Xperia Z1 geliş tarihi

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Kamera konusunda nasıl bu kadar emin konuştuğunuzu merak etmekteyim lütfen beni bilgilendiriniz...

geçmişe dönüp baktığımızda kamera konusunda Sony nin eline su dökeni göremedik :)
yeni çıkacak olan Z1 modelinde de 20.7 MP Exmor RS kamera ve G Lens olduğunu düşünürsek bi hayli kaliteli olacak demektir :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
ah bi de donanımı iyi olaydı ya :) s4 zoom un makro çekimleri nasıl?

Atıcam bir kaç tane istersen etiketlerim usta :)

- - - Mesaj Güncellendi - - -

Bu arada bu cihazın gelişmişi gelicektir öyle bir durum var ... daha ince ve çok daha güçlüsü

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Atıcam bir kaç tane istersen etiketlerim usta :)

Bu arada bu cihazın gelişmişi gelicektir öyle bir durum var ... daha ince ve çok daha güçlüsü

etiketle tabi bakayım :) umarım ince olur yoksa bu pek hoşuma gitmedi benim :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
etiketle tabi bakayım :) umarım ince olur yoksa bu pek hoşuma gitmedi benim :)

Usta genel olarak kimse beğenmedi denilebilir... şöyle bir durumda varki samsung tarafından bayiilere sürekli S4 Zoom içerikli reklamlar gönderiyor .. bu samsungunda bu durumdan haberli olduğunu ve insan psikolojisini kullanarak reklamlarla satışı artırmaya çalıştığını gösteriyor...

10X optik zoom olmasa mp değeri arttırılıp ince bir cihaz ortaya koyup çok daha fazla sattırabilirdi... fakat samsung bayağı cürretkar ve lig 1.si olduğu için her maçını ev sahibi tarzı ile oynuyor... S4 zoom beklenenden az sattı ama benim düşüncem o ki 2. Cihaz farklı galibiyetle paçayı kurtaracak ... Samsung cihaz fazlasıyla yine 1. Sırada gidecek :)

Kadima

Rektör
Reaksiyon puanı
841
Usta genel olarak kimse beğenmedi denilebilir... şöyle bir durumda varki samsung tarafından bayiilere sürekli S4 Zoom içerikli reklamlar gönderiyor .. bu samsungunda bu durumdan haberli olduğunu ve insan psikolojisini kullanarak reklamlarla satışı artırmaya çalıştığını gösteriyor...

10X optik zoom olmasa mp değeri arttırılıp ince bir cihaz ortaya koyup çok daha fazla sattırabilirdi... fakat samsung bayağı cürretkar ve lig 1.si olduğu için her maçını ev sahibi tarzı ile oynuyor... S4 zoom beklenenden az sattı ama benim düşüncem o ki 2. Cihaz farklı galibiyetle paçayı kurtaracak ... Samsung cihaz fazlasıyla yine 1. Sırada gidecek :)

adam gibi yapmadıktan sonra isterse bi milyon cihaz üretsin :)

DumDumaq

Dekan
Reaksiyon puanı
9
Xperia z1 her yönüyle daha iyi bir cihaz sony güncelleme olayını da düzeltti ekranı note 3'den dahi başarılı kamerası 4x kayıpsız zoom var ve gece çekimlerınde lumia 1020'yi dahi geçtiği fotolar olabiliyor

yuh canım o kadar da sallama

Reaksiyon puanı
16,128
o samsung ch@t527 gibi takozlar üretmeseydi iyi olurdu bu durumda sony daha iyi çeşid yapıyor.

