Yazıcı USBsini takınca diğer USBler pasif oluyor

BirGaripYolcu06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
İş yerindeki bilgisayarıma format attım. Yazıcı USBsini takınca diğer USBler pasif oluyor. Klavye, mause çalışmıyor. Yazıcı USBsini çıkarınca diğer USBler aktif oluyor. Driver eksikliği de yok. Nedendir acep? Yazıcı olmadan olmuyor.

Özgür Ç..

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
6,465
Yazıyı takınca uyarı veriyor mu yoksa çalışıyor mu?

BirGaripYolcu06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Yazıyı takınca uyarı veriyor mu yoksa çalışıyor mu?
Hiçbir uyarı vermiyor. Ekranda her şey donuyor. Yazıcının kablosunu çıkarınca ekran tekrar aktif oluyor. Bir şey fark ettim. Yazıcının kablosu pcye takılı olunca pc power tuşuna tıklıyorum, power tuşu çalışmıyor. Kaployu çıkarınca çalışıyor.

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
İş yerindeki bilgisayarıma format attım. Yazıcı USBsini takınca diğer USBler pasif oluyor. Klavye, mause çalışmıyor. Yazıcı USBsini çıkarınca diğer USBler aktif oluyor. Driver eksikliği de yok. Nedendir acep? Yazıcı olmadan olmuyor.
Kabloda kısa devre var demektir bu diğerleri pasif olurki kendilerini korusun

BirGaripYolcu06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Sorunu çözdüm.

Bilgisayarlık ve formatlık bir sıkıntısı yokmuş. Başka bir yazıcıyı benim bilgisayara bağladım. Ne Mouse ne de klavye dondu, tüm usbler çalıştı. Demek ki yazıcıda bir sorun var diye yazıcıyı kurcaladım. Yazıcı kablosunun yazıcıya bağlanan kısımda 4 tane tel var. Tellerden birisi eğrilmiş onu düzelttim ?

Yani anlam veremediğim şu. Altı üstü küçücük bir tel eğrilmiş, Power tuşunu bile pasif bırakıyor.

aliozkl

Asistan
Reaksiyon puanı
61
Sorunu çözdüm.

Bilgisayarlık ve formatlık bir sıkıntısı yokmuş. Başka bir yazıcıyı benim bilgisayara bağladım. Ne Mouse ne de klavye dondu, tüm usbler çalıştı. Demek ki yazıcıda bir sorun var diye yazıcıyı kurcaladım. Yazıcı kablosunun yazıcıya bağlanan kısımda 4 tane tel var. Tellerden birisi eğrilmiş onu düzelttim ?

Yani anlam veremediğim şu. Altı üstü küçücük bir tel eğrilmiş, Power tuşunu bile pasif bırakıyor.
senin adına sevindim

BirGaripYolcu06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
@Özgür Ç..
@oguzrx
@Mert Şefik
@alicanozk

Bu durumu atlattıktan sonda hp yazıcıyı yüklemem gerekti. Scan ve yazdırma yapmam gerek.
HP Print and Scan Doctor programını kurdum.
Donanım taraması tamam.

3.png

HP Print and Scan Doctor programı yazıcının 30 mblık driverini indirdi. Yüklenmeye başladı, %99 olunca aşağıdaki uyarıyı verdi ve yüklemedi. 3 kez denedim, aynı hatayı veriyor.

2.png

daily.Chavo

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
1,494
Son düzenleyen moderatör:

Mert Şefik

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
3,580
Yazıcınızın modeli neydi
Mesaj otomatik birleştirildi:

Ve eğer şimdi söyleyeceklerim olmazsa yazıcıyı modeminizin arkasındaki usb ye bağlayıp öyle deneyin

oguzrx

Profesör
Reaksiyon puanı
680
@Özgür Ç..
@oguzrx
@Mert Şefik
@alicanozk

Bu durumu atlattıktan sonda hp yazıcıyı yüklemem gerekti. Scan ve yazdırma yapmam gerek.
HP Print and Scan Doctor programını kurdum.
Donanım taraması tamam.

Ekli dosyayı görüntüle 128944

HP Print and Scan Doctor programı yazıcının 30 mblık driverini indirdi. Yüklenmeye başladı, %99 olunca aşağıdaki uyarıyı verdi ve yüklemedi. 3 kez denedim, aynı hatayı veriyor.

Ekli dosyayı görüntüle 128946
Farklı kablo ile deneyiniz, windows kaç kullanıyorsun?

BirGaripYolcu06

Öğrenci
Reaksiyon puanı
2
Programın yüklenmeme sorununuda düzelttim.
1. HP LaserJet Pro MFP M127 series Software and Driver Downloads | HP® Customer Support bu adresten Firmware menüsü altındaki "HP LaserJet Pro MFP M127M128 Series Firmware Update" programını indirip çalıştırın.
2. Yazıcı kablosunun bilgisayara giriş usb girişini başka bir usb girişine takın.
3- yukarıda aynı adresteki Driver-Product Installation Software menüsü altındaki"HP LaserJet Pro MFP M127/128 Series Full Software and Drivers" indirip kurun.

Bende bu şekil çözüldü.