Soru Yazılım Öğrenmeye Nereden Başlanmalı?

bloodsucker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Merhaba arkadaşlar.

Yazılıma dair fikri olmayan, bilgi edinmek, bu alanda ilerlemek isteyen birçok kişi vardır. Ben de onlardan biriyim. Yazılıma nereden başlanmalı, bilgi birikimi olmayan biri nasıl ilerlemeli? bunların yanıtlarını arıyorum.

Bu konuyla birlikte kafasında soru işareti olan arkadaşları da aydınlatmış oluruz. Bilgisi olan değerli forum üyelerinden cevaplar bekliyorum. Teşekkür ederim.

xYavuz

Profesör
Reaksiyon puanı
1,290
Merhaba arkadaşlar.

Yazılıma dair fikri olmayan, bilgi edinmek, bu alanda ilerlemek isteyen birçok kişi vardır. Ben de onlardan biriyim. Yazılıma nereden başlanmalı, bilgi birikimi olmayan biri nasıl ilerlemeli? bunların yanıtlarını arıyorum.

Bu konuyla birlikte kafasında soru işareti olan arkadaşları da aydınlatmış oluruz. Bilgisi olan değerli forum üyelerinden cevaplar bekliyorum. Teşekkür ederim.
Hangi dalda ilerlemek istiyorsun? Aklında ne yapmak var?
Oyun Geliştirme,
Yapay Zeka,
Web Developer,
vb.
kendine bir hedef seçeceksin ki ona göre yardımcı olalım :)

Eğer bu konulardan hiç biri aklında yoksa yazılıma genel olarak bir adım atayım sonra hedefi belirlerim dersen;
HTML ve CSS Olabilir Frount-End(Arayüz) Web geliştirme üzerine gidersin veya

Python, C, C#, C++ dillerinden birini seçerek programlama üzerine gidebilirsin ben HTML ve CSS ile başladım sonrasında kendimi pythona verdim

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Merhaba arkadaşlar.

Algoritma öğrenmekle başlamanız gerekiyor. Bundan sonra ise ISA, işletim sistemi gibi konular hakkında (yüzeysel de olsa) araştırma yapmanız ve ne yapmak istiyorsanız (UEFI, oyun, site tasarlama vs.) onunla ilgili IDE, dil vs. öğrenmeniz gerekiyor. Sonra clean code ve SOLID yapısını öğrenmeniz lazım yüksek maaşlı iş bulabilmek için iyi bir firmada.

bloodsucker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Hangi dalda ilerlemek istiyorsun? Aklında ne yapmak var?
Oyun Geliştirme,
Yapay Zeka,
Web Developer,
vb.
kendine bir hedef seçeceksin ki ona göre yardımcı olalım :)

Eğer bu konulardan hiç biri aklında yoksa yazılıma genel olarak bir adım atayım sonra hedefi belirlerim dersen;
HTML ve CSS Olabilir Frount-End(Arayüz) Web geliştirme üzerine gidersin veya

Python, C, C#, C++ dillerinden birini seçerek programlama üzerine gidebilirsin ben HTML ve CSS ile başladım sonrasında kendimi pythona ver
Dediğiniz gibi HTML ve CSS başlangıçta olabilir. Ben Web Tasarım öğrenmek istiyorum. Öğrenirken kendi sitemi tasarlarım bu benim için iyi bir öğrenme şekli olur. YouTube'daki eğitim videolarını da araştıracağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Algoritma öğrenmekle başlamanız gerekiyor. Bundan sonra ise ISA, işletim sistemi gibi konular hakkında (yüzeysel de olsa) araştırma yapmanız ve ne yapmak istiyorsanız (UEFI, oyun, site tasarlama vs.) onunla ilgili IDE, dil vs. öğrenmeniz gerekiyor. Sonra clean code ve SOLID yapısını öğrenmeniz lazım yüksek maaşlı iş bulabilmek için iyi bir firmada.
Önerebileceğiniz eğitim platformları var mı acaba?

EFI Shell

Süper Moderatör
Süper Moderatör
Reaksiyon puanı
19,253
Dediğiniz gibi HTML ve CSS başlangıçta olabilir. Ben Web Tasarım öğrenmek istiyorum. Öğrenirken kendi sitemi tasarlarım bu benim için iyi bir öğrenme şekli olur. YouTube'daki eğitim videolarını da araştıracağım.
Mesaj otomatik birleştirildi:

Önerebileceğiniz eğitim platformları var mı acaba?
Udemy'deki kurslara bakabilirsiniz. BTK Akademi'de de güzel kurslar var diye biliyorum.

bloodsucker

Öğrenci
Reaksiyon puanı
4
Udemy'deki kurslara bakabilirsiniz. BTK Akademi'de de güzel kurslar var diye biliyorum.
Teşekkür ederim. Başlangıç için algoritmaları öğreneceğim. Daha sonra HTML ve CSS üzerine çalışacağım. Bunları öğrendikçe bahsettiğiniz kaynaklar üzerinden Web Geliştirme eğitimleriyle devam ederek ilerlemeye devam edeceğim.