Xperia Z1 mi LG G2 mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan defas59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sony Xperia Z1 mi LG G2 mi ?

• Sony Xperia Z1

Kullanılan: 16 59.3%
  • LG G2

Kullanılan: 11 40.7%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
Ekranı kötü değil bilmiyorsan git araştır dünyada en iyi ekran yapan 2 firmadan biri sonydir . Bu konuda 1. SHARP 2. Sonydir öte yandan Triliminos ve X-reality hiç yabana atılcak teknolojiler değil g2 nin ekranı sadece daha parlak ama hala en doğru rengi Z1 veriyor .Çünkü renk aralığı en fazla olan teknolojiyi kullanıyor yani Triliminos u . X-reality ise çözünürlük ve keskinliği bir adım öteye taşıyor . Yani daha parlak diye bir ekran diğeri kötü demek değildir. Öte yandan bakış açısı konusuna gelirsek belirli açılarda kayıp olmuyor örneğin 60-70 gibi . Ayrıca telefon şahsi bir cihazdır . Arkadaşım göremiyor vs gibi saçma bahaneleride geçsin herkes arkadaşımza almıyoruz sonuçta kendimiz kullanıyoruz avuç kadar cihaz zaten . Hem aradaki fark 400 tl çünkü g2 nin 16gb taki boş olanı 9 gb dolayısıyla yetersiz . hoş 32 de de 25 kalıyor orasıda ayrı komedi ya neyse .
Full hd resim fotoğraf çeken bir cihaz için o kadar düşük depolama alanı tam anlamıyla facia .
Malzeme kalitesi su + toz dayanıklılığı , şık görünümü , premium olması yeterli neden .
Ayrıca 1800 tl ye ben neden çakma Samsung alayımki ? gider 400 daha ekler note3 alırım samsung istiyor olsam.
Lg nin şimdiye kadar mobil alanda ne özgünlüğü var allah aşkına ?
L serisinde Sony ye özeniyordu tasarımda son 2 modeldir Samsunga özenmeye başladı. Sensörler özellikler birebir aynı arayüz kopya tasarım kopya 1800 tl para saydığın firmadan biraz özgünlük bekler insan.
Bunun yanında kameranın donanımı şuan androiddeki bütün kameraları ezecek durumda arada 1-2 focus problemleri vardı onuda güncellemeyle hallettiler. Şuan Sony güncelleme ile o kameraya 4k kayıt imkanı bile sunabilecek duruma getirir . Çünkü içi dolu herşeye el veriyor kamerada G lens ve BIONZ görüntü işleme motoru var bunlar çok önemli detaylar.
Ayrıca sırf malzeme kalitesinden diyip geçmesin kimse Samsungun eleştiri yağmuruna tutulan vile plastiğinden bile dandik bir plastik var o cihazda herkesin malumu bu tür cihazların ekranı kırılınca en az 800den başlayıp 1300tl ye kadar ekran değişimi ücreti alıyor ee ne kaldı şimdi ? 1300 e yenisinide alırsın yanlış mıyım ??
Güncelleme desteği var hem cihazın rahat 2 yıl.
Bende Xperia Z var ve 12 tane sistem güncellemesi aldı şimdiye kadar .
İlk aldığım cihaz ile şimdiki cihaz arasında dağlar kadar fark var yağ gibi akıyor şuan.
Z1 bundan daha iyiyse zaten rakipsiz kılıyor bu onu .
Lg nin Sony , Apple , HTC gibi markalar düşünüldüğünde bir marka değeri bile yok bana göre...

Ekranı kötü değil bilmiyorsan git araştır lafından sonrasını okumadım:closedeyes:

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Evet özelleştirilebilen arayüz doğru haklısın Touchwiz i silip üstüne Optimus Arayüzü yazın tamamen revizyona gitmiş oldu haklısın

