Ya Google Olmasaydı?

Czmi

Doçent
Reaksiyon puanı
2
Google benim babam sayilir
ben herseyi ondan ogrendim sanirim
en azincan cogu seyi

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
işte benim sölediğimi destekler bir durum google olmasa idi çoğu kişi interneti kullanamaz yada zorlanırdı

yaşli çocuk

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Arama motoru tekeli olarak Google'yi düşünmemiz çok saçma geliyor.Yandex ve Yahoo gibi onlarca site var fakat Google'yi tekelleştirdiğimiz için ondan başkası yok sanıyoruz.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
HAYIR kardeşim sanırım konuyu sen yanlış anladın ben burda konuyu açarken eğer google hayatımızda olmasa ne olurdu manasında açtım zaten google evet yalnız değil..

lordarcual

Profesör
Reaksiyon puanı
6
Kısaca Google daha kullanışlı, kolay, ve sade bir tasarıma sahip. Değerleri biraz daha zor ve biraz daha karışık tasarımları. Ve Google kadar fazla özellik vermiyorlar size. Ve Google'de aradığımızı hemen bulabiliyorsak diğerlerinde biraz daha zor buluyoruz. Google olmasaydı Yandex, Yahoo, Ask gibi arama motorları kullanmamız gerekirdi ki buda biraz daha karmaşık olurdu internet bu anlama geliyor. Mesela Yandex'ten bir video izleyene kadar canım çıkıyor istediğim videoyu bulmak ayrı dert. Ama Yandex.disk güzel mesela :) Google'nin Gmail'ini daha çok seviyorum bu güne kadar Hotmail'de toplam 3-5 saat geçirmişimdir (6-7 yılda) ama Gmail'de 70-80 saat (1-2 yılda) çünkü daha kolay geliyor bana.

Wockeez

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
google olmasaydı microsoft bingi daha önce çıkarırdı google'ın olduğu konumda şuan onlar olurdu değişen bişey olmazdı

metinali

Doçent
Reaksiyon puanı
49
Google ın internet dünyasına çok şey kattığı açık.Bir çok firmaya ilham kaynağı oldu.
Günümüzde internetle tanışmış insanların çoğunun internet tarayıcısına bile Google dediğini düşünürsek, Google ın başarısının ne kadar büyük olduğunu anlayabiliriz.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
evet internette ve pc lerde google bizlere büyük kolaylık sağlıyor

engerex

Dekan
Reaksiyon puanı
26
Asıl soru Stanford Üniversitesi olmasaydı

aderanc

Asistan
Reaksiyon puanı
0
evet doğru yahoo olabilirdi ama zannederim diğerleride google tabanlı galiba ozaman onlarda olmazdı belkim yanlış biliyorum ama google olmasaydı internette çok zorlanırdık bence @tambjk

çooook yanlış biliyorsun emin ol. altavista, yahoo, msn var

- - - Mesaj Güncellendi - - -

evet doğru yahoo olabilirdi ama zannederim diğerleride google tabanlı galiba ozaman onlarda olmazdı belkim yanlış biliyorum ama google olmasaydı internette çok zorlanırdık bence @tambjk

çooook yanlış biliyorsun emin ol. altavista, yahoo, msn var

orcnd

Dekan
Reaksiyon puanı
255
bazı şeyler daha iyi olabilirdi bizim açımızdan. google'ın büyümesi yerel arama motorlarını bitirdi. google her ülkede yerel arama motorlarını ezdi geçti. üstüne diğer servislerde de ezdi. mail servisleri, reklam hizmetleri gibi konularda açık ara lider konumuna gelince yerel rakiplerin hiç bir şansı kalmadı.

dolayısıyla google'ın var oluşu Türkiyede yere internet girişimlerine biraz zarar vermekte.

K /\ /\ N

Profesör
Reaksiyon puanı
84
hocam bence zorlanmazdık çünkü eğer google almasaydı en baştan beri varolmamış olacaktı , en baştan beri varolmamış olsaydı günümüzdede olmazdı ve google ile yaptığımız kolaylıklarıda bilmemiş olurduk yani kolaylığı henüz daha yaşamamış olurduk ve sonuçta zorlandığımızı hissetmeyip normal hayata devam ederdik diye düşünüyorum. :)

drjacob

Profesör
Reaksiyon puanı
770
Google olmasaydı diğer arama motorlarını kullanırdık ama diğerleri şimdiki gibi hizmet vermezlerdi daha kötü olurlardı google ye yetişecem diye çıta yükseltiyor hepsi

KaJMeR13

Profesör
Reaksiyon puanı
9
google ve diğer hiçbir arama motoru olmasaydı mantıken ihtiyaç duymazdık.
yani olmayan bir şeye nasıl ihtiyaç duyabiliriz ki :)
mesela tv hiç icat edilmeseydi; tv izleme ihtiyacı(!) duymazdık :)
kısaca google olmasaydı hiçbir şey olmazdı :)

kafkasmurat

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Benim siteye girenleri %90 ı Google dan. En yakınlarım bile girmiyor. felsefe blogu tutmadı.

D

Deleted member 312196

SDN Okuru
Google olmasaydi hayat yine oldugu gibi devam ederdi. Kisacasi google yok diye ölmezdik :)

OnurFK

Profesör
Reaksiyon puanı
4
google olmasaydı niye google yok diyemezdik :) bir sıkıntı olmazdı hayat running :)

intricate

Profesör
Reaksiyon puanı
12
Alta Vista vardı, sonra Yahoo çıktı onun yıldızı biraz söndü, daha sonra Google çıktı Yahoo'nun da yıldızı biraz söndü... Google olmayaydı yerine bir şeyler bulunurdu, ama internet Google dönemindeki gibi gelişim içinde olur muydu bilinmez.

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
İnternet bugünkü gibi bişey olmazdi, google'i sadece arama motoru sananlar var. Youtube bu kadar gelismezdi harita navigasyon bu gunku gibi olmazdi android olmazdi telefonlar boyle gelismezdi daha neler nelwr

Milton Sirotta

Profesör
Reaksiyon puanı
4
Google ve Gmail'in olmayisi bize pek bir sey kaybettirmezdi ama YouTube'un alternatifleri YouTube kadar iyi degil. Bkz: Dailymotion

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
abi google olmasa idi biz hale ie ile uğraşıyor olurduk iyi google çıktı

TBM

Dekan
Reaksiyon puanı
358
japonya yahoo kullanıyor yani google sız bir hayat demek izlenmeyebiliriz belki demek

-Hewal-

Dekan
Reaksiyon puanı
11
Benim siteye girenleri %90 ı Google dan. En yakınlarım bile girmiyor. felsefe blogu tutmadı.

Merak ettim sitenin adı ne ayrıca google olmasa idi adres çubuğunu kullanan daha çok insan olurdu şimdi ana sayfa google her şey oraya yazılıyor.

djvahset

Profesör
Reaksiyon puanı
5
Merak ettim sitenin adı ne ayrıca google olmasa idi adres çubuğunu kullanan daha çok insan olurdu şimdi ana sayfa google her şey oraya yazılıyor.

abi google artık pcye entegreli bir parça gibi oldu hangi pcyi açarsan var zaten internetin kolaylaşma sebebidir kendileri