.
Birde üniversite okumayın demiyorum okumak isteyen okusun ama iyi bir iş bulmayı unutsun.

Okuyanlar akilli olarak girip mal olarak mi cikiyor nasil bir zihniyete sahipsin haci sen? TYT'den 240 puan aldim kendimi avutmaliyim diye bu hallere dusmene gercekten gerek yok. Daha cevap yazmayacagim sana liseli.
Ben öyle bir şey mi dedim sanki üniversiteyi gidip iyi bir iş bulmayı beklemeyin diyorum sen gelmiş konuyu saptırıyorsun. Yaşın küçük herhalde zamanı geldi mi ne demek isteğimi gayette iyi anlayacaksın.

Son düzenleme:

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910

Birde üniversite okumayın demiyorum okumak isteyen okusun ama iyi bir iş bulmayı unutsun.

Ben öyle bir şey mi dedim sanki üniversiteyi gidip iyi bir iş bulmayı beklemeyin diyorum sen gelmiş konuyu saptırıyorsun. Yaşın küçük herhalde zamanı geldi mi ne demek isteğimi gayette iyi anlayacaksın.
Yasimiz muhtemelen aynidir, ya da benden buyuksundur bilmiyorum ama sonuc olarak uniye gidiyorum. Uza liseli.

Malik von Suomi

Dekan
Cezalı
Reaksiyon puanı
6,993
merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok sanmıyorum ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. ek olarak benim bildiğim programlama dillerini öğrendiğim kişiler(yazılım öğreten yayıncılar)in özgeçmişini okuyorum çoğu üniversite okumamış 20 30 tane programlama dili bilen insanlar. nasıl oluyor da bu kişiler üniversite okumadan bu kadar dil bilebiliyor?
Bu ezber yapmadan hukuk bitirebilirmiyim?

Sorusu ile eş.
Yaparsın ama yapana kadar zaten Üniversiteyi 2 kere bitirmiş olursun.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Diplomalı kasiyer geliyor. Sen 2 üniversite oku kesin iyi bir iş bulursun.
Seni bebekken 3 atip 2 mi tuttular? PC muhendisligi hazirligi okuyorum sen de bilgisayar ve yazilimla ugrasiyorsun degil mi? Bu sartlar altinda kim kendini gelistirirse o daha iyi yere gelecekken benim kasiyer olup senin is bulman nasil daha mumkun oluyor aslfhalslaisghlasgas. Benim hocalardan ders alabilme, yurt disina cikabilme, etkinliklere katilabilme gibi avantajlarimin da oldugunu unutmayalim.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Seni bebekken 3 atip 2 mi tuttular? PC muhendisligi hazirligi okuyorum sen de bilgisayar ve yazilimla ugrasiyorsun degil mi? Bu sartlar altinda kim kendini gelistirirse o daha iyi yere gelecekken benim kasiyer olup senin is bulman nasil daha mumkun oluyor aslfhalslaisghlasgas. Benim hocalardan ders alabilme, yurt disina cikabilme, etkinliklere katilabilme gibi avantajlarimin da oldugunu unutmayalim.
Bilgisayar yazlımı değil donanımı ile uğraşıyorum. Yaşadığın ülkeyi unuttun herhalde herkes bir yerlere torpille geliyor. Sen merak sen kapı kapı iş ararken ben dükkanımı açıp işimi kurmuş olacağım veya avukat akrabam sayesinde herhangi bir devlet kurumunda olacağım.

gnaremoob

Doçent
Reaksiyon puanı
910
Bilgisayar yazlımı değil donanımı ile uğraşıyorum. Yaşadığın ülkeyi unuttun herhalde herkes bir yerlere torpille geliyor. Sen merak sen kapı kapı iş ararken ben dükkanımı açıp işimi kurmuş olacağım veya avukat akrabam sayesinde herhangi bir devlet kurumunda olacağım.
Tamam kur 20 metrekare dukkanini bilgisayar tamir et 20 liraya format falan at. Uniden sonra yurt disina yerlesecegim ben.

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
Tamam kur 20 metrekare dukkanini bilgisayar tamir et 20 liraya format falan at. Uniden sonra yurt disina yerlesecegim ben.
Bilgisayarcı dükkanı açacağım diye bir şey demedim. Yurt dışına çıkıp vatandaşlık alırsan hayatını kurtarırsın onu diyim.

_emre_emre_

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
2,265
türkiyede okusan bile zor. iyi bir lise; çok iyi bir üniversite(sana yurt dışında iş imkanı verecek türden) lazım. üniversite zorunlu değil ama yurt dışında. türkiyede bu işsizlik oranıyla hiçbirşey yapamazsın

umit4421

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,114
türkiyede okusan bile zor. iyi bir lise; çok iyi bir üniversite(sana yurt dışında iş imkanı verecek türden) lazım. üniversite zorunlu değil ama yurt dışında. türkiyede bu işsizlik oranıyla hiçbirşey yapamazsın
Kesinlikle.

yazılım_yazar

Öğrenci
Reaksiyon puanı
9
yalnız siz şu an niye olduğunuz yerler ile birbirinize hava atıyorsunuz. biriniz üniversiteyi kazanmış ta olsanız ikiniz de eşitsiniz. lütfen üzerinize alınmayın ama bu yaptığınız çok yanlış

crow88

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,268
1-matematik bilgin
2-hafızan
3-hırs,azim,zaman(fedakarlık)
4-Güven
5-Özveri
6-Tecrübe
7-sebatkar,sabır
8-sakin

Tamam okul,ünüversite olmalıda daaaa!!
her ehliyeti olanda araba kullanamıyor,kullansa da problem olduğunda çakılıyor.
sen gene oku,ama çalış çalış çalış..
önce programcılık mantığını öğrenmek lazım

Algoritma ve Programlamaya Giriş kitap(örnek)
kitap linki

Son düzenleme:
  • Beğen

ozmen_celik

Doçent
Reaksiyon puanı
341
merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok
merhaba arkadaşlar ben bir şeyi çok merak ettim yazılımcı olmak için üniversitelere gitmek lazım mı. ben çok sanmıyorum ama sizin de fikrinizi almak istiyorum. ek olarak benim bildiğim programlama dillerini öğrendiğim kişiler(yazılım öğreten yayıncılar)in özgeçmişini okuyorum çoğu üniversite okumamış 20 30 tane programlama dili bilen insanlar. nasıl oluyor da bu kişiler üniversite okumadan bu kadar dil bilebiliyor?
İstediğin kadar kendini geliştir yada kursu al ama akademik gibi olmuyor çünkü sana “öğrenmeyi öğretiyorlar “. Diplomasız iş bulur çalışırsın yazılımcıda olursun ama inan akademik çok başka bir seviye yani yaklaşımın, bakış açın, çözüm yolların herşey dahada farklı oluyor iyi anlamda.