Xperia Z1 mi LG G2 mi ?

• Konuyu başlatan Konuyu başlatan defas59
  • Başlangıç tarihi Başlangıç tarihi

Sony Xperia Z1 mi LG G2 mi ?

• Sony Xperia Z1

Kullanılan: 16 59.3%
  • LG G2

Kullanılan: 11 40.7%

• Kullanılan toplam oy
    27
Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
1. Sana kaliteli diyeceksin demedim kalitesiz diyemezsin dedim . ikisi farklı şeyler. 2. aynı şeyleri tekrar söylemeyecem .sizin gibilere laf anlatmaya çalışmaktansa başka bir şey yaparım belki birine yardımım dokunur. İyi forumlar.

Kalitesiz. Kalitesini Z ve Z1'de de gördük. Ekran ustası Sony, koskoca telefona bi ekranı oturtamamış. O kadar da çerçeve koymuş nerdeyse tablet olmuş ama nafile.. İyi forumlar..

patientia

Profesör
Reaksiyon puanı
2
Sony'nin tek kaliteli telefonu Xperia Go. Onun da özellikleri vasat. Xperia S kullandım. Suya düştü ve maks. 2 saniye suda durdu. O da elimi uzatıp sudan çekme süresi. Telefon bir daha çalışmadı. :)
Ben geçenlerde nedendir bilmem herhalde eskidi diye Xperia S 'i 30-35 saniye su altına tuttum güzelce yıkadım. Hoparlörü cızırdadı kuruyunca düzeldi eskisinden hiçbir farkı yok bütün özellikleri çalışıyor :D

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben geçenlerde nedendir bilmem herhalde eskidi diye Xperia S 'i 30-35 saniye su altına tuttum güzelce yıkadım. Hoparlörü cızırdadı kuruyunca düzeldi eskisinden hiçbir farkı yok bütün özellikleri çalışıyor :D

Benimkinin suya alerjisi varmış demek. :) Telefonun ekranında kıvılcım gösterisi seyrettim. Çatır çatır gitti telefon gözlerimin önünde. :) Sadece 2 saniye. Suda bile beklemedi. Üstelik üzerinde silikon kılıf vardı. Ne diyim artık bilemiyorum. : ))

suayba

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
sony elinize aldıgınızda kaliteyi hissetmiyormusunuz? daha kaliteli ve daha iyi yapabilen yok ki bir çok markaya sony,toshiba,sharp,sanyo gibi üreticiler zaten parça üretiyor.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
sony elinize aldıgınızda kaliteyi hissetmiyormusunuz? daha kaliteli ve daha iyi yapabilen yok ki bir çok markaya sony,toshiba,sharp,sanyo gibi üreticiler zaten parça üretiyor.

Herkesin kalite anlayışı farklı demekki. Kalite hissetmek istiyorsanız iphone 5s alabilirsiniz. Ancak bir işe yarıyor mu? tabi ki hayır. Ama her tarafından kalite akıyor telefonun. Kalite tek yönlü olmaz. Tasarım, ekonomi, işlevsellik, yazılım, stabilite ve hızın en iyi şekilde bir araya gelmesiyle olur. Bir yere yüklenip diğer yerden kısmak kalite değildir. En azından benim için öyle.

semih61

Profesör
Reaksiyon puanı
43
G2 plastiğini ben olsam almam. Güzel kamerası, Premium kasası, Sağlamlığı, Su geçirmezliği ile Z1'i tercih ederim.

aynı donanıma +700tl ve daha kötü bir ekran
sırf malzeme kalitesi için 700tl verilirmi ? altınkaplama olsa neyse.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11

2 Yıl kesin destek + Premium Kasa (Alüminyum) + Kamera + Su geçirmezlik = 700 TL. :)

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
ya bu g2 ciler hiç konuşmuyor ya :laugh:

mendocino

Rektör
Reaksiyon puanı
81
tamam z1 2200 etmez tamam g2de iyi telefon z1den daha iyi yönleri de var eyvallah ama z1'i eline bile almadan yorum yapanlar var. Gidin elinize alın bir anda nasıl fikirleriniz değişecek. Yapılan en premium ve sağlam klas telefon z1 iphoneda dahil. Telefondan çok aksesuar gibi.

