Yasakçı Zihniyet Memurlar.net

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan flsf
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

flsf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Memurlarla ilgili haberlerin yayınlandığı ve forum sayfalarında memurların özlük haklarını dile getirdiği bir web sitesi. Bu sitede zaman zaman üyeler arasında kırıcı hatta hakaretvari yazışmalar olmasına rağmen site editörleri hiçbir müdahalede bulunmazken siteye yapılan en küçük bir eleştiride veya niye diye bir soru sorduğunda başta yazışamama olmak üzere bir kısım YASAKlar gelmekte. Yazışamadığın için derdini dile getirme imkanında yok.
Sanki şato! kendi kendilerine uyduruktan ürettikleri bahanelerle yasak getirebiliyorlar. Hatta kendi koydukları yasaklar hep kendilerini korumak adına yaptıkları yasaklar. Sanki şato kurmuşlar yeni üye ile de yazışmaya (siteyi tanımak için yapılan süre bahanesiyle) izin vermiyorlar.
Bir haber sitesi olmasına rağmen Künye'leride yok.
21.yy'da bu çağdışı yasakçı zihniyeti kınıyorum.

Not: Bu yazı bu haliyle(hatta kınıyorum yazısı olmasa bile) memurlar.net te yayınlanmış olsaydı üyeadına yazışamama yasağı veya üyeliğin iptali, bu yazıyıda derhal silmişlerdi.

Anlaşılan benden başka şikayetçi olan yok bu siteden. veya kimse bu siteyi tanımıyor, kullanmıyor.

braveheart.fb

Profesör
Reaksiyon puanı
92
Site memur ailesinin geniş kapsamlı olarak yararlandığı ender sitelerden biridir. içerik olarak dolu ve doyurucudur. Ama forum sitelerinde –hele ki memursanız-genelde isyanların, sitemlerin ardı arkası kesilmez. Her kes bulunduğu konumdan şikayetçi, aslında hak etmediği bir yerde olduğunu düşünür. Sonuçta empati yerine bitmek tükenmek bilmeyen sorunlar anlatılır. Konu öyle bir noktaya gelir ki kişi ne kadar haklı olduğunu göstermek için karşı tarafın düşüncelerine saldırır: Oda bişi mi canım, aslında sen benim durumu görsen. Siz saten iş mi yapıyorsunuz?

Ben “memurlar.net” sitesin büyük bir site olduğu kanısındayım.Benim şikayet ettiğim konu yasakçı olmaları değil. Haberlerinin büyük bir kısmını ancak bir hukukçunun anlayabileceği bir dilde yazmalarıdır. Normal bir okur her okuduğu makalede kafasında ya yeni sorular oluşur yada mevcut sorunların bir kısmının cevabını alamdan sayfayı kapatmak zorunda kalır. Ayrıca gönderdiğiniz neredeyse hiç bir e-maile cevap vermezler:)

**osk@r78**

Asistan
Reaksiyon puanı
3
Sadece bilgi almak amaçlı arada sırada baktığım bi site.içerik olarak gayet iyi.üye olmadım.onun için iyi yada kötü yorumda bulunamam.

flsf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Site memur ailesinin geniş kapsamlı olarak yararlandığı ender sitelerden biridir. içerik olarak dolu ve doyurucudur. Ama forum sitelerinde –hele ki memursanız-genelde isyanların, sitemlerin ardı arkası kesilmez. Her kes bulunduğu konumdan şikayetçi, aslında hak etmediği bir yerde olduğunu düşünür. Sonuçta empati yerine bitmek tükenmek bilmeyen sorunlar anlatılır. Konu öyle bir noktaya gelir ki kişi ne kadar haklı olduğunu göstermek için karşı tarafın düşüncelerine saldırır: Oda bişi mi canım, aslında sen benim durumu görsen. Siz saten iş mi yapıyorsunuz?