Touchwiz mi? Yanından geçemez. :) Telefonu hiç elinize almamışsınız burada boş boş konuşuyorsunuz. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben i9000, i9300, i9500, N7000, N7100 kullanıcısıyım. Touchwiz'i bana öğretmeye kalkmazsın umarım. G2 arayüzü ile arasındaki farkları da az çok değil fazlasıyla görebiliyorum siz merak etmeyin. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Ben i9000, i9300, i9500, N7000, N7100 kullanıcısıyım. Touchwiz'i bana öğretmeye kalkmazsın umarım. G2 arayüzü ile arasındaki farkları da az çok değil fazlasıyla görebiliyorum siz merak etmeyin. :)
Öğretmeye çalışmıyorum zaten fikir belirtiyorum zira sizin gibi sabit fikirli insanlara birşey öğretmek mümkün değil

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Xperiaların tasarımı genel itibari ile öyledir birtek Z de değil LG nin L serisi Xperialardan daha uzun süre sonra ortaya çıktı kaldıki ben sana Samsung özgün demedim Lg kopyacı dedim kazanan kullanıcı olması önemli değil kullanıcı çünkü her türlü kazanıyor önemli olan onu kopyalamak değil kendine has bir hale getirmek bunuda lg yapamıyor . ayrıca bu olay metal kasa olayı değil arayüzü karşılaştır anlarsın neyin ne olduğunu bazı şeylere böyle körü körüne bağlanmayın göz var nizam var Lgnin birebir kopyaladığını herkes biliyor S4 e koy snapdragon 800 plastiğinide biraz daha dandik yap al sana lg g2 ne yani ? herşeyi aynı .
Senin metal kasa kullanan htc özentisi mi söylemin ilk 4 çekirdekli işlemciyi kim kullandıysa herkes ona özendi demek gibi birşey olur ben bunu söylemiyorum arayüz noktası noktasına aynı eee sensörlere bakıyorsun onlarda aynı tasarıma bak o da öyle . ee geriye ne kaldı ? işlemci e bi zahmet onuda en son çıkandan koy :)
Çakma tele o kadar para vermene gerek yok sanada söyliyim bunu Sony , Samsung , HTC , Apple pahalı ama neden pahalı ??
Çünkü onlar isimde satıyor . Tasarımı arayüzü kopyalayıp işlemciyi değiştirince ben çok farklıyım ben özgünüm numaraları yapmıyor ayrıca o kameranın altındaki tuşlarda gıcırdıyor ve kalitesiz . Fanboy olan biri varsa o da sensin .
Ben fanboy falan değilim olaya tarafsız yaklaşıyorum .Sony ninde eksikleri var yokmu ? tabiki var ama bunlar kesinlikle kopyacılıkla kıyaslanamayacak şeyler örneğin tft ekranın kullanılması ama bunuda açıklıyor adamlar suya dayanıklı olduğu için tft ekran kullandık diye z2 de de sharp ın ıgzo paneline geçicekler zaten... Alt-üst boşluk fazla diyor bana kalırsa değil tabi burası zevk meselesine giriyor . çünkü özgün bir tasarımı olduğu için eleştiriye açık ve kişiden kişiye değişebiliyor üzerinde de tartışabiliyorsun ama o alttaki boşluklar tek elle kullanımı kolaylaştırıyor örneğin samsung un o bölümdeki tuşları daha zorlaştırıyor kullanımı bunun gibi şeyler ama lgnin kusurları daha büyük...
İphone u taklit eden bir marka var belki duymuşsundur GooPhone diye
İos un kopyacısı o bence
Android in ise Lg !
Adamların sloganı belli senden öğreniyorum adamlar bakmış en çok hangi özellikler beğenilmiş onu koymuş kullanıcı odaklı yapmış telefonu tasarımıda kendine özgü daha ne yapsın adamlar lgdeki birçok yenilik hala çoğu telefonda yok arayüz benzeyebilir ama çok daha kullanışlı olmuş bu kadar kişiselleştirme sunan başka arayüz yok.İnsanlar teoefon alırken ah samsungta şu vardı işte bunda yok vs vs diyordu lg bu telefonuyla bunu da aşmaya çalışmış iyi de yapmış.Allahtan senin kafandan gitmemişler yoksa böyle telefonlar çıkmazdı.Neymiş efendim arayüz samsunga benziyor çift kamera ile aynı anda video kaydını samsung anında lgden çarpınca iyi audio zoomu gene lgd2n çarpınca iyi ama lg 2 öz3llik alsın samsung çakması.Samsung önce kendine baksın 100 tane telefon hepsinin tasarımı aynı.Klavyenin temasını bile değiştirdim ama sonylere bak hala aynı dandik arayüz.Neyse sen sony ile devam et yada samsungla biz lgnin sunduğu yeniliklerden ve arayüzünden memnunuz.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Öğretmeye çalışmıyorum zaten fikir belirtiyorum zira sizin gibi sabit fikirli insanlara birşey öğretmek mümkün değil