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
peki sana şöyle sorayım.iphone 5s mi yoksa Z1 mi ?

Elusive

Dekan
Reaksiyon puanı
260
Konu neyle başladı nereye gidiyor . Allah sonumuzu hayr etsin :D

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
Xperia Z1'in ekranı kötü olayını bırakın bence artık. Renkler gayet yeterli ve dolgunlar sadece görüş açısı kötü ve kimse telefonlara altından sağından solundan bakmıyor kimse kimseyi kandırmasın o yüzden ekran kıyaslamasını bence bırakın artık her telefon gayet yeterli günlük kullanımda neredeyse anlamıyoruz ve umursamıyoruz ekranları yani artık fanlığı bir kenara bırakabilirsiniz. Son olarak eğer fiyat konusunu sorun etmiyorsan Xperia Z1 tabi ki de yok ben hem bana Z1 i neredeyse aratmayacak ve birazda cebimde para kalsın diyorsan G2 5S'e hiç bulaşma.

defas59

Öğrenci
Reaksiyon puanı
0
20-25 gün içerisinde bu iki telefondan birini alıcam. sony fiyatı düşürürse sony alırım.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
tamam z1 2200 etmez tamam g2de iyi telefon z1den daha iyi yönleri de var eyvallah ama z1'i eline bile almadan yorum yapanlar var. Gidin elinize alın bir anda nasıl fikirleriniz değişecek. Yapılan en premium ve sağlam klas telefon z1 iphoneda dahil. Telefondan çok aksesuar gibi.

Z1'i de, G2'yi de, Note 3'ü de bizzat elimde inceledim. Siz telefonun arkasına sağına soluna bakarak kullanıyorsanız bilemem. Ben ekrana bakarak kullanıyorum kardeşim. Ayrıca elime en iyi oturan telefon G2. Takdir edersiniz ki boyutları daha ufak. Üstelik 0.5inç daha büyük ekranı var. :)

TheOne12

Asistan
Reaksiyon puanı
0
Z1 ve G2 kullanmadım ama bence Note 3'ede bir göz atabilirsin.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ben G2 tavsiye ediyorum kesinlikle. 32GB al rahat et. Gerçekten çok rahat bir telefon üstelik arayüzü mükemmel. Arayüzüyle oynamaktan telefona oyun yüklemeyi bile unutabilirsiniz. :)

TheOne12

Asistan
Reaksiyon puanı
0
depolama (oyun, resim vs) bunları sığdırmak istiyorsan G2 ben oyunları resimlerle uğraşmam diyorsan Z1 derim ama Note 3 ve Lumia 1020'yi tavsiye ederim diyebilirim. Note 3 büyük diyorsan Lumia 1020'yide sana alternatif olarak sunabilirim ne dersin ?

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Ben G2 tavsiye ediyorum kesinlikle. 32GB al rahat et. Gerçekten çok rahat bir telefon üstelik arayüzü mükemmel. Arayüzüyle oynamaktan telefona oyun yüklemeyi bile unutabilirsiniz. :)
G2'de güzel bir telefon :)

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Eğer G2 Sony'nin olsaydı yine G2 derdim. Benim marka takıntım yoktur. 3 yıldır Samsung kullanıyorum. Ondan önce 2 yıl iphone kullandım. Geçen sene bir ara Sony xperia S almıştım o da suya kurban gidince tekrar samsung ile devam ettim. LG olduğu için değil G2 olduğu için tavsiye ediyorum.