Ben “memurlar.net” sitesin büyük bir site olduğu kanısındayım.Benim şikayet ettiğim konu yasakçı olmaları değil. Haberlerinin büyük bir kısmını ancak bir hukukçunun anlayabileceği bir dilde yazmalarıdır. Normal bir okur her okuduğu makalede kafasında ya yeni sorular oluşur yada mevcut sorunların bir kısmının cevabını alamdan sayfayı kapatmak zorunda kalır. Ayrıca gönderdiğiniz neredeyse hiç bir e-maile cevap vermezler:)
Üyelerin birbirlerine hakaret etmeleri aşağılamaları hiçbir zaman YASAĞA tabii değil. benimde kızdığım asıl konu editörlerin kafasına göre forumdan mesajların silinmesi (yanlış anlamayın küfür, hakaret vs.yok). Niye silindiğini editörlere sorduğunuzda ise hemen yasaklanmanız. İlk mesajı buraya yazdıktan sonra tekrar malum siteye girdim forumda insanlar birbirlerine kavgada söylenmeyecek sözler safediyorlar ama editörler hiç müdahale etmiyor. Eğer o hakaretlerin yüzde biri editörlere yapılsa hemen yasaklanır ve başlık derhal ortadan kalkardı. Çifte standart var. Eğer editörlerden birisinin bir sorunu olsa ana sayfada günlerce ve defalarca haber olur. Ama binlerce memurun yaşadığı bir sorunu anasayfaya taşıyın haber yapın dersin karşılığı sesini kesmek yasaklanmak olur. (dediğim gibi hiçbir hakaret ve küfür olmamasına rağmen)

tarumoloji

Profesör
Reaksiyon puanı
44
Forumu işe yaramaz; kendi haline bırakmışlar zaten, yönetimde olaylara taraflı yaklaşıyor çogu zaman. Haberlerde bazen o kadar önemli bir şey oluyor ki Türkiye bunu konuşuyor ama Memurlar sitesinde ise arada bir yerde yazılmış olarak görürüyorsunuz. Bu nedenle http://www.memuruz.net/ sitesine de bakmayı ihmal etmem ben.

myefsane

Dekan
Reaksiyon puanı
49
Kesinlikle alternatiflere yönelmek şart :)

TazzzY

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
275
Her Yerde Taraf var Hiç bi yer tarafsız değil tam anlamıyla Artık Alıştık böyle şeylere Sesini çıkarttığın zaman Susturup engellemeye çalışıyorlar En iyisi Hiç bulaşmamak.

ksfno1

Asistan
Reaksiyon puanı
1
memurlar.net 5 para etmez bir sitedir, forum kısmında A kadro devlet memurlarının aldığı maaşları abartan üyeleriyle ünlüdür. Bahsi geçen pozisyondaki bir memur ya da çalışan 3500 TL alıyorsa bu rakamı 6000 TL şeklinde abartarak yazanların sayısı azımsanamayacak kadar çoktur.

spybot

Guru
Emektar
Reaksiyon puanı
630
İnternet hayatımda toplasan 4-5 kere girmişimdir.:)

ZorhaK

Rektör
Reaksiyon puanı
259
Memurlar net her gün defalarca girdiğim bi sitedir.Çok uzun zamandır ilgiyle takip ettiğim halde üye olma gereği duymadım.O yüzden forum ile ilgili bir yorumum olamaz.

Ancak MEB i avucunun içine almış bir site.Sitede hangi haber üzerinde durulursa o konuda MEB ten bir açıklama ya da uygulama geliyor.

flsf

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Ancak MEB i avucunun içine almış bir site.Sitede hangi haber üzerinde durulursa o konuda MEB ten bir açıklama ya da uygulama geliyor.
Dostum tespitin çok doğru. Maalesef üyelerin sorunları değilde editörlerin sorunları ve isteğine göre haber yapılıyor ve ya gündem oluşturuluyor.
Alternatif lazım; bu konuda daha önceki sayfada verilmiş sitelerde çok yavan ve gündemden uzak. raytingide düşük.