Yazilim guncelleme sorunu

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaslar sormam gereken bir soru var . Yurtdisindan aldiginiz bir telefonun yazilim guncellemesi alabilmesi icin imeisinin kaydedilmesi mi gerekir ? Kaydedildikten sonra da turkiyeye gore mi guncelleme almaya devam edecek ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Güncellemeler IMEI üzerinden dağıtılır genelde. O yüzden kayıt ettirmeniz lazım cihazı, güncelleme falan alamazsınız. Anca romları indirip kurarsınız oda ne kadar etkili olur bilemiyorum.

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Kayit ettircem zaten de guncelleme alamama gibi bi durumum olmaz dimi

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
Kayit ettircem zaten de guncelleme alamama gibi bi durumum olmaz dimi

Hayır olmaz. Bir tanıdığım yurt dışından telefon getirmişti sonra kayıt ettirdi gelen güncellemeleri aldı. Kayıt ettirince telefon Türkiye cihazı olucak haliyle Türkiye'ye yollanan güncellemeler IMEI üzerinden dağıtılırken sizin IMEI'de orada olucak ve sizede gelicek.

Gidip telefonculardan yaptırmayın. Ben hiç bu işlere bulaşmadım fakat pasaporta falan kayıt işleri varmış yani en doğurusu nasılsa öyle kayıt ettir yoksa güncelleme falan gelmez sahte IMEI attırırsanız.

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Yok pasaportum var gelirken ona kaydettircem simdi ondan sonra sikinti olur mu diye endiseleniyodm olmayacagini ogrndim tesekkur ederim :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ilgisi yok vikingciğim. isterse kaydettirmesin, telefon Türkiye de kullanıma kapatılsın. yine de güncelleme alır. güncellemeyi telefondaki kurulu rom un ait olduğu ülkeye göre alır. yani yazılım konusunun kaydettirmeyle alakası yok.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Sizin IMEI kaydınız üretici firmayı baglamaz firma telefonu hangi ülkeye sattıyla yada çıktıysa o ülke ile güncellemeleri alırsınız.

Yoksa burada kayıt yapılınca BTK firmaya bilgi vermez böyle bir sistem yok.

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Ama bildigim kadariyla guncellemeler imei uzerinden dagitiliyor ?

Vikings

Dekan
Reaksiyon puanı
91
ilgisi yok vikingciğim. isterse kaydettirmesin, telefon Türkiye de kullanıma kapatılsın. yine de güncelleme alır. güncellemeyi telefondaki kurulu rom un ait olduğu ülkeye göre alır. yani yazılım konusunun kaydettirmeyle alakası yok.

Romun kayıtlı olduğu ülkeninde güncellemeye etkisi var fakat güncellemeler IMEI üzerinden dağıtımı yapılır. Romunada bakılır Turkey romu kullanıyorsan gelicek güncellemenin romu Turkiye romu olur. Dediğim şeyin ne kadar alakasız olduğunun farkındamısın?

Ben G2 kullanırken Almanya romu attım, her kes kitkat güncellemesi aldı ben neden alamamıştım? Türkiye romuna döndükten sonra ota üzerinden bildirim geldi.

Romlara göre dağıtım yapılsaydı Almanya romu kullanırken almanyaya gelen güncelleme banada gelirdi. Dediğim gibi IMEI'ye göre dağıtılıyor ve rom hangi ülkeninse o ülkeden dağıtılmaya devam edilir.

samed2106

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Imei kayitli olduktan sonra hangi ulkede guncelleme geldiyse bana da gelecek ama imeiyi kaydettirmem lazim o zaman