Yabancıların müslüman olmalarına sebepler

wwhirlwind

Profesör
Katılım
21 Aralık 2006
Mesajlar
2,313
Reaksiyon puanı
2
Puanları
0
Bir çok diplomat, devlet, ilim ve fen, hatta din adamlarının müslüman oluşları, İslâmiyetin büyüklüğüne hayran kaldıklarındandır. Misyonerler, milyarlar harcayarak Hıristiyanlık propagandası yapıyorlar. Hâlbuki propagandasız birçok yabancı, İslâmı seçmiştir. Bu sebeplerin birkaçı şöyle:

1- İslâmda tek ilah vardır. Hıristiyanlıktaki üç tanrı inancı, ilim sahiplerince saçma görülmüştür.

2- İslâm, sadece ahiret saadetini değil, dünyada da mutlu yaşamanın yollarını bildirmiştir.

3- İslâmda, her çocuk günahsız doğar. Hıristiyanlıkta ise, günahkâr doğar. Bu da, akla, ilme, aykırıdır.

4- İslâmda, ibâdetlerin mabette yapılma şartı yoktur. Her yerde ibâdet edilebilir. Hıristiyanlar, kilisede putu, papazı aracı yaparak ibâdet eder.

5- İslâmda günahları yalnız Allah affeder. Hıristiyanlıkta, güya papazın, günahları affetme ve dinden çıkarma yani aforoz etme gibi yetkisi vardır.

6- Yahudi kendini asil bilir. Hıristiyan, zenciyi aşağı görür. İslâmda ise ırk, renk ve dil ayrımı yoktur.

7- İslâmda bütün peygamberler beşer, yani insandır. Ancak seçilmiş, günahsız insandır. Hiç kimse, diğerlerinin günahını çekmez. Hıristiyanlıkta, Hz. İsa Oğul tanrıdır, günahkârların affolması için çarmıhta ölmüştür. Bu da akla ve ilme aykırıdır.

8- İslâmda hurafe yoktur. Diğer dinlerde ateşe, güneşe, taşa, heykele tapılır.

9- İslâmda, "Dinde zorlama yoktur" düsturu vardır. Hiç kimse dine girmeye zorlanmaz. Hıristiyanların dine sokmak için yaptıkları işkenceler ve mezheb kavgaları meşhurdur.

10- İslâm, iç temizliği yanında, dış temizliğe de çok önem verir. Meşhur Versay Sarayında yıllarca bir hela yoktu. Bu, Hıristiyanların ne kadar pis olduğunu göstermeye kâfidir.

11- İslâm, sömürüyü reddeder. Bunun için kapitalizmi, komünizmi kabul etmez. İslâm hariç, hiç bir dinin ekonomi sistemi yoktur. Bugün Hıristiyan ülkelerde kapitalizm hakimdir.

12- Müslümanların geri kalışları sebebi, dinlerinin icablarına uymamalarındandır. Hıristiyanların maddi refaha kavuşmaları ise, dinlerinden uzak kalmalarındandır. Müslümanlıkta cahil olan dinden çıkar, Hıristiyanlıkta ise, âlim olan Hıristiyanlığı bırakır.

13- İslâmda, alkol, uyuşturucu ve kumar haramdır. Zinanın cezası ise, ağır olduğu için, fuhuş yaygınlaşamaz. Hıristiyan Batı, fuhuş bataklığı içindedir.

14-İslâm, en yeni ve en son dindir. Kur'an-ı kerim, günümüze kadar hiç bozulmadan, bir kelimesi bile değişmeden gelmiştir. Hâlbuki İncillerin birbirini tutmadığını herkes bilir.

15-İslâm, kadınlara çok kıymet vermiş, onlara en büyük hakları tanımış, (Cennet anaların ayağı altındadır) buyurmuştur. Hiçbir din kadına bu değeri vermemiştir.

16-İslâm dini bir milletin değil, bütün insanlığındır. Allahü teâlâ, (Rabbülâlemin)dir, yani bütün âlemlerin Rabbidir.

Niçin Müslüman oldum?

(Atlas Okyanusu ile Akdenizin birbirine karışmadığını gördüm ve ilmen de tesbit edilmiştir. Bunun 1400 sene önce Kur'an-ı kerimde bildirildiğini duyunca, müslümanlığın hak din olduğuna inanıp müslüman oldum.) Kaptan Kusto (Fransız)

Kur'an-ı kerim, Allahın adı ile başlıyor, Allahın birliğini bildiriyordu. Hayretim arttı. Tevhid dini olan müslümanlığı seçtim. Cat Stevens (İngiliz)

İslâm, çağları ardında sürükliyen bir dindir. Müslüman olmakla, çağlarüstü dini seçmiş oldum. Roger Garaudy (Fransız)

Anarşinin ancak İslâm ahlâkına sahip olmakla önleneceğine inandım. İçkiyi bıraktım, tesettüre girdim ve namaza başladım. Tına Gfanzıl (Alman)

