Xperia Z2 & LG G3 Hangisi?

Hangisi?

• Lg Optimus G3

Kullanılan: 46 64.8%
  • Sony Xperia Z2

Kullanılan: 25 35.2%

• Kullanılan toplam oy
    71
  • Anket kapatılmış .

leonardo22

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Şu An yazarken bile ısınıyor. daha dün sıfırladım uygulama bile yok pek

smnfrkn

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Isınmayan teknolojik cihaz yoktur. Bir yerde bir devre varsa, ısınma kaçınılmazdır. Dolayısıyla ne alırsanız alın ısınacak, az ısınır çok ısınır ama ısınır.

Android cihaz alırken seçimi çok iyi yapmak lazım, başka başka firmalar tarafından tasarlanmış başka başka parçaları, yine başka firma tarafından tasarlanmış bir yazılımı bozmadan iyileştirmeye çalışarak canladırıyor ve piyasaya sürüyor firmalar. Dolayısıyla seçim yapmayı bilme burada çok önemli.

Android cihaz alacak kişinin yine cihazdan ne istediğini bilmesi lazım örneğin "Bana sadece iyi ön kamera ve performans lazım, diğer hiçbir şey önemli değil." diyen birinin gidip şu anda en pahalı cihazlardan olan G Flex alması büyük bir ironi olur. Zira G Flex'in ön kamerası iyi denilebilecek bir seviyede değilken, fiyat performans oranı hiç tatmin edici değil.

Her konuya girip aynı şeyi yazmaktan sıkıldım ama gidip en iyisini almak gibi bir telaşa düşmeyin, ne istiyorsanız onu alın, paranızı arttırın.

Bu iki cihaz arasında benim görüşüm Z2. Tamamıyla kişisel sebeplerden dolayı. Benchmarklarda Z2 üstün eğer önemliyse.

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
G3 elime aldım ekranı açtım ama oraya buraya girmedim yarım dakika kadar elimde tuttum ve g2 deki heycanı vermedi bana.G2 boyutuyla ayrı bir telefon zaten.Xperia z2 yide aynı şekilde inceledim kamerasına girdim z2 bana daha hoş geldi.Maddi durum zorlamak istemiyorsa bence hala g2 de alabilir.Ama bu iki telefon arasından ben z2 yi seçerdim.

Electrowizard

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
lg bence birinci sırada sonra sony sonra samsung ama xiaomi avrupaya açılırsa 1. olur

muratalper55

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
meraba konuda fikrine danışacaktımda yardım edebilirmisin lg-g3 ve xperia z2 arasında kararsızım ikisinin arasındaki temel farklar neler hangisi daha iyidir hangisinin güncelleme desteği daha uzun olur hangisi daha az sorunludur hangisini almamı önerirsiniz

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
meraba konuda fikrine danışacaktımda yardım edebilirmisin lg-g3 ve xperia z2 arasında kararsızım ikisinin arasındaki temel farklar neler hangisi daha iyidir hangisinin güncelleme desteği daha uzun olur hangisi daha az sorunludur hangisini almamı önerirsiniz

Merhaba,

Z2 daha iyi.

cacca

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaş kararsızım diye foruma giriyim dedim bi karar vermek için. daha da kararsızlaştım g3 mi z2 gönlümden geçen z2 iki ama kararsız kaldım .s

Vikings

Müdavim
Müdavim
Reaksiyon puanı
91
Arkadaş kararsızım diye foruma giriyim dedim bi karar vermek için. daha da kararsızlaştım g3 mi z2 gönlümden geçen z2 iki ama kararsız kaldım .s

Tasarım G3

Stabilite, dayanıklılık, kalite, kamera, güncelleme desteği Z2.

Z2nin ön kamerası berbatmış diye duydum eğer selfie çekiyorsanız g3 alın.

blackdown

Profesör
Reaksiyon puanı
1

Burda iki cihazıda ölesiye savunacak adamlar var kendin markete gideceksin, eline alacaksın ve karar vereceksin başkasının tavsiyesiyle cihaz alırsan benim gibi pişmanlık yaşarsın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Merhaba,

Hayırlı olsun güle güle kullanın.

Lens kayması kasa açıklığı aşırı ısınma gibi problemleri varmı?, en son üretim olanımı aldınız?

aldığımdan beri elden düşürmedim bi ısınma var evet ama çok aşırı değil ki bu kadarı çok normal

Falkir

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
İnsanların sıcaklığıa olan hassasiyetleri farklıdır telefon alev topu diyenler alevtopunu elinize aldınızmı hiç :). Arkadaşım bütçen neyse gönlünden ne geçiyorsa tavsiye ile değil gidip görerek kendi mantığınla alacaksın yok şurası şöyle burası böyle diyen çok olur hiçbir firma kusursuz ürün üretmez ama kullanıcı kusursuzu ister buda gerçekleşmeyecek birşey.

hsnklc

Asistan
Reaksiyon puanı
1
İnsanların sıcaklığıa olan hassasiyetleri farklıdır telefon alev topu diyenler alevtopunu elinize aldınızmı hiç :). Arkadaşım bütçen neyse gönlünden ne geçiyorsa tavsiye ile değil gidip görerek kendi mantığınla alacaksın yok şurası şöyle burası böyle diyen çok olur hiçbir firma kusursuz ürün üretmez ama kullanıcı kusursuzu ister buda gerçekleşmeyecek birşey.