Ben 3 yıllık samsung kullanıcısı olarak samsung cihazımla foruma girerek G2 övüyorum ve sabit fikirliyim öyle mi? :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Adamların sloganı belli senden öğreniyorum adamlar bakmış en çok hangi özellikler beğenilmiş onu koymuş kullanıcı odaklı yapmış telefonu tasarımıda kendine özgü daha ne yapsın adamlar lgdeki birçok yenilik hala çoğu telefonda yok arayüz benzeyebilir ama çok daha kullanışlı olmuş bu kadar kişiselleştirme sunan başka arayüz yok.İnsanlar teoefon alırken ah samsungta şu vardı işte bunda yok vs vs diyordu lg bu telefonuyla bunu da aşmaya çalışmış iyi de yapmış.Allahtan senin kafandan gitmemişler yoksa böyle telefonlar çıkmazdı.Neymiş efendim arayüz samsunga benziyor çift kamera ile aynı anda video kaydını samsung anında lgden çarpınca iyi audio zoomu gene lgd2n çarpınca iyi ama lg 2 öz3llik alsın samsung çakması.Samsung önce kendine baksın 100 tane telefon hepsinin tasarımı aynı.Klavyenin temasını bile değiştirdim ama sonylere bak hala aynı dandik arayüz.Neyse sen sony ile devam et yada samsungla biz lgnin sunduğu yeniliklerden ve arayüzünden memnunuz.

Eline, fikrine sağlık. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sony nin arayüzü oldukça premium ve kişiselleştirilebilir.
Sony sadece donanım değil isimde satıyor sen Samsung çakmasıyla yoluna devam edebilirsin ama insanları burada yanlış yönlendiriyorsun

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sony'nin arayüzü kişiselleştirilebilir dedi ya :) Kardeşim burada boşuna yırtma kendini. Biz hepsinin arayüzünü inceledik. Tavsiyem, sen de git incele. Buralarda rezil etme kendini.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Ekranı daha kötü. Bizzat elime alıp gözlerimle gördüm. Sony'e hiç yakışmamış ki LG ekran konusunda Sony'den geri değil. Çakma samsung dediğin telefonun tasarımı hangi samsungta var? Sony ortağı mısın, samsung akrabası mısın? Bu G2 kıskançlığınız niye? Kötü telefonları inadına savunarak anca kendinizi tatmin edersiniz. Burda telefondan sadece siz anlamıyorsunuz. Kaldı ki bence anlamıyorsunuz. 16gb için 10gb, 32gb için 25gb kullanılabilir hafıza ilk kez G2'de meydana gelmedi. Bu yıllardır böyle. Samsung'ta da böyle. Her telefon kullandığı arayüze göre hafızanın büyük bölümünü kendine ayırıyor. Teknolojiden anlamadığınız bir kere buradan belli.

Güncelleme konusunda Sony'i övme sakın. :)
Tasarımı hangi Telefonda mı var ? S4 ün ovalleştirilip üst boşluğun ekran yapılmış hali tuşları arkaya atınca özentiliği gidecek falan mı sanıyorsun sen ???
Gerçekleri söyleyince illa birinin ortağı , fanboyu , çalışanı mı olunuyor yoksa gerçekleri duymak senin zoruna mı gidiyor orasını bilemem.
Kötü telefon dediğin plastik olmadığı veya samsunga özenmediği için mi kötü yoksa en iyi kameraya sahip en dayanıklı telefonlardan biri olduğu için mi
Samsungun bellekte bıraktığı beni ilgilendirmez ben Lg den konuşuyorum ayrıca 16gblık telefonda 9gb yer bırakıyor 32 de de 25gb . Ful hd fotoğraf , video çeken oyun , uygulama indiren birisi içn bu cihaz ölüm nedeni :)))
Güncellemede Sony i neden savunmayacakmışım ayrıca ??
Bende Xperia Z var şimdiye kadar 12 tane sistem güncellemesi aldı.
İlk aldığım cihazla bu cihaz arasında dağlar kadar fark var cihaz yağ gibi akıyor .
Lg şimdiye kadar tüm modellerine o kadar güncelleme anca vermiştir . Sen git Lg den çamaşır makinesi al belki o konuda haklı olabilirsin.