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
iphone 5s e ne dersin ? :)

iPhone 5s tamamen hava atma amaçlı. Şarj konusunda iphoneları biliyorsunuz ki vasat. Kamera konusunda sadece güzel çekiyor, bir özelliği yok. iPhone'un tek iyi yanı işlemcisi, hızı ve akıcılığı ancak kendinizi iOs sistemiyle kısıtlamayın. iTunes'a bağlı kalmayın. iOS bir havuzsa Android denizdir. Androidin en akıcı hali G2 ve iPhone 5s hızını aratmıyor diyebilirim. Ama alırken satın aldığınız ürünü kesinlikle test edin. Sorunlu cihaz satabiliyor mağazalar. Özellikle ilk 15gün geri teslim etme avantajını kullanarak telefonu bozup verenler var. Bazen bu cihazları tekrar paketleyip satabiliyorlar buna herkes dikkat etsin. Bir akrabamın başına geldi.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Ekranı kötü değil bilmiyorsan git araştır dünyada en iyi ekran yapan 2 firmadan biri sonydir . Bu konuda 1. SHARP 2. Sonydir öte yandan Triliminos ve X-reality hiç yabana atılcak teknolojiler değil g2 nin ekranı sadece daha parlak ama hala en doğru rengi Z1 veriyor .Çünkü renk aralığı en fazla olan teknolojiyi kullanıyor yani Triliminos u . X-reality ise çözünürlük ve keskinliği bir adım öteye taşıyor . Yani daha parlak diye bir ekran diğeri kötü demek değildir. Öte yandan bakış açısı konusuna gelirsek belirli açılarda kayıp olmuyor örneğin 60-70 gibi . Ayrıca telefon şahsi bir cihazdır . Arkadaşım göremiyor vs gibi saçma bahaneleride geçsin herkes arkadaşımza almıyoruz sonuçta kendimiz kullanıyoruz avuç kadar cihaz zaten . Hem aradaki fark 400 tl çünkü g2 nin 16gb taki boş olanı 9 gb dolayısıyla yetersiz . hoş 32 de de 25 kalıyor orasıda ayrı komedi ya neyse .
Full hd resim fotoğraf çeken bir cihaz için o kadar düşük depolama alanı tam anlamıyla facia .
Malzeme kalitesi su + toz dayanıklılığı , şık görünümü , premium olması yeterli neden .
Ayrıca 1800 tl ye ben neden çakma Samsung alayımki ? gider 400 daha ekler note3 alırım samsung istiyor olsam.
Lg nin şimdiye kadar mobil alanda ne özgünlüğü var allah aşkına ?
L serisinde Sony ye özeniyordu tasarımda son 2 modeldir Samsunga özenmeye başladı. Sensörler özellikler birebir aynı arayüz kopya tasarım kopya 1800 tl para saydığın firmadan biraz özgünlük bekler insan.
Bunun yanında kameranın donanımı şuan androiddeki bütün kameraları ezecek durumda arada 1-2 focus problemleri vardı onuda güncellemeyle hallettiler. Şuan Sony güncelleme ile o kameraya 4k kayıt imkanı bile sunabilecek duruma getirir . Çünkü içi dolu herşeye el veriyor kamerada G lens ve BIONZ görüntü işleme motoru var bunlar çok önemli detaylar.
Ayrıca sırf malzeme kalitesinden diyip geçmesin kimse Samsungun eleştiri yağmuruna tutulan vile plastiğinden bile dandik bir plastik var o cihazda herkesin malumu bu tür cihazların ekranı kırılınca en az 800den başlayıp 1300tl ye kadar ekran değişimi ücreti alıyor ee ne kaldı şimdi ? 1300 e yenisinide alırsın yanlış mıyım ??
Güncelleme desteği var hem cihazın rahat 2 yıl.
Bende Xperia Z var ve 12 tane sistem güncellemesi aldı şimdiye kadar .
İlk aldığım cihaz ile şimdiki cihaz arasında dağlar kadar fark var yağ gibi akıyor şuan.
Z1 bundan daha iyiyse zaten rakipsiz kılıyor bu onu .
Lg nin Sony , Apple , HTC gibi markalar düşünüldüğünde bir marka değeri bile yok bana göre...

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Ekranı daha kötü. Bizzat elime alıp gözlerimle gördüm. Sony'e hiç yakışmamış ki LG ekran konusunda Sony'den geri değil. Çakma samsung dediğin telefonun tasarımı hangi samsungta var? Sony ortağı mısın, samsung akrabası mısın? Bu G2 kıskançlığınız niye? Kötü telefonları inadına savunarak anca kendinizi tatmin edersiniz. Burda telefondan sadece siz anlamıyorsunuz. Kaldı ki bence anlamıyorsunuz. 16gb için 10gb, 32gb için 25gb kullanılabilir hafıza ilk kez G2'de meydana gelmedi. Bu yıllardır böyle. Samsung'ta da böyle. Her telefon kullandığı arayüze göre hafızanın büyük bölümünü kendine ayırıyor. Teknolojiden anlamadığınız bir kere buradan belli.

Güncelleme konusunda Sony'i övme sakın. :)

sevket_19

Doçent
Reaksiyon puanı
0
Ekranı kötü değil bilmiyorsan git araştır dünyada en iyi ekran yapan 2 firmadan biri sonydir . Bu konuda 1. SHARP 2. Sonydir öte yandan Triliminos ve X-reality hiç yabana atılcak teknolojiler değil g2 nin ekranı sadece daha parlak ama hala en doğru rengi Z1 veriyor .Çünkü renk aralığı en fazla olan teknolojiyi kullanıyor yani Triliminos u . X-reality ise çözünürlük ve keskinliği bir adım öteye taşıyor . Yani daha parlak diye bir ekran diğeri kötü demek değildir. Öte yandan bakış açısı konusuna gelirsek belirli açılarda kayıp olmuyor örneğin 60-70 gibi . Ayrıca telefon şahsi bir cihazdır . Arkadaşım göremiyor vs gibi saçma bahaneleride geçsin herkes arkadaşımza almıyoruz sonuçta kendimiz kullanıyoruz avuç kadar cihaz zaten . Hem aradaki fark 400 tl çünkü g2 nin 16gb taki boş olanı 9 gb dolayısıyla yetersiz . hoş 32 de de 25 kalıyor orasıda ayrı komedi ya neyse .
Full hd resim fotoğraf çeken bir cihaz için o kadar düşük depolama alanı tam anlamıyla facia .
Malzeme kalitesi su + toz dayanıklılığı , şık görünümü , premium olması yeterli neden .
Ayrıca 1800 tl ye ben neden çakma Samsung alayımki ? gider 400 daha ekler note3 alırım samsung istiyor olsam.
Lg nin şimdiye kadar mobil alanda ne özgünlüğü var allah aşkına ?
L serisinde Sony ye özeniyordu tasarımda son 2 modeldir Samsunga özenmeye başladı. Sensörler özellikler birebir aynı arayüz kopya tasarım kopya 1800 tl para saydığın firmadan biraz özgünlük bekler insan.
Bunun yanında kameranın donanımı şuan androiddeki bütün kameraları ezecek durumda arada 1-2 focus problemleri vardı onuda güncellemeyle hallettiler. Şuan Sony güncelleme ile o kameraya 4k kayıt imkanı bile sunabilecek duruma getirir . Çünkü içi dolu herşeye el veriyor kamerada G lens ve BIONZ görüntü işleme motoru var bunlar çok önemli detaylar.
Ayrıca sırf malzeme kalitesinden diyip geçmesin kimse Samsungun eleştiri yağmuruna tutulan vile plastiğinden bile dandik bir plastik var o cihazda herkesin malumu bu tür cihazların ekranı kırılınca en az 800den başlayıp 1300tl ye kadar ekran değişimi ücreti alıyor ee ne kaldı şimdi ? 1300 e yenisinide alırsın yanlış mıyım ??
Güncelleme desteği var hem cihazın rahat 2 yıl.
Bende Xperia Z var ve 12 tane sistem güncellemesi aldı şimdiye kadar .
İlk aldığım cihaz ile şimdiki cihaz arasında dağlar kadar fark var yağ gibi akıyor şuan.
Z1 bundan daha iyiyse zaten rakipsiz kılıyor bu onu .
Lg nin Sony , Apple , HTC gibi markalar düşünüldüğünde bir marka değeri bile yok bana göre...
Nerden biliyorsun lgnin samsung çakması olduğunu belki samsung lgnin çakmasıdır.Aynı ülkenin 2 şirketi dolayısıyla birbirinden bazı teknolojileri alıyorlar samsungta lgden alıyor neden bu lg düşmanlığı onu anlamıyorum.Ona bakarsan zde de sony kullandı küçük pencerede uygulama açma olayını oda mı özenti yani yarın öbürgün s5 metal kasa ile çıkınca da one çakması mı diyeceksin birbirlerine benzer özellikler olacak tabiki.Ayrıca bunun nesi kötü adam o özelliği alıyor geliştirip sana sunuyor gene faydası biz son kullanıcılara değil mi ?Sanki patent davaları ile uğraşan samsung değil sanki samsung iphona özenmiyor önemli olan bize ne avantajı olduğu bırakın bu fanboy ayaklarını artık.

TURKER

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Ama Z1 in tasarımı bana pek iyi gelmiyor. Z de olan sorunlar pek düzeltilmemiş.örneğin ekranı hiç iyi değil.telefonun altında ve üstünde bariz boşlular var. şu an ki düşümcem Lg G2 32gb tını almak ?
ü

Kardeşim burda çok haklısın bende Ocak ayında LG G2 32 GB alacağım telefonun malzeme kalitesi pek iyi olmadığını biliyoruz ama bir kılıfla iş bitirilir özel kılıflarıda var QuickWindow özelligiylede rahatça kullana bilirsin tasarım olarak G2 nin neredeyse yok denecek çerçevesi çok iyi Z1 in malzeme kalitesi aliminyum çerçevesi kenarındaki boşluklar biraz kaba geldi bana ama telefon gerçekten iyi ama erkan konusunda pek beğenmiyorum zevkler ve renkler tartışılmaz ama şuan bende SONY kullanıcısıyım böyle siyah renklerden sıkıldım canlı renkler daha iyidir ekranda G2 derim birde bazı performans testlerinde G2 önde bazılarında Z1 tamam çok hızlı bir telefon ama testlerde arka arkayalar aralarında pek fark yok ama ben derimki 1800 TL G2 - 2200 TL Z1 bence hiç şaşırma 400 TL fark verilmez git G2 al yanına birde kılıf al bitmiştir.

Ben 16 gb kullanıyorum ama 32 lik olanı tercih etmek lasım 32 anca yeter 16 yetmiyor maalesef.32lik olanı 1800 lira z1 2100 lira 300 lira fark var değer mi eğer beğendiysen değer.

Kesinlikle katılıyorum online alışveriş sitelerinde nasıl olur bilmem ama ben gidip kendim almaktan yanayım herzaman öyle yaptım herzaman öyle yapacağım. Zincir marketlerde Z1 2200 TL üstelik 16 GB bide LG G2 32 GB a bakıcak olursak 1800 TL bence çok daha cazip. Tamam Z1 de microSD girişi olabilir ama o çok sağlıklı değil kendi hafızası gibi kullanamaz herzaman kendi hafızası daha iyidir daha fazla tartışmaya gerek yok LG G2.

20-25 gün içerisinde bu iki telefondan birini alıcam. sony fiyatı düşürürse sony alırım.

Kardeşim boşu boşuna Z1 in fiyatının düşmesini bekleme o telefon zaten pahalı bir fiyatla geldi malum malzeme kalitesi. Yine malzeme maliyeti yüzünden o telefonun fiyatı değil 20-25 gün çok daha uzun bir süre düşmez ben derimki LG G2 32 GB Kasım ayından itibaren TEKNOSA stoklarında 1800TL ye al rahatla.

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Nerden biliyorsun lgnin samsung çakması olduğunu belki samsung lgnin çakmasıdır.Aynı ülkenin 2 şirketi dolayısıyla birbirinden bazı teknolojileri alıyorlar samsungta lgden alıyor neden bu lg düşmanlığı onu anlamıyorum.Ona bakarsan zde de sony kullandı küçük pencerede uygulama açma olayını oda mı özenti yani yarın öbürgün s5 metal kasa ile çıkınca da one çakması mı diyeceksin birbirlerine benzer özellikler olacak tabiki.Ayrıca bunun nesi kötü adam o özelliği alıyor geliştirip sana sunuyor gene faydası biz son kullanıcılara değil mi ?Sanki patent davaları ile uğraşan samsung değil sanki samsung iphona özenmiyor önemli olan bize ne avantajı olduğu bırakın bu fanboy ayaklarını artık.
Xperiaların tasarımı genel itibari ile öyledir birtek Z de değil LG nin L serisi Xperialardan daha uzun süre sonra ortaya çıktı kaldıki ben sana Samsung özgün demedim Lg kopyacı dedim kazanan kullanıcı olması önemli değil kullanıcı çünkü her türlü kazanıyor önemli olan onu kopyalamak değil kendine has bir hale getirmek bunuda lg yapamıyor . ayrıca bu olay metal kasa olayı değil arayüzü karşılaştır anlarsın neyin ne olduğunu bazı şeylere böyle körü körüne bağlanmayın göz var nizam var Lgnin birebir kopyaladığını herkes biliyor S4 e koy snapdragon 800 plastiğinide biraz daha dandik yap al sana lg g2 ne yani ? herşeyi aynı .
Senin metal kasa kullanan htc özentisi mi söylemin ilk 4 çekirdekli işlemciyi kim kullandıysa herkes ona özendi demek gibi birşey olur ben bunu söylemiyorum arayüz noktası noktasına aynı eee sensörlere bakıyorsun onlarda aynı tasarıma bak o da öyle . ee geriye ne kaldı ? işlemci e bi zahmet onuda en son çıkandan koy :)
Çakma tele o kadar para vermene gerek yok sanada söyliyim bunu Sony , Samsung , HTC , Apple pahalı ama neden pahalı ??
Çünkü onlar isimde satıyor . Tasarımı arayüzü kopyalayıp işlemciyi değiştirince ben çok farklıyım ben özgünüm numaraları yapmıyor ayrıca o kameranın altındaki tuşlarda gıcırdıyor ve kalitesiz . Fanboy olan biri varsa o da sensin .
Ben fanboy falan değilim olaya tarafsız yaklaşıyorum .Sony ninde eksikleri var yokmu ? tabiki var ama bunlar kesinlikle kopyacılıkla kıyaslanamayacak şeyler örneğin tft ekranın kullanılması ama bunuda açıklıyor adamlar suya dayanıklı olduğu için tft ekran kullandık diye z2 de de sharp ın ıgzo paneline geçicekler zaten... Alt-üst boşluk fazla diyor bana kalırsa değil tabi burası zevk meselesine giriyor . çünkü özgün bir tasarımı olduğu için eleştiriye açık ve kişiden kişiye değişebiliyor üzerinde de tartışabiliyorsun ama o alttaki boşluklar tek elle kullanımı kolaylaştırıyor örneğin samsung un o bölümdeki tuşları daha zorlaştırıyor kullanımı bunun gibi şeyler ama lgnin kusurları daha büyük...
İphone u taklit eden bir marka var belki duymuşsundur GooPhone diye
İos un kopyacısı o bence
Android in ise Lg !

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Sony arayüzünü Lg arayüzünden üstün tuttuğun cümleden sonrasını okumadım. :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Sony arayüzünü Lg arayüzünden üstün tuttuğun cümleden sonrasını okumadım. :)
Okumazsan okuma kardeşim sizin gibi sabit fikirli insanlara bişey anlatmak mümkün değil zaten ama milleti kandırıyorsunuz saçma bilgilerle .

Bloother

Rektör
Reaksiyon puanı
2,327
Milleti kandıran sensin. Kütük gibi arayüzü, tamamiyle özelleştirilebilir arayüzden üstün tuttun ya daha sana ne diyeyim ki ben :)

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Milleti kandıran sensin. Kütük gibi arayüzü, tamamiyle özelleştirilebilir arayüzden üstün tuttun ya daha sana ne diyeyim ki ben :)
Evet özelleştirilebilen arayüz doğru haklısın Touchwiz i silip üstüne Optimus Arayüzü yazın tamamen revizyona gitmiş oldu haklısın

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...