Aynen öyle mesela benim laptopu benden başka kimse kucağında tutamıyor bacağımız yanıyor diye beni ise etkilemiyor bile :)

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Valla arkadaşlar ne alacağımı bilemiyorum G2 telefonum vardı ekranından bataryasından ınternet tarayıcısından cok memnundum falat telefonla konusurken karsımdakını anlayamıcak kadar sesı bozuyordu genelde handsfree ıle konusuyordum boguk boguk cıkıyodu sesı bırde nekadar az kullansamda gps calısmıyo gıbı bısey 150 metre capta konum ataması yapıyodu 3 4 tane g2 de denedım olumsuzlukları sadece bende degıl hepsınde oyle ıdı.Şimdi g3 alacam yıne güvenemıyorum LG ye telefondakı eksıklıklerı guncellemıyor ılgılenmıyor telefonların %80 i kapanma sorunu yasıyor (Lg türkiye ile görüştüm doğruladılar inanmayan arasın .).Nexus bile g2 den daha ıyı telefon olma konusunda Z2 asırı ısınıyor M8 ekrandakı sanal tuslar ekranı ıyıce kucultmus oda bı garıp su ana kadar en az olumsuzluk htc one m8 de gordum ama karar veremıyorum.

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Valla arkadaşlar ne alacağımı bilemiyorum G2 telefonum vardı ekranından bataryasından ınternet tarayıcısından cok memnundum falat telefonla konusurken karsımdakını anlayamıcak kadar sesı bozuyordu genelde handsfree ıle konusuyordum boguk boguk cıkıyodu sesı bırde nekadar az kullansamda gps calısmıyo gıbı bısey 150 metre capta konum ataması yapıyodu 3 4 tane g2 de denedım olumsuzlukları sadece bende degıl hepsınde oyle ıdı.Şimdi g3 alacam yıne güvenemıyorum LG ye telefondakı eksıklıklerı guncellemıyor ılgılenmıyor telefonların %80 i kapanma sorunu yasıyor (Lg türkiye ile görüştüm doğruladılar inanmayan arasın .).Nexus bile g2 den daha ıyı telefon olma konusunda Z2 asırı ısınıyor M8 ekrandakı sanal tuslar ekranı ıyıce kucultmus oda bı garıp su ana kadar en az olumsuzluk htc one m8 de gordum ama karar veremıyorum.

Çok ilginç ne gps te ne ahizede hiçbir sorun yaşamadım belki ilk serilerde böyle bişey olabilir. Bi tanıdığa aldk g3 hiçbi sorun yok gayet güzel kapanma sorunu yok son serilerden alrsanız sorun yaşamazsınız

Sucrofe

Profesör
Reaksiyon puanı
677
Öyle sorunlarla hiç karşılaşmadım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
eğer 2k çözünürlüğünde oyunlar çıktığı zaman işlemci yetmeyebilir çünkü s801ac ve adreno 330 gpu 1080p ekrana göre yapılmıştır

S

SDN Okuru

SDN Okuru
arkadaşım yorum yapmışsın ama neye yorum yaptığını sende bilmiyorsun bir defa telefonu öğren xperia z2 de 4k kamera özelliği var lg g3 ise 2 k bilmem anlata bildimmi otada boşluğa yazmayın

S

SDN Okuru

SDN Okuru
sony xperia z2 al sen bakma onlara ısın ma falan cok degil kulan mamişlar başkaların dan duyduklarını söylüyorlar z2 hizi görüntü kalitesi falan cok güzel ama g3 ü cok bilmiyorum ama ben de lg 4x vardı hiz delisi dediler aldım beş para etmez lg kendini adını o telefonla kötü ledi bence bende z2 aldım sana da tavsiye derim

Virility

Profesör
Reaksiyon puanı
119
Yanlş yorumu sen yapmışın z2 de g3 de 4k video çekiyor z2 fhd ekrana g3 2k ekrana sahip

emirozcopur

Doçent
Reaksiyon puanı
1
sony xperia z2 al sen bakma onlara ısın ma falan cok degil kulan mamişlar başkaların dan duyduklarını söylüyorlar z2 hizi görüntü kalitesi falan cok güzel ama g3 ü cok bilmiyorum ama ben de lg 4x vardı hiz delisi dediler aldım beş para etmez lg kendini adını o telefonla kötü ledi bence bende z2 aldım sana da tavsiye derim
Siz yanlış zamanda yanlış telefonu almışsınız. LG G2 yle atağa geçti aslında optimus g de güzel telefondu yani ondan önceki telefonları iyi değil bence. Aldığınız telefonda ne G2 nin ne 3 ün ne de z2 nin yanına yaklaşabilir. Şimdi z2 alarak doğru seçim yapmışsınız ama G2 de alsanız sıkıntı yaşamazsınız. G3 evet ekrana göre donanım yeterli değil bunu zamanında sony de Xperia z de yapmıştı ve oyun performansı sıkıntılıydı. Belki g3 te de ilerde oyunlarda sorun olabilir

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Dayanıklıkı açısından Z2 ama ofiste oturup özellik ve sadelik isteyene lg g3 özellikle samsung kullanıcıları lg g3 e geçerse yadırgamazlar çünkü içi samsung menüsü gibi am tabikide g3 ısınma problemi diyorsanız zaten telefon su geçirmiyo iki dakika muslukta yıkarsınız. Bu konuda avantaj...