Sony'nin arayüzü kişiselleştirilebilir dedi ya :) Kardeşim burada boşuna yırtma kendini. Biz hepsinin arayüzünü inceledik. Tavsiyem, sen de git incele. Buralarda rezil etme kendini.
Bizzat kendim kullanıyorum Z1 i kasma kendini sen :))
Sizin gibiler zaten Sony almasın telefonu kullanmayı bilmiyorsunuz daha sonra kendinizi servis köşelerinde rezil ediyorsunuz :)))

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Sony nin arayüzü oldukça premium ve kişiselleştirilebilir.
Sony sadece donanım değil isimde satıyor sen Samsung çakmasıyla yoluna devam edebilirsin ama insanları burada yanlış yönlendiriyorsun
Hadi ben öyle yönlendiriyorum sdnde incelemesi yapıldı tavsiye edildi o kadar site inceledi beğendi bu kadar kullanan kişi beğenmiş onlar da mı yanlış yönlendiriyor.Sonyde neyi özelleştiriyorsun çok merak ettim doğrusu sadece tema değişiyor oda yazıların rengi falan ona da özelleştirme diyorsan optimus arayüzünün özelleştirmesi yanında çöldeki kum tanesi misali.Bence daha fazla yorum yapıp seviyeni düşürme.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Hadi ben öyle yönlendiriyorum sdnde incelemesi yapıldı tavsiye edildi o kadar site inceledi beğendi bu kadar kullanan kişi beğenmiş onlar da mı yanlış yönlendiriyor.Sonyde neyi özelleştiriyorsun çok merak ettim doğrusu sadece tema değişiyor oda yazıların rengi falan ona da özelleştirme diyorsan optimus arayüzünün özelleştirmesi yanında çöldeki kum tanesi misali.Bence daha fazla yorum yapıp seviyeni düşürme.
Seviye denen şey sende yokki fiyatı daha ucuz diye kendini 2 günde fan yapan adamın tekisin :)) başka marka fiyat düşürse 2 sonra onun fanı olcaksın :)))

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Arkadaşın derdi anlaşıldı. Z1'i almış.. Haliyle övecek ki aradaki 300liralık farkı çıkarsın. :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sony'nin servisini de övdü ya daha da bi şey demeyeceğim. :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sony de kullandım, samsung da kullandım, iphone da kullandım. Ve biliyor musun daha hiç LG kullanmadım. G2'yi de henüz almadım. Kasımda 32lik versiyonun gelmesini bekliyorum. Ben senede 4-5 telefon değişen birisiyim. Ailemde her çeşit akıllı telefon mevcut. Bana artislik yapma boşuna. 2200lirayı o çöpe bayılmışsın bari daha fazla konuşup rezil olma. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sony de kullandım, samsung da kullandım, iphone da kullandım. Ve biliyor musun daha hiç LG kullanmadım. G2'yi de henüz almadım. Kasımda 32lik versiyonun gelmesini bekliyorum. Ben senede 4-5 telefon değişen birisiyim. Ailemde her çeşit akıllı telefon mevcut. Bana artislik yapma boşuna. 2200lirayı o çöpe bayılmışsın bari daha fazla konuşup rezil olma. :)
Çöp diyerek zaten teknoloji cahili olduğunu gösterdin daha fazla söze gerek yok çakma samsungcu seni :))

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Senin 2 saattir ettiğin cahilliğin yanında benimki hoş görülür :)

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Sony nin tasarımına laf atan arkadaşlar samsung veya başka marka kullana kullana o kadar alışmışlar ki artık "tasarım" görünce afallıyor olsa gerek . Sony kullandım diyen arkadaş tasarımında ne kusur var z1 in ?