İslâmda, ırk, renk ve dil farkı gözetilmediğini, herkesin eşit olduğunu, namaz kılarken de rütbe ayrımı yapılmadığını gördüm. Müslüman oldum. Thomas Clayton (Amerikalı)

İslâm, en iyi şeyleri ihtiva eder. Hiç bir dinde kardeşlik, İslâmdaki gibi değildir. Dr. Rolf Freiherr (Avusturyalı)

İslâm, sevgi, doğruluk, temizlik ve güzel ahlâkı emrettiği için müslüman oldum. A.Uemura (Japon)

İslâmı akla da uygun bulup müslüman oldum. Cecilla Cannolly (Avusturyalı)

İlim Çinde de olsa alın hadisini okudum. İslâmın ilme verdiği önemi görünce müslüman oldum. Mr. Board (Amerikalı)

İslâm, israf ve cimriliği yasaklayan, maddi- manevî her hususta en güzel kaideleri olan dindir. Albay Ronald Rockwell (Amerikalı)

İslâm dünya ve ahiret mutluluğunu gösterdiği için müslüman oldum. B.Karai (Zengibar)

Putlara değil de, bir Allaha ibâdet etmeyi, doğruluğu, emanete riayeti, insanların haklarını gözetmeyi emreden İslâmiyeti kabul ettim. Necaşi (Habeş İmparatoru)

Tufeyl bin Amr, usta bir şairdi. Onun gibi şiirden anlıyan pek azdı. Kur'an-ı kerimi okuyunca, onun şiir ve beşeri bir söz değil, ilahi bir kelam olduğunu hemen anlayıp müslüman oldu.



http://www.minare.net/forum/genel-i...rin-musluman-olmalarina-sebepler-t3878.0.html
 

SEYF

Asistan
Katılım
7 Ocak 2008
Mesajlar
282
Reaksiyon puanı
3
Puanları
0
Super paylasim icin tesekkurler.
Emegine saglik.
 

white world

Öğrenci
Katılım
21 Haziran 2008
Mesajlar
18
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
paylaşımın iiçin teşkler
bu kadar gzl bi dine kim geçmek istemez ki zaten
 

Denizhan Dakılır

Profesör
Katılım
3 Haziran 2007
Mesajlar
3,985
Reaksiyon puanı
23
Puanları
0
Atatürk diyorki;

"Ben aklıma veriyorum inancımı...Dinsizim evet doğru ama beyinsiz değilim"

Nedense bunu tv de gördüm...
 

muratcanberber

Profesör
Katılım
23 Ağustos 2007
Mesajlar
2,033
Reaksiyon puanı
0
Puanları
0
Emeğine sağlık.

Hristiyanlıkta Hz. İsa'nın tanrı olarak görüldüğünü bilmiyordum tanrının oğlu olduğuna inandıklarını biliyordum. Maddelere bu da eklenebilinir. Doğmak doğurmak insan özellikleridir.

Ayrıca vaftiz etmek ve günah çıkartılması , Hristiyanlığın bozulmuş olduğunun en kesin delillerindendir. Bazı meshepler bunlarıda kabul etmiyor sanırım.

Ayırca bazı Hristiyan meshepleri , ilaç ve tıbba inanmıyorlar hastalıkların sadece dua ederek çözülebileceğini düşünüyorlar ve buda yanlış tabiki.

Hindu'ların inek'lere , maymunlara ,tapma olaylarıda var.

Cem yılmaz'ın espirisi var zaten "adam maymuna tapıyor yıllarca öldü

-(maymuna diyor) Ben yıllarca sana taptım ne olacak halim ?
- Al muz :)"
 

WaterBoy

Profesör
Katılım
24 Eylül 2007
Mesajlar
2,751
Reaksiyon puanı
5
Puanları
0
Denizhan Dakılır dedi ki:
Atatürk diyorki;

"Ben aklıma veriyorum inancımı...Dinsizim evet doğru ama beyinsiz değilim"

Nedense bunu tv de gördüm...

Atatürk mü dinsizim demiş ben bu kadar saçma bi cümle okumadım.
__________________

Güzel bir paylaşım teşekkürler.
 

Tanshaydar

Doçent
Katılım
19 Mart 2008
Mesajlar
700
Reaksiyon puanı
0
Puanları
16
WaterBoy dedi ki:
Denizhan  Dakılır dedi ki:
Atatürk diyorki;

"Ben aklıma veriyorum inancımı...Dinsizim evet doğru ama beyinsiz değilim"

Nedense bunu tv de gördüm...

Atatürk mü dinsizim demiş ben bu kadar saçma bi cümle okumadım.

Ben de duymadım, tabi herkses kendi işine geldiği gibi yonttuğundan olabilir. Bayrağı bile bu yönde kullananlar olduktan sonra...


Sadece yabancıların değil de, benim de Müslüman olma sebebim. Sonuçta çocuk Müslüman bir aileden doğduysa da günümüzde bazı şeyleri sorgulamaya başlıyor, biraz aklı olan, işine gelmeyeni inkâr etme yerine, var ve kabul ediyorum/var ama ben uymuyorum deme cesaretini gösteren herkes Müslüman olur.
 
Üst