Yabancı Sermaye [Foto]

AliA

Ordinaryüs
Emektar
Reaksiyon puanı
530
Komik resimlerde yer mi kalmadı? :)

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
Elindeki oksijen tüpü boynuna bağlı, yabancı sermaye isimli kan'ı da kendine bağlamış. Ben bir şey anlamadım. Ülkemize gelen yabancı sermaye ile ilgili sanırım da, bundan Amerika nasıl besleniyor?

joopfree

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Elindeki oksijen tüpü boynuna bağlı, yabancı sermaye isimli kan'ı da kendine bağlamış. Ben bir şey anlamadım. Ülkemize gelen yabancı sermaye ile ilgili sanırım da, bundan Amerika nasıl besleniyor?

anlamaman normal şekerim.

eray045

Rektör
Reaksiyon puanı
250

bende pek anlamadm da
aklıma şöyle bişi geldi.
zeitgeist de şöyle geçiyordu.
ülkeye giren yabancı sermaye ülke halkının cebine değil yine yabancıların cebine yarıyormuş.

GKHNCKR

Profesör
Reaksiyon puanı
47
bende pek anlamadm da
aklıma şöyle bişi geldi.
zeitgeist de şöyle geçiyordu.
ülkeye giren yabancı sermaye ülke halkının cebine değil yine yabancıların cebine yarıyormuş.

Sonuçta tabi ki yabancı sermaye kar amacı ile geliyor. Kazanması normal. Şurası da bir gerçek ki, bizim gibi akraba sever, işe sokar, zarar ettirir, batırır gider milletler için özelleştirme kaçınılmaz bir gereksinim.

bulmeh

Profesör
Reaksiyon puanı
14
Artık o kadar güzel sömürüyor ki, tam bir parazit gibi hasta ama otomatiğe bağlamış. Hayatta kalmasını sağlayan iki şey serum ve oksijen.Başkalarını emerek sağladığı sermaye kanı ile bir yandan da, yine hayatta kalmasını sağlayan petrol,doğalgaz vs. ile yaşamaya çalışan ama hastalanmış bir ülke/yönetim.

ExCeLLeNT

Dekan
Reaksiyon puanı
17
Sanıyorum ki resimde Amerika yabancı sermaye ile geçiniyor gibi birşey söylemişler.Yani yabancıdan para alıyor gibi öyle yaşıyor gibi söylemişler aklıma bu geldi.

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
İnsanoğlu garip değil mi?

Bizden biri yurtdışında yatırım yaptı mı ülkenin gururu olur,ama dışardan sermaye girişi oldu mu memleket elden gider.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
İnsanoğlu garip değil mi?

Bizden biri yurtdışında yatırım yaptı mı ülkenin gururu olur,ama dışardan sermaye girişi oldu mu memleket elden gider.
Bence de çok garip böyle cevaplar verebiliyor.Yabancı ülkelerin artık ne paraya ihtiyacı var?.Varsa bile bu Türkiye 'demi olucak. :))) Adamlar ticari kimlikleri ile Vatanı bölmeye çalışıyorlar.Ha sadece iş amaçlı gelenler zaten işini yapıyor sağ'a sol'a reklam yapmıyor....

zootechnist

Doçent
Reaksiyon puanı
22
Bence de çok garip böyle cevaplar verebiliyor.Yabancı ülkelerin artık ne paraya ihtiyacı var?.Varsa bile bu Türkiye 'demi olucak. :))) Adamlar ticari kimlikleri ile Vatanı bölmeye çalışıyorlar.Ha sadece iş amaçlı gelenler zaten işini yapıyor sağ'a sol'a reklam yapmıyor....

Paraya herkesin ihtiyacı var.Ki zaten tantana da ordan kopuyor.

Milli sermaye düşmanı değilim,Yabancılar geliyor diye de göbek atmıyorum.Ama artık 70'li yıllarda değiliz.Herşey değişiyor.Siyaset,savunma,eğitim,sağlık,teknoloji vb. herşey.

Yıllarca bürokratik elit ülkenin kaynaklarını sömürürken kimsenin sesi çık(a)mıyordu nedense.Ama bugün memleket elden gidiyor,vatan satılıyor diye vaveyla kopuyor.

Müslümanlar olarak çarşaf çarşaf boykot listeleri yayınlıyoruz.Ama boykot ettiğimiz firmalarla rekabet edecek firmalarımız yok.Yolsuzluğa hepimiz karşıyız ama kayıt dışımız GSMH'mizle eşit.Yani türkçesi kendi kendimizi soyuyoruz.

Torpile karşıyız ama en basitinden bir hastaneye gittiğimizde öne geçmek için tanıdık bakıyoruz.

Velhasıl doğu halkları olarak bizim düşmanımız ne ABD,ne AB ne de başka birileri.Kendimize engel olan yine kendimiz.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
Paraya herkesin ihtiyacı var.Ki zaten tantana da ordan kopuyor.

Milli sermaye düşmanı değilim,Yabancılar geliyor diye de göbek atmıyorum.Ama artık 70'li yıllarda değiliz.Herşey değişiyor.Siyaset,savunma,eğitim,sağlık,teknoloji vb. herşey.

Yıllarca bürokratik elit ülkenin kaynaklarını sömürürken kimsenin sesi çık(a)mıyordu nedense.Ama bugün memleket elden gidiyor,vatan satılıyor diye vaveyla kopuyor.

Müslümanlar olarak çarşaf çarşaf boykot listeleri yayınlıyoruz.Ama boykot ettiğimiz firmalarla rekabet edecek firmalarımız yok.Yolsuzluğa hepimiz karşıyız ama kayıt dışımız GSMH'mizle eşit.Yani türkçesi kendi kendimizi soyuyoruz.

Torpile karşıyız ama en basitinden bir hastaneye gittiğimizde öne geçmek için tanıdık bakıyoruz.

Velhasıl doğu halkları olarak bizim düşmanımız ne ABD,ne AB ne de başka birileri.Kendimize engel olan yine kendimiz.
Bu senin fikrin.

Pesimistyle!

Profesör
Reaksiyon puanı
50
ABD ekonomisi Çin sayesinde ayakta

Rekor bütçe açıkları veren Amerikan ekonomisi, Çin'in aldığı ABD tahvilleri sayesinde ayakta durabiliyor. Bu alışverişten şimdilik iki ülkede kârlı çıkıyor. Ancak ekonomistler, hükümetin önlem almaması durumunda ABD'nin yakında ciddi bir krize gireceğini savunuyor

KAYNAK

.
Hiç sanmıyorum..