- Katılım
- 6 Ağustos 2008
- Mesajlar
- 20,604
- Reaksiyon puanı
- 492
- Puanları
- 83
'Sağlıklı yaşlanmak için yaşa göre beslenmek gerek' diyen uzmanlar; 20'li yaşlardan 60'lı yaşlara kadar kişilere özel beslenme önerilerinde bulundu.
Yaş ilerledikçe kilo alma kaygıları ile birlikte beslenmenin hayatımızdaki etkisi daha fazla hissediliyor. Sağlıklı ve kaliteli yaş almak için kişinin farklı yaşlarda dikkat etmesi gereken farklı beslenme önlemleri öne çıkıyor. 20'li yaşlardan 60 yaş ve üstüne kadar hem kadınlara hem de erkeklere özel beslenme önerileriyle yıllara meydan okumak mümkün oluyor...
20'Lİ YILLAR: Artık ergenlik çağında değilsiniz, o yüzden yediklerinize daha çok dikkat etme zamanı geldi. Günde en az 85 gram tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve Tip 2 diyabet riskinizi azaltır.
30'LU YILLAR: Şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Fazla şeker tüketimi kan şekeri dengesini bozar.
ERKEKLERE ÖZEL
20'Lİ YILLAR: İleriki yaşlarınızda şeker hastası olmamak için bol lifli gıdalara yönelin. Asitli içeceklerden uzak durun.
30'LU YILLAR: Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Bunu yağsız kırmızı et, tavuk ve tam taneli bakliyattan sağlayabilirsiniz. Şekerli ve nişastalı yiyecekleri sınırlandırın.
40'LI YILLAR: Erkekler 40'lı yaşlarında çok daha büyük olasılıkla karın bölgesinden yağlanabilir. Bu da metabolik sendrom, diyabet, ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Tam tahıllı olmayan, doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren yiyeceklerden kaçının.
50'Lİ YILLAR: Bol sebzemeyve ve süt ürünleri tüketin. Kuruyemişlere ağırlık verin. Tabii ki, sınırlı ölçüde...
60'LI YILLAR: Çoğu günler tahıl, protein, sebze-meyve, süt ürünleri gibi tüm gruplardan gıda alın. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin. Her meyve yiyişinizde elmaya uzanmayın.
sabah
Yaş ilerledikçe kilo alma kaygıları ile birlikte beslenmenin hayatımızdaki etkisi daha fazla hissediliyor. Sağlıklı ve kaliteli yaş almak için kişinin farklı yaşlarda dikkat etmesi gereken farklı beslenme önlemleri öne çıkıyor. 20'li yaşlardan 60 yaş ve üstüne kadar hem kadınlara hem de erkeklere özel beslenme önerileriyle yıllara meydan okumak mümkün oluyor...
20'Lİ YILLAR: Artık ergenlik çağında değilsiniz, o yüzden yediklerinize daha çok dikkat etme zamanı geldi. Günde en az 85 gram tam tahıllı gıda yemeyi hedefleyin. Yulaf, arpa, buğday ve esmer pirinç, hepsi lif açısından zengindir ve Tip 2 diyabet riskinizi azaltır.
30'LU YILLAR: Şekerli yiyecekleri ve kalorisi yüksek, besin değeri düşük içecekleri sınırlandırın. Fazla şeker tüketimi kan şekeri dengesini bozar.
ERKEKLERE ÖZEL
20'Lİ YILLAR: İleriki yaşlarınızda şeker hastası olmamak için bol lifli gıdalara yönelin. Asitli içeceklerden uzak durun.
30'LU YILLAR: Yüksek kaliteli protein alımınızı artırın. Bunu yağsız kırmızı et, tavuk ve tam taneli bakliyattan sağlayabilirsiniz. Şekerli ve nişastalı yiyecekleri sınırlandırın.
40'LI YILLAR: Erkekler 40'lı yaşlarında çok daha büyük olasılıkla karın bölgesinden yağlanabilir. Bu da metabolik sendrom, diyabet, ya da kalp hastalığının habercisi olabilir. Tam tahıllı olmayan, doymuş yağ oranı yüksek, trans yağ içeren yiyeceklerden kaçının.
50'Lİ YILLAR: Bol sebzemeyve ve süt ürünleri tüketin. Kuruyemişlere ağırlık verin. Tabii ki, sınırlı ölçüde...
60'LI YILLAR: Çoğu günler tahıl, protein, sebze-meyve, süt ürünleri gibi tüm gruplardan gıda alın. Her gıda grubundan farklı yiyecekler seçin. Her meyve yiyişinizde elmaya uzanmayın.
sabah