S

SDN Okuru

SDN Okuru
ben xperia z2 kullanıyorum yeni güncellemelerden sonra ısınma sorunu pek kalmadı her akıllı telefonun ısındığı kadar ısınma oluyo ama abartılacak bişey yok alev topu felan demişler yok öyle bişey 4k videoya gelicek olursak 4k video zaten aşırı fazla yer kaplıyo aynı zamanda hangimiz tutup 20 30 dakika video çekiyoruz ki ben telefonumu yeni aldığımda ortalama 10 dakka felan 4k video çektikten sonra kamera kapanıyordu ama yeni güncelledim 15 dakika civarında video çekiyorum şuanda telefonun oyun performansına vesayresine diyecek bişeyim yok zaten g3 te snapdragon 801 ac z2 de ab modeli kullanılış performans açısında gözle görülür birşey farkedilmiyo kamera konusuna gelirsek sony yapmış yapıcanı zaten en iyi telefon kamerası seçildi telefonun su geçirmeme özelliği var ama suya hiç sokmadım okadar parayı vermişim hiç riske atmadım ama dursun bir kenarda belki su felan dökülür adranalin yaşamaya gerek yok performans konusunda bence g3 ile z2 yi kıyaslıyamayız telefonu eline alırsın hangisinin kasası hoşuna gidiyosa onu alırsın ekrana gelirsek z2 nin ekranı gerçek renklere çok yakın ki 2k ekranı olmamasına rağmen şarjın bitme noktasına geldiğinde şarjın %68 civarını ekran bitiriyor lg g2 nin 2k ekranı nekadar şarj yer malum ki z2 nin 3200 mah bataryası varken g3 ün 3000 mah bataryası var.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Ne arkadaş varmış ya :)

Biri Z2 G3 arasında hangisini alacağını sorar
Biri Z2 alır normal kullanımda aşırı ısındığını söyler
Biri G3 alır pili az gidiyor der
Biri S5 alır ekranı kendiliğinden kırıldı der
Biri M8 alır durup dururken çizildi der
Biri iPhone 5S alır telefon pili hemen bitiyor der...

Anlamadığım neden bunları hep ARKADAŞ der???

Ya arkadaşlar en iyi telefon senin gözüne hoş gelip, eline aldığında evet budur dediğin ve performansı ile seni memnun eden telefondur. Bu Galaxy S'te olur, iPhone 3GS'te olur, Samsung Galaxy Ace'de olur Xperia Z Ultra olabilir veya Z3, G2, G3 her neyse... Bırakın bu arkadaş muhabbetini ya.

Ben Xperia Z Ultra kullanıyorum bana göre şuan bile (2013 çıkışlı) dünyanın kralı varmı bunun üstüne yorum yapacak biri? Yok işlemcisi 800 müş yok ram 2GB'mış kralı bana göre?

Ha almadan öncesine gidelim, hayatımda hiç Xperia kullanmadım, almadan önce internette gördüklerim falan bana arayüz çok KABAK TADI VERDİ, almadan önce daha önce kullandığım S4'te kullandığım ve para vererek aldığım Nova kullanırım dedim. Bir şekilde cihaz elime geçti önce bazı operatör firmaların bayilerinde cihazı gördüm ve cihaz dediğim gibi elime geçti, yani aldım. Daha sonra cihazı kullanmaya başladığımda Nova hiç ihtiyacım olmadı ve diğer sundukları ki kamerası 8mp olmasına rağmen bana hep yeterli geldi.

Sonuç olarak söylemek istediğim şey, arkadaşın film izlemek için telefon alacaksa gitsin 600-800 arası fiyatlara satılan Note 2 veya Note alabilir rahatlıklada izler merak etme. Zaten onun izleyeceği filmler maksimum 720p olur o cihazların ekranıda rahatça onu izlettirir.... 2K video izlemeyeceği için boşuna G3 için 1900 TL veya Z2 için 1900-2000 TL arası para bayılmasın hiç gerek yok... Aynen bence o meşhur arkadaşına aynen bunu söyle ;)

SBJKN1903

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
Arkadaşlar ben de yeni telefon almayı düşünüyorum da kararsız kaldım. Suan Aklımda z3c var. Sizce doğru bir telefon mu? Yoksa xperiaya vereceğim para yerine lg G3 ya da iPhone 5s mi almalıyım.

S

SDN Okuru

SDN Okuru
Gerçekten merak ettim nasıl z2 ye gore daha tasınabılır? Bilimselmi harıcıdenmı konusuyorsun?