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
1020 yi bilemem ama z1 e güveniyorum ben :)

kış üzeri zaten güvendiğiniz dağlara kar yağacak :) ben kalite olsun çekişme olsun isterim beni biraz tanıdıysan kullandığım cihazlara bakmadan kim iyi ise söylemekten çekinmem ... Sonuçta henüz babam telefon işine girmedi :P

Reaksiyon puanı
16,128
onu bunu bırakın bu markalar niye telefonun kasasını paslanmaz çelik yapmaz? eğilmez yamulmaz boyası soyulmaz,çizilmez olurdu gerçi kafa yaran olurdu da zaten normal halleri ilede onlar ile kafa göz patlatanlar var youtube'ta kişisel güvenlik videolarında var...

thuglife

Asistan
Reaksiyon puanı
0
kocaman ekranlar telefon falan değil bunlar resmen tablet cepte taşınmaz kaba saba ürünler.

kadirirdem

Dekan
Reaksiyon puanı
708
Note 3, 4K video çekiyor ama Snapdragon 800'lü versiyonu çekiyor. Octa versiyon çekemediği için haliyle oynatamazda. Ekran konusunda artık SONY Yeni ekranıyla 1. Kamera konusunda zaten SONY'i geçebilen yok.

yerinde olsam kamera konusunda o kadar iddalı olmazdım
http://www.androidpit.com.tr/inceleme-sony-xperia-z1 bu adrese gir haberi komple oku özellikle kamera kısmına dikkat et kamerası nasılmış.

Ben atıp tutmam herkesi kendimize benzetmeyelim yabancı sitelerden lumia 1020 ile karşılaştırmasını da note 3 ile karşılaştırmasını da bulabilsiniz hatta geçenlerde forumda dahi konusu açılmıştı

yabancı siteler den her türlü karşılaştırma kıyaslama yada inceleme çıkar fakat bunların ne kadar hile şike siz oldugu belki adam bş markanın fanı onu savunuo o yüzden telin ayarıyla oynar ekran görüntüsünü maf eder. sana laf yeşitmiyor anla artıK.

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
yerinde olsam kamera konusunda o kadar iddalı olmazdım
http://www.androidpit.com.tr/inceleme-sony-xperia-z1 bu adrese gir haberi komple oku özellikle kamera kısmına dikkat et kamerası nasılmış.

yabancı siteler den her türlü karşılaştırma kıyaslama yada inceleme çıkar fakat bunların ne kadar hile şike siz oldugu belki adam bş markanın fanı onu savunuo o yüzden telin ayarıyla oynar ekran görüntüsünü maf eder. sana laf yeşitmiyor anla artıK.
Bu incelemeye dayanarak mı kötü diyebiliyorsun kameraya? Öyle bi inceleme yapmışlar ki, onlara göre telefon berbat.

Reaksiyon puanı
16,128
adamlar kötülemek için bin takla atmışlar...
taklaci_kus.gif

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Kalite göreceli bir kavramdır bence.

Evet haklısınız o yönden bakınca konunun en başından beri görecesiz birşey konuşulmamış... kalite iyilik kötülük sony samsung / herkes bişeylere taraf olma derdinde sanki ve durum böyle olunca herşey göreceli

LittleMonster

Profesör
Reaksiyon puanı
33
Amaç üretmek değil satmak :) ki z1 1020 falan s4zoomu kamera yönünden geçemeyecek üye adım kadar eminim usta :)
Bahsettiğiniz cihazın kalınlığı herkesin malumu bence şuan kaliteli kamera ve şıklık bakımından en iyi Z1 var kaldıki 20.7Mp kameraya Sony G lens eklediler ve üzerinede Exmor Rs lens eklediler bunlar çok önemli detaylar sırf 10x optik zoom yapıyor diye siz telefonun iyi çektiğini nasıl iddia ediyorsunuzki? onda x10 optik zoom varsa xperia z1de de x16 dijital zoom var ve zoom kaybı yapmıyor mesele zoom yaparken net zoomluyor bu s4 zoom da olan bir özellik değil ayrıca BIONZ görüntü işlemcisi var kameranın içinde bu fotoğrafın kalitesini en az 8 kat artıran bir işlemcidir Sony fotoğraf makinesi kullandıysan bilirsin fakat s4 zoomda aynı özellikte yok e yazılım desen Sonynin kameraları zaten yılların yazılımı Samsungtan daha iyi tabiki , sensör büyüklüğü ve diyaframıda aynı e ne kaldı geriye 10x optik zoom mu ? 16x dijital zoomu olana adam zoom kaybını önleyen yazılım geliştirmiş daha neden alayım ki ? snapdragon 800 adreno 330 ve şuan piyasanın en iyi ekranına sahip Triliminos TFT LED bunun yanında ekran X-reality ve Bravia Engine 2 görüntü motorları var daha neyi kıyaslıyorsunuz acaba ?? İki telefonda iş görür orayı tartışmıyorum ama gördüğünüz gibi Xperia Z1 bariz üstün

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Peki, bir tane de ben soru soracağım. Size göre şuan kamerası en iyi olan akıllı telefon hangisi?