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Senin 2 saattir ettiğin cahilliğin yanında benimki hoş görülür :)
Kendini ifade etmekten yoksun bir bireysin ben zaten seni kusurlu biri olduğun için hoşgörüyorum merak etme :)))

Sony nin tasarımına laf atan arkadaşlar samsung veya başka marka kullana kullana o kadar alışmışlar ki artık "tasarım" görünce afallıyor olsa gerek . Sony kullandım diyen arkadaş tasarımında ne kusur var z1 in ?
Xperia Z1 çöpmüş :D :D cahillikte sınır tanımıyor bunlar ya

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27
Arkadaşlar niye herkes kendinde olmayan telefonları kıyaslıyor ki? Ya bi sende olana bak bir de almak istediğin, kafana yatan, kalbinde yer eden(:P) telefona bak. Çünkü buraya ne kadar sorsak da en son yine kendi kafanızdakini alacaksınız buna emin olun :) Bende 4S var. Z1'e bakıyorum. Ekranı daha iyi mi evet, kamerası evet, işlemcisi evet, RAM'i evet. O zaman bitmiştir.

Z1'in ekranını da görmeden kötüleyen arkadaşlara: milletin kafasını karıştırıp durmayın artık yeter!

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Bide z1 e çöp demişsin . Bırak Allahını seversen ya.

Kendini ifade etmekten yoksun bir bireysin ben zaten seni kusurlu biri olduğun için hoşgörüyorum merak etme :)))

Xperia Z1 çöpmüş :D :D cahillikte sınır tanımıyor bunlar ya
"He" de geç (: Ben artık öyle yapacam bıktım (:

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Arkadaşlar niye herkes kendinde olmayan telefonları kıyaslıyor ki? Ya bi sende olana bak bir de almak istediğin, kafana yatan, kalbinde yer eden(:P) telefona bak. Çünkü buraya ne kadar sorsak da en son yine kendi kafanızdakini alacaksınız buna emin olun :) Bende 4S var. Z1'e bakıyorum. Ekranı daha iyi mi evet, kamerası evet, işlemcisi evet, RAM'i evet. O zaman bitmiştir.

Z1'in ekranını da görmeden kötüleyen arkadaşlara: milletin kafasını karıştırıp durmayın artık yeter!
Bunlar böyle :) TFT yi 37 ekran tv Ips i Led ekran görüyorlar . Yarım saattir Triliminos teknolojisini daha çok renk verme imkanı olduğunu X-realitynin çözünürlüğü artırıp paraziti arttırdığını vs anlatıyoruz ama bunlar sabit fikirli insanlar oldukları için kabullenemiyorlar :)

alig_6

Doçent
Reaksiyon puanı
27

Senede 4-5 telefon değiştirmeyi bir maharetmiş gibi göstermek... Bana daha çok sakarlık gibi geliyor.
"Teknoloji ailesiyiz, ehi"

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11

Genelde SDN okurları yazar böyle şeyleri. Bu arada Z1'i kullanmadığını belli etmiş oldun tebrik ederim.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
He canım he tamam. :) Z1'in üstün yönlerini övseniz anlarım da niye ezildiği yönlerini övmeye çalışıyorsunuz onu anlamış değilim. 1mm daha ince de, inceliğini övebilirsin. Su geçirmiyor diye övünebilirsin mesela. Ya da MP'i daha yüksek de. Bunları diyebilirsiniz bunlara itiraz edecek değiliz. Ama sen kalkıp arayüzünü, ekranını, stabilitesini G2 ile kıyaslayıp üstün dersen işte ben buna gülerim. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
He canım he tamam. :) Z1'in üstün yönlerini övseniz anlarım da niye ezildiği yönlerini övmeye çalışıyorsunuz onu anlamış değilim. 1mm daha ince de, inceliğini övebilirsin. Su geçirmiyor diye övünebilirsin mesela. Ya da MP'i daha yüksek de. Bunları diyebilirsiniz bunlara itiraz edecek değiliz. Ama sen kalkıp arayüzünü, ekranını, stabilitesini G2 ile kıyaslayıp üstün dersen işte ben buna gülerim. :)
Arayüz kişiden kişiye göre değişir ama yinede özgün olması ve kopya olmaması gerekir :) Stabiliteye gelirsek Qualcomm sağolsun Snapdragon 800 kullanan şuan tüm cihazlar stabil :)))

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...