• SDN Forum üyelikleri çok yakında yeniden açılıyor. Siz de bu büyük topluluğun bir parçası olmak için bizi takipte kalın, gelişmeleri kaçırmayın!

Xray bilgisayarı bozar mı?

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Arkadaşlar memlekete giderken masaüstü bilgisayarımı da götüreceğim.Ancak hızlı trenle gideceğim için kasayı xray'den geçirmem gerekecek.xray kasanın içindeki parçalara zarar verir mi?

Creative

Rektör
Emektar
Reaksiyon puanı
17,383
Zarar vermez merak etme, verse zaten şu zamana kadar dizüstü bilgisayar kalmazdı piyasada. :)

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Gıda ve insana zararı biliniyor henüz :)

Reaksiyon puanı
191
Yüksek enerjili radyasyonların DNA'ya zararı var fakat elektronik cihazlara karşı bir etkileri olduğunu okumadım henüz.

segadreamcast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Arkadaşlar memlekete giderken masaüstü bilgisayarımı da götüreceğim.Ancak hızlı trenle gideceğim için kasayı xray'den geçirmem gerekecek.xray kasanın içindeki parçalara zarar verir mi?
Bu soruyu sormadan önce beyin fırtınası yaptın galiba :D

KEMAL İSTanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Hiçbir teknoloji forumunda yaş kısıtlamasına rastlamadım ben,öyle bir forum varsa söyle de uzak durayım,böyle ayrımcılık yapan forumdan hayır gelmez :D
Çocuk yaşta forum eğer bağımlılık yaparsa kötüdür, 10 yaşından küçükler için forum sakıncalı olabilir bence.

Dora

Dekan
Emektar
Reaksiyon puanı
9,812
Bu foruma yazmanın yaşı kaçtan başlıyor :)
Açıkçası forum içinde bir yaş kısıtlaması yok. Hatta öyle ki bazı öğretmenlerimiz bilgisayar derslerinde öğrencilerini foruma dahil ederek bizlerle tanışmalarına vesile oluyor ve forumu/ interneti/ paylaşmayı öğretiyor.

KEMAL İSTanbul

Öğrenci
Reaksiyon puanı
10
Bence gayet iyi olur.Erkenden bir çok bilgiyi oturduğu yerden rahatça öğrenebilir.
Gelişim çağındaki çocuklar için önerilmez, göz sağlığı ve beden gelişimi için uzmanlar çıkıp sokakta oyun oynamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyolar. Her türlü bağımlılık kötüdür.

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Gelişim çağındaki çocuklar için önerilmez, göz sağlığı ve beden gelişimi için uzmanlar çıkıp sokakta oyun oynamaları yönünde tavsiyelerde bulunuyolar. Her türlü bağımlılık kötüdür.
Yalnız bu söylediğiniz direk forumla alakalı bir şey değil ki.Bu bilgisayar bağımlılığı.Siz ise forumlara küçük yaşta girilmemeli demişsiniz.

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
zarar vermez asıl sen dikkatli taşı sabit disk, işlemci soğutucu ( kule tip v.s.e. ) ekran kartı biraz risk oluşturabilir...

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
hava limanı bagaj personelleri bagajları parçalamasıyla ünlü... kasanın sağlam çıkamama ihtimali olduğunu unutma...

segadreamcast

Öğrenci
Reaksiyon puanı
5
Hiç bişey olmaz, havalimanında da bişey olmaz kargoda üzerine kırılır yazdırmazsan bile bişey olmuyor. Havalimanı çalışan persdonel çok ilgili alakalılar.

kingmemos66

Asistan
Reaksiyon puanı
22
Benim anlamadığım çok acaip cevaplar görüyorum.Tren havalimanından mı kalkıyor diyeni mi dersin, personele dikkat et diyeni mı dersin.Arkadaşlar hızlı tren için de bi xray kontrolünden geçiyorsun ve hiçkimse senin herhangi bir eşyana müdahelede bulunmuyor. Kutusuna koyduğum kasayı arabayla gara getirip xrayden geçiricem ve sonra yine yanımda duracak şekilde yolculuk yapacağım. Ne kadar garip cevaplar geliyor anlamadım

Emir Aydın

Dekan
Reaksiyon puanı
3,635
Benim anlamadığım çok acaip cevaplar görüyorum.Tren havalimanından mı kalkıyor diyeni mi dersin, personele dikkat et diyeni mı dersin.Arkadaşlar hızlı tren için de bi xray kontrolünden geçiyorsun ve hiçkimse senin herhangi bir eşyana müdahelede bulunmuyor. Kutusuna koyduğum kasayı arabayla gara getirip xrayden geçiricem ve sonra yine yanımda duracak şekilde yolculuk yapacağım. Ne kadar garip cevaplar geliyor anlamadım
Evet biraz garip cevaplar var çünkü bir kaç kişi konuyu tam okumayıp bilgisayarı uçakla götüreceksiniz sanmış,hava limanlarında eşyalara pek nazik davranmadıklarını söylüyor arkadaşlar.Sevgili mod adayımız Usain de şaka amaçlı hızlı tren hava limanından mı kalkıyor dedi :D

detanaoq

Asistan
Reaksiyon puanı
71
xray tren istasyonunda ne arar? metal dedektörü desen...

akin.bicer

Öğrenci
Reaksiyon puanı
1
Merhaba kingmemos66;

Masaüstü bilgisayarlar ve dizüstü biglisayarlar X-RAY cihazından sınırsız sayıda geçse bile herhangi bir arıza söz konusu olmaz.

Bilgilerinize...
Akın BİÇER