Pesimistyle!
Profesör
- Reaksiyon puanı
- 50
...
Hiç komik oldugunu düşünmüyorum...Komik resimlerde yer mi kalmadı?![]()
Elindeki oksijen tüpü boynuna bağlı, yabancı sermaye isimli kan'ı da kendine bağlamış. Ben bir şey anlamadım. Ülkemize gelen yabancı sermaye ile ilgili sanırım da, bundan Amerika nasıl besleniyor?
Elindeki oksijen tüpü boynuna bağlı, yabancı sermaye isimli kan'ı da kendine bağlamış. Ben bir şey anlamadım. Ülkemize gelen yabancı sermaye ile ilgili sanırım da, bundan Amerika nasıl besleniyor?
bende pek anlamadm da
aklıma şöyle bişi geldi.
zeitgeist de şöyle geçiyordu.
ülkeye giren yabancı sermaye ülke halkının cebine değil yine yabancıların cebine yarıyormuş.
Bence de çok garip böyle cevaplar verebiliyor.Yabancı ülkelerin artık ne paraya ihtiyacı var?.Varsa bile bu Türkiye 'demi olucak.İnsanoğlu garip değil mi?
Bizden biri yurtdışında yatırım yaptı mı ülkenin gururu olur,ama dışardan sermaye girişi oldu mu memleket elden gider.
Bence de çok garip böyle cevaplar verebiliyor.Yabancı ülkelerin artık ne paraya ihtiyacı var?.Varsa bile bu Türkiye 'demi olucak.)) Adamlar ticari kimlikleri ile Vatanı bölmeye çalışıyorlar.Ha sadece iş amaçlı gelenler zaten işini yapıyor sağ'a sol'a reklam yapmıyor....
Bu senin fikrin.Paraya herkesin ihtiyacı var.Ki zaten tantana da ordan kopuyor.
Milli sermaye düşmanı değilim,Yabancılar geliyor diye de göbek atmıyorum.Ama artık 70'li yıllarda değiliz.Herşey değişiyor.Siyaset,savunma,eğitim,sağlık,teknoloji vb. herşey.
Yıllarca bürokratik elit ülkenin kaynaklarını sömürürken kimsenin sesi çık(a)mıyordu nedense.Ama bugün memleket elden gidiyor,vatan satılıyor diye vaveyla kopuyor.
Müslümanlar olarak çarşaf çarşaf boykot listeleri yayınlıyoruz.Ama boykot ettiğimiz firmalarla rekabet edecek firmalarımız yok.Yolsuzluğa hepimiz karşıyız ama kayıt dışımız GSMH'mizle eşit.Yani türkçesi kendi kendimizi soyuyoruz.
Torpile karşıyız ama en basitinden bir hastaneye gittiğimizde öne geçmek için tanıdık bakıyoruz.
Velhasıl doğu halkları olarak bizim düşmanımız ne ABD,ne AB ne de başka birileri.Kendimize engel olan yine kendimiz.
Bu senin fikrin.
Hiç sanmıyorum..ABD ekonomisi Çin sayesinde ayakta
Rekor bütçe açıkları veren Amerikan ekonomisi, Çin'in aldığı ABD tahvilleri sayesinde ayakta durabiliyor. Bu alışverişten şimdilik iki ülkede kârlı çıkıyor. Ancak ekonomistler, hükümetin önlem almaması durumunda ABD'nin yakında ciddi bir krize gireceğini savunuyor
KAYNAK
.