Yamyam Sofrası

Bu konuyu okuyanlar

Penetrator God

Doçent
Katılım
14 Ocak 2020
Mesajlar
864
Çözümler
1
Reaksiyon puanı
527
Puanları
93
Yaş
26
166509589-352-k384072.jpg


Hjaalmarch'ın başkenti Morthal kasabasındaki bir handa...

- Merhaba, evlat. dedi yaşlı adam.

- Senin evladın değilim, dede. diye karşılık verdi Kaegar.

- Adımı bildin. dedi yaşlı adam kıkırdayarak ve ekledi. Bana buralarda Büyük Baba derler.

- Hazır lafı açılmışken, belki sen bana yardımcı olabilirsin. dedi Kaegar ve ekledi. Bir kaç haftadır şu lanetli ve kokuşmuş yerden ayrılmaya çalışıyorum ancak son zamanlarda biraz meteliksiz kaldım. Bana uygun bildiğin bir iş var mı buralarda? Şöyle kılıç çarpıştıracağım tarz da, kesesi dolgun olandan.?

- Yardımcı olmayı çok isterdim ancak senin aradığın tarz da bir iş bildiğimden emin değilim. Belki de bana dua etmem için bataklık ormanının içindeki şapele kadar eşlik edersin? Yaşlıyım ve eskiden olduğu gibi yolda karşılaşacağım kurtları yada dev örümcekleri sopamla kovalayacak kadar da sıhhatli değilim artık. dedi Büyük Baba.

- Ödeme alacağım bir iş düşünüyordum, ama pekala, babalık. Seni oraya götüreceğim. dedi Kaegar.

Büyük Baba olarak anılan yaşlı bir adam Kaegar'dan bataklıktaki Talos mabedine gidebilmek için kendisine eşlik etmesini istedi. Başına bir şeyin gelmediğinden emin olmak için Kaegar adeti olmadığı halde bedava olarak yaşlı adamın ricasını gerçi çevirmedi ve peşinden ona eskortluk yapmak için gitti.

- İşte geldik evlat. dedi Büyük Baba.

- Buradan sonra evine dönebilirmisin.? dedi Kaegar.

- Sen beni merak etme. dedi Büyük Baba yüzünde bir tebessümle ve ekledi. Mecbur olmadığın halde karşılık beklemeden bana yardım ettin. Fakir bir adamım verecek septimim yok ama kabul edersen ormanda bir kulübem var seni oraya davet ediyorum. İlahlar ne verdiyse yeriz içeriz. Sert bir kuzeyli birası saklıyordum, bugüne kısmetmiş.

- Tamam, kabul ediyorum teklifini. Kurt gibi acıkmıştım zaten.

Kaegar Büyük Baba''nın yemek davetini geri çevirememişti. İçinde Büyük Babayla ilgili bir sıkıntı vardı ama karnının açlığı mantığının önüne geçmişti.

- Burası da benim evim olur. Buyur çekinme lütfen otur masaya yemeği soğumadan yiyelim. Servise başlıyorum. dedi Büyük Baba heyacanlı bir ses tonuyla.

- Şu kafatası insana mı ait.? diye sordu Kaegar tedirgin bir ses tonuyla.

- Evet. dedi Büyük Baba soğuk bir şekilde.

- Kemirilmiş insan kemikleri! Etleri, Beyin parçaları...!? diye karşılık verdi Kaegar.

- Onlarda. dedi Büyük baba.

- Galiba kusacağım... dedi Kaegar yüzünü ekşiterek.

- Hemen yargılama - önce nedenimi bir dinle. diye atıldı Büyük Baba.

- Bir yamyamın acaba ne gibi sebepleri olabilir.? dedi Kaegar.

- Solgun duruyorsun, bir şeyler yemek ister misin.? dedi Büyük Baba.

Kaegar çok şaşırmıştı... Talos mabedine götürdüğü adam yamyam çıkmıştı.

- Açıklaman mı var bu şeye ? O zaman alsana soru "Neden insan eti yiyorsun be adam. ?!" diye sordu Kaegar öfkeli bir ses tonuyla.

- Hoşuma gidiyor. Herkes bilmez ama şifalı özellikleri var... ve tadı da tavuk gibi. Yarım kilo insan etinin sağladığı.... Büyük Baba'nın lafı yarıda kesilir.

- Kalsın, anlatma. diye araya girdi Kaegar.

- Sen sordun. Bazı kesin kurallarım var - mesela, asla çocuk tüketmem. dedi Büyük Baba.

- Gerçekten övülmeye değer bir davranış." dedi Kaegar.

- Kinayeye gerek yok. Genellikle hırsız veya bir haydutu hallederim. Ama özellikle orman elfi etine hastayım - aroması, doğal kökler ve baharatlarla aşılanmış. dedi Büyük Baba.

- Ork eti peki.? dedi Kaegar.

- Damarlı ve tel tel. Bir kere denemiştim yıllar önceydi. Aslında onun ork eti olduğundan bile pek emin değilim. Bedeni bir Keskin Diş tarafından parçalanmıştı. Onun için Keskin Dişle dövüşmüş olmam, benim için utanç verici. Payıma düşen o küçük kanlı parçaların... Büyük Baba'nın lafı tekrar yarıda kesilir.

- Yeter. dedi Kaegar.

- Nasıl istersen. Daha da konuşmuyorum. dedi Büyük Baba.

- Yaşamayı haketmiyorsun.! dedi Kaegar.

- Beni istediğin her zaman öldürebilirsin ama canlı daha çok işine yararım. Üçsuz bucaksız bilgim var ve bu tuz bataklığını avucumun içi gibi bilirim. Sana yardımcı olabilirim. diye karşılık verdi Büyük Baba.

- Sanki sana inanacağım. Gittiğim anda kaçacaksın.

- Kaçmak için çok yaşlıyım ve zaten seni istesemde aldatamam. Söylediklerimi iyi düşün. Pek çok sorunun cevabı bende. dedi Büyük Baba.

- Aklımı çelemeyeceksin. Hızlı bir ölüm senin kurtuluşun olacak geber yamyam.! diye bağırdı Kaegar.

Kaegar, Büyük Babayla ilgili gerçeği öğrendikten sonra daha fazla kişiyi yemesine izin vermemek için onu öldürmeye karar verdi. Yaşlı adam kaçmaya çalıştı ancak Kaegar'ı atlatmayı başaramadı. Kısa süren bir kovalamaca sonucu Kaegar Büyük Babayı yakalar ve söz verdiği gibi hızlı bir şekilde sefaletine son verir. Bir başka canavar da artık ölüydü.
 
Üst