Piyasada olduğu için uzun zamandır 'kullanıp denediğim' için tarafsızca S4 Zoom diyebilirim... ve ben kesinlikle Z1 olsun 1020 olsun bunlar için kameraları kötü demedim diyemem de... sizlerde göreceksiniz ki en iyisi S4 Zoom. Tabi diğerlerini kullandıktan sonra yazmanız savunmalarınzın mantık seviyesini arttıracaktır

ProRat`

Profesör
Reaksiyon puanı
11
Piyasada olduğu için uzun zamandır 'kullanıp denediğim' için tarafsızca S4 Zoom diyebilirim... ve ben kesinlikle Z1 olsun 1020 olsun bunlar için kameraları kötü demedim diyemem de... sizlerde göreceksiniz ki en iyisi S4 Zoom. Tabi diğerlerini kullandıktan sonra yazmanız savunmalarınzın mantık seviyesini arttıracaktır

Evet, tam net göremedik ama bazı sitelerde Kıyaslaması var. Tam gelsin öyle görelim o zaman. :)

Koca Adam

Profesör
Reaksiyon puanı
13
Bahsettiğiniz cihazın kalınlığı herkesin malumu bence şuan kaliteli kamera ve şıklık bakımından en iyi Z1 var kaldıki 20.7Mp kameraya Sony G lens eklediler ve üzerinede Exmor Rs lens eklediler bunlar çok önemli detaylar sırf 10x optik zoom yapıyor diye siz telefonun iyi çektiğini nasıl iddia ediyorsunuzki? onda x10 optik zoom varsa xperia z1de de x16 dijital zoom var ve zoom kaybı yapmıyor mesele zoom yaparken net zoomluyor bu s4 zoom da olan bir özellik değil ayrıca BIONZ görüntü işlemcisi var kameranın içinde bu fotoğrafın kalitesini en az 8 kat artıran bir işlemcidir Sony fotoğraf makinesi kullandıysan bilirsin fakat s4 zoomda aynı özellikte yok e yazılım desen Sonynin kameraları zaten yılların yazılımı Samsungtan daha iyi tabiki , sensör büyüklüğü ve diyaframıda aynı e ne kaldı geriye 10x optik zoom mu ? 16x dijital zoomu olana adam zoom kaybını önleyen yazılım geliştirmiş daha neden alayım ki ? snapdragon 800 adreno 330 ve şuan piyasanın en iyi ekranına sahip Triliminos TFT LED bunun yanında ekran X-reality ve Bravia Engine 2 görüntü motorları var daha neyi kıyaslıyorsunuz acaba ?? İki telefonda iş görür orayı tartışmıyorum ama gördüğünüz gibi Xperia Z1 bariz üstün

Yav he he... kendimden şüphe ettim yukarıda S4 zoom Z1den telefon olarak iyi falan mı yazmışım acaba? Tarih olarak bile aralarında ne kadar fark var ama nedense onu hiç düşünmüyorsunuz? Özellikle S4 zoom u burada sizin gibi savunmama gerek yok forumda açılmış bir inceleme konusu var 'çekilmiş fotoğraflar var' sadece 10x zoomun olmadığını rahatlıkla görebilirsiniz...

/xo/

Dekan
Reaksiyon puanı
226
Kameraya bu kadar takılmayın. Kamerada nokia kiyaslanamaz. Inanmayan açsın youtube u. Şu anda en iyi çeken telefon 1020, piyasada ise 925. Gündüz her cihaz çekiyor. Gece çekiminde Nokia nın rakibi yok.

Kaya26

Profesör
Reaksiyon puanı
550
S4 Zoom ile Z1'i mi karşılaştırıyorsunuz ? Bir kere biri arkasında kocaman kamerası olan bir telefon mu diyelim kamera mı diyelim artık. Biri ise arkasında küçük bir lens ile